به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

بازی «میرمهنا» منتشر شد و ما از بازی كردن آن لذت بردیم. البته نه به خاطر این كه با یك بازی در حد استانداردهای جهانی روبه‌رو بودیم، بلكه به این دلیل كه توانستیم بی هیچ نگرانی و مشكلی بازی را به پایان برسانیم و این یك موفقیت در بازی‌های رایانه‌ای ایرانی محسوب می‌شود.

چون تاكنون بازی ایرانی‌ای نبود كه خالی از اشكال فنی باشد و هر بازی‌كننده‌ای را وسوسه نكند تا بی‌خیال تمام كردن بازی شود. حالا می‌خواهیم از جهت دیگری به میرمهنا نگاه كنیم، این كه این بازی با چه هدفی ساخته شد و آیا در راه رسیدن به هدف خود موفق بود؟ یك بازی خوب، دست‌كم باید یكی از مولفه‌های داستان یا روند بازی خوب را داشته باشد.

این طور نیست؟ داستان میرمهنا چه بود؟ اصلا میرمهنا كه بود؟ ما غیر از این كه بفهمیم وی پسر والی جنوب بوده و به خاطر وطن‌پرستی‌اش جلوی بیگانگان را می‌گرفته، چیز دیگری توسط بازی می‌فهمیم؟

شاید اینها برای اطلاعات عمومی‌مان خوب باشد، ولی برای دانستن در مورد شخصیت اصلی داستانی كه برای بازی‌مان انتخاب كردیم، كافی نیست. داستان خوب، شخصیت‌پردازی خوب می‌خواهد كه در میرمهنا چیز خاصی در آن نمی‌بینیم.

مگر یكی از رسالت‌های این بازی آشنایی با تاریخچه و گذشته قهرمان ملی ما، میرمهنا نیست؟ دادن اطلاعات درباره وی حتی به صورت فایل‌های متنی داخل بازی كار سختی نبود یا به عنوان مثال ما كه اطلاعات تاریخی خوبی نداریم نمی‌دانیم كه قلعه موسلستاین كجا بوده و چرا اینقدر از نظر استراتژیك فتح آن از سوی شُبیر و یاران میرمهنا، كاری بزرگ و مهم بوده است؟ این بازی است كه باید این اطلاعات را به مخاطبش بدهد.

اگر هدف از ساختن میرمهنا اطلاع‌رسانی تاریخی بود، موفق نبود، اگر داستان بود كه از عهده آن بخوبی بر نیامده، اگر روند بازی بود كه این روند دشمنان تكراری را بكش و برو جلو، روند سرگرم‌كننده‌ای نبود، اگر گرافیك بود كه توفیقی در این زمینه به دست نیاورده، اگر صداگذاری بود كه اصلا موفقیتی حاصل نشده، اما اگر هدف از آن صرفا ساخت یك بازی و كسب تجربه برای پیشرفت و ساخت بازی‌های بهتر بود، باید بگوییم كه كاملا موفق بود.

بله، میرمهنا پیشرفت خوبی داشته است. روایت داستان با استفاده از میان پرده‌های داخل بازی و پیشرفت فنی، طوری كه بازی را به اتمام می‌رسانید، بدون این كه با باگ قابل توجهی روبه‌رو شوید نوید روزهای خوبی را به ما می‌دهد.

نكته دیگری كه مشخص است گذاشتن زمان زیاد سازندگان روی طراحی مراحل بازی بوده است و این باعث شده تا به جنبه‌های دیگر بازی دقت زیادی نشود. هنر ساخت بازی فقط طراحی مرحله نیست. فراموش نمی‌كنیم كه موتور ساخت بازی محدودیت‌ داشته یا تجربه در این زمینه كم بوده است، ولی به نظر می‌رسد با ارتقای دانش و یادگیری تمام جنبه‌های هنر ساخت بازی و گذاشتن زمان كافی، به همراه برنامه‌ریزی و صد البته بودجه كافی بتوان خیلی بهتر از این كار كرد.

 

ادامه مطلب
دوشنبه 31 مرداد 1390  - 11:46 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6008365
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی