به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

از احادیث و روایات متعدد، به دست می‌آید که «انجام مراسم حج برای نخستین بار، از سوی حضرت آدم(ع) واقع شد و حج ایشان، پس از پذیرفته شدن توبه‌اش بود و او، در ماه ذی‌الحجّه الحرام، این عمل عبادی را به جای آورد.»(1)

چگونه سنت حج در میان اولاد ابراهیم(ع) رواج یافت؟

«در زمان حضرت ابراهیم(ع) و فرزندش حضرت اسماعیل(ع)، که آن دو به امر پروردگار متعال، خانه خدا را تجدید بنا نموده بودند، در ایام ذی حجّه مراسم حج را به جای آوردند.»(2) و این سنّت الهی در میان اولاد و احفاد حضرت اسماعیل(ع) تا صدها سال برقرار بود، تا این‌که مردم جزیرة العرب به تدریج به کفر و شرک روی آورد و خانه خدا را بتکده خویش قرار دادند، ولی مراسم حج را به خاطر افتخار و مزیت خویش نگه داشتند.

از کی ذی الحجه، ماه حج نام گرفت؟

به هر روی، عرب‌های جزیرة العرب برای گریز از حرمت ماه‌های حرام، ترفندهای گوناگونی به کار بستند. آنان بنابرقولی، ماه‌های ذی‌القعده و ذی‌الحجّه را ماه‌های حرام می‌شمردند و سپس ماه محرم را حلال اعلام کرده و ماه صفر را به جای آن حرام می‌شمردند؛ تا این که هم حرمت سه ماه را نگه داشته و هم به مدت یک ماه در میان آن‌ها، فرصت جنگ و جدال و غارت داشته باشند.

در قرآن کریم، در این باره آمده است: «یعنی همانا فراموشی در کفر عصر جاهلیت، بسیار بود که بدان جهت گمراه می‌شدند آنانی که کفر ورزیده بودند، به طوری که ماه حرام را در سالی حلال و در سال دیگر حرام می‌شمردند، تا پایمال کنند شمار آن چه را که خداوند متعال حرام کرده است. پس حلال می‌شمردند آن ماه‌هایی را که خداوند حرام کرده بود. بدین ترتیب کردار زشت‌شان بر آنان آراسته می‌گردید.»(3)

بدین گونه ماه‌های حرام و ایام حج را دستخوش هواهای نفسانی خود قرار داده و سنت الهی را تعطیل کردند.« اما با ظهور اسلام و آزاد سازی مکه معظمه به دست توانای رسول خدا(ص) از سنت شکنی عرب‌ها جلوگیری شد و ماه حج و زیارت خانه خدا به جای اصلی‌اش برگشت.»(4)

عرب‌های جزیرة العرب در سال هشتم هجری، حج را در ذی‌القعده انجام دادند، اما در سال نهم و دهم قمری آن را در ماه ذی حجّه به جای آوردند و در حجة‌الوداع، که رسول خدا (ص) در ذی حجّه سال دهم هجری به زیارت خانه خدا رفته بود، همان ماه را برای همیشه، ماه انجام حج واجب قرار داد و در ضمن خطبه‌ای فرمودند: همانا زمان، به مانند هیاتی که خداوند در آفرینش زمین و آسمان به وجود آورد، به جای اصلی‌اش برمی‌گردد. به این صورت که هر سال 12 ماه دارد و چهار ماه از آن‌ها حرام است که سه ماه پشت سر هم ذی قعده، ذی حجّه و محرم و چهارمین ماه رجب که میان جمادی و شعبان قرار گرفته است5". از آن هنگام، مراسم حج، همه ساله در ذی الحجه برگزار می‌گردد.


پی نوشت ها:
1_( بحارالانوارعلامه مجلسی، ج 11، ص 178 و ج 98، ص 189.)
2_( همان،ج 21، ص 99 و مجمع االبیان فضل بن حسن طبرسی، ج 2-1، ص 39.)
3_(سوره توبه (9)، آیه 37.)
4_(بحارالانوار، ج 53، ص 39.)
5_(مجمع البیان، ج 6-5، ص 45. )

منبع:ایسنا

ادامه مطلب
یک شنبه 21 مهر 1392  - 9:48 PM

سایت حزب‌الله سایبر اینفوگرافی با عنوان «به آمریکا هیچ اعتمادی نداریم!؟» طراحی کرده است.

خبرگزاری فارس: اینفوگرافی/ به آمریکا هیچ اعتمادی نداریم!؟

 

سایت حزب‌الله سایبر اینفوگرافی با عنوان «به آمریکا هیچ اعتمادی نداریم!؟» طراحی کرده است.

 

 

برای مشاهده اینفوگرافی در اندازه بزرگ‌تر روی آن کلیک کنید.

 

ادامه مطلب
یک شنبه 21 مهر 1392  - 9:09 PM

علامه امینی بر این باور است که وصیت امام محمدباقر (ع) مبنی بر برپایی 10 ساله مراسم عزا پس از شهادتشان نشانه شدت توجه و علاقه ایشان به هدایت دیگران است.

خبرگزاری فارس: وصیت مردی که می‌خواست دیگران را هدایت کند

 

خبرگزاری فارس از قم، در دوران امامت امام محمدباقر (ع) پنج تن از امویان به خلافت رسیدند هرچند ایشان در طول دوران حیاتشان شاهد خلافت 10 نفر از آن‌ها بودند. زندگی امام بیشتر در مدینه گذشت و ایشان در این زمان به نشر معارف دینی و ارشاد شیعیان و تربیت شاگردان همت گماردند.

بقیه در ادامه مطلب...

ادامه مطلب
یک شنبه 21 مهر 1392  - 9:08 PM

امام محمدباقر علیه‌السلام فرمودند: «من حسن برّه باهله زید فی عمره؛ هر کس با روشی نیکو و پسندیده به همسر و فرزندان خود نیکی کند عمرش طولانی می‌‌‌شود».

خبرگزاری فارس: اخلاق خانوادگی در سیره امام باقر(ع)

 

فارس، امام محمد باقر علیه‌السلام، به لحاظ ویژگی‌‌های اخلاقی و برتری‌های علمی در زمان خود شهرت فراوانی یافت (1) و قبل از ولادتش مورد عنایت خاص پیامبر و امامان قبل از خود بود.

جابر بن عبدالله انصاری سلام خاص رسول گرامی اسلام را به امام باقر علیه‌السّلام رساند. (2) ایشان در زهد و علم و عظمت و فضیلت سرآمد بنی هاشم بود و مقام علمی و اخلاقی او مورد تصدیق دوست و دشمن بود.

بسیاری از بزرگان صحابه و تابعین از محضر آن حضرت مستفیض شده و کتب دانشمندان و مورخان اهل سنت نیز پر از سخنان گهربار آن پیشوای بزرگ است. (3)

درباره اخلاق خانوادگی امام محمدباقر علیه‌السلام به نکاتی اشاره می‌شود:

بقیه در ادامه مطلب...

ادامه مطلب
یک شنبه 21 مهر 1392  - 9:07 PM

تحریم‌های مورد اشاره از سال 1979 شروع شده و تا سال جاری تشدید شده‌اند.

خبرگزاری فارس: چه تحریم‌هایی آسان و چه تحریم‌هایی سخت لغو می‌شوند؟+اینفوگرافی

 

سایت تابناک نوشت: سی و چند سال بعد از انقلاب اسلامی شاهد موجی از تحریم‌ها علیه ایران به بهانه‌های مختلف بوده است که از ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در سال 1358 آغاز شده است و هنوز نیز متوقف نشده است.

گروه بین‌المللی بحران، تحریم‌های علیه ایران را با توجه به این که یکی از موضوعات مهم در مذاکرات آتی بین ایران و غرب است مورد بررسی قرار داده است.

تحریم‌ها علیه ایران به چهار دسته کلی قابل تقسیم هستند؛ تحریم‌هایی که بر اساس فرامین اجرایی روسای جمهور آمریکا علیه ایران اعمال شده است، تحریم‌های مصوب فوه مقننه آمریکا، تحریم‌های مصوب اتحادیه اروپا و تحریم‌هایی که بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران اعمال شده است.

تحریم‌های مورد اشاره از سال 1979 شروع شده و تا سال جاری تشدید شده‌اند و به دو دسته دارای تاثیرگذاری‌ شدید و ضعیف تقسیم شده‌اند.

بهانه تحریم‌ها مسائلی چون عدم اشاعه تسلیحات کشتار جمعی، حقوق بشر و تروریسم و مانند آن بوده است و اهداف مختلفی از جمله منع تجارت خارجی، بلوکه کردن اموال ایران در خارج از کشور، محدودیت‌های مسافرت، بخش انرژی، بخش مالی، توانایی‌های هسته‌ای و موشکی و تسلیحاتی ایران را در نظر داشته است.

لغو تحریم‌ها نیز بعضا تنها به اقدام قوه مجریه آمریکا نیاز دارد، تحریم‌های اروپا به اجماع و توافق آنها نیاز دارد، تحریم‌های شورای امنیت برای این که لغو شوند نیازمند تصویب قطعنامه‌های جدید در این شورا هستند و بعضی تحریم‌های آمریکا نیز برای لغو به برآورده شدن بعضی پیش شرط‌ها و اقدام قوه مقننه آمریکا نیاز دارند.

 

 

برای مشاهده اینفوگرافی در اندازه بزرگ و آن کلیک کنید

 

ادامه مطلب
یک شنبه 21 مهر 1392  - 9:03 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 19

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5825889
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی