به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

 

مارها پرنده هایی هستند که می توانند تا مسافت 100 متر در هوا پرواز کنند.
مارها ماهرتر از پرندگان پرواز می کنند !
 
 یوپی نیوز، 2700 گونه مار در دنیا وجود دارد که آن ها را به 30 خانواده تقسیم کرده اند و بیشتر آن ها برای انسان ها بی خطر هستند.

براساس این گزارش مار زنگی یکی از سریعترین کشنده ها در جانوران است كه به آرامی حرکت مي کند و ناگهان نیش مي بزند و زهرش بسیار کشنده است این مار می تواند در هوا شناور باشد و از درختی به درخت دیگر آویزان باشد.

مارها از ترکیبی از ساختار سطح و متقاطع بدنشان با زاویه ای که در هنگام پرواز به بدن خود می دهند به زاویه حمله شهرت دارد استفاده می کنند.

برای آغاز پرواز از روی شاخه یک درخت این مارها بخش جلویی بدن خود را به پایین انداخته و پیش از پریدن و شتاب دادن به سمت جلو شکل j مانند به بدن خود می دهند این حرکت باعث می شود مار در هوا پرتاب شود.

مارها قدرت غلبه بر نیروی گرانش را ندارند و تنها شدت نیروهای این جاندار است که موجب شگفتی می شود و شکل خاص بدن آن بیشتر به یک لبه تیز شباهت دارد و مانند پرندگان پر ندارد.

تنها تفاوت پرواز پرندگان با مارها در این است که مارها نمی توانند خود را در هوا ثابت نگه دارند و به تدریج به زمین سقوط می کنند.
 

 

ادامه مطلب
دوشنبه 27 آذر 1391  - 11:11 AM

 

 

بدن انسان بیش از تریلیون ها سلول را شامل می شود که سلول ها به بیش از 200 نوع مختلف طبقه بندی می شوند.
تصویر رنگی از سلول های بدن انسان
 
 سلول ها دارای اندازه و ابعاد مختلفی هستند و برای مثال سلول های خونی بسیار دراز هستند و سلول های اسپرم کوتاه و باریک هستند.

گفتنی است، در طبیعت اغلب سلول ها شفاف و بدون رنگ هستند سلول های حیوانی که دارای مقداری زیادی آهن هستند قرمز تر از سایر سلول ها هستند سلول هایی که حاوی ملانین ( ماده ای قهوه ای رنگ)است آبی رنگ هستند.

اين گزارش حاکیست سلول ها از مولکول های آبی مانند چربی ها کربوهیدرات ها و اسید های آمینه ساخته شده اند سلول ها همچنین حاوی ملکول های معدنی مانند نمک و فلزات در مقادیر بسیار زیادی هستند.

متفاوت ترین سلول نرون است نرون دارای ابعاد و شکل خاصی است و طول آن از سایر بقیه سلول ها درازتر و طولانی تر است که به 3 فوت می رسد.

نرون ها دارای زیباترین اشکال و رنگ ها هستند و بیشترین عملکرد را در بین سایر سلول ها دارا هستند.

 

 

ادامه مطلب
دوشنبه 27 آذر 1391  - 11:10 AM

 

 

محققان ژاپنی معتقدند که زمین احتمالا در آینده با وقوع زمین لرزه بسیار پر قدرت 10 ریشتری مواجه خواهد شد که خسارات شدیدی درپی دارد.
اگر زمین 10 ریشتر بلرزد؟
 

ایسنا، «تورو ماتسوزاوا» محقق مرکز تحقیقات پیش بینی زلزله و فوران آتشفشانی دانشگاه هوهوکو تأکید می کند: انرژی زمین لرزه احتمالی 10 ریشتری آینده، 30 برابر قوی تر از زلزله 9 ریشتری است که ماه مارس 2011 بخش هایی از شمال شرق ژاپن را لرزاند.

 

به گفته «ماتسوزاوا»، این پیش بینی به معنای قطعی بودن وقوع زمین لرزه 10 ریشتری نیست، چراکه چنین زلزله پر قدرتی هر 10 هزار سال یکبار روی می‌دهد.

 

چنین زمین لرزه ای باعث لرزش زمین بمدت یک ساعت شده و خطر وقوع سونامی پر قدرتی را در پی خواهد داشت که این سونامی چند روز بطول انجامیده و خسارات بسیار زیادی بر جای می گذارد.

 

قدرتمندترین زمین لرزه‌ای که تاکنون به ثبت رسیده است، زلزله 9.5 ریشتری در جنوب شیلی است که در سال 1960 میلادی روی داد.

 

 

ادامه مطلب
دوشنبه 27 آذر 1391  - 11:09 AM

 

 

در پژوهش جدیدی که در مجله پزشکی بی‌ام‌جی منتشر شده، دارندگان مدالهای المپیک صرف نظر از کشور محل زندگی، مدال بدست آمده یا ورزش انجام شده، از عمر بیشتری برخوردارند.
ورزشکاران المپیکی بیشتر عمر می‌کنند؟
 

 ایسنا، پژوهش دیگری که پیش از این انجام شده بود، به مقایسه ورزشکارانی که در فشارهای فیزیکی مختلف تمرین کرده‌اند، پرداخته و نشان داد که ورزشکاران در حوزه های ورزشی با فشار بالا یا متوسط نسبت به گروههای دیگر از هیچ مزیت بیشتری در طول عمر برخوردار نیستند.

 

 

این در حالیست که بر اساس پژوهش جدید، آن دسته از افرادی که در ورزشهای پر فشار مانند بوکس، فوتبال آمریکایی و هاکی روی یخ بازی می‌کنند، در زندگی آینده خود با خطر مرگ بیشتری روبرو هستند.

 

 

به گفته محققان، همه می‌توانند تنها با پیروی از رهنمودهای فعالیت فیزیکی از مزیت بقای ورزشکاران نخبه لذت ببرند.

 

 

محققان در پژوهش اول میزان امید به زندگی را در 15 هزار و 174 ورزشکار المپیکی که بین سالهای 1896 تا 2010 مدال برده بودند، با گروههای جمعیت عمومی بر اساس کشور، جنسیت و سن مقایسه کردند.

 

 

تمام برندگان مدال بطور میانگین 2.8 سال بیشتر زندگی کردند که یک مزیت بقای چشمگیر نسبت به جمعیت‌های عمومی در هشت مورد از 9 گروه مورد مطالعه به شمار می‌رود.

 

 

دارندگان مدالهای طلا، نقره و برنز تقریبا از مزیت بقای مشابه دارندگان مدال در ورزشهای استقامتی و مختلط برخوردارند. این درحالیست که دارندگان مدال در ورزشهای قدرتی با وجود برخورداری از مزیت کمتر نسبت به سایر رشته‌ها اما همچنان نسبت به جمعیت عمومی در جایگاه بالاتری قرار دارند.

 

 

به گفته محققان، اگرچه این پژوهش برای تعیین دلیل طول عمر بیشتر ورزشکاران طراحی نشده اما توضیحات احتمالی آن می‌تواند شامل عوامل ژنتیکی، فعالیت فیزیکی، شیوه زندگی سالم و ثروت و مقام بدست آمده از رقابتهای ورزشی بین‌المللی باشد.

 

 

در پژوهش دوم، محققان تاثیر تمرینات شدید فیزیکی را بر مرگ و میر در میان بازیکنان سابق المپیک اندازه‌گیری کردند.

 

 

آنها 9889 ورزشکارانی که در بازهای المپیک سالهای 1896 تا 1936 شرکت کرده بودند را از یک سن شناخته شده تا مرگ پیگیری کردند. روی هم رفته آنها 43 رشته را نمایش می‌دادند که نیازمند سطوح مختلف شدت تمرین و تماس فیزیکی بود.

 

 

محققان پس از گروه‌بندی این افراد بر اساس جنسیت، سال تولد و ملیت دریافتند که ورزشکاران در حوزه‌های با فشار بالاتر بر روی قلب و عروق (مانند دوچرخه‌سواری و قایق‌رانی) با فشار میانه بر قلب و عروق (مانند ژیمناستیک و تنیس) از نرخ مرگ‌ومیر مشابه نسبت به ورزشکاران حوزه‌های با فشار کمتر بر روی قلب و عروق مانند گلف برخوردارند.

 

 

با این حال محققان یک افزایش 11 درصدی در خطر مرگ و میر ورزشکاران در حوزه‌هایی با تماس فیزیکی بالا مانند بوکس را نسبت به سایر ورزشکاران گزارش کرده‌اند.

 

 

به گفته کارشناسان سلامت، افرادی در هفته حداقل 150 دقیقه را به فعالیت فیزیکی با فشار متوسط تا بالا اختصاص می‌دهند، از مزیت بقای بیشتر در حدود یک تا چند سال نسبت به جمعیت عمومی برخوردارند.

 

 

ادامه مطلب
دوشنبه 27 آذر 1391  - 11:07 AM

 

 

محققان با استفاده از ریشه یک گیاه یک جایگزین دوستدار محیط زیست برای کانه های فلزی یافته اند که درحال حاضر درالکترودهای باطریهای لیتیوم - یون استفاده می شود، تا باطریهای نسل جدید بادوام تر بوده و در آن از مواد غیرسمی استفاده شود.
ساخت نسل جدید باطریها از گیاه روناس
 
ماده رنگی روناس ( رنگ قرمز/زردی) که به عنوان عصاره ریشه گیاه روناس دست کم 3500 سال برای رنگ کردن لباس به کار می رود اکنون می تواند ماده ای جدیدی برای تولید باطریهای لیتیوم یون باشد و از این پس به جای این که مواد مورد نیاز برای ساخت باطری در معادن زیر زمین یافت شود، می تواند در باغها و مزارع کاشته شود.

درحال حاضر، لیتیوم کبالت اسید(LiCoO2)ماده انتخابی برای تشکیل کاتدها در باطریهای لیتیوم – یون هستند. اگرچه استخراج کبالت و ترکیب آن با لیتیوم در دماهای بالا برای تشکیل کاتد یک فرآیند پرهزینه و پرانرژی است.

دکتر آراوا لیلا مهنا رندی از دانشگاه رایس با اشاره به انرژی مصرف شده برای استخراج کبالت در مراحل بازیافت اظهار داشت که هرکیلو وات ساعت انرژی برای تولید و یا بازیافت یک باطری لیتیوم- یون موجب انتشار تقریبا 72 کیلوگرم دی اکسید کربن در اتمسفر می شود.

دکتر رندی همراه سایر همکاران خود از دانشگاه رایس و محققان کالج سیتی از نیویورک و آزمایشگاه تحقیقات ارتش آمریکا به این نتیجه رسیدند که ماده رنگی روناس و دیگر مولکولهای بیلوژیکی رنگ محور ارائه کننده یک پتانسیل به عنوان یک گزینه دوستدار طبعیت هستند. این امر به علت وجود گروه های کربونیل و هیدروکسیل در مولکولهایی است که در حرکت الکترونها به جلو وعقب نقش ایفا می کند.

جورج جان استاد شیمی دانشگاه ستی کالج اظهار داشت: این سیتمهای اروماتیک مولکولهای غنی از الکترون هستند که به سادگی با لیتیوم سازگاری پیدا می کنند.

ساخت الکترود از ماده رنگی روناس می تواند در دمای اتاق با یک فرآیند ساده صورت می پذیرد که این امر شامل حل کردن ماده رنگی روناس در یک محلول الکل و افزودن نمک لیتیوم است. پس از آنکه این محلول از قرمز – زرد به رنگ صورتی درآمد مشخص شده است که نمک یونهای لیتیوم به روناس متصل شده است، این محلول به سادگی قابل منتقل کردن است و الکترود آماده است.

این گروه اظهار داشته است که استفاده از ماده رنگی روناس نسبت به سایر مولکولهای اورگانیکی که درحال حاضر برای استفاده در باطریها مورد بررسی قرار می گیرد ساده تر است. علاوه بر این رشد گیاه روناس یا سایر محصولات زیست توده می توانند به از بین بردن دی اکسید کربن از اتمسفر کمک کنند. در نتیجه باطریهایی که از این طریق ساخته می شود غیر سمی خواهد بود.

محققان اعتقاد دارند که باطری لیتیوم- یون دوستدار محیط زیست ظرف چند سال آینده به صورت تجاری  تولید می شود.

نتایج این تحقیق در مجله آنلاین نیچر منتشر شده است.

 

 

ادامه مطلب
دوشنبه 27 آذر 1391  - 11:04 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 59

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5897201
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی