به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

مي‌گويند مردان كمتر به پزشك مراجعه مي‌كنند، اما اين موضوع در مورد بسياري از آنها اصلا صادق نيست. برخي آقايان با يك بيماري كوچك سريع مي‌ترسند و روزگار را بر زن و بچه خود سياه مي‌كنند و با آه و فغان همه را مي‌ترسانند.

اين نوشته را دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت‌ منتشر كرده و20 كليد طلايي را در اختيار آقايان قرار مي‌دهد كه بيشتر سالم بمانند و كمتر موجب اذيت خانواده شوند.

1- تغيير عادت دهيد: سال‌ها با عادات گوارشي و ادراري خود كنار آمده‌ايم. هر گاه اين عادات مختل شود بايد دريابيم بهترين راه، مراجعه به پزشك و درمان زود هنگام است. قبل از آن كه بيمار شويد با پيشگيري براي خود، سپر دفاع مستحكمي ايجاد كنيد تا گرفتار بيماري خطرناك نشويد.

‌2- رنگ ادرارتان را كنترل كنيد: رنگ ادرار نشانگر و نشانه گويايي از سلامت است و نبايد نسبت به تغيير رنگ آن بي‌اعتنا باشيم. در كنار رنگ ادرار هر نشانه خونريزي يا قرمز شدن ادرار، زنگ خطري است كه ‌ سن و جنسيت افراد تفاوتي در اصل ماجرا ندارد.

3- سيگار نكشيد: هر پكي كه به سيگار مي‌زنيد شانس سرطان پرستات را براي شكل ‌گرفتن، افزايش مي‌دهيد. مصرف سيگار كليد ورود به جمع آنهايي است كه سرطان مثانه گرفته‌اند. بهتر نيست سيگار خود را خاموش كنيد؟

4- آب كافي بنوشيد: اگر مي‌خواهيد رنج داشتن سنگ كليه را تجربه نكنيد به موقع و به قدر كافي آب بنوشيد. خوردن خودسرانه كلسيم و ويتامين‌ها مي‌تواند خطر ايجاد سنگ كليه را افزايش دهد.

5- ‌ مراقب كليه‌هايتان باشيد: كليه ناسالم بر فشار خون تاثير منفي مي‌گذارد و در مقابل فشار خون بالا، كليه را دچار آسيب مي‌كند.

6- رفتار سالم جنسي داشته باشيد: با اتخاذ رفتارهاي سالم جنسي از ابتلا به بيماري ايدز و ساير بيماري‌هاي آميزشي پيشگيري كنيد.

7- با پزشك مشورت كنيد: بروز ناتواني جنسي مردان در سن بالا طبيعي است ولي با درمان خودسرانه اين ناتواني، مشكلاتي به بار مي‌آيد. بهترين انتخاب، مراجعه به پزشك متخصص است.

8- ‌ به سمت مواد مخدر نرويد: اعتياد، دشمن سلامتي جسمي و شكل‌گيري ناهنجاري‌هاي رواني، فرهنگي و اجتماعي است وفرد معتاد، مسوول بسياري از اين ناهنجاري‌هاست.

9- فشار خونتان را كنترل كنيد: ‌فشار‌‌خون‌ بالا قاتلي است كه در سكوت دست به كشتار مي‌زند. با آزمايش كامل ادرار، اندازه‌گيري الكتروليت‌ها و تست‌هاي هورموني و با درمان به موقع امكان سلامتي خود را تضمين كنيد.

10- ‌ حواستان به اين 5 عامل باشد: 5 عامل مي‌تواند باعث سكته قلبي شود. براي رخ دادن يك سكته به همه 5 عامل نيازي نيست، مبتلا شدن به سه مورد كافي است. اين 5 نام را فراموش نكنيد: تري گليسيريد بالا، كلسترول، فشار خون، قند خون، HDL پايين و LDL بالا.

11- ‌ پروستات در ميانسالي را جدي بگيريد: مردان40 سال به بالاها هر 2 تا 3 سال يكبار و مردان بالاي 50 سال هر سال بايد از نظر سرطان پروستات، غربالگري شوند.

12- ‌ به اين نشانه‌ها دقت كنيد: اين علائم مي‌توانند نشانه بيماري پروستات و سرطان در اين ناحيه باشند. تكرر ادرار، ضعف يا منقطع شدن جريان ادرار، باقي ماندن ادرار در مثانه، احساس درد يا سوزش در زمان تخليه ادرار و درد دائمي كمر، لگن يا مفصل ران.

13- ‌ شغل شما ممكن است بيماري‌زا باشد: حتماً با پزشك متخصص طب كار مشورت كنيد. اگر شغلي براي خود برگزيده‌ايد كه به ناچار با صنايع شيميايي، رنگ، لاستيك، مواد نفتي، چرم و چاپ سروكار داريد، بيشتر از بقيه در معرض سرطان مثانه قرار داريد پس بيشتر از بقيه با پزشك متخصص مشورت كنيد.

‌14- هورمون درماني نكنيد: استفاده از هورمون‌هاي آنابوليزان در صحنه رقابت ورزشي ممكن است منجر به ناباروري شود، بدون آن كه در رقابت كمكي به شما كند.

15- ‌ ورزش كنيد: ورزش در حفظ و تداوم سلامت بسيار مفيد است، ورزش كردن را جزو عادات زندگي خود قرار دهيد. اين نكته را هم فراموش نكنيد، با اولين علامت غيرطبيعي در جسم خود بلافاصله به پزشك خانوادگي خود مراجعه كنيد چون اقدام به موقع نصف درمان است.

16- اين زنگ‌ها را جدي بگيريد: نشانه‌هاي زير زنگ هشداري است كه به شما خبر مي‌دهد بايد به پزشك مراجعه كنيد: وجود خون در ادرار، فوريت در دفع ادرار، دفع مقادير كم و مكرر ادرار،دفع دردناك ادرار و كاهش اشتها و وزن.

17- ‌ با متخصص اورولوژي دوست باشيد: بزرگي پروستات اگر با علائمي مانند كاهش فشار و قطع و وصل شدن جريان ادرار، تاخير در شروع ادرار، نياز به تخليه مكرر ادرار و احساس باقي ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار كردن، تكرر ادرار در روز و شب و زور زدن هنگام ادرار كردن همراه باشد، بايد به متخصص اورولوژي مراجعه كنيد تا از پيشرفت و بروز نارسايي كليه جلوگيري شود.

18- اين نكته را بايد بدانيد: بزرگي خوش خيم پروستات نشانه سرطان نيست، ولي آمارها نشان مي‌دهد اين بزرگي مي‌تواند با بدخيمي همزمان شود.

اگر با كساني كه سابقه سرطان پروستات دارند فاميلي نسبي داريد خطر ابتلاي شما به اين بيماري بيشتر است. اگر اين بزرگي خوش خيم را مشاهده كرديد، تحت معاينه پروستات و آزمايش PSA قرار گيريد تا مطمئن شويد مشكلي نداريد.

19- ‌ استرس را از خود دور كنيد: اگر خواهان طول عمر بيشتري هستيد بايد مراقب جسم خود باشيد. مصرف دخانيات را كنار بگذاريد و تغذيه مناسب را جدي بگيريد، از رفتارهاي استرس‌زا پرهيز كنيد و از همه مهم‌تر ورزش را فراموش نكنيد.

20- ‌ اين رازهاي سلامتي را به شما مي‌گوييم: عدم استعمال دخانيات، حفظ وزن متعادل، ورزش روزانه، تغذيه سالم و متعادل،كنترل فشار خون، كلسترول و ديابت، مراجعه منظم به پزشك، قرار گرفتن در غربالگري بزرگي پروستات و سرطان پروستات به خصوص اگر 45 سال بيشتر داريد، كاهش استرس در ارتباط فعال با دوستان و خويشاوندان و عادت مراجعه به روانپزشك در صورت بروز خشم و افسردگي.

ادامه مطلب
پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  - 7:26 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5825124
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی