به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

اين محصول که Vivomouse نام دارد، اولين ماوسي است که Touchpad جزو ساختار آن مي‌باشد. کنترل آن به صورت Full Gesture بوده و Scroll آن با دو انگشت کار مي‌کند.
 




براي زوم کافي است فشار کوچکي به آن وارد کنيد. اين ماوس که به شکل يک ماساژور دستي طراحي شده است، در واقع علاوه بر اين که يک عدد ماوس ليزري به کاربران عرضه مي‌کند، يک عدد صفحه لمسي چند عملکردي در اختيار آن‌ها قرار مي‌دهد.

ادامه مطلب
جمعه 31 خرداد 1392  - 10:11 PM

:اهمیت و وجود هارد در هر سیستم بر کسی پوشیده نیست؛ از خود سیستم عامل گرفته تا همه برنامه ها و نرم افزارها و همه فایل هایی که روی درایوهای هارد نصب یا کپی می کنیم، همه و همه روی این دیسک سخت قرار دارد. هارد دیسک یک حافظه مغناطیسی هست که می شود آن را نوعی حافظه ROM دانست، با این تفاوت که توانایی خواندن و نوشتن اطلاعات به طور همزمان را دارد و در واقع معروف ترین حافظه پایدار و ثابت رایانه است که با قطع جریان برق، اطلاعات آن حذف نمی شود. هر سیستم، حداقل به یک هارد دیسک نیاز دارد، اما می تواند از چند هارد دیسک در کنار هم برای بالا بردن حجم ذخیره اطلاعات استفاده کرد.
 


 
اما ملاک های یک هار دیسک خوب چیست؟


1. اولین ملاک انتخاب هارد دیسک مناسب، ظرفیت و حجم آن هست.

منظور مقدار داده هایی هست که هارد می تواند ذخیره و ثبت کند. امروزه این حجم مدام، رو به افزایش هست و از حد گیگابایت به ترابایت رسیده. معمولا ظرفیت های 250، 320، 500 گیگابایت و 1، 2 و 4 ترابایت در بازار موجود هست.

 

2. دومین ملاک، زمان دسترسی یا تقاضا یا همان (Access / Seek time) هست.

یعنی زمانی که برای مشخص کردن مکان فایل ها و دسترسی به اطلاعات آنهاست. این زمان برحسب میلی ثانیه (ms) بوده و هرچه کمتر باشد، هارددیسک زمان دسترسی سریعتری دارد.

 

3. سایز و اندازه هارددیسک هم از جمله ملاک های انتخاب آن هست.

این اندازه در رایانه های رومیزی و سیستم های معمولی 3.5 اینچی بوده اما در لپ تاپ ها معمولا 2.5 و 1.5 اینچی هست. سرعت، ظرفیت، قیمت و سهولت استفاده، دلایل اصلی استفاده از هارددیسک های 3.5 اینچی نسبت به 2.5 اینچی هست. سریع ترین سرعت خواندن هارد 3.5 اینچی حدود 131 مگابایت در ثانیه است. اما این سرعت در هارد 2.5 اینچی حدود 101 مگابایت در ثانیه است و قیمت این هارد هم بالاتر از مدل 3.5 اینچی است.

 

 

4. نوع اتصال هارددیسک به مادربرد هم نکته ای هست که نمی شود ازش صرف نظر کرد.

برای هارددیسک های داخلی (Internal) این نوع اتصال به صورت IDE، و اتصال SATA برای هارد های جدیدتر هست و برای هاردیسک های خارجی (External) این اتصال می تواند SATA، eSATA یا2.0 USB یا USB 3.0 باشد. امروزه انتخاب رابط ساتا باعث سرعت بالای انتقال اطلاعات می شود.

 

5. یک ملاک سنجش حرفه ای برای انتخاب هارددیسک، سرعت انتقال داده یا همون DTR هست.

این ملاک را پهنای باند واسط یا Interface Bandwidth نیز می گویند که در هارد سریال یا ATA، حدود 100 و 133 مگابایت و در هارد SATA حدود 150 مگابایت در ثانیه است. این عدد معمولا روی هارددیسک هم مشخص می شود.

 

6. هارد دیسک، دارای سرعت دوران یا RPM هم هست که ملاک خوبی برای انتخاب بهتر می باشد.

منظور سرعت چرخش صفحات هارددیسک در دقیقه بوده که هر چه این عدد بالاتر باشد، سرعت خواندن و نوشتن هارد بیشتر و طبیعتا باعث می شود قیمت آن، گرانتر شود. این سرعت، امروزه معمولا 5400 و 7200 دور در دقیقه هست.

 

7. حافظه موقت بافر یا Cache برای هارد دیسک هم ملاک دیگری برای انتخاب هارد دیسک هست.

Cacheچیپ های حافظه ای اند که روی هارد دیسک قرار داشته و به دلیل این که به مراتب سریع تر از هارد دیسک هستند، برای ذخیره موقتی آخرین اطلاعات استفاده شده، به کار می روند. در صورتی که مجددا به آن اطلاعات نیاز داشته باشیم، لازم نیست از روی هارد دیسک بخواند، بلکه به طور مستقیم از چیپ حافظه استفاده می شود که کمک به بارگذاری و Load کردن اطلاعات می کند. معمولا این حافظه در حدود 2-4-8-16-32 MB هست که هرچه بالاتر باشه، هارددیسک سریع تر عمل می کند.

 

8. نوع هارد ملاک بعدی هست و انواع این هاردها عبارتند از:

 

الف- هارد IDE / ATA / PATA:

IDE یک استاندارد سریع و ارزانی هست و یکی از مهم ترین اینترفیس های حافظه سخته. نام IDE یا EIDE معمولا توسط فروشندگان سخت افزاری استفاده می شود و ATA نام کابل رابط میان این درایوها و کانکتور روی مادربرد هست. به دلیل این که این درایوها، از تکنولوژی موازی استفاده می کنند، به آنا PATA هم گفته می شود.

 

ب- تکنولوژی های متفرقه ای مثل Fast ATA / Ultra ATA / UDMA / UIDE / AT-6 این موارد، هر کدام یک تکنولوژی هستند که برای مدت زمان زیادی مورد استفاده قرار نگرفتند.

 

ج- هارد اسکازی هم یک مدل هارد هست که از همین رابط استفاده کرده و بیشتر در سِرورها به کار می رود. اما مزیت این هاردها چه می باشد؟

 

اول اینکه کارایی بیشتری نسبت به ATA و SATA به خصوص در عملکرد چند وظیفه ای دارند. دوم اینکه اتصال چند درایو به صورت زنجیره ای روی یک رابط امکان پذیر هست. اما امروزه به دلیل قیمت گران اسکازی، رابط SATA به تدریج جای آن را گرفته است.

 

د- هارددیسک SATA را دیگر همه کاربران دریچه باید بشناسند. تکنولوژی جدیدی هست که از Serial ATA آمده و اطلاعات را از طریق کابل نازک تری نسبت به IDE انتقال می دهد.

 

ازمزایای SATA نسبت به PATA می شود به: کابل های زیباتر و نازک تر، نصب آسان تر این درایوها، سرعت بالاتر انتقال اطلاعات به خاطر پهنای باند بیشتر، عدم نیاز به تغییر پین ها در هارددیسک و قابلیت اطمینان بیشتر نام برد. SATA وATA Serial در سطح الکتریکی و فیزیکی با هم سازگاری ندارند و برای ارتباط آنها با هم، مبدل هایی وجود دارد.

 

امروزه نوع ساتا هم، ملاک مهمی برای انتخاب یک هارد خوب هست. معمولا SATA II (ساتا دو) و SATA III (ساتا 3) با سرعت انتقال 6 گیگابیت در ثانیه روی مادربرد قرار دارد که هارد می تواند به آنها وصل بشود. البته مینی و میکرو ساتا هم در برخی موارد وجود دارد.

 

ساتای خارجی که به اختصار براش eSATA می گویند، پورتی برای اتصال درایوهای هارد دیسک خارجی هست و به عنوان جایگزین برای USB 2.0 و پورت فایروایر استفاده می شود.

 

ه- اما یکی از مهمترین و پرکاربردترین هاردهای امروزی، هارد خارجی هست.

 

معمولا خود این حافظه به دو شکل هست: رومیزی (Desktop) و پاسپورتی یا قابل حمل (Passport & Portable). نوع خارجی یا رومیزی معمولا سنگین بوده و دارای پورت USB یا eSATA برای اتصال به رایانه است و امروزه در حجم های بالا عرضه می شود.

 

اما نوع پرتابل که معروف به پاسپورتی هست، به راحتی قابل حمل هست و به راحتی با یک پورت USB 2.0 یا USB 3.0امروزه به عنوان پر حجم ترین وسیله ذخیره سازی قابل حمل شناخته می شود که معمولا 500 گیگابایت، 1  2 و 4 ترابایتی آنها در بازار موجود هست.

 

و- هاردهای SAS هم نوع جدیدی از هارد دیسک هست که سایز کوچکتر اما سرعت مشابه SCSI دارد، یعنی حدود 15000 دور در دقیقه.

 

ز- یک نوع پرسرعت دیگر از هاردها، هارد دیسک SSD معروف به هارد دیسک حالت جامد هست. در ساختار آنها، هد و دیسک گردان نبوده و تکنولوژی ساخت شان شبیه فلش دیسک هاست اما از همان رابط IDE و SATA برای ارتباط بهره می برند.

 

ظرفیت SSDها تقریبا از 16 گیگابایت گرفته تا 512 گیگابایت می رسه و در ساخت آنها معمولا از تکنولوژی NANDاستفاده می شود. به دلیل قیمت بالا، حجم آنها هنوز زیاد بالا نرفته است.

 

اما از مزایای SSDها می شود به این موارد اشاره کرد: نداشتن دیسک گردان باعث شده این حافظه ها با ضربه خراب نشود و میزان زیادی در مصرف برق صرفه جویی بشود و حرارت کمتری تولید بشه.

سرعت SSD در بعضی موارد تا 2 برابر هاردها گزارش شده هست. سریع ترین SSD می تواند داده ها را با سرعت بالاتر از 230 مگابایت در ثانیه بخواند و چون قسمت های قابل حرکت مثل هارددیسک معمولی ندارد، کاملا بی صداست.

هاردها در دامنه دمای خاصی کار می کنند اما SSDها چنین حساسیتی ندارند.

 

طول عمر بالای SSDها هم در نوع خودش بی نظیر هست و می تواند تا حدود 200 سال کار کند.

 

به خاطر این مزایاست که SSD بهترین گزینه برای انتخاب برای لپ تاپ ها و دستگاه های قابل حمل هست: تحمل ضربه، مصرف برق کمتر، حرارت کمتر، سرعت بالاتر، بی صدا کار کردن، حساس نبودن به دمای محیط، طول عمر بالا و ... تنها عیب این نوع حافظه ها، قیمت بسیار گران آنهاست!

 

9. ملاک هایی مثل ظاهر که سلیقه ای هست، وزن، گارانتی، و البته قیمت مناسب هم جزء ملاک های دیگه ی انتخاب هارد مناسب هست.

اگر هم نمی خواهید زیاد هزینه کنید می توانید همان طور که در برنامه های قبلیدریچه اشاره کردیم از فضاهای ابری به صورت آنلاین استفاده کنید.

 

باز هم تاکید می کنیم در این حالت اطلاعات شما روی هاردهای سرور دیگر موجود هست پس در استفاده از این فضاها حسابی دقت کنید.

 

ادامه مطلب
جمعه 31 خرداد 1392  - 10:08 PM
با انواع اسکنر آشنا شويد
 
اين وسيله الکترونيکي که براي انتقال اسناد و تصاوير کاغذي به فضاي مجازي مورد استفاده قرار مي‌گيرد از جمله ابزار پرکاربردي است که امروزه در بسياري از ادارات و سازمان‌هاي دولتي نيز طرفدار پيدا کرده است. علت آن هم اين است که طي چند سال گذشته سازمان‌هايي همچون ثبت احوال و ثبت اسناد و املاک مکلف شده‌اند تا تمامي اسناد کاغذي خود را به اسناد الکترونيکي تبديل کنند.

تعريف اسکنر:

همان‌طور که گفته شد اسکنرها ابزاري هستند که براي تبديل اسناد کاغذي به اسناد الکترونيکي استفاده مي‌شود. در اصطلاحات فني اسکنرها در دسته ابزارهاي الکترونيکي ورودي در رايانه قرار مي‌گيرد. در توضيح بيشتر اين مطلب بايد گفت که اسکنرها همانند صفحه کليد و يا ماوس وظيفه ارسال اطلاعات به رايانه را بر عهده دارند و در مقابل ابزاري مانند چاپگر به عنوان ابزار خروجي شناخته مي‌شوند. البته در اين ميان ابزاري مانند سي‌دي‌رام به عنوان ابزار ورودي-خروجي کاربرد دارد اما اگر بخواهيم انواع اسکنرها را بررسي کنيم مي‌توان آن‌ها را در گروه‌هاي روميزي و صنعتي و همچنين دستي و خودکار دسته‌بندي کرد.

 

 

اسکنرهاي روميزي و صنعتي:

اسکنرهاي روميزي که معمولا براي استفاده خانگي و يا در محيط‌هاي اداري مورد استفاده قرار مي‌گيرد ظاهري مستطيل شکل و مسطح دارد. ارتفاع کم اسکنرها نيز ظاهر آن را نسبت به ساير ابزار رايانه‌اي متفاوت کرده است. البته اين نوع اسکنر نيز در دو گروه دسته‌بندي مي‌شود. يک نوع از اسکنرهاي روميزي که به دليل ابعاد کوچک و کيفيت بالاي انتقال تصاوير طرفداران بسياري دارد، اين گونه عمل مي‌کند که پس از قرار دادن سند کاغذي روي صفحه شيشه‌اي اسکنر، لامپ‌هاي نوري تعبيه شده در داخل اسکنر به حرکت در مي‌آيد و از اين سند کاغذي تصويربرداري مي‌کند. در نوع ديگر اين اسکنرها تفاوتي وجود دارد و آن اين که به جاي حرکت لامپ‌ها، اسناد هستند که روي نوار مغناطيسي قرار مي‌گيرند و از مقابل لامپ‌هاي اسکنر عبور مي‌کنند اما تفاوت نوع ديگر اسکنرها که به اسکنرهاي صنعتي شناخته مي‌شوند بيش از ساير موارد در ابعاد آن‌هاست. البته نمي‌توان بالا بودن کيفيت انتقال تصاوير در اين نوع اسکنرها را نيز ناديده گرفت.

 

 

چندکاره‌ها و اسکنرهاي جيبي:

در کنار اين موضوع بد نيست به اين نکته نيز اشاره کنيم که با ارائه ابزارهاي چند کاره، امروزه ابزارهايي در بازار وجود دارد که علاوه بر اسکن، توانايي‌هاي ديگري همچون ارسال فکس و کپي را نيز براي کاربر انجام مي‌دهد. هر چند که افزايش تعداد زمينه‌هاي کاربرد يک وسيله الکترونيکي در کاهش ميزان کيفيت آن نيز موثر است اما بايد گفت اين کاهش کيفيت براي کاربران چندان قابل تشخيص نيست و مي‌توان استفاده از اين ابزارهاي چندکاره را پيشنهاد مناسبي براي انجام کارهاي شخصي و اداري دانست. نمونه ديگري از اسکنرها که امروزه بازار مناسبي را براي خود دست و پا کرده است اسکنرهاي جيبي است. اين اسکنرها که در انواع ظاهري متعددي طراحي و توليد مي‌شوند به دليل امکان حمل‌ونقل، کاربرد فراواني دارند و بسياري از کاربران به استفاده از آن روي آورده‌اند. باتري‌هاي قابل شارژ و امکان اتصال به رايانه با استفاده از پورت USB از جمله ويژگي‌هايي است که کار با اسکنرهاي جيبي را ساده کرده است. يک نمونه از اين نوع اسکنرها، به نام اسکنرهاي قلمي شناخته مي‌شود که کاربر مي‌‌تواند با کشيدن آن روي يک خط از متون سند کاغذي خود، آن را اسکن کند.

بد نيست اين نکته را نيز بدانيد که در سال‌هاي اخير و با افزايش دامنه کاربران تبلت‌ها و تلفن‌هاي آندرويدي، نرم‌افزارهاي کاربردي متعددي طراحي و ارائه شده است که بسياري از نيازهاي کاربران از جمله نياز به اسکن اسناد کاغذي را رفع کرده است. در حال حاضر نرم‌افزارهاي کاربردي متعددي وجود دارد که به کاربر امکان مي‌دهد تا با استفاده از دوربين موجود در تبلت و يا تلفن همراه خود از آن به عنوان يک اسکنر با کيفيت استفاده و نسخه الکترونيکي اسناد کاغذي خود را تهيه کند. شايد در ظاهر اين کار مشابه عکاسي با دوربين‌هاي ديجيتالي باشد اما امکاناتي در اين نرم‌افزارها تعبيه شده است که اين تصويربرداري را به اسکن اسناد شبيه مي‌سازد. البته در برخي از مدل‌هاي تبلت‌هاي امروزي اين امکان اسکن کمي برجسته‌تر شده و به عنوان يکي از ويژگي‌هاي کاربردي آن از نظر سخت‌افزاري مورد توجه قرار گرفته است.

 

 

ادامه مطلب
جمعه 31 خرداد 1392  - 10:04 PM
اگر دنبال لپ تاپ آماده به کار برای گیم یا کار تحت لینوکس هستید، می توانید روی system76‌ حساب کنید.
 
سیستم 76 / لپ تاپ قوی با لینوکس اوبونتو
 

لپ تاپ ساخت سیستم 76 با داشتن لینوکس نسخه اوبونتو 13.04، و همه امکانات لازم برای اجرای برنامه های اوپن سورس، آماده شده است.

دو مدل از لپ تاپ آماده بکار با لینوکس، شامل Galago UltraPro  و Gazelle Professional هستند که مدل UltraPro چهار هسته ای 2 گیگاهرتز i7-4750HQ داشته و گرافیک اینتل Iris Pro 128mb eDRAM دارد.AMD می گوید این کارت گرافیک 10 درصد پرفورمنس سی پی یو را بالا برده و 50 درصد گرافیک را نسبت به نسل قبلی بالا برده است. نمایشگر 14 اینچ 1080 پیکسل داشته و زیر کیبورد روشن شده  و رزولوشن 1920 در 1080 دارد. یو اس بی نسخه سه و اچ دی ام آی و کارت خوان حافظه و وای فای دارد.

گالاگو اولتراپرو 4 گیگ رم داشته که می توان تا 16 گیگ آن را ارتقا داد. 500 گیگ هارد 5400 دور در دقیقه با هارد 256 اس اس دی دارد. قیمت این دستگاه 995 دلار است.
سیستم گازل نیز 4 گیگ رم داشته و با هارد 500 گیگ 7200 دور در دقیقه و 256 گیگ هارد به قیمت 799 دلار عرضه می شود.

 

.

 

 

ادامه مطلب
جمعه 31 خرداد 1392  - 10:02 PM
بسته به اینکه در کدام ایالت زندگی می کنید، ممکن است یکی از گجت ها و تجهیزات الکترونیکی شما از کار بیفتد و احیانا یکی از مقصرها نیز موجودی باشد بنام مورچه های دیوانه!
 
تصویر "مورچه لپ تاپ خور"
 

چنین اتفاقی (چه باور داشته باشید و چه نداشته باشید) ، در ایالتهای جنوبی امریکا در حال رخ دادن است! که در آنجا نوعی مورچه Raspberry Crazy Ants در حال گسترش وجود دارد که وسایل الکترونیکی و بوردهای کامپیوتری را مورد حمله قرار می دهند.

برای اولین بار این مورچه در سال 2002 در تگزاس دیده شد و از آن زمان خود را در ایالتها و مناطق مجاور مانند می سی سی پی، لوئیزیانا و فلوریدا توسعه داده و خسارات زیادی به تجهیزات الکترونیکی و بورد کامپیوتری و لپ تاپ و ... وارد آورد.

این نوع مورچه کوچک بوده و کمتر از یک اینچ (یک و هشت دهم یک اینچ هستند) بوده و لذا می توانند وارد سیستم های کامپیوتری و حتی موبایل هم شوند.

برخی گزارشها در دهه 1990s در فلوریدا از Nylanderia fulva که هم خانواده مورچه N.Pubens است، نام برده شده است.

نام "دیوانه" را روی این نوع مورچه بدلیل تخریبی که انجام می دهد، گذاشته اند که سعی می کند همه چیز را بخورد و در خوردن تجهیزات الکترونیکی منحصر بفرد است. مورچه دیوانه تقریبا هر چیزی را که لمس می کند، می بلعد و به همین خاطر در وسایل کامپیوتری، تجهیزات الکترونیکی به وفور دیده شده است.

مورچه دیوانه در حال حاضر در 21 شهرستان تگزاس و 20 شهرستان فلوریدا در جاهایی که توسط انسان تسخیر شده، زندگی می کند و در حالی که نیش اش علیه انسان ها مطرح نیست، هر ابزاری را مانند تلفن و موبایل و لپ تاپ و بورد الکترونیکی و حتی وسایل نقلیه تفریحی را مورد حمله قرار می دهد.

لبرون؛ مطالعات وسیعی در این زمینه انجام داده که در آوریل 2013 منتشر شد.{لینک}

لبرون می گوید مردم در مقایسه با "مورچه های دیوانه "راضی به بازگشت مورچه های آتشین Fire Ants هستند چرا که مورچه های آتشین در باغچه زندگی کرده و مهربان تر بوده و اگر شما سر راه آنها ظاهر شده و راهشان را سد کنید، در برابرتان موضع می گیرند. مورچه های دیوانه در حال گسترش بوده و جنبه تهاجمی خیلی بیشتری نسبت به مورچه آتشین دارند و به همه چیز و همه جا حمله می کنند.

طبق تحقیقات لبرون، در اواخر 1800 میلادی مورچه ها از آرژانتین و از طریق بندر نئو اورلئان وارد امریکا شدند. در سال 1918 در آلاباما دیده شدند و در دهه 1930 مورچه سیاه آتشین آرژانتینی امریکا را فرا گرفت.

به گفته وی یحتمل مورچه دیوانه بومی آرژانتین و برزیل بوده که وارد امریکا شده است.

نکته دیگر قابل توجه اینکه کشتن مورچه های دیوانه در مقایسه با سایر مورچه ها بسیار سخت تر است و اگر با سم بتوان جلوی گسترش مورچه ها را گرفت، مورچه دیوانه متفاوت بوده و بدلیل پراکندگی اجتماعی شان، قابل کنترل بوسیله فریب با سم نیستند. بدتر اینکه منطقه پاک شده ممکن است دوباره محل تجمع مورچه دیوانه شود.

ای بی سی نیوز گزارش داد در سال 201 فقط در تگزاس این نوع مورچه با خوردن تجهیزات الکترونیکی و کامپیوتری بیش از 146 میلیون دلار خسارت به بار آوردند.{لینک}

وقتی یک مورچه دیوانه روی بورد الکترونیکی سطح داغی را لمس می کند هم خود را نابود می کند و هم با انتشار فرومون Pheromones سایرین را صدا می کند. مورچه های بعدی نیز همین اتفاق برایشان افتاده و با تصور اینکه تعداد زیادی هم زمان وارد بورد شده در نهایت منجر به این می شود که دستگاه الکترونیکی مورد نظراز مدار خارج می شود.

لبرون توصیه می کند تا مردم به صورت دستی، وسایل و چمدان های خود را قبل و بعد از سفر چک کنند تا از گسترش مورچه های دیوانه جلوگیری شود.

مورچه دیوانه نمی تواند پرواز کند و سالانه فقط 650 فوت مسافرت می کند و بنابراین با آگاهی انسانی بیشتر می توان رشد آنها را کم کرد.

 

.

 

 

ادامه مطلب
جمعه 31 خرداد 1392  - 9:58 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 26

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5822785
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی