وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با توجه به وضعیتی که کشور در اوایل انقلاب داشت به هیچ عنوان تحت آموزش نیروهای اطلاعتی کشورهای بیگانه قرار نگرفت و حتی اساتیدی از خارج کشور برای آموزش به ایران دعوت نشدند.
محدوده، "امنیت " یکی از مهمترین وظایف مسؤلین یک جامعه محسوب می شود که می تواند پیشرفت و توسعه در تمامی ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و بین المللی را به دنبال داشته باشد، در همین راستا امنیت و آسایش یک جامعه نیاز مبرمی به یک برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت دارد.
در منطقه ژئوپلتیکی که جمهوری اسلامی ایران قرار دارد باتوجه به شرایط خاص کشورهای این منطقه، سازمان های اطلاعاتی کشورهای این حوزه همواره با تهاجمات و هجمه هایی پیش بینی نشده بیشتری نسبت به تشکیلات مشابه خود مواجهند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و مخصوصا از سال 63که وزارت اطلاعات رسما تشکیل شد نیروهای خدوم این نهاد انقلابی به مقابله با اقدامات ضد انقلاب و گروهای معاند از جمله سلطنت طلبان ها، مارکسیست ها،کومله، منافقین و غیره پرداختند.
گفتنی است کارشناسان سیاسی – امنیتی فرا منطقه ای در میان سازمان های اطلاعاتی که چه از خود منطقه در حال فعالیت هستند و چه سرویس های اطلاعتی غربی –آمریکایی که مشغول کارهای اطلاعاتی هستند، دستگاه اطلاعاتی ایران را از درخششی ویژه از حیث عملکرد پیش رونده و نیز مقابله با تهدیدات امنیتی برخوردار می دانند و این شاخصه با درک موقعیت حساس ایران نسبت به سایر کشورها از نظر قرار گرفتن در کانون تهدیدات جنگ نرم و همچنین اپزوسیون های خارج نشین، اهمیت ویژه ای را می طلبد.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که شرایط نامنی که از سوی مرزهایی مانندعراق و افغانستان و همچنین تحرکات شبانه روزی سرویس های جاسوسی MI6 ،CIA، موساد و ... در حالی است که کشور همواره از امنیت قابل قبولی نسبت کشور های همسایه برخوردار بوده است و این مهم به دست نمی آمد مگر تلاشها و مجاهدت های خاموش سربازان گمنام امام زمان (عج) که در سالهای اخیر علی رغم انتقادات غیر منصفانه ای که بعضا مطرح می شود روندی صعودی و تحسین برانگیزی را برای جهانیان و علل خصوص سازمان های جاسوسی غربی داشته است.
با توجه به اعترافات کارشناسان سیاسی – امنیتی غربی، حجم موفقیت های وزارت اطلاعات در دوران حجت السلام مصلحی به حدی بود که اقتدار دستگاه امنیتی کاملا در فضای اطلاعاتی و امنیتی غرب را به چالش کشیده و توجه سرویس های جاسوسی دنیا را به خود جلب نموده است.
گفتنی است پروژه مدحی ، دستگیری ریگی در آسمان به هنگام برنامه ریزی برای عملیات تروریستی، آزادی عطار زاده، دستگیری چندین تیم پیشرفته جاسوسی، دستگیری تروریست های هسته ای و ده ها پروژه موفقیت آمیز دیگر گواه روشنی بر این ادعاست که سربازان گمنان امام زمان (عج) هر روز بر دانش بومی خود افزوده و توئطه های استکبار جهانی را خنثی و در مواقع بسیاری ضربات محلکی را وارد می کنند.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با توجه به وضعیتی که کشور در اوایل انقلاب داشت به هیچ عنوان تحت آموزش نیروهای اطلاعتی کشورهای بیگانه قرار نگرفت و حتی اساتیدی از خارج کشور برای آموزش به ایران دعوت نشدند، با این وجود سربازان گمنام امام زمان (عج) در مسائل اطلاعاتی، جاسوسی و ضد جاسوسی در این سال ها از خود در عرصه های دفاعی و تهاجمی به مرحله عمل رساندند.
یقینا هنگامی که کسی افرادی را نمی شناسد و آن ها در گمنامی کار می کنند امکان این که مخلصانه و برای خدا کار کنند بیشتر می شود که این خو توفیقات بیشتری را برای آن افراد –مجموعه به دنبال دارد.
از اقدامات دیگر سربازان گمنام امام زمان (عج) می توان به نقش برجسته آنها در خاموش کردن آتش فتنه 88با آگاهی دادن و رو کردن دست های پشت پرده فتنه اشاره کرد.
این فتنه زمانی که اتفاق افتاد خودش را به عنوان یک جریان اصیل داخل کشور مطرح کرد و بر همین اساس توانست بخشی از افکار جامعه را فریب دهد که در ادامه وزارت اطلاعات با اقدامات پیش گیرانه خود نشان داد فتنه سال 88 نه تنها اصیل نیست بلکه از خارج از کشور پشتیبانی می شود.
این افشاگری ها و دستاوردها باعث شد تا بسیاری از افرادی که به هر دلیلی دچار غفلت و لغزش شده بودند و به نوعی با فتنه گران همراه شده اند به پیکره نظام، انقلاب و ولایت برگردند.
در پایان باید افزود معمولا در کشور از افرادی که منشأ اثر هستند تقدیر و قدردانی می شود اما در حوزه وزارت اطلاعات به علت وجود حساسیت های امنیتی این امکان میسر نیست و بسیاری از افراد این وزارت خانه زحمات و خدمات فراوانی را بدون شناخته شدن و در راستای جامعه عدل جهانی که سربازی امام زمان (عج) است در جامعه اجرا می کنند بنابراین وجه تسمیه خوبی از که در سالروز میلاد با سعادت امام زمان (عج) با نام گذاری این روز به " روز تجلیل از سربازان گمنان امام زمان(عج) از زحمات بی دریغ این افراد قدردانی به عمل می آید.