به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

وقتی حضرت رسول(ص) به معراج برده شد جماعت زیادی از انبیاء به آن حضرت در نماز اقتدا کردند، پس از تمام شدن نماز، ابتدا رسول‌الله(ص) با حضرت ابراهیم (ع) و سپس با حضرت علی(ع) مصافحه کرد.

خبرگزاری فارس: اولین مصافحه پیامبر اکرم(ص) در شب معراج با چه کسی بود
 

 

 بعضی از اعمالی که در میان مردم رایج است و عده بی‌شماری به انجام آنها اهتمام می‌ورزند بعضاً به تصور اینکه آن عمل صحیح است انجام می‌دهند اما در حالی که از شیوه درست آن غافل هستند، از این رو بر آن شدیم تا مواردی را که شیوع بیشتری در جامعه دارد از کتاب «عمل‌های اشتباه، پاسخ‌های صحیح» اثر حجت‌الاسلام علی سنجرانی برای علاقه‌مندان ذکر کنیم. 

خواندن ترجمه قرآنی برای ما واضح‌تر و آسان‌تر است آیا نخواندن عربی آن اشکالی دارد؟

پاسخ: خواندن قرآن غیر از عربی، یعنی ترجمه آن در مجالس و غیره مانعی ندارد ولی ثواب قرائت قرآن، مخصوص خواندن خود قرآن و الفاظی است که بر حضرت رسول اکرم (ص) نازل شده است.

آیا درست است که در نماز جماعت مساجد تا نماز تمام می‌شود با یکدیگر مصافحه می‌کنند؟

پاسخ: این کار رجائاً مانعی ندارد ولی در سفینة البحار ماده «عرج» وارد شده است: وقتی پیغمبر(ص) به معراج برده شد جماعت زیادی از انبیاء به آن حضرت در نماز اقتدا کردند و پس از تمام شدن نماز، ابتدا حضرت ابراهیم (ع) با پیامبر اکرم (ص) و سپس با حضرت علی (ع) مصافحه کرد ولی استفاده استحباب مصافحه بعد از نماز از این روایت مشکل است.

رفتن مسجد برای برخی از افراد توأم با سرزنش‌هایی از ناحیه دوستان و بستگان می‌شود، چه وظیفه‌ای داریم؟

پاسخ: شخصی از قاهره شتری را اجاره کرد تا به منطقه عباسیه برود. او بر شتر سوار شد و صاحب شتر افسار شتر را گرفته و مسافر را می‌برد. در مسیر راه، شتربان زیر لب و گاهی هم بلند مسافر را مسخره می‌کرد چون او را مردی غریب و تنها و محتاج یافته بود، همگام با حرکت شتر به جسارت‌های خود ادامه می‌داد. در طول مسیر، شخصی این صحنه را دید و به مسافر گفت: آیا می‌دانی و می‌شنوی که شتربان چه می‌گوید؟ گفت: بلی! پرسید: پس چرا از خود عکس‌العملی نشان نمی‌دهی؟ گفت: اگر او مرا به عباسیه می‌رساند و مسیر راه درست است، این حرف‌ها مهم نیست، هر چه می‌خواهد بگوید.

در سوره مبارکه مطففین آیات 29، 32 و 34 می‌خوانیم: که مجرمان مؤمنان را به شکل‌های مختلف تحقیر می‌کنند:

1- پیوسته به آنها می‌خندند: «إِنَّ الَّذِینَ أَجْرَمُوا کَانُواْ مِنَ الَّذِینَ آمَنُوا یَضْحَکُونَ»

2- هر گاه از کنار آنها عبور می‌کنند، غمزه می‌آیند و چشمک می‌زنند: «وَإِذَا مَرُّواْ بِهِمْ یَتَغَامَزُونَ»

 3- همین که به سوی دار و دسته خود برمی‌گردند، پشت سر مؤمنان فکاهی و طنز می‌گویند: «وَإِذَا انقَلَبُواْ إِلَى أَهْلِهِمُ انقَلَبُواْ فَکِهِینَ»

4- هنگامی که مؤمنان را می‌بینند، می‌گویند: اینها منحرفند «وَإِذَا رَأَوْهُمْ قَالُوا إِنَّ هَؤُلَاء لَضَالُّونَ» اما مؤمنان استقامت کرده و از راه خود دست بر نمی‌دارند قرآن در ادامه می‌فرماید: روزی خواهد آمد که مؤمنان، به کفار خواهند خندید که به برخی از این آیات در ادامه اشاره می‌شود.

سوره مائده آیه 57

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ الَّذِینَ اتَّخَذُواْ دِینَکُمْ هُزُوًا وَلَعِبًا مِّنَ الَّذِینَ أُوتُواْ الْکِتَابَ مِن قَبْلِکُمْ وَالْکُفَّارَ أَوْلِیَاء وَاتَّقُواْ اللّهَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ»؛

اى کسانى که ایمان آورده‏اید کسانى را که دین شما را به ریشخند و بازى گرفته‏اند [چه] از کسانى که پیش از شما به آنان کتاب داده شده و [چه از] کافران دوستان [خود] مگیرید اگر ایمان دارید.

سوره ممتحنه آیه 13

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَوَلَّوْا قَوْمًا غَضِبَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ قَدْ یَئِسُوا مِنَ الْآخِرَةِ کَمَا یَئِسَ الْکُفَّارُ مِنْ أَصْحَابِ الْقُبُورِ؛

اى کسانى که ایمان آورده‏اید مردمى را که خدا بر آنان خشم رانده به دوستى مگیرید آنها واقعا از آخرت سلب امید کرده‏اند همان گونه که کافران اهل گور قطع امید نموده‏اند.

 سوره توبه آیه 123

 

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ قَاتِلُواْ الَّذِینَ یَلُونَکُم مِّنَ الْکُفَّارِ وَلْیَجِدُواْ فِیکُمْ غِلْظَةً وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ مَعَ الْمُتَّقِینَ؛ اى کسانى که ایمان آورده‏اید با کافرانى که مجاور شما هستند کارزار کنید و آنان باید در شما خشونت بیابند و بدانید که خدا با تقواپیشگان است.

 

ادامه مطلب
سه شنبه 25 تیر 1392  - 9:37 AM

در روایات اسلامی، چهار شرط برای گفتن ذکر تسبیحات حضرت زهرا(س) آمده است که توجه به آنها علاوه بر قبولی این عمل، می‌تواند آمرزش الهی را برای ما به ارمغان آورد.

خبرگزاری فارس: شیوه صحیح «تسبیحات حضرت زهرا(س)»/ فضیلت ذکر گفتن با تربت سیدالشهدا(ع)
 

 

 بعضی از اعمالی که در میان مردم رایج است و عده بی‌شماری به انجام آنها اهتمام می‌ورزند بعضاً به تصور اینکه آن عمل صحیح است انجام می‌دهند اما در حالی که از شیوه درست آن غافل هستند، از این رو بر آن شدیم تا مواردی را که شیوع بیشتری در جامعه دارد از کتاب «عمل‌های اشتباه، پاسخ‌های صحیح» اثر حجت‌الاسلام علی سنجرانی برای علاقه‌مندان ذکر کنیم.  

دلیل انجام تسبیحات حضرت زهرا (س) بلافاصله بعد از نمازهای واجب چیست؟

پاسخ: گفتن تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها شرایطی دارد:

اول اینکه نباید در تعداد آن کم و زیاد شود یعنی در ترتیب و عدد یکی باشد یعنی اول الله‌‌اکبر 34 بار، الحمدلله 33 بار و بعد سبحان‌الله 33 مرتبه .پس در حفظ عدد سهل‌انگاری نشود با اینکه اعمال مستحبی‌اند همانی که وارد شده همان را انجام دهند نه کمتر و نه بیشتر.

دوم اینکه شرط حضور قلب در موقع گفتن ذکر است که انسان با گفتن الله‌اکبر یک سیر معنوی می‌کند و سپس با الحمدلله و سبحان‌الله سیری دیگر می‌کند.

سوم اینکه بلافاصله بودن تسبیح بعد از نماز است، یعنی وقتی نماز به پایان رسید قبل از اینکه حالت خود را به هم بزند و تغییر در وضع بدهد و به عبارتی از حالت تشهد و سلام در نماز خارج شود و قبل از پرداختن به چیز دیگری تسبیح حضرت زهرا (س) را شروع کند و با آنچه که در سرّ عدد و کیفیت ذکر تسبیح معلوم است این است که بلافاصله بودن تسبیح بعد از نماز، دارای حسابی است که در غیر این صورت نیست و شاهد مطلب ما روایت امام صادق (ع) در تهذیب الاحکام، شیخ طوسی جلد 2 است که می‌فرماید: «کسی که در نمازهای فریضه بعد از سلام نماز قبل از حرکت از مصلی تسبیح کند خداوند را به تسبیح فاطمه زهرا (س) خداوند او را می‌آمرزد و باید تبسیح را با تکبیر «الله‌اکبر» آغاز کند.

و چهارم اینکه در تسبیح حضرت زهرا (س) موالات بودن شرط است، که اذکار آن بدون وقفه و قطع کردن گفته شود و در هنگام تسبیح از حرف‌های متفرقه یا کارهایی که موجب فاصله افتادن می‌شود پرهیز و اجتناب کند و در این که انسان تسبیح را متصلاً به انجام برساند رموز خاصه‌ای وجود دارد که اهل آن می‌دانند همان طور که مرحوم کلینی در کتاب فروع کافی از محمد ابن جعفر روایت می‌کند: «انه کان یسبح تسبیح فاطمة صلی الله علیها فیصله و لا یقطعه» امام صادق (ع) تسبیح حضرت فاطمه زهرا (س) را متصلاً انجام می‌داد و آن را با چیز دیگری قطعی نمی‌کرد.

آیا هنگام گفتن ذکر و تسبیحات حضرت زهرا (س) فرقی بین تسبیح معمولی با تسبیح تربت پاک امام حسین (ع) است؟

پاسخ: معمولاً ذکرها را و به خصوص تسبیح حضرت زهرا (س) را با تسبیح می‌گویند و بهتر است که تسبیح از تربت پاک حضرت سید‌الشهداء باشد.

در کتاب مکارم‌الاخلاق آمده است که ابراهیم بن محمد ثقفی می‌گوید: حضرت فاطمه زهرا(س) در ابتدا تسبیحی تابیده شده از رشته ای پشم داشت که گره‌هایی بر آن زده بود و با ان تکبیر و تسبیح و ذکر می‌گفت تا اینکه حضرت حمزه بن عبدالمطلب سید الشهدا(ع) به شهادت رسید، بعد از شهادت حمزه، حضرت فاطمه (س) از تربت قبر آن شهید بزرگوار خاک برگرفت و تسبیح ساخت و با آن تسبیح می‌گفت، مردم نیز به پیروی از دختر پیغمبر این چنین کرده‌اند.

زمانی که امام حسین(ع) به شهادت رسید سنت شد که از تربت آن امام همام تسبیح ساخته و به وسیله آن ذکر گویند، همچنین از حضرت صالح‌الزمان (عج) روایت است: هر کس تسبیح تربت امام حسین (ع) را در دست گیرد و ذکر را فراموش کند ثواب ذکر برای او نوشته می‌شود و از امام صادق (ع) روایت شده که فرمود: یک ذکر یا استغفار که با تسبیح تربت حسین (ع) گفته شود برابر است با هفتاد ذکر که با چیز دیگر گفته شود و از امام موسی کاظم(ع) روایت شده که می‌فرماید: مؤمن از پنج چیز نباید خالی باشد: مسواک، شانه، سجاده (که بر روی آن نماز می‌‌خواند) تسبیحی که سی و چهار دانه باشد و انگشتر عقیق.

آیا گذاشتن تسبیح در جلوی مهر و سجاده، در نماز وجه شرعی دارد؟

 

پاسخ: بله، در مواردی که جلوی نمازگزار، صف یا دیواری نباشد و جلوی او در معرض عبور و مرور باشد مستحب است چیزی مانند تسبیح یا عصا و امثال آن جلوی مهر و سجاده خود بگذارند تا اگر عبور و مروری صورت گرفت بین او و مرور کننده فاصله و حائلی باشد و همین طور است اگر جلوی او و شخصی حضور داشته باشد که در این صورت نیز مستحب است چیزی جلوی مهر و سجاده خود بگذارند.

 

ادامه مطلب
سه شنبه 25 تیر 1392  - 9:36 AM

امام صادق(ع) فرمود: دعا کننده و آمین گوینده در اجر آن شریکند. در حقیقت دعا به منزله بذر و تخم است و آمین به منزله آب و آبیاری و مراحل بعدی.

خبرگزاری فارس: آیا نگفتن «آمین» بعد از دعا مانع از اجابت آن می‌شود
 

 

  بعضی از اعمالی که در میان مردم رایج است و عده بی‌شماری به انجام آنها اهتمام می‌ورزند بعضاً به تصور اینکه آن عمل صحیح است انجام می‌دهند اما در حالی که از شیوه درست آن غافل هستند، از این رو بر آن شدیم تا مواردی را که شیوع بیشتری در جامعه دارد از کتاب «عمل‌های اشتباه، پاسخ‌های صحیح» اثر حجت‌الاسلام علی سنجرانی برای علاقه‌مندان ذکر کنیم.

به چه دلیل ذکر رکعات سوم و چهارم نماز را تسبیحات «اربعه» می‌گویند؟

جواب: تسبیحات اربعه حاوی چهار ذکر «سبحان‌الله و الحمد‌لله و لا اله الله و الله اکبر» است که شامل: 1- تسبیح 2- تحمید 3- تهلیل 4- تکبیر است و به دلیل اینکه چهار جزء دارد و اربع یعنی چهار به آن تسبیحات اربعه گویند.

اگر نماز نخوانیم ضرری به خدا می‌رسد؟

جواب: اگر همه مردم رو به خورشید خانه بسازند چیزی به خورشید اضافه نمی‌شود و اگر همه مردم پشت به خورشید خانه بسازند چیزی از خورشید کم نمی‌شود، خورشید نیازی به مردم ندارد که رو به او کنند، این مردم هستند که برای دریافت نور و گرما باید خانه‌های خود را رو به خورشید بسازند.

خداوند به عبادت مردم نیازی ندارد که فرمان داده نماز بخوانند این مردم هستند که با رو کردن به او از الطاف خاص الهی برخوردار می‌شوند و رشد می‌کنند خداوند در قرآن در آیه هشتم سوره مبارکه ابراهیم(ع) می‌فرماید: «إِن تَکْفُرُواْ أَنتُمْ وَمَن فِی الأَرْضِ جَمِیعًا فَإِنَّ اللّهَ لَغَنِیٌّ حَمِیدٌ» اگر همه مردم کافر شوند ذره‌ای در خداوند اثر ندارد، زیرا او از همه انسانها بی‌نیاز است» پس این ما هستیم که به واسطه نماز خواندن نیازهای خود را برطرف و خود را به پروردگار متعال نزدیک‌تر می‌کنیم.

گفته می‌شود: با وجود اینکه فلانی نماز می‌‌خواند این همه گناه هم مرتکب می‌شود، چرا نماز خواندن او را از گناه دور نمی‌کند؟

جواب: اولاً تخمه پوک، هیچ گاه سبز نمی‌شود و نماز بدون حضور قلب، تخمه پوک است، نمازی سبب دوری انسان از مفاسد می‌شود که با حضور قلب باشد وگرنه حرکت لب و کمر چنین خاصیتی را ندارد، اگر مدرسه و دانشگاه به انسان رشد علمی می‌دهد به این معنا نیست که هر کس به مدرسه و دانشگاه رفت به آن رشد می‌رسد، بلکه به این معناست که مدرسه و دانشگاه بستر رشد است به شرط آنکه با جدیت درس بخوانید و آنچه را می‌خوانید بفهمید. نماز نیز اگر با اصول و شرایطی که دارد اقامه شود مانع فحشا و منکر می‌شود همانطور که خداوند متعال در قرآن کریم آیه 45 سوره مبارکه عنکبوت می‌فرماید:

«إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ»

ثانیاً: نمازگزاری که گاهی خلاف می‌کند، اگر اهل نماز نبود خلافش بیشتر می‌بود، زیرا همین نمازگزار برای صحیح بودن نمازش مجبور است بدن و لباسش پاک باشد، لباس و مکانش از مال مردم نباشد و همین مقدار مراعات احکام و مسائل، سبب دور شدن او از برخی گناهان و منکرات می‌شود، همان‌گونه که پوشیدن لباس سفید انسان را از نشستن روی زمین آلوده باز می‌دارد.

آیا نگفتن «آمین» بعد از دعا مانع از اجابت آن می‌شود؟

جواب: امام صادق (ع) فرمود: دعا کننده و آمین گوینده در اجر شریکند. در حقیقت دعا به منزله بذر و تخم است و آمین به منزله آب و آبیاری و مراحل بعدی. آمین دعا را رله و تقویت می‌کند و در مسافرت‌های برون شهری، بسیار دیده می‌شود که بر فراز قله رفیع کوهی، اطاقک کوچکی ساخته شده و دکل بزرگی نصب است، در آنجا صدا و امواج صوتی را از تهران می‌گیرند و تقویت می‌کنند و به دکل بعدی منتقل می‌نمایند، آمین هم چنین اثر تقویت‌کننده‌ای را دارد، من نمی‌گویم آمین و دعا لازم و ملزومند زیرا چه بسا دعائی بدون آمین هم به هدف اجابت می‌رسد زمانی که آن بنده مؤمن در گوشه خلوت یا در سحرگاه دور از انظار مردم با خدا مناجات و راز و نیاز می‌کند دیگری حضور ندارد تا، آمین بگوید خود آن دعا و داعی آنقدر عظمت دارد و دستگاه گیرنده آنقدر قوی است، که بدون آمین و احتیاج به دستگاه تقویت کننده هم تمام حجاب‌ها و موانع را کنار می‌زند و مسقیماً و بلاواسطه به پیشگاه حضرت احدیت واصل و مقرون به اجابت می‌شود.

 

امام صادق (ع) خود قائل است به اینکه دعا کننده و آمین گوینده در اجر شریکند، خود نمونه‌ای دارد: در جلد دوم کتاب «صفوة‌الصفا» صفحه 93 این چنین از لیث بن سعد روایتی را ذکر می‌کند که در مراسم حج، در مسجد‌الحرام نماز گذاردم از کوه ابوقبیس بالا رفتم،  دیدم مردی نشسته و روی به قبله دعا می‌کند، آنقدر «یا رب یا رب» گفت تا نفسش قطع شد، ‌وقتی که نفس راحتی کشید، دیدم سبدی انگور تازه (در غیر فصل) با دو بُرد یمانی پیش او حاضر شد، خواست مشغول خوردن انگور شود که من پیش رفتم گفتم من هم شریک تو هستم گفت چطور؟ و با چه دلیلی خودت را شریک من می‌دانی؟ گفتم موقعی که شما دعا می‌کردید، من هم آمین گفتم،‌ پذیرفت و گفت بیا پیش از این انگورها تناول کن (ولی ذخیره نکن) من مشغول خوردن شدم، بسیار لذیذ بود و دانه هم نداشت هر چند بیشتر خوردم کم نشد و نیز اضافه کرد که از دو برد هم هر یک را می‌خواهی بردار، جواب دادم به برد احتیاج ندارم، گفت صورتت را برگردان تا من آنرا بپوشم یکی را اِزار (شلوار) ساخت و دیگری را به عنوان ردا به دوش انداخت، آنگاه دو برد متعمل را به دست گرفت و روانه شد هنوز چند قدیم بیش نرفته بود که مردی پیش آمد و تقاضای لباس کرد. آن مرد هر دو برد متعمل را به مرد ناشناس داد از مرد ناشناس سؤال کردم این آقا که بود؟ گفت جعفر بن محمد الصادق علیها‌السلام بود، برگشتم تا از محضرش بهره بیشتری برگیرم، اما او را نیافتم.

 

ادامه مطلب
سه شنبه 25 تیر 1392  - 9:35 AM

درددل و صحبت در مورد تجارت ناراحت‌کننده می‌توان آدم را تسکین بدهد و از درد برهاند، اما یک تحقیق تازه نشان داده است که ابراز احساسات در قالب کلمات می‌تواند، سرعت بهبود فیزیکی را هم بیشتر کند!

این تحقیق توسط الیزابت برودبنت -محقق ارشد آسیب‌شناسی داشنگاه اوکلند نیوزیلند- انجام شده است، در این تحقیق ۴۹ شخص سالم که بین ۶۴ تا ۹۷ سال سن داشتند، انتخاب شدند. به مدت ۳ روز از نیمی از این افراد خواسته شد که هر روز به مدت ۲۰ دقیقه درباره دشوارترین و ناراحت‌کننده‌ترین روزی که داشتند، بنویسند، از آنها خواسته شد که در هنگام نوشتن تا جایی که می‌شود به صورت دقیق در مورد احساسات و آنچه در آن هنگامه دشوار آموختند، بنویسند و افکار و احساساتی را که تا حالا نتوانسته‌اند بروز بدهند، با دیگران به اشتراک بگذارند.

از نیم دیگر افراد هم خواسته شد که هر روز ۲۰ دقیقه در مورد نقشه‌هایی که برای روزهای دیگر دارند، بنویسند، اما در مورد احساسات، نظرات و عقاید خود چیزی ننویسند.

دو هفته بعد از شروع این برنامه، پژوهشگران زیر بیهوشی موضعی، زخمی روی بازوی همه افراد ایجاد کردند، یک هفته بعد از ایجاد زخم، برودبنت و همکارانش هر سه تا پنج روز عکسی از زخم‌های روی بازوهای افراد گرفتند و تا زمان بهبود کامل زخم در هر فرد به کار خود ادامه دادند.

در کمال تعجب مشخص شد که بعد از ۱۱ روز، ۷۶ درصد اعضای گروه اول و فقط ۴۲ درصد اعضای گروه دوم بهبودی کامل یافته‌اند.

07-15-2013 07-10-04 PM

افراد کهنسال، معمولا زخم‌هایشان دیرتر خوب بود و مطالعه انجام شده برای نخستین بار نشان می‌داد که نوشتن در مورد تجارب تنش‌زا می‌تواند به بهبود این دسته کمک کند.

البته پیش از این هم رابطه بین وضعیت ذهنی و سلامتی بارها ثابت شده است، مثلا نشان داده شده بود که نوشتن در مورد وضعیت‌های احساسی می‌تواند حتی روی تعداد ویرویس‌های HIV در خون افراد مبتلا به ایدز تأثیر بگذارد و آن را کم کند یا حتی میزان اثربخشی واکسیناسیون هپاتیت B را بیشتر کند.


نوشتن از دید روانپزشکی هم تأثیرگذار است، مثلا در یک تحقیق مشخص شده بود که سربازانی که به اختلال استرس بعد از آسیب یا PTSD مبتلا هستند، در صورتی که در مورد تجارب تلخشان بنویسند، میزان روحیه و رضایت‌مندی از زندگی زناشویی‌شان بالاتر می‌رود.

حتی نوشتن می‌تواند وضعیت خواب شما را هم بهتر کند، نوشتن باعث می‌شود بینش بهتری نسبت به خاطرات تلخ گذشته بهتر پیدا کنید و با ایجاد یک دورنمای جدید در ذهن، بهتر بخوابید. محرومیت از خواب می‌تواند میزان هورمون رشد را کم کند، این هورمون در ترمیم زخم، نقش مهمی دارد.

نوشتن میزان استرس را کم می‌کند و در نتیجه با کم شدن هورمون‌هایی که در زمان استرس ترشح می‌شوند، میزان ترمیم زخم بیشتر می‌شود.

در مورد آدم‌های سالم و عادی، چه؟ آیا نوشتن در مورد روزهای بد، در این افراد هم می‌تواند مفید باشد؟

راستش بستگی به این دارد که هر فرد چگونه بنویسد، آیا در نوشته خود برون‌گرا و باز عمل کند یا خیر. به طور کلی اگر خود شخص مایل به نوشتن باشد و اجباری بالای سرش نباشد و به سبک برون‌گرا بنویسد، نوشتن باعث ترمیم زخم‌های روحی‌اش خواهد شد، درغیر این صورت به نظر نمی‌رسد که نوشتن اثر مفید بدنی و فیزیکی داشته باشد.

در فیلم گتسبی بزرگ، که امروز صبح در موردش نوشتم، دیدیم که راوی داستان به توصیه پزشکش همه خاطراتش را در مورد گتسبی نوشت، تا تسکین پیدا کند، اما خارج از دنیای داستان، زمانی که وبلاگستان فارسی، در اوج بود و اهالی‌اش از خودابرازی هراسی نداشتند، موارد فراوانی می‌دیدیم که در آنها پیدا بود، نویسندگان از نوشتن در مورد خاطرات‌شان لذت می‌برند.

در هر صورت نوشتن چیز خوبی است و در دنیای امروز چه محیطی بهتر از وبلاگ برای نوشتن!

منبع

ادامه مطلب
دوشنبه 24 تیر 1392  - 8:24 PM

galaxy-s4-review-26

هیچ گوشی از نظر زیاد بودن امکانات به پای گلکسی اس ۴ (Galaxy S4) نمی‌رسد. این شاهکار سامسونگمملو از قابلیت‌های و امکانات جالب و بعضاً فانتزی است که نظر هر خریداری را به خود جلب می‌کند. شاید دلیل فروشبسیار بالای بیشتر از ۱۰ میلیون دستگاه در کمتر از یک ماه، به خاطر همین امکانات بوده است. از زمان عرضه‌ی اینگوشی در اکثر وب‌سایت‌های فناوری اطلاعات، مقالات زیادی پیرامون امکانات گلکسی اس ۴ و طرز استفاده از آن‌ها منتشر شده است. ولی برخی امکانات گلکسی اس ۴ هنوز از چشم بسیاری از مردم دور مانده است. در این مقاله می‌خواهیم به بعضی از این امکانات اشاره کنیم.

اکثر افرادی که برای بار اول با یک موبایل لمسی هوشمند کار می‌کنند با مشکلات بسیاری روبرو می‌شوند تا طرز عملکرد آن را یاد بگیرند و بتوانند از امکانات آن استفاده کنند. بسیاری از آن‌ها بار اول در محیط جدید گوشی سردرگم می‌شوند و نمی‌دانند که برای ساده‌ترین کارها چه باید بکنند. برای رفع این مشکل،‌ گلکسی اس ۴ قابلیتی به نام Easy Mode دارد. با فعال کردن این قابلیت، صفحه‌ی خانه به ساده‌ترین وجه به کاربردی‌ترین امکانات گوشی اختصاص می‌یابد تا تمام افراد بتوانند به راحتی آنچه می‌خواهند در گوشی پیدا کنند. برای فعال کردن این قابلیت به تنظیمات بروید و در قسمت My Device گزینه‌ی Home Screen Mode‌ را بزنید. سپس Easy Mode‌ را انتخاب کنید و از رابط کاربری ساده و راحت‌الحلقوم!گوشی لذت ببرید.

galaxy_s4_easy_mode

بعضی از افراد در جایی زندگی می‌کنند که هوا سرد است و بیرون خانه همیشه دستکش به دست دارند. آن‌ها ممکن است از این موضوع رنج ببرند که هر دفعه که می‌خواهند با گوشی کار کنند باید دستکش را از دستشان در بیاورند. زیرا صفحه‌ی لمسی خازنی به الکتریسیته‌ی دست حساس است و با دستکش کار نمی‌کند. برای رفع این مشکل در Galaxy S4 راهکار ساده ای وجود دارد. به تنظیمات بروید. در قسمت My Device گزینه‌ی Display را بزنید و High-Touch Sensitivity را فعال کنید. با این کار حساسیت صفحه‌ی لمسی بالا می‌رود و لمس انگشتان شما را از داخل دستکش هم تشخیص خواهد داد. البته تضمینی نیست که با هر دستکشی کار بکند و اصلاً‌ صفحه‌ی لمسی در این حالت خوب کار بکند یا نه ولی به احتمال زیاد کار شما را راه خواهد انداخت.

011Samsung_Galaxy_S4_35627724_additional_620x443

وقتی گوشی را در حالت بی صدا بر روی میز قرار داده‌ایم ممکن است برای بعضی از ما آزار دهنده باشد که هر دفعه بخواهیم گوشی را از روی میز بلند کنیم و صفحه‌اش را روشن کنیم تا ببینیم کسی پیغامی داده است یا نه. یا شاید‌ هم کسی زنگ زده است و ما متوجه نشده ایم. مخصوصاً اینکه کسی گوشی را درون کیف یا قاب گذاشته باشد که در این صورت کارش بیشتر نیز خواهد شد. قابلیتی در گلکسی اس ۴ وجود دارد که اگر آن را تنظیم کنید،‌ تنها با بلند کردنگوشی از روی میز، اگر پیغام یا تماس داشته باشید، یک لرزش کوچک می‌کند. در غیر این صورت هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد. با این قابلیت دیگر احتیاج نیست هر دفعه که می‌خواهید چک کنید که پیغام یا تماس داشته‌اید یا نه، صفحه را روشن کنید و یا آن را از حالت قفل در آورید. برای فعال کردن این قابلیت در صفحه‌ی تنظیمات گوشی به قسمت My Device بروید. سپس به Motions and Gestures و بعد از آن به قسمت Motions بروید و گزینه‌ی Smart Alert را فعال کنید.

smartalert

اگر از جمع‌هایی که در آن بچه‌های بازیگوش هستند، عکس گرفته باشید، احتمالاً متوجه شده‌اید که با حرکت بچه‌ها عکس خراب می‌شود. برای رفع این مشکل در گلکسی اس ۴ قابلیتی وجود دارد که با فعال کردن آن، به جای یک عکس، ۸ عکس پشت سر هم می‌گیرد و هر کدام که بهتر بود را انتخاب می‌کند. برای فعال کردن این قابلیت، دوربین را باز کنید و دکمه‌ی Mode را بزنید. سپس در صفحه‌ای که باز می‌شود، گزینه‌ی Best Shot را فعال کنید. البته ممکن است گوشیبهترین عکس را اشتباه انتخاب کند و از نظر شما بهترین عکس، آن عکسی نباشد که به صورت خودکار انتخاب شده است. به همین خاطر بعد از گرفتن عکس می‌توانید ۷ عکس دیگر را مشاهده کنید و بهترین عکس را از دیدگاه خودتان انتخاب کنید.

قابلیت جالب دیگر که در گلکسی اس ۴ وجود دارد ولی کمتر کسی از آن استفاده می‌کند، قابلیت تنظیم اتوماتیک صدا است. وجود این قابلیت به این خاطر است که گوش چپ و راست افراد ممکن است از لحاظ شنوایی کمی با هم تفاوت داشته باشد و یا حتی بلندگو‌های چپ و راست هدفون ممکن است از لحاظ پخش با هم متفاوت باشند. ولی اکثر تولید‌کنندگان دستگاه‌های دیجیتالی به این مسئله توجه نمی‌کنند. برای تنظیم اتوماتیک صدا در گلکسی اس ۴ به تنظیمات بروید و در قسمت My Device گزینه‌ی Sound را باز کنید. در اینجا Adapt Sound را بزنید و مراحل آن را طی کنید. در این مراحل صداهای ریز و بم مختلف را می‌شنوید و باید به چند سؤال جواب بدهید. بعد از آن میزان شنوایی گوش چپ و راست که هم متأثر از شنوایی خود فرد و هم متأثر از تفاوت پخش بلندگو‌های چپ و راست هدفون است، به صورت نمودار به شما نشان داده خواهد شد. در اینجا می‌توانید Adaptive Sound را فعال یا غیر فعال کنید یا حتی امتحان کنید تا ببینید با فعال بودن آن کیفیت صدایی که می‌شنوید بهتر است یا بدون آن.

Samsung-Galaxy-S4-Adapt-Sound-1-3-1

ادامه مطلب
دوشنبه 24 تیر 1392  - 8:22 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 20

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5822945
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی