فايننشال تايمز در گزارشي با توجه به وضعيت اقتصادي نامناسب كشورهاي انگليس و فرانسه و همچنين بحران ليبي كه هر دو كشور در آن حضور دارند، از احتمال فروپاشي اتحاد انگليس-فرانسه خبر داد.
دو كشور در وضعيت اقتصادي مناسبي قرار ندارند و همين موضوع به تواناييهاي نظامي آنها نيز سرايت كرده است. با اين وجود، هر دو كشور تمايل دارند تا در قارهاي كه مفهوم "ابرقدرت " از منظر ديدگاه عمومي مردم و به ويژه در كشور آلمان بيگانه است، كماكان بهعنوان "ابرقدرت " شناخته بشوند. آلمان كه با اجتناب از راي دادن در قطعنامه سال 1973 ثابت كرد كه در لحظه به خطر افتادن مسائل امنيتي، همتايي غيرقابل اعتماد است.
تنها راه براي تقويت اين خواسته متقابل، اتحاد و ادغام منابع بين دو كشور است. شايان ذكر است كه توافق و اجماع دو كشور بر سر موضوع ليبي، پس از يك توافقنامه و تفاهمنامه مهم بر سر همكاريهاي هستهاي اتفاق افتاد كه در سال 2010 به امضا رسيد. عامل اصلي ديگري كه بايد اين دو كشور به حل آن بپردازند اين است كه ناتو - كه به يك مسئله تفرقه انگيز بين دو كشور تبديل شده بود - ديگر مشكل ساز نيست. مقامات فرانسه كماكان نسبت به نيروهاي ناتو بياعتماد هستند، در حاليكه مقامات انگليس، ناتو را يك چارچوب مناسب براي اعمال مداخلات خود قلمداد ميكنند. اما مسائل ليبي نشان داد كه ناتو بيشتر بهعنوان يك ائتلاف داوطلبانه و كمتر بهعنوان همپيمان و متحد عمل ميكند.
* آيا امكان توسعه بيشتر روابط انگليس و فرانسه وجود دارد؟
نيروهاي انگليسي و فرانسوي در كشور ليبي، قانون "مسئوليت محافظت " را پايهگذاري و اجرا كردند. بهخاطر بقاي اروپا بهعنوان يك بازيگر و بازيگردان اصلي در عرصه جهاني، آنها مسئوليت اجراي "تمامي اقدامات لازم " براي باقي ماندن در اين بازي دو نفره را برعهده دارند.