به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

چاي دومين نوشيدني پرمصرف جهان پس از آب است. براي بسياري از ايراني‌ها چاي اولين نوشيدني طي شبانه‌روز است و چه‌بسا آب بدنشان را با استكان و ليوان‌هاي چاي لب‌سوز تامين مي‌كنند.

با وجود عادت ترك نشدني ايراني‌ها براي مصرف دائمي چاي، اين نوشيدني برايشان عادي نمي‌شود و طعم و عطر و رنگ آن صاحب‌نظران بسياري دارد و همواره محل مناقشه است! هر خانواده بخشي از درآمدش را براي خريد چاي صرف مي‌كند و در اين ميان در جستجوي مرغوبيت به نشان و مارك تجاري حك شده روي بسته‌بندي‌ها نيز اعتنايي در خور مي‌شود. با اين حال حساسيتي كه هنگام خريد درباره مرغوبيت عطر و طعم چاي مشاهده مي‌شود درباره نحوه دم كردن آن اصلا وجود ندارد. در بهترين حالت چاي صرفا بايد دم‌كشيده و خوش‌رنگ باشد و فقط همين. در حالي دم‌كردن چاي نكات ريز و شايد موشكافانه‌اي دارد كه نزد مردم بسياري از ملل رعايت آنها جزو اصول بي‌چون و چراي نوشيدن چاي در خانه يا طي مراسم مختلف محسوب مي‌شود. به عقيده كارشناسان صنعت توليد و فرآوري اين محصول، انواع نامرغوب‌تر چاي كه خوب دم بكشد و آماده شود نسبت به انواع مرغوب‌تر كه بد دم بكشد بسيار مطبوع‌تر و دلچسب‌تراست. مردمان شرق دور متخصصان دم‌كردن چاي هستند و به گوش گرفتن سفارش‌هاي سنتي و چند هزار ساله آنان براي تهيه يك فنجان چاي عالي مي‌تواند حتي مذاق مشتاقان به اين نوشيدني‌ داغ را تازه كند.

ـ چاي را در قوطي‌هاي دربسته و به دور از سير، پياز، ادويه‌جات و ساير مواد معطر نگه داريد. رطوبت، نور آفتاب و هواي آزاد به تدريج از كيفيت چاي خشك مي‌كاهند. معلوم است كه با وجود اين حساسيت‌هاي چاي خشك خريد آن به صورت فله و باز از مغازه‌ها توصيه نمي‌شود.

ـ به جاي تهيه چاي عطري از مواد خوراكي معطر براي بهبود طعم و عطر چاي استفاده كنيد. اندكي پوست خشكيده مركبات بويژه ليمو، دارچين، برگ گل ياس، محمدي، نسترن، نعناع، هل، زعفران و وانيل بهترين عطردهنده‌هاي طبيعي چاي هستند كه مخلوط كردن آنها با چاي خشك پيش يا هنگام دم‌كردن تجربه‌اي تازه و مسرت‌بخش از عطر و طعم چاي را در پي دارد.

ـ از آب تازه جوشيده استفاده كنيد. آب نبايد به مرحله قل‌زدن برسد و استفاده از آب سماور كه مدام در حال جوشيدن است بخش بزرگي از مرغوبيت چاي را از بين مي‌برد.

ـ‌ چاي را كمي پررنگ دم كنيد و رنگ آن را پس از حاضر شدن با استفاده از آب جوش تنظيم كنيد.

ـ هرگز چاي را در كتري يا قوري‌هاي فلزي دم نكنيد كه عطر و طعمش كاملا از بين مي‌رود. قوري چيني يا بلور بهترين وسيله براي اين كار است.

ـ انواع چاي روي حرارت غيرمستقيم پس از 5 الي 10 دقيقه دم مي‌شود.

در اين باره بايد بنا به تجربه زمان كافي را به دست آورد. براي مثال برخي انواع چاي مانند درشت و قلمي به 10 دقيقه زمان احتياج دارند و بسياري انواع ديگر با 10 دقيقه ماندن روي حرارت غيرمستقيم كيفيت خود را از دست مي‌دهند. براي چاي باروتي 5 دقيقه دم‌كشيدن كافي است.

ـ پيش از ريختن چاي در استكان يا فنجان تفاله چاي درون قوري را با يك قاشق چند بار هم بزنيد.

ـ اگر مي‌خواهيد چاي را براي مدت طولاني گرم نگه داريد ابتدا تفاله آن را از قوري خارج كنيد.

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:03 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5826620
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی