به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

 جام جم آنلاین،  دانشمندان موفق شدند به کمک آزمایش‌های دی ان ای، سی تی اسکن و کالبد شکافی کامپیوتری، راز مرگ رامسس سوم را کشف کنند؛ فرعون مصر در توطئه‌ای که توسط یکی از همسرانش طرح‌ریزی شده بود توسط چاقویی تیز گلویش بریده شده است.
 
 به گزارش بلگا، براساس پاپیروس‌های قدیمی متعلق به یکی از تاریک‌ترین دوره‌های مصر باستان  ملکه "تیئی" یکی از همسران رامسس سوم  دست به کودتایی علیه فرعون می‌زند.
 
 درواقع، "تیئی" می‌خواست "پانتائور" پسرش بر تخت سلطنت بنشیند اما جانشین قانونی رامسس سوم، پسر "ایزیس" همسر اولش بود.
 
 "تیئی" امیدوار بود از نفرت فزاینده مردم نسبت به فرعون که در تجمل زندگی می‌کرد در حالی که دستمزد کارگران پرداخت نمی‌شد و قحطی کشور را تهدید می‌کرد، استفاده کرده و به هدف خود دست یابد.
 
 "تیئی" به رغم اینکه در محیط بسته کاخ به سر می‌برد اما توانست برای اجرای توطئه خود طرفدارانی را در میان نظامیان و راهبان بیابد.
 
 با اینکه جزئیات توطئه مشخص نیست اما هدف آن از بین بردن رامسس سوم در یک موقعیت مناسب بود؛ براساس مدارک رسمی مصر باستان کودتا ناکام مانده و حدود 30 نفر از توطئه گران مجازات می‌شوند؛ این واقعه در سال 1156 قبل از میلاد رخ داد؛ "تیئی" موفق نمی‌شود پسرش را به سلطنت برساند؛ اما در این مدارک سرنوشت رامسس سوم که در آن زمان حدود 65 سال داشت، مبهم بود.
 
 مومیایی رامسس سوم در اواخر قرن نوزدهم  کشف می‌شود؛ در جریان یک رادیو گرافی که در سال‌های دهه 1960 روی مومیایی وی انجام گرفت هیچ نشانی از جراحت مشاهده نشد.
 
 آلبرت زینک آلمانی کارشناس مومیایی‌ها به بررسی مومیایی رامسس سوم پرداخت؛ با کمک دیگر کارشناسان آنها از مومیایی تصاویر 3 بعدی بسیار پیشرفته گرفته و از آن سی تی اسکن کردند.
 
 برای نخستین‌بار کالبد شکافی کامپیوتری وجود بریدگی عمیقی را در گلو و درست زیر حنجره نشان داد؛ نای توسط یک چاقوی تیز یا وسیله برنده مشابهی کاملاً قطع شده است؛ مرگ رامسس سوم با توجه به گستردگی و عمق جراحت آنی بوده است.
 
 درعین حال، در جریان توموگرافی یک طلسم سنگی که در داخل جراحت فرو رفته بود، مشاهده شد؛ طلسمی به نام " چشم اوروس" که مصریان باستان تصور می‌کردند قدرت شفابخشی دارد؛ آلبرت زینک در بیانیه‌ای اعلام کرد: گلوی بریده و طلسم نشان می‌دهند که رامسس سوم به قتل رسیده است.
ادامه مطلب
چهارشنبه 29 آذر 1391  - 10:43 PM

 

 مشرق، پرنده‌های بدون سرنشین (UAV) امروزه به بخشی ثابت در بسیاری از ارتش‌های جهان بدل شدند؛ اگر تا چند سال قبل تنها چند کشور صنعتی و ثروتمند به عنوان کاربران اصلی این وسایل پرنده به شمار می‌رفتند اما امروزه بسیاری دیگر از کشورها در 5 قاره جهان به طراحی و تولید پهپادها مشغول هستند.
 
 مأموریت‌هایی از جمله شناسایی، رله ارتباطات مخابراتی و حمله به اهداف سطحی از جمله مأموریت‌هایی هستند که پهپادها امروزه به عهده دارند؛ بسیاری از علاقمندان به این حوزه با پرند‌ه‌های بی‌سرنشین غربی مثل پردیتور و یا گلوبال هاوک آشنا هستند اما تعداد قابل توجهی از کاربران نیز نمی‌دانند که کشورهای در حال توسعه نیز با کمک صنایع بومی و داخلی خود موفق به تولید پهپاد شده‌اند که برخی از پهپادهای ناشناخته در فضای رسانه‌ای در زیر معرفی می‌شوند.
 
*Yarara؛ مار زنگی آرژانتین
 
 پروژه پهپاد " Yarara " به معنای "مار زنگی" اولین پروژه بومی مربوط به طراحی و ساخت پهپاد در آمریکای لاتین به حساب می‌آید که توسط شرکت خصوصی " Nostromo Defensa " در کشور آرژانتین به ثمر رسیده است؛ این پهپاد به صورت اختصاصی برای مأموریت‌های شناسایی، عکسبرداری و هدف‌یابی توسعه یافته است.
 
 این پهپاد می‌تواند به صورت زنده تصاویری زنده به صورت طبیعی یا فروسرخ را از میدان نبرد دریافت کرده و به ایستگاه کنترل زمینی ارسال کند؛ این توانایی به فرماندهان این امکان را می‌دهد که به صورت زنده در جریان پیشرفت عملیات رزمی با جزئیاتی کامل در کمترین زمان ممکن قرار بگیرند.
 
 این پهپاد می‌تواند یک محموله 5 کیلوگرمی را حمل کند که عمدتاً شامل دوربین‌های الکترواپتیک و فروسرخ است؛ در بحث پیشرانه این پهپاد آرژانتینی از یک موتور وانکل با توان 5.9 کیلو وات بهره می‌برد که به پهپاد اجازه می‌دهد با سرعت بیشینه 147 کیلومتر بر ساعت پرواز کند.
 
 سامانه موتور، پره‌ها و باک سوخت در بالای بدنه این پرنده واقع شده است؛ این پرنده می‌تواند به مدت 6 ساعت در ارتفاع 3 کیلومتری از سطح زمین و در فاصله 50 کیلومتری از ایستگاه کنترل خود به عملیات بپردازد؛ این پهپاد از سامانه ارابه فرود غیر جمع شونده بهره برده و می‌تواند در باندهای پروازی نا آماده نیز فرود آمده یا به پرواز درآید.
 
 در حال حاضر نیروی هوایی آرژانتین به عنوان کاربر این پرنده شناخته می‌شود و در همین حال آرژانتینی‌ها امید زیادی به بازار صادرات برای این پرنده بدون سرنشین دارند.
 
*"عقاب اوج گیرنده" چین
 پرنده بدون سرنشین چینی "عقاب اوج گیرنده" یکی از جدیدترین محصولات شرکت چینی " GAIC " است که در حال حاضر در مراحل اولیه توسعه قرار داشته و تنها یک نمونه از آن تولید شده است؛ در اولین نگاه بسیاری از علاقه‌مندان این حوزه متوجه شباهت عجیب این پرنده بی‌سرنشین چینی به پهپاد آمریکایی "گلوبال هاوک" می‌شوند.
 
 تا به امروز اطلاعات زیادی در مورد این پرنده بی‌سرنشین منتشر نشده است اما به نظر می‌رسد که این پهپاد از گونه پرنده‌های بی‌سرنشین با ارتفاع پروازی و مداومت بالا به حساب می‌آید؛ در حال حاضر منابع مختلف دفاعی معتقد هستند که این پهپاد چینی از موتور جت بومی مدل " WP-13 " بهره می‌برد.
 
 این پهپاد می‌تواند با سرعتی در حدود 750 کیلومتر در ساعت در ارتفاع 18 کیلومتری از سطح زمین و تا مسافت 5 هزار و 600 کیلومتری پرواز کند.
 
 با توجه به این مشخصات به نظر می‌رسد که مسئولان چینی در نظر دارند تا از این پهپاد در اموری مثل شناسایی دوربرد، خصوصاً در بحث شناسایی و هدف‌گیری ناوگان دریایی آمریکا در آبهای آزاد بهره ببرند‌؛ براساس تعدادی از عکس‌های منتشره از این پهپاد دو نقطه برای حمل محموله‌های خارجی در زیر این پهپاد نصب شده است که به احتمال زیاد برای حمل محموله تسلیحاتی به کار می‌رود.
 
 بر اساس نظرات کارشناسان این پرنده به مانند گلوبال هاوک آمریکایی محموله مخصوص عملیات شناسایی خود را در درون بدنه حمل خواهد کرد؛ مسئله‌ای که بیش از هر چیز مقامات آمریکایی را در مورد این پهپاد نگران کرده است این مسئله است که با کمک این پرنده بدون سرنشین درصد خطای موشک‌های بالستیک و کروز چینی خصوصاً موشک بالستیک ضد کشتی DF-21 کاهش شدیدی پیدا خواهند کرد. 
 
 
*"باز شکاری" مکزیک
 کشور مکزیک در آمریکا مرکزی سال‌های زیادی است که با مشکلات امنیتی فراوانی مثل بحث مهاجرت غیر قانونی به آمریکا، قاچاق مواد و مخدر و اسلحه و حضور باندهای سازمان یافته جنایت کار در کشور خود رو به رو بوده است؛ یکی از اقدامات دولت مکزیک برای کنترل این وضعیت بحث استفاده از پرنده‌های بی‌سرنشین است؛ پهپاد " Gavilán " به معنای "باز شکاری" ساخت شرکت " Hydra Technologies " در مکزیک است.
 
 این پهپاد در زمره پرنده‌های سبک بدون سرنشین با قابلیت پرتاب با دست قرار دارد؛ وزن 5 کیلوگرمی این پهپاد این قابلیت را به آن می‌دهد و کمک می‌کند که از آن در اکثر شرایط جغرافیایی استفاده کرد؛ این پهپاد از یک موتور الکترونیکی با توان 50 وات بهره می‌برد که می‌تواند با کمک آن به مدت 90 دقیقه و با سرعتی در حدود 64 کیلومتر بر ساعت پرواز کند.
 
 این پهپاد می‌تواند مسافتی در حدود 12 کیلومتر را طی کند و به وسیله محموله شناسایی همراه خود تصاویری زنده به صورت عادی یا به حالت تصاویر حرارتی را ارسال کند؛ برای سبک کردن بدنه این پرنده بدون سرنشین از مواد پیشرفته‌ای همچون کامپوزیت، تیتانیوم و فیبر کربنی بهره گرفته شده است که در عین حالی که وزن این پرنده را کاهش می‌دهد بدنه مستحکمی را برای آن فراهم می‌کند. 
 
*Bateleur آفریقای جنوبی
 پهپاد " Bateleur " توسط شرکت دفاعی " Denel Dynamics " در آفریقای جنوبی طراحی و ساخته شده و در حال حاضر به عنوان یکی از جدیدترین برنامه‌های پهپادی در این کشور در مرحله توسعه قرار دارد؛ این پهپاد در دسته پرنده‌های بدون سرنشین با توانایی پرواز در ارتفاع میانه و مداومت پروازی بالا به حساب می‌آید.
 
 این پهپاد می‌تواند در نقش‌های فراوانی مثل شناسایی کلی، رله ارتباطات، هدف‌گیری اهداف سطحی با کمک اشعه لیزر، کمک به عملیات جستجو و نجات و همچنین شناسایی دریایی به کار رود.
 
 این پرنده بدون خلبان می‌تواند به سامانه‌های بسیار متنوعی مثل انواع دوربین‌های عادی، فرو سرخ و حرارتی، رادار روزنه مصنوعی و همچنین سامانه جمع‌آوری اطلاعات و حسگرهای الکترونیکی " ELINT " مجهز شود؛ از توانایی‌های جالب این پهپاد آفریقایی بحث توانایی کشف قبضه‌های توپ و موشک انداز در میدان نبرد است که به فرماندهان کمک می‌کند هر چه سریع‌تر برای نابودی این تهدیدات وارد عمل شوند.
 
 این پهپاد از یک موتور 4 سیلندر مدل " EA-82T " و یا یک موتور مدل " Rotax 914 " بهره خواهد برد؛ هر کدام از این دو موتور پیستونی توانی در حدود 84.5 کیلووات را برای این پرنده فراهم می‌کنند که با کمک آن " Bateleur " می‌تواند با سرعت بیشینه 250 کیلومتر بر ساعت پرواز کند.
 
 در حالت گشت در یک مکان این پهپاد معمولاً با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت پرواز می‌کند؛ ماندگاری این هواپیما در هوا در حدود 18 تا 24 ساعت بوده و می‌تواند به صورت مستقیم مسافتی در حدود 3 هزار و 500 کیلومتر را طی کند.
 
 در حال حاضر این پهپاد در حال گذراندن برنامه‌های توسعه‌ای خود بوده و قرار است در آینده نزدیک به نیروهای مسلح آفریقای جنوبی تحویل شود؛ " Bateleur " نام عقابی است که در قاره آمریکا زندگی می‌کند. 
 
*شاهین اردنی
 اما به عنوان آخرین پرنده بدون سرنشین در این مقاله به سراغ کشور اردن می‌رویم؛ شاید برای بسیاری از شما عجیب باشد اما ظاهر این کشور عربی نیز به جمع سازندگان پهپاد در جهان پیوسته است؛ پهپاد " شاهین اردنی " نتیجه تلاش‌های دولت این کشور برای طراحی و ساخت یک پهپاد شناسایی سبک با توان بومی در داخل اردن است.
 
 صنایع هوا فضای این کشور به عنوان سازنده این پهپاد یک نمونه سبک را برای ساخت انتخاب کرده است؛ این پرنده با وزنی در حدود 40 کیلوگرم و با موتوری با حجم 200 سی سی طراحی شده است؛ " شاهین اردنی " می‌تواند محموله‌ای به وزن 6 کیلوگرم را با خود حمل کند که شامل دوربین و حسگرهای مراقبتی معمولی، فروسرخ و حرارتی است؛ این پهپاد توان ارسال زنده تصاویر به ایستگاه زمینی خود را نیز دارد.
 
 سرعت بیشینه  این پهپاد 110 کیلومتر بر ساعت بوده و بر فراز نقطه هدف می‌تواند با سرعتی در حدود 80 کیلومتر بر ساعت پرواز کند؛ برد پروازی " شاهین اردنی " در حدود 450 کیلومتر است؛ موتور پیستونی این پهپاد از بنزین معمولی برای پرواز استفاده کرده و می‌تواند تا 14 کیلوگرم بنزین را با خود حمل کند؛ در حال حاضر 3 فروند از این پهپاد تولید شده در سال 2012 میلادی به نیروهای مسلح اردن تحویل داده شده است؛ قرار است که در ادامه تعداد بیشتری از این پهپاد ساخته شود. 
 
ادامه مطلب
چهارشنبه 29 آذر 1391  - 10:41 PM

 

مشرق، اعضای مصنوعی با تکنولوژی‌های مختلف این روزها در اختیار بسیاری از معلولین قرار گرفته است؛ این اندام‌های مصنوعی گاهی اوقات بسیار عجیب و غیر عادی هستند:
 
*دست ماری
 
 برخی از مواقع اندام‌هایی که طراحی می‌شوند تنها برای استفاده‌های خاص هستند اما برخی اوقات این اندام‌ها فقط طراحی عجیب دارند و کارایی‌شان خیلی خاص نیست؛ دست ماری اندامی است که "کایلن کاو" یک دانشجوی فناوری طراحی کرده است؛ این دست مصنوعی به افراد کمک می‌کند تا بتوانند به مانند مار به دور جسم مورد نظرشان بپیچند.
 
 
*پای مصنوعی پاشنه بلند
 
 بسیاری از خانم‌ها علاقه زیادی به کفش‌های پاشنه بلند دارند؛ این علاقه حتی در افراد معلول نیز وجود دارد و این باعث شده است تا طراحان به فکر درست کردن پای مصنوعی مخصوص این افراد بیفتند؛ این کفش‌های پاشنه بلند ابتدا در سال 1999 و در اندازه‌های مختلف طراحی شدند تا هرکس باب میلش کفش پاشنه بلندی را انتخاب کند؛ این روزها نیز همچنان نمونه‌هایی از آن وجود دارد.
 
 
*پای ورزشکاران
 
 بسیاری از افراد هستند که علاقه خاصی به ورزش کردن دارند و گاهاً برخی از آنها هستند که معلولیت‌هایی نیز دارند؛ نایک یکی از شرکت‌هایی است که به دنبال گسترش دادن سیستم چاپ سه بعدی است تا به کمک آن بتواند اندامی‌هایی مانند پاهای منعطف را برای ورزشکاران تولید کند؛ این پاهای مصنوعی کاملاً شبیه به پای واقعی عمل می‌کنند و استفاده از آنها برای معلولین نیز بسیار آسان است.
 
 
*پای 6 کیلوگرمی
 
 "Skinz-N-Hydez" یک شرکت طراحی اجسام عجیب است که غالباً وسایلی ابتدایی و بدوی را تولید می‌کند؛ این شرکت چندی پیش اقدام به تولید یک پای مصنوعی عجیب کرد؛ این پای مصنوعی از آهن و تعداد بسیار زیادی پیچ و مهره ایجاد شد است؛ این میزان پیچ و مهره باعث شد که این پا وزنی نزدیک به 6 کیلوگرم داشته باشد.
 
 
*دست شوالیه
 
 ساخت اعضا مصنوعی از قرن‌ها پیش رایج شده "گاتفرد فون برلیچینگن" که دست خود را بر اثر اصابت توپ از دست داده بود از این دست مصنوعی مکانیکی استفاده می‌کرده و حتی با این دست در میادین جنگ شمشیر هم می‌زده است؛ این شوالیه در قرن 15 و در ارتش آلمان حضور داشته است؛ این دست به عنوان یکی از قدیمی‌ترین دست‌های مصنوعی دنیا شناخته می‌شود.
 
 
*دست‌های خودساخته
 
 یک مرد چینی 8 سال زمان خود را صرف ساخت یک جفت دست فلزی کرده که به لطف یک سری سیم و قرقره قادر به گرفتن و نگه داشتن است ولی بدلیل فلزی بودن مشکلاتی را در زمستان و تابستان برای وی بخ وجود می‌آورد؛ همچنین به دلیل سنگین بودن، بسیار خسته کننده هست ولی در چین برای زندگی کردن باید کار و تلاش سخت کرد.
 
ادامه مطلب
چهارشنبه 29 آذر 1391  - 10:39 PM

 

«هو یانگ»  8 ساله یک دانش آموز معمولی مثل سایر بچه مدرسه‌ای‌های دنیاست، ‌اما مدرسه‌ای که او در آن تحصیل می‌کند با تمام مدارس دنیا فرق دارد.
 
 هو یانگ در یکی از روستاهای استان فوجیان چین زنگی می‌کند و متأسفانه همه بچه‌های این روستا برای کار یا به شهر رفته‌اند یا در کنار خانواده خود در مزرعه فعالیت می‌کنند، به همین علت او تنها دانش آموز مدرسه روستاست و ساعات درسی را به تنهایی با دو معلم خود در مدرسه طی می‌کند.
 
  
 
 
 
 
 
ادامه مطلب
چهارشنبه 29 آذر 1391  - 10:36 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 59

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5896945
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی