به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 طبق این روایتی که از امام باقر (ع) رسیده است؛ تا مردم عاقل نشوند، معارف دین را درست نشناسند، و معنای امامت را درست ارزیابی نکنند، توفیق انتظار ولی عصر أرواحنا فداه نصیب آنها نخواهد شد.

 
خبرگزاری فارس: پاسخ به چهار پرسش درباره امام زمان(عج)

 

 فردا، حضرت استاد آیت الله العظمی جوادی آملی فقیه و فیلسوف و محدث بزرگ روزگار ماست .پس کدام دلیل بهتر از این که برای توشه گیری از معارف اسلامی و حق و حقیقت انتظار و شناخت حضرت مهدی به ایشان مراجعه کنیم. مطالبی که می خوانید بیاناتی است که حضرت علامه در مقاطع گوناگون در باب شناخت حضرت صاحب الزمان بیان فرموده اند و هر کدام توشه ای غنی را برای شیعیان منتظر فراهم می آورد.

منتظرانی که بی وقفه ندا سر می دهند؛«تجلی طاها، گل اشک مولا، دل آشفته داغ آن کوچه غم ، گرفتار گودال خونین، گرفتار غم های زینب ، سیه پوش قاسم، عزادار اکبر، گل باغ لیلا، پریشان دست الم گیر سقا، نفس های سجاد، نواهای باقر، دعاهای صادق، کس بی کسی های شب های کاظم ، حبیب رضا و انیس غریب جواد الائمه، تمنای هادی، عزیز دل عسکری، پس نگارا بفرما کجایی ؟»

باب اول؛ پاسخ به چهار پرسش درباره امام زمان

1. چگونه می‏توان امام زمان‏(عج) را شناخت؟

شناخت بر دو قسم است: «شناخت تاریخی» و «شناخت واقعی» که از قسم نخست مهم‏تر است. مسئله مهم این است که ما آن حضرت را به حقیقت بشناسیم و ایشان نیز ما را ببیند؛ نه اینکه ما حضرت را ببینیم.

در زمان پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم (که مقامش از همه امامان بالاتر است) عده زیادی آن وجود مبارک را می‏دیدند، اما خدای سبحان درباره آنها فرمود: ﴿و تراهم ینظُرُون اِلیک و هُم لایُبصرون﴾[5]؛ آنها را می‏بینی که به تو می‏نگرند؛ ولی تو را نمی‏بینند. اهل نظر هستند، اما اهل بصیرت نیستند. هنر این است که به گونه‏ای باشیم که وجود مبارک امام زمان(علیه‌السلام) ما را ببینند.

در قرآن کریم آمده است: خدا که بر همه چیز بصیر است، در روز قیامت به عده‏ای نگاه نمی‏کند: ﴿ولایُکلّمهم اللّه و لاینظرُ اِلیهم یومَ القیامةِ و لایزکّیهم﴾[6] و نگاه تشریفی خود را نسبت به عده‏ای اعمال نمی‏کند.

اگر ما در مسیر صحیح حرکت کنیم، آن حضرت ما را می‏بیند.

2. دلیل قرآنی وجود حضرت حُجّت (عج) چیست؟

مرحوم کلینی (رضوان اللّه علیه) در کتاب شریف کافی[4] طی بابی از ائمه(علیهم‌السلام) نقل کرده است که به سوره قدر احتجاج کنید، زیرا در سوره قدر آمده است، هر سال لیلة القدری دارد و فرشتگان در شب قدر، هر سال با همراهی روح (جبرئیل سلام اللّه علیه)، همه احکام و امور را به زمین نازل می‏کنند.

وقتی فرشتگان احکام و امور را به زمین می‏آورند، باید آن را به کسی بسپارند، چون افراد عادی نمی‏توانند میزبان فرشتگان باشند و احکام صادره را تحویل بگیرند، پس تنها کسی که در روی زمین مهمان‏دار فرشتگان و تحویل گیرنده این امور و مقدّرات است، وجود مبارک ولی عصر(علیه‌السلام) است، بنابراین با توجه به روایاتی که مرحوم کلینی نقل کرد، از نظر قرآن، در شب قدر که همه فرشتگان به همراهی جبرئیل(سلام اللّه علیه) یا روح، مقدّرات امور را نازل می‏کنند، باید آن را به کسی بسپارند و به او گزارش بدهند؛ گیرنده این امور وجود مبارک ولی عصر(ارواحنا فداه) است.

3. حیات حضرت ولی عصر(علیه‌السلام) از نظر علمی چگونه توجیه می‏شود؟

حیات طولانی امام زمان(علیه‌السلام) بر خلاف عادت است، نه بر خلاف علّیّت؛ یعنی به طور عادی کسی نمی‏تواند، هزار یا ده هزار سال زندگی کند؛ اما به صورت غیر عادی (خرق عادت) این کار ممکن است.

دوم. اگر بدانیم انسان چیست و چه کسی بدن او را اداره می‏کند، اصلاً این پرسش برای ما مطرح نمی‏شود؛ برای مثال برای عرفا و حکمای بزرگ، اصلاً چنین پرسشهایی مطرح نمی‏شود.

بنده زمانی به دندانپزشک محترمی مراجعه کردم. او می‏گفت دندانهای بعضی صد سال سالم می‏ماند و نمی‏پوسد؛ ولی اگر فولاد صد سال شب و روز کار کند، فرسوده می‏شود. چون اگر فولاد و آهن فرسوده شود، دیگر چیزی جایگزین آن نمی‏شود؛ امّا دندان انسان هر روز عوض می‏شود و هر روز سلولهای جدیدی جای سلولهای مرده و قدیمی را می‏گیرد.

با این توضیح، همه ذرات بدن در حرکت و تعویض است و روح آدمی همه حرکات این ذرات را تحت کنترل دارد. حال اگر روح انسان کاملی، بر خلاف عادت (نظم عادی)، بهترین سلولها را جایگزین کند و دقیق‏ ترین کنترلها را روی قسمتهای مختلف بدن داشته باشد، یک انسان کامل می‏تواند، میلیونها سال زنده بماند (این مطلبی است که در علم پزشکی امروز به اثبات رسیده است).

مُلای رومی طی مثالی می‏گوید: اگر شما روز یا شبی در کنار نهر روانی که آب آن به آرامی در حرکت است، بنشینید و تصویر خورشید یا ماه را در آن ببینید، متوجه می‏شوید که صدها عکس می‏آید و می‏رود و شما همچنان خیال می‏کنید که ساعتها با عکس نخست روبه‏رو بوده‏اید، در حالی که آینه‏ها و عکسهای متعدد، هر لحظه می‏آمدند و می‏رفتند.

آب مبدَل شد در این جو چند بار عکس ماه و عکس اختر برقرار[1]

این بزرگوار در جای دیگر می‏گوید:

ای برادر تو همان اندیشه‏ای ما بقی تو استخوان و ریشه‏ای[2]

بنابراین، اگر کسی روح و سلطه آن بر بدن خود را بشناسد، و سَیَلان، حرکات و تعویض ذرات بدن را تحت کنترل روح بداند و نیز کمی با حکمت و عرفان آشنا شود، این اشکال که چگونه یک انسان می‏تواند یک یا دو میلیون سال یا بیشتر بماند، برای او مطرح نمی‏شود. اگر پیوند روح با خالق جهان هستی به اندازه‏ای بود که قدرت خاصی ما فوق قدرت افراد عادی یافت، می‏تواند همان طور که بدن خود را می‏گرداند، خارج از بدن خود را هم اداره کند، زیرا خارج از روح او هم حکم بدن او را دارد.

وجود مبارک امیرمؤمنان(سلام اللّه علیه) در خطبه قاصعه نهج‏البلاغه می‏فرماید: من در حضور پیامبر اکرم‏صلی الله علیه و آله و سلم بودم که مشرکان حجاز به پیامبر اکرم‏صلی الله علیه و آله و سلم گفتند، اگر تو پیامبری معجزه‏ای (حسّی) بیاور تا تو را بپذیریم. آنگاه گفتند: دستور بده نیمی از درختی که روبروی تو است، از نیمه دیگر جدا شود و به حضور تو بیاید. حضرت فرمود: اگر این کار را انجام بدهم، ایمان می‏آورید؟ گفتند: بلی. حضرت علی(علیه‌السلام) در ادامه می‏فرماید: من دیدم که این درخت دو نیم شد و نیمی از آن در جای خود ایستاد و نیم دیگر حرکت کرد و جلو آمد، به طوری که شاخه‏های آن روی دوش ما قرار گرفت.

مشرکان گفتند: دستور بده نیمه دیگر آن هم از جای خود حرکت کند و نزد تو بیاید. پیامبر اکرم‏صلی الله علیه و آله و سلم این کار را هم انجام دادند. بعد گفتند: دستور بده دو نیمه درخت به هم متصل شود و در جای اول قرار گیرد؛ با این همه، مشرکین باز هم ایمان نیاوردند.[3]

همه کرامات محال عادی هستند؛ نه محال عقلی که محال عقلی (مانند 2*2=5) کرامت یا اعجازبردار نیست؛ به هر حال، حیات حضرت ولی‏عصر(عج) محال عادی است؛ نه محال عقلی.

4. مسئله وجود مقدس امام زمان‏(عج) از نظر فلسفی چگونه توجیه می‏شود؟ آیا دلیل فلسفی بر اثبات وجود آن حضرت وجود دارد؟

درباره وجود مبارک حضرت حجّت‏(عج) «برهان عقلی بر امکان» اقامه می‏شود؛ یعنی بر اساس حکم عقل، ممکن است انسان کاملی عمر طولانی داشته باشد.ما به دیدن عمرهای کوتاه عادت کردیم. اما اگر شخصی، از همه علل و عوامل طبیعی آگاه باشد و آنچه برای او سودمند است، فراهم کند و از آنچه برای او زیانبار است بپرهیزد، می‏تواند عمر طولانی داشته باشد. این مسئله خارق عادت است؛ نه خارق عقل. معجزه هم چیزی خارق عادت است، نه خارق عقل. علم نیز به چنین چیزی راه نیافته است، زیرا علم به امور عادی راه دارد؛ نه امور غیر عادی. کرامت نیز در امور خلاف عادت جاری است.

[1] ـ مثنوی معنوی، دفتر ششم، بیت 3178.

[2] ـ همان، دفتر دوم، بیت 277.

[3] ـ ر.ک: نهج البلاغه، خطبه 192 (قاصعه).

[4] ـ الکافی، ج 1، ص 242 (باب فی شأن «اِنّا اَنزلناه فی لیلة القدر» و تفسیرها).

[5] ـ سوره اعراف، آیه 198.

[6] ـ سوره آل‏عمران، آیه 77.

باب دوم؛اولین جملات امام زمان پس از ظهور

از وجود مبارک امام باقر (ع) رسیده است: وقتی ولی عصر أرواحنا فداه ظهور می‌کند که ذات أقدس إله لطفی نسبت به امت انسانی و اسلامی داشته باشد، و دست مرحمت إله بر بالای سر امت اسلامی کشیده بشود، که عقل اینها و اندیشه اینها کامل باشد؛ اینها اندیشوران فرزانه خواهند بود، و خردمندان مُتبحّر و حکیم. آنچه که در جامعه اسلامی می‌گذرد و حکومت می‌کند، «فرهنگ دینی» است. با این رشد مردم شرایط علمی ظهور حضرت را فراهم کرده‌اند. طبق این روایتی که از امام باقر (ع) رسیده است؛ تا مردم عاقل نشوند، معارف دین را درست نشناسند، و معنای امامت را درست ارزیابی نکنند، توفیق انتظار ولی عصر أرواحنا فداه نصیب آنها نخواهد شد.

دوّمین شرط که مربوط به مدیریت و مدبریّت و شهامت و شجاعت در اجرای احکام الهی است، بیانی است که باز از وجود مبارک امام باقر سلام الله علیه رسیده است که یاران راستین ولی عصر و اصحاب آن حضرت،‌ اَجری مِنْ لِیثْ وَ اَمضَی مِنْ سِنانْ (1). یعنی از شیر شجاع تر، و از نیزه تیز ترند. نمونه اینگونه از شهامت‌ها را در دفاع مقدّس 8 ساله، مردم ایران اسلامی نشان داده‌اند. زن و مرد، بزرگسال و میانسال و نوسال نشان دادند که برای حفظ دین می‌توان از شیر با شجاعت‌تر بود، و از نیزه تیز تر بود، و هر گونه خطری را با جان خرید! پس اگر از نظر رشد فرهنگی به آن نِصاب راه یافتند، و از نظر شهامت و شجاعت به این نِصاب بار یافتند؛ آنگاه شرایط ظهور را تحصیل کرده‌اند.

طنین دعوت مردم به مبدأ و معاد

وقتی وجود مبارک ولی عصر أرواحنا فداه جلوه می‌کند، ندائی که طنین انداخت و ندائی که از آن حضرت به گوش عالمیان می‌رسد، این است: اُذَکِّرُکُمُ اللهْ أیُّهَا النّاسْ وَ مُقامَکُمْ بِینَ یَدَی رَبَّکُمْ (2). اوّلین حرف این است: مردم! من شما را به مبدأ و معاد که هُوَ الأوَّلُ وَ الآخِر(3) است، متذکّر می‌کنم. شما به یاد بیاورید خدا را که مبدأ آفرینش شماست، و به یاد بیاورید لحظه‌ای که در حضور خدا حاضر می‌شوید برای پاسخ دادن به سئوالات الهی؛ که در برابر دستورات او چه کرده‌اید.

اگر کسی مبدأ را متذکّر بود، و معاد را متذکّر بود؛ مشکل اخلاقی، حقوقی، فقهی و مانند آن نخواهد داشت. منشأ همه تیرگی‌ها و تبهکاری‌های ما غفلت از مبدأ و معاد است. لذا وجود مبارک ولی عصر أرواحنا فداه وقتی ظهور کرد، اوّلین سخنش این است: مردم! به یاد روز حساب باشید. اگر کسی بداند تمام کارها تحت حساب است، و در برابر هر فکر و اندیشه‌ای که دارد باید پاسخگو باشد؛ در برابر هر قیام و رفتار و گفتار و نوشتاری که ارائه کرده است، باید جوابگو باشد؛ چنین انسانی جز بر اساس آیه سوره اسراء حرکت نمی‌کند که: رَبِّ اَدخِلْنِی مُدخَلَ صِدقْ وَ اَخرِجنِی مُخرَجَ صِدقْ (4). هر کاری که می‌خواهد وارد بشود به نام و یاد خدا، از آن کار بیرون بیاید به نام و یاد خدا.

*گزیده‌ای از پیام گفتاری آیت الله جوادی آملی به بیست و ششمین سمینار سراسری فرهنگی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا

باب سوم؛شما غائبید،نه ما !

وجود مبارک حضرت ولی عصر (عج) فرمود: آفتاب بالأخره هست، این ابر جلوی چشم شما را گرفته؛ شما غائبید،نه ما ! اینکه در جواب آن سئوال که در زمان غیبت از شما چگونه استفاده می کنند، فرمود : مثل آفتاب پشت ابر است؛ یعنی شما غائبید، نه ما !

بزرگانی که معارف روایات را به جد فهمیدند و باور کردند؛ گفتند: ما دو تا درس داریم؛ یک درس عمومی داریم که با این طلبه ها می رویم در مسجد و حسینیّه، درس می خوانیم. یک درس خصوصی هم داریم؛ هم بحث های ما و همشاگردی های ما دیگر اینها نیستند !بلکه یک تکه آهن است، یک تکه چوب است، یک تکه سنگ؛ ما چهارمی آنها هستیم. یک سنگ است و یک چوب است و یک آهن و من زید، چهارمی آنها. آن چوب چیست، آن سنگ چیست، آن آهن چیست که شما چهارمی آنها هستی ؟!

می گویند : آن ( آهن ) همان است که و النّا له الحدید (۱)؛ اگر داودی بود و آهن سردی بود و آن آهن به دست داود نرم شد؛ نه قلب ما از آهن سخت تر است، نه وجود مبارک ولی عصر از داود کمتر است،پس چرا این دل را به او ندهیم و نرمش نکنیم ؟! ببین تفاوت ره از کجاست تا به کجا !!

آن ( چوب ) کیست ؟ نه آن چوب چیست؛ آن چوب کیست ؟ آن چوب همین استنحنّانه است. این را هم شیعه نقل کرد، هم سنّی ! وجود مبارک پیغمبر (ص) به حالت ایستاده، به ستون چوبی مسجد مدینه تکیه می داد و سخنرانی می کرد. به حضرت عرض کردند: شما اگرایستاده، سخنرانی کنید، سختتان است، خسته می شوید؛ اجازه بدهید منبر تهیّه کنیم، اجازه فرمودند؛ منبر ۳ پله ای تهیه شد. مستمعین هم حاضر، وجود مبارک پیغمبر از این ستون به طرف این منبر حرکت کرد. دیدند این ستون جزع می کند از مفارقت حضرت ! این را همه دیدند. وجود مبارک حضرت برگشت، این ستون را بغل کرد مثل یک دوست؛ این ستون آرام شد.

بنواخت نورمصطفی آن استن حنّانه را کمترزچوبی نیستی؛ حنانه شو، حنانه شو (۲)

این رفیق دوّم ما !

مرحوم شیخ طوسی ونیز جناب زمخشری در کشّاف نقل کرده؛ یعنی هم سنّی ها نقل کردند، هم شیعه ها که وجود مبارک پیغمبر(ص) فرمود : یک سنگی بود در جاهلیّت، قبل از اینکه من پیغمبر بشوم؛ هر وقت من را می دید، سلام می کرد؛ و نّی لاعر فه الآن (۳)، الآن هم من آن سنگ را می شناسم. هر وقت من را می دید، سلام می کرد؛ این رفیق سوّم ما.

آنهائی که به جائی رسیدند، بعد به خدمت حضرت ولی عصر می رسیدند، شدند بحرالعلوم، آنهایک درس خصوصی هم داشتند. از این درس های عمومی اگر کسی به مقصد می رسید، ما هم از مستان این می بودیم؛ ولی اینطور نیست ! حداکثر این است که آدم جهنّم نرود، بهشت برود، جنّات تجری من تحتها النهار نصیبش بشود، همین! امّا اینکه عند ملیک مقتدر(۴) باشد، اینها نصیبش نمی شود!!

وجود مبارک حضرت چون قائم است، اینها را می پروراند. و چون قائم است، سعی می کند که قعود ما به قیام ما تبدیل بشود که آن حضرت ظهور بکند؛ و اینجور شاگردان خاص را می پروراند. آنها کسانی اند که وقتی حضرت ظهور کرد، به دیوار کعبه تکیه داد و قرائت فرمود: أنا بقیّه الله (۵)، بقیّه الله خیر لکم ا ن کنتم تعلمون (۶)، همه می شنوند؛ در کوتاه ترین مدت خود را به پیشگاه آن حضرت می رسانند. حالا اگر آن ظهور عمومی پیدا نشود؛ ظهور خصوصی و شاگردی خصوصی که ممکن است.

ظاهر بودن حضرت ولی عصر (عج)

وجود مبارک حضرت فرمود : آفتاب بالأخره هست، این ابر جلوی چشم شما را گرفته؛ شما غائبید،نه ما ! اینکه در جواب آن سئوال که در زمان غیبت از شما چگونه استفاده می کنند، فرمود : مثل آفتاب پشت ابر است؛ یعنی شما غائبید، نه ما ! آفتاب محجوب است یا ما محجوب؟ این ابر،جلوی آفتاب را گرفته یا جلوی ما را گرفته؟ در جریان ظلّ گرفتن و کسوف و خسوف چه طور است ؟! آن را ظلّ گرفته یا ما را ظل گرفته؟! ما را ظل گرفته.

یعنی وقتی زمین بین ما و شمس فاصله شد، آنجا که رو به آفتاب است که کاملاً نور دارد. سایه ماه می افتد روی زمین؛ زمین را ظلّ می گیرد، زمین تاریک می شود؛ ما را ظلّ گرفته، نه شمس را ! ما چون آن شمس را نمی بینیم، می گوئیم : آفتاب را ظلّ گرفته، وگرنه او همچنان روشن است. چون هم آن سمت کره ماه روشن است، و هم سائر نظام کیهانی روشن است. آن را ظلّ نگرفته، ما را ظلّ گرفته؛ این سحاب هم جلوی آن را نگرفته، بلکه مانع ما شده. ولی بالأخره از او بر می آید که مشکل ما را حل کند.

بنابراین هدف خلقت این است که ما فقط عبادت کنیم، یعنی اطاعت. چون بخش پایانی سوره ذاریات یک قضیه نیست که بشر برای عبادت خلق شد، دو تا قضیه است؛ یکی موجبه، دیگری سالبه. نفرمود: خلقت الج نّ و النس ل یعبدون، فرمود : و ما خلقت الجنّ و النس لا لیعبدون؛ یعنی برای غیر عبادت خلق نشد. بنابراین اگر کسی کارهای عادی انجام بدهد که حرام نیست، ولی اثر دینی ندارد؛ لهو و لعب است، معصیت نیست؛او در این ۱۰ ساعت یا ۲۰ ساعت در راستای خلقت حرکت نکرده است.او، هم باید قضیه موجبه را حفظ بکند، هم قضیه سالبه را تا جمیع شئونش بشود نّ صلات ی و نسک ی و محیای و ممات ی ل لّه ربّ العالمین.

چنین انسانی خلیفه کامل است؛ و در عصر کنونی وجود مبارک ولی عصر، یعنی مهدی شخصی موجود موعود از یک سو، قائم غائب (علیه آلاف التحیّه والثناء) از سوی دیگر است که جمعیّت را می برد به سمتی که به مصداق: و ما خلقت الج نّ و النس لا ل یعبدون عمل می کنند و همه کارها می شود عبادی. تولید می شود عبادی، مصرف می شود عبادی، هنر می شود عبادی، ادبیات می شود عبادی … ؛ هم حسن فعلی دارد، هم حسن فاعلی. هم کار خوب می کند، هم برای رضای خدا می کند.

اگر کسی آدم خوبی باشد، ولی کارش بازی باشد؛ معصیت نکرده، مؤمن هست؛اما چون یک رکن را از دست داده، به هدف نمی رسد. یا کارش کار خوبی است، به نفع جامعه است، ولی او موحد نیست؛ چون فاقد حسن فاعلی است، یک گوشه را از دست داده است. ما به سمتی در سایه آن حضرت حرکت می کنیم که هم حسن فاعلی داشته باشیم، هم حسن فعلی تا بشود جمیع شئون ما للّه، آنوقت بشر به این وضع می رسد؛ آنگاه می شود لیظهره علی الدّین کلّه و لو کره المشر کون (۷).

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

(۱) سبأ / ۱۰

(۲) کلیات شمس / غزل ۲۱۳۰

(۳) الأمالی ل لطوسی / ۳۴۱

(۴) قمر / ۵۵

(۵) الکافی / ۱ / ۴۷۲

(۶) هود / ۸۶

(۷) توبه / ۳۳

* سخنرانی آیت الله جوادی آملی (دامت برکاته) در دیدار با جمع کثیری از طلاب، فضلاء، دانشجویان و اقشار مختلف مردم قم به مناسبت میلاد حضرت ولی عصر (عج) قم ؛ دفتر مقام معظّم رهبری ـ 1381

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 9:09 PM

  معروف‌ترین رسانه منتقد آمریکا کدام تلویزیون است؟ چهره در حال افول آمریکا در کجا به نمایش گذارده می‌شود؟ چه کسانی پرده از رازهای پنهان مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آمریکا برمی‌دارند؟

 
خبرگزاری فارس: آشنایی با بزرگترین و معروفترین رسانه منتقد آمریکا

 

 مشرق، شبکه آرتی (RT) که قبلا با عنوان "راشا تودی" (Russia Today) شناخته می‌شد یک شبکه خبری تلویزیونی جهانی در فدراسیون روسیه است که از جانب دولت این کشور حمایت مالی می‌شود. این شبکه خبری در سال 2005 توسط خبرگزاری "ریا‌نووستی" (RIA Novsti) تأسیس گشت. [1] این شبکه هم‌اکنون به 430 میلیون نفر در سراسر جهان یا به 22 درصد از کاربران کابلی جهان دسترسی دارد.[2] آرتی را می‌توان یکی از مطرح‌ترین رسانه‌های مستقر در آمریکا نامید که به صورت مداوم جریان‌های عمده و مسلط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آمریکا را به نقد می‌کشد. البته این شبکه عمدتا تابع سیاست‌های کرملین بوده و رویکرد آن نسبت به آمریکا نیز متأثر از رویکرد دولتمردان روس است.

شبکه آرتی بولتن‌های خبری بیست و چهار ساعته، فیلم‌های مستند، گفتگوهای خبری و همچنین اخبار ورزشی و فرهنگی در مورد روسیه را پخش می‌کند. این شبکه نیز به مانند سایر کانال‌های خبری بین‌المللی با استفاده از ماهواره و اوپراتورهای کابلی در سراسر جهان، به فعالیت در بازارهای بین‌المللی مشغول است. این شبکه علاوه بر اخبار انگلیسی،شبکه روسیا الیوم، یک کانال عرب زبان، کانال‌های اسپانیایی زبان و نیز آرتی آمریکا که بر مخاطبین آمریکایی متمرکز است، را اداره می‌کند. برنامه‌های این شبکه از مقر اصلی آن در مسکو، همچنین استدیویی در واشنگتن پخش می‌شود. این شبکه دارای 21 دفتر در 16 کشور است که از میان آنها می‌توان به دفاتر میامی، لوس‌آنجلس، لندن، پاریس، دهلی، تل‌آویو، بغداد، کیف و قاهره اشاره نمود.[3]

شبکه آرتی پس از بی‌بی‌سی نیوز دومین شبکه خبری پربیننده خارجی در آمریکا است.[4] ویدئوهای این شبکه تا مارس 2012 در حدود 700 میلیون بیننده داشتند. این شبکه دارای 2/000 کارمند در سراسر جهان است.[5]

تاریخچه شبکه آرتی

شبکه آرتی در 10 دسامبر 2005 و با استفاده از 100 روزنامه‌نگار مستقر در اقصی نقاط جهان فعالیت خود را آغاز نمود.[6] این شبکه اولین شبکه روسی تماما دیجیتال بود که در سال 2005 با هزینه‌ای بالغ بر 30 میلیون دلار افتتاح گشت و هزینه سال اول پخش برنامه‌ها برابر با 60 میلیون دلار بود. مارگاریتا سیمونیان (Margarita Simonyan)، سردبیر آرتی، اعلام داشت که این ایستگاه تلویزیونی به منظور ارائه "چهره‌ای غیرتعصب‌آمیز از روسیه" تشکیل یافته است.[7]

این شبکه توسط خبرگزاری دولتی "آنو تی‌وی‌-نووستی" (ANO TV-Novosti) در سال 2005 تأسیس شده و بخش اعظمی از بودجه آن از محل بودجه فدرال روسیه تأمین می‌شود (2/4 میلیارد روبل در سال 2007 برابر با 82/56 میلیون دلار آمریکا در سال 2011).[8] آرتی در آگوست 2007، اولین گزارش زنده تلویزیونی را از قطب شمال به مدت 5 دقیقه ارائه نمود.[9]

زیرمجموعه‌های شبکه آرتی

شبکه آرتی، متشکل از شبکه انگلیسی‌زبان اصلی آرتی اینترنشنال (RT International)، آرتی آمریکا (RT America)، آرتی عربی (RT Arabic)، آرتی اسپانیایی (RT en Español)، آرتی عربی (روسیا الیوم)، و آرتی مستند (RT Documentary) است.

آرتی‌اینترنشنال

کانال اصلی پخش برنامه‌های شبکه آرتی بوده و اخبار منطقه‌ای وبین‌المللی را تحت پوشش خود دارد. این کانال در مسکو واقع شده و دارای دفاتری در نیویورک، واشنگتن، لندن، میامی، لوس‌آنجلس، پاریس، دهلی، قاهره، بغداد و تل‌آویو است. این کانال در آدرس اینترنتی RT.com قابل دسترسی است.

آرتی آمریکا

در ژانویه 2010، آرتی به پخش برنامه از استدیوی واشنگتن پرداخت و بدین ترتیب به باشگاه کانال‌های اینترنتی پیوست که مخاطبین را در مناطق مختلف جهان هدف قرار می‌دهند. آرتی آمریکا بر اساس ساعت زمانی آمریکا پخش شده و اخباری را در دستور کاری خود قرار می‌دهد که رسانه‌های آمریکا تمایلی به پوشش آنها ندارند. اولین برنامه سیاسی که همزمان با آغاز بکار برنامه اجازه پخش یافت "آلیونا شو" (The Alyona Show) به مجری‌گری آلیونا مینکوسکی (Alyona Minkovski) بود. برای مشاهده آنلاین برنامه‌های این شبکه می‌توانید به بخش آرتی آمریکا در وب‌سایت آرتی مراجعه نمایید.

آرتی عربی

یک سال پس از راه‌اندازی کانال انگلیسی‌ زبان آرتی، بخش سرویس عربی نیز شروع به فعالیت نمود. در 4 می 2007، شبکه "روسیا الیوم" به صورت زنده روی آنتن رفت. هم‌اکنون بیش از 350 میلیون نفر در خاورمیانه، آفریقای شمالی و اروپا می‌توانند برنامه‌های آرتی را به زبان عربی مشاهده نمایند. بر اساس تحقیقاتی که توسط شرکت تحقیقاتی نیلسن (Nielsen) انجام گرفته است، آرتی عربی در سال 2010، 5 میلیون بیننده در 7 کشور عربی داشته است که بیش از مجموع دیگر کانال‌های اروپایی به مانند "دویچه‌وله عربی" (Deutsche Welle Arabic)، "فرانسه 24 عربی" (France 24 Arabic)، و نیز بخش عربی شبکه چینی سی‌سی‌تی‌وی (CCTV) بود.

در ابتدا ریاست این کانال تلویزیونی بر عهده اکرم خزام (رئیس سابق دفتر شکه الجزیره در مسکو) بود اما وی بعدها تصمیم گرفت به سوریه بازگردد تا در آنجا پروژه خودش را اجراء نماید. هم‌اکنون سردبیری شبکه روسیا الیوم بر عهده حیدر اغانین است.[10] برای مشاهده آنلاین برنامه‌های این شبکه می‌توانید به وب‌سایت روسیا الیوم مراجعه نمایید.

پخش اخبار به زبان اسپانیولی

کانال اسپانیولی (RT en Español) در دسامبر 2009 آغاز بکار نمود. این شبکه در کمتر از یک سال پس از آغاز بکار توانست با رهبران بیش از ده کشور آمریکای لاتین مصاحبه نماید که از میان آنها می‌توان به رؤسای جمهوری اکوادور و ونزوئلا، به ترتیب، رافائل کورآ و هوگو چاوز اشاره نمود. مجموعه برنامه‌های افتتاحیه شبکه اسپانیولی آرتی نامزد دریافت "جایزه دیجیتال پخش خبر بریتانیا" (2010) برای بهترین افتتاح شبکه شد. این شبکه همچنین توانسته است تاکنون شش جایزه خبری در کشورهای آمریکای لاتین را به خود اختصاص دهد. برای مشاهده آنلاین برنامه‌های این شبکه می‌توانید به وب‌سایت آرتی اسپانیول مراجعه نمایید.

کانال مستند آرتی

کانال مستند آرتی (RTDoc) جوانترین عضو مجموعه آرتی است که در ژوئن 2011 با حضور دمیتری مدودف، رئیس جمهور وقت روسیه، افتتاح شد.[11] برنامه‌های این شبکه مستندهایی در مورد روسیه خواهند بود که در داخل این کشور تهیه شده و به زبان انگلیسی پخش خواهند شد. برنامه‌های این شبکه در 120 میلیون خانوار در اروپا، همچنین خاورمیانه و آفریقای شمالی قابل دسترسی هستند. برنامه‌های این کانال در دسترس بینندگان شبکه‌های کابلی در آلمان، ایتالیا، ایرلند، پرتقال، بلغارستان و مقدونیه هستند. برای دریافت برنامه‌های این شبکه مستند می‌توانید به وب‌سایت مربوطه آن (http://rtd.rt.com/on-air/) مراجعه نمایید. ریاست این شبکه بر عهده آکاترینا یاکولوا (Ekaterina Yakovleva) است.

مخاطبین و گستره پخش آرتی

سیگنال شبکه آرتی توسط 22 کانال ماهواره‌ای و بیش از 230 اوپراتور پخش می‌شوند و بدین ترتیب 430 میلیون نفر می‌توانند در بیش از 100 کشور جهان به برنامه‌های این شبکه دسترسی داشته باشند. بر اساس مطالعات "مؤسسه تحقیقاتی سینوات" (Synovate Research) شبکه آرتی در شش کشور اروپایی شامل آلمان، فرانسه و ایتالیا دارای 7 میلیون بیننده است. بر اساس تحقیقات مؤسسه "کانتار مدیا" (Kantar Media) در سال 2010، بیش از 2 میلیون نفر در انگلستان بیننده اخبار شبکه آرتی بودند. علاوه بر این، در سال 2010، پخش بیست و چهار ساعته برنامه‌های آرتی از فری‌ویو (Freeview)، بزرگترین شبکه زمینی دیجیتالی انگلستان نیز که دارای بیش از 55 میلیون مخاطب است آغاز شد.

در آمریکا، بیش از 50 میلیون نفر می‌توانند در مناطق کلیدی شهری برنامه‌های آرتی را به زبان انگلیسی یا اسپانیولی از طریق ماهوارهای تلویزیون کابلی مشاهده نمایند. در فوریه 2011، آرتی شروع به پخش برنامه‌های خود از طریق اوپراتور کابلی تلویزیونی کام‌کست (Comcast) آمریکا در سن‌فرانسیسکو و شیکاگو نموده و بدین ترتیب 60 میلیون نفر را به تعداد مخاطبین بالقوه خود افزود. در اکتبر 2011، پخش بیست و چهار ساعته برنامه در فیلادلفیا 5 میلیون نفر دیگر به تعداد مخاطبین آرتی در آمریکا افزود. مطالعات مؤسسه "تحقیقات رسانه‌ای نیلسن" (Nielsen Media Research) نشان می‌دهند که بینندگان در واشنگتن و نیویورک، تماشای آرتی را به دیگر کانال‌های خبری بین‌المللی به مانند یورونیوز (Euronews)، فرانس 24 (France 24)، دویچه‌وله (Deutsche Welle) و الجزیره انگلیسی یا شبکه خبر سی‌سی‌تی‌وی (CCTV News) چین ترجیح می‌دهند. برای مثال و بر اساس مطالعات همین مؤسسه، تعداد بینندگان آرتی در واشنگتن، 6/5 برابر الجزیره انگلیسی و 5 برابر دویچه وله آلمان بود.

این شبکه در آسیا و آفریقا نیز از همین میزان محبوبیت برخوردار است. بر اساس تحقیقات مؤسسه سینووات، تعداد بینندگان روزانه آرتی در جمهوری افریقای جنوبی پنج برابر مجموع بینندگان دویچه‌وله، فرانس 24، و تی‌وی 5 مونده (TV5 Monde) است. در بانکوک و چین تایپه نیز این شیکه بیش از الجزیره انگلیسی تماشا می‌شود. بر اساس وب‌سایت رسمی آرتی، این شبکه علاوه بر اخبار روزانه، مطالب /منحصر بفردی نیز در مورد تاریخ، فرهنگ و افکار عمومی روسیه منتشر می‌کند.[12]

معرفی برنامه‌های آرتی

شبکه خبری آرتی علاوه بر پخش خبر برنامه‌هایی تحلیلی و همچنین مصاحبه‌هایی نیز پخش می‌نماید که در ادامه مطلب به معرفی مهمترین آنها می‌پردازیم. قابل ذکر است که اکثر این برنامه‌ها دیدی انتقادی نسبت به سیاست‌های آمریکا و غرب دارند.

گزارش کایزر

در "گزارش کایزر" (Keiser Report) بازارها، ساختارهای مالی و رسوایی‌های شوکه کننده در پشت عناوین مربوط به بازارهای مالی جهانی مورد بررسی و تحلیل قرار می‌گیرند. کایزر، معامله‌گر سابق بازارهای بورس، همه مسائل مالی ممنوعه، از تبانی بین وال‌استریت و کاپیتال‌هیل گرفته تا موج اخیر جرائم بانکی، از آمار واقتصادی ساختگی دولت آمریکا گرفته تا بازارهای بورس تقلبی را مورد بررسی قرار می‌دهد. گزارش کایزر، با مجری‌گری کایزر و مشارکت استیسی هربرت (Stacy Herbert) و میهمانانی از سراسر جهان به شما می‌گوید که واقعا در اقتصاد جهانی چه چیزهایی رخ می‌دهد.[13]

گفتگوی متقابل

"گفتگوی متقابل" (CrossTalk) یکی از برنامه‌های شاخص و اصلی آرتی است. در این برنامه تلویزیونی گفتگویی‌هایی در مورد موضوعات مهم عرصه سیاسی، تجاری، خبری، جریان‌های جهانی، مناقشات امروزه، و خطرات و چالش‌های پیش روی جهان ما صورت می‌گیرد.

پیتر لاوله (Peter Lavelle) مجری این برنامه، سرالاتی سخت و بی‌پرده از میهمانان خود می‌پرسد و از آنها می‌خواهد که پاسخ‌هایی عینی ارائه نمایند. میهمانان این برنامه عبارتند از سیاستمداران، روزنامه‌نگاران، دانشمندان و تصمیم‌گیرندگان – به عبارت دیگر هر کسی که بر تصمیماتی که جهان ما را تغییر داده یا نقشی مهم در شکل‌دهی به افکار عمومی دارند، تأثیر می‌گذارند.

نورافکن

نورافکن (Spotlight) یک مصاحبه 26 دقیقه‌ای عمیق و روزانه است که بر روی موضوعات جاری روسیه و جهان متمرکز است. الکساندر گورناو (Aleksandr Gurnov)، روزنامه‌نگار برجسته روس، در مورد طیف وسیعی از موضوعات شامل سیاست، مسائل دانشگاهی، هنر و علم با افراد گفتگو می‌کند.

هدف اصلی نورافکن این است که بینندگان بین‌المللی آرتی از مواضع روسیه در مورد موضوعات داخلی و بین‌المللی آگاه شوند. در همین حین، یکی دیگر از اهداف برنامه این است که رسانه‌های روسی دارای یک مجمع حقیقی هستند که می‌توانند در آن افکار و عقاید خود را بیان نمایند. میهمانان و موضوع مورد انتخاب آنها در زیر نورافکن قرار داده می‌شوند. این برنامه سعی دارد تا بینندگان را در مورد تاریخ و فرهنگ روسیه آموزش دهد. نورافکن همچنین سعی دارد که بعد انسانی زندگی در روسیه را به تصویر بکشد. نورافکن پلت‌فرمی است برای افکار متخصصین در مورد مسائل ملی و بین‌المللی.

مصاحبه با سوفی شوارتناتزه

مصاحبه‌ها اغلب خسته‌کننده و تصنعی هستند. مصاحبه با سوفی شوارتناتزه (Sophie Shevardnadze) موانع را از سر راه برمی‌دارد و یک فضای مناسب ایجاد می‌کند تا در آن وی با چهره‌های خبرساز، سیاستمداران بزرگ، چهره‌های هنری جهانی، روشنفکران دارای ایده‌های جدید و نوآوران عرصه علم و تکنولوژی مصاحبه نماید.

مجری این برنامه به اقصی‌نقاط جهان سفر می‌کنند تا در فضایی راحت و غیررسمی با میهمانان خود دیدار کند. وی سعی می‌کند تا جنبه‌های مهم و جالب زندگی و کار فرد مورد بحث را کشف کند. مصاحبه‌های وی منحصرا متعلق به آرتی بوده و در جای دیگری نمی‌توان آنها را مشاهده نمود.

آلیونا شو

آلیونا مینکووسکی (Alyona Minkovski)، مجری برنامه "آلیونا شو"، در برنامه‌ای که از استدیوی این شبکه در واشنگتن پخش می‌شود، چشم‌اندازی شفاف در مورد مسائل سیاسی آمریکا و سایر نقاط جهان ارائه می‌کند. وی در مورد موضوعاتی صحبت می‌کند که هیچ رسانه‌ دیگری جرأت پرداختن به آنها را ندارد.

در این برنامه گزارش‌های خبری عمیق و تحلیلی ارائه شده و رسانه‌های جمعی، سیاست‌های ملی و همچنین صنعت مالی آمریکا به طور مداوم مورد انتقاد قرار می‌گیرد.[14] این برنامه از 9 اکتبر 2009 آغاز به کار نموده و هر قسمت در حدود یک ساعت به طول می‌انجامد. در سال 2011، نشریه فوربس، مینکووسکی را به عنوان یکی از 30 شخصت زیر 30 سال عرصه رسانه‌ها معرفی نمود.[15]

تصویر بزرگ

برنامه "تصویر بزرگ" (Big Picture) با مجری‌گری تام هارتمن (Thom Hartmann) یکی از معروف‌ترین برنامه‌های شبکه‌ آرتی است که به آخرین اخبار، گفتمان‌ها و تفاسیر سیاسی می‌پردازد. هارتمن مسائل را تمام سطوح محلی، ملی و بین‌المللی مورد بررسی قرار می‌دهد. برنامه "تصویر بزرگ" از سال 2008 آغاز به کار نمود و در ابتدا به صورت انحصاری از شبکه "تلویزیون آزادی بیان" (Free Speech TV) پخش می‌گردید. طی چند سال آتی چندین ایستگاه تلویزیونی دیگر شروع به پخش این برنامه نمودند و هارتمن نیز به واشنگتن نقل مکان نمود. وی در آنجا بود که وارد همکاری با شبکه آرتی گشت.

منابع:

[1] Nikolaus von Twickel. Russia Today courts viewers with controversy. The Moscow Times. rbth.ru/articles/2010/03/23/230310_rt.html

[2] http://rt.com/about/corporate-profile/

[3] http://en.wikipedia.org/wiki/RT_%28TV_network%29#cite_ref-r1_0-0

[4] Foreign News Channels Drawing U.S. Viewers – IPS. Ipsnews.net. http://www.ipsnews.net/news.asp?idnews=50157

[5]  The Conspiracy Channel — Utne Reader. Utne.com. http://www.utne.com/Media/Conspiracy-Channel-Russia-Today-Anti-American-Propaganda.aspx

[6] "Russia Today tomorrow". Broadband TV News. 15 September 2005. http://www.broadbandtvnews.com/archive_cen/160905.html

[7] "Viruses Penetrated Image of Russia". Kommersant. http://www.kommersant.com/page.asp?idr=530&id=634757

[8] http://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/fileadmin/documents/James_Painter.pdf

[9] www.integrum.com/ArticlesByCategoryPage.aspx?oid=327&title=Russia_Today

[10] http://en.wikipedia.org/wiki/Rusiya_Al-Yaum

[11] http://rt.com/news/rt-documentary-channel-new/

[12] http://rt.com/about/corporate-profile/

[13] http://rt.com/programs/keiser-report/

[14] http://rt.com/programs/alyona-show/episode-1/

[15] http://rt.com/usa/news/alyona-forbes-media-minkovski-267

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 8:45 PM

  یک میمون پوزه دار در یک پارک طبیعی در کشور انگلستان با برداشتن یک چتر در هوای بارانی لحظات جالبی را رقم زده است.

 
خبرگزاری فارس: میمون چتر دزد

 

 باشگاه خبرنگاران، تصور کنید که در یک روز ابری در حال قدم زدن در یک پارک طبیعی هستید و در حالی که برای استراحت بر روی نیمکت نشسته اید باران شروع به باریدن می کند و شما سعی می کنید تا با استفاده از چتر خود را از گزند قطره های آب باران حفظ کنید. اما چتر شما در کنار شما نیست چون توسط یک حیوان کوچک قرض گرفته شده است!

مجموعه حیات وحش "دادلی" در وست مینلند در کشور انگلستان خانه تعدادی میمون پزه دار ماداگاسکاری است که به صورت آزادانه در این مجموعه زندگی می کنند. با توجه به این که این موجودات در این مجموعه دارای فضای کافی بوده و به آن عادت کرده و از آن فرار نکرده و در عین بدون خطر نیز هستند پس به دور از قفس و به صورت آزاد در این پارک حضور دارند.

در یکی از بازدیدهای اخیر از این مجموعه یکی از میمون های مورد نظر در زمانی که باد و باران شروع می شود با دزدیدن چتر یکی از بازدیدکنندگان سعی در استفاده از آن برای در امان ماندن از باران می کند. ریس این مرکز طبیعی در این باره می گوید: این گونه از جانوران به بازی کردن و به نوعی شوخی کردن با انسان ها علاقه خاصی دارند. البته این میمون که " لئون " نام دارد پس از مدتی که از این چتر استفاده کرد نتوانست در برابر جریان شدید باد مقاومت کرده و این چتر را رها کرد.

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 6:22 AM

  وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با توجه به وضعیتی که کشور در اوایل انقلاب داشت به هیچ عنوان تحت آموزش نیروهای اطلاعتی کشورهای بیگانه قرار نگرفت و حتی اساتیدی از خارج کشور برای آموزش به ایران دعوت نشدند.

 
خبرگزاری فارس: حدیث گمنامی / روایتی کوتاه از تلاش های سربازان گمنام امام زمان عج

 

محدوده، "امنیت " یکی از مهمترین وظایف مسؤلین یک جامعه محسوب می شود که می تواند پیشرفت و توسعه در تمامی ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و بین المللی را به دنبال داشته باشد، در همین راستا امنیت و آسایش یک جامعه نیاز مبرمی به یک برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت دارد.

در منطقه ژئوپلتیکی که جمهوری اسلامی ایران قرار دارد باتوجه به شرایط خاص کشورهای این منطقه، سازمان های اطلاعاتی کشورهای این حوزه همواره با تهاجمات و هجمه هایی پیش بینی نشده بیشتری نسبت به تشکیلات مشابه خود مواجهند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و مخصوصا از سال 63که وزارت اطلاعات رسما تشکیل شد نیروهای خدوم این نهاد انقلابی به مقابله با اقدامات ضد انقلاب و گروهای معاند از جمله سلطنت طلبان ها، مارکسیست ها،کومله، منافقین و غیره پرداختند.

گفتنی است کارشناسان سیاسی – امنیتی فرا منطقه ای در میان سازمان های اطلاعاتی که چه از خود منطقه در حال فعالیت هستند و چه سرویس های اطلاعتی غربی –آمریکایی که مشغول کارهای اطلاعاتی هستند، دستگاه اطلاعاتی ایران را از درخششی ویژه از حیث عملکرد پیش رونده و نیز مقابله با تهدیدات امنیتی برخوردار می دانند و این شاخصه با درک موقعیت حساس ایران نسبت به سایر کشورها از نظر قرار گرفتن در کانون تهدیدات جنگ نرم و همچنین اپزوسیون های خارج نشین، اهمیت ویژه ای را می طلبد.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که شرایط نامنی که از سوی مرزهایی مانندعراق و افغانستان و همچنین تحرکات شبانه روزی سرویس های جاسوسی  MI6 ،CIA، موساد و ... در حالی است که کشور همواره از امنیت قابل قبولی نسبت کشور های همسایه برخوردار بوده است و این مهم به دست نمی آمد مگر تلاشها و مجاهدت های خاموش سربازان گمنام امام زمان (عج) که در سالهای اخیر علی رغم انتقادات غیر منصفانه ای که بعضا مطرح می شود روندی صعودی و تحسین برانگیزی را برای جهانیان و علل خصوص سازمان های جاسوسی غربی داشته است.

با توجه به اعترافات کارشناسان سیاسی – امنیتی غربی، حجم موفقیت های وزارت اطلاعات در دوران حجت السلام مصلحی به حدی بود که اقتدار دستگاه امنیتی کاملا در فضای اطلاعاتی و امنیتی غرب را به چالش کشیده و توجه سرویس های جاسوسی دنیا را به خود جلب نموده است.

گفتنی است پروژه مدحی ، دستگیری ریگی در آسمان به هنگام برنامه ریزی برای عملیات تروریستی، آزادی عطار زاده، دستگیری چندین تیم پیشرفته جاسوسی، دستگیری تروریست های هسته ای و ده ها پروژه موفقیت آمیز دیگر گواه روشنی بر این ادعاست که سربازان گمنان امام زمان (عج) هر روز بر دانش بومی خود افزوده و توئطه های استکبار جهانی را خنثی و در مواقع بسیاری ضربات محلکی را وارد می کنند.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با توجه به وضعیتی که کشور در اوایل انقلاب داشت به هیچ عنوان تحت آموزش نیروهای اطلاعتی کشورهای بیگانه قرار نگرفت و حتی اساتیدی از خارج کشور برای آموزش به ایران دعوت نشدند، با این وجود سربازان گمنام امام زمان (عج) در مسائل اطلاعاتی، جاسوسی و ضد جاسوسی در این سال ها از خود در عرصه های دفاعی و تهاجمی به مرحله عمل رساندند.

یقینا هنگامی که کسی افرادی را نمی شناسد و آن ها در گمنامی کار می کنند امکان این که مخلصانه و برای خدا کار کنند بیشتر می شود که این خو توفیقات بیشتری را برای آن افراد –مجموعه به دنبال دارد.

از اقدامات دیگر سربازان گمنام امام زمان (عج) می توان به نقش برجسته آنها در خاموش کردن آتش فتنه 88با آگاهی دادن و رو کردن دست های پشت پرده فتنه اشاره کرد.

این فتنه زمانی که اتفاق افتاد خودش را به عنوان یک جریان اصیل داخل کشور مطرح کرد و بر همین اساس توانست بخشی از افکار جامعه را فریب دهد که در ادامه وزارت اطلاعات با اقدامات پیش گیرانه خود نشان داد فتنه سال 88 نه تنها اصیل نیست بلکه از خارج از کشور پشتیبانی می شود.

این افشاگری ها و دستاوردها باعث شد تا بسیاری از افرادی که به هر دلیلی دچار غفلت و لغزش شده بودند و به نوعی با فتنه گران همراه شده اند به پیکره نظام، انقلاب و ولایت برگردند.

در پایان باید افزود معمولا در کشور از افرادی که منشأ اثر هستند تقدیر و قدردانی می شود اما در حوزه وزارت اطلاعات به علت وجود حساسیت های امنیتی این امکان میسر نیست و بسیاری از افراد این وزارت خانه زحمات و خدمات فراوانی را بدون شناخته شدن و در راستای جامعه عدل جهانی که سربازی امام زمان (عج) است در جامعه اجرا می کنند بنابراین وجه تسمیه خوبی از که در سالروز میلاد با سعادت امام زمان (عج) با نام گذاری این روز به " روز تجلیل از سربازان گمنان امام زمان(عج) از زحمات بی دریغ این افراد قدردانی به عمل می آید.

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 6:18 AM

  وسیله نقلیه " K-Way Motus " یک طرح جالب و متفاوت است که در عین کوچکی حفاظت خوبی را برای سرنشینان به وجود آورده و یک وسیله نقلیه سازگار با محیط زیست نیز به حساب می آید.

 
خبرگزاری فارس: " K-Way Motus " سه چرخه ای برای آینده

 

باشگاه خبرنگاران، یکی از مشکلات اصلی در مورد موتور سیکلت بحث مربوط به امنیت این وسایل نقلیه است. در این وسایل نقلیه امنیت زیادی وجود ندارد و در صورت بروز هر گونه برخورد راکبین آن به احتمال زیاد آسیب خواهند دید.

مشکل دیگری که در مورد موتورسیکلتها وجود دارد این است که این وسایل نقلیه جزء وسایلی به شمار می روند که سهم زیادی را در آلودگی هوا دارند. حال آیا ممکن است که به شیوه ای بتوان این دو مشکل را در مورد طراحی موتور سیکلت حل کرد. به نظر می رسد که پاسخ این مشکلات وسیله نقلیه " K-Way Motus " باشد. یک وسیله نقلیه سه چرخه که در حال حاضر از آن تنها چند نمونه تولید شده است.

برای حل مشکل اول طراحان این سه چرخه یک کابین حفاظتی را بر روی این وسیله نصب کرده اند. این پوشش حفاظتی از سرنشینان در جریان تصادفات و همچنین برف و باران حمایت می کند. این پوشش و فضای ایجاد شده توسط آن باعث شده است تا طراحان بتوانند دو صندلی راحت را برای سرنشین های این سه چرخه طراحی کنند.

برای حل مسئله بعدی نیز طراحان به جای سیستم های پیشران عادی که سوختهای فسیلی برای تامین نیروی خودرو بهره می برند از سیستم پیشران الکترونیکی در این سه چرخه استفاده کردند که باعث شده است تا آن از نظر تولید آلودگی در کمترین حد ممکن باشد. این سه چرخه در حال حاضر در حد پیش نمونه است اما می توان امید داشت که در آینده این سه چرخه ها در تعداد زیاد به بازار عرضه شود.

ادامه مطلب
جمعه 16 تیر 1391  - 6:16 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 68

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5841094
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی