به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

توليد مثل گياهان از جمله ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين گروه از موجودات زنده است كه مي‌توان آن را از مهم‌ترين نشانه‌هاي غلبه گياهان بر محيط پيرامون‌شان دانست. دانه گياه همچون پناهگاهي از گياهك در حال رشد، محافظت مي‌كند. در داخل دانه علاوه بر گياهك، بافت مغذي وجود دارد كه مواد غذايي مناسب و كافي براي رشد گياه را فراهم مي‌كند.

 دماي بهينه، وجود مقدار كافي هوا و همچنين تامين آب مورد نياز براي رشد گياه از جمله عوامل مهمي هستند كه در چرخه رشد گياه و باروري آن نقش بسيار مهمي را ايفا مي‌كنند. در نخستين مرحله از چرخه رشد گياه، دانه‌ها پس از دريافت نور و هواي كافي از مرحله كمون و نهفتگي خارج مي‌شوند. سپس ديواره محافظتي‌شان باز مي‌شود و پس از دريافت انرژي لازم از لپه‌هاي گياه كه در حقيقت برگ‌هاي دانه محسوب مي‌شوند، دانه‌ها شروع به رشد مي‌كنند.

آميلوپلاست‌ها، منبع نشاسته سلولي گياه هستند كه به علت تاثير نيروي جاذبه در قسمت‌هاي پاييني گياهك قرار مي‌گيرند و موجب رشد ريشه گياه در اعماق خاك مي‌شوند. از اين فرآيند تحت عنوان زمينگرايي ريشه نام برده مي‌شود. در مرحله بعدي چرخه رشد، جوانه گياه به رشد ادامه مي‌دهد و سر از خاك بيرون مي‌آورد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

با قرار گرفتن نخستين قسمت از گياه در معرض تابش نور خورشيد، فرآيند فتوسنتز آغاز مي‌شود و به اين ترتيب از اين مرحله به بعد گياه مي‌تواند مواد غذايي مورد نيازش را كه پيش از اين از طريق لپه‌ها در دانه تامين مي‌كرد، بسازد.

اولين برگ‌هاي حقيقي گياه در ادامه فرآيند رشد، در امتداد برگ‌هاي اوليه كه بخشي از دانه گياه محسوب مي‌شوند، رشد مي‌كنند و ساقه نيز در امتداد بافت ساختماني جنيني كه ميرستم نام دارد، رشد مي‌كند. در ادامه دانه تبديل به يك گياه بالغ مي‌شود كه قادر به توليد دانه يا به عبارتي توليدمثل است. تغييرات داخلي و خارجي در جوانه انتهايي گياه موجب تبديل جوانه انتهاي ساقه به گل مي‌شود. آب و مواد غذايي موجود در خاك از مهم‌ترين عوامل رشد گياه هستند كه از طريق ريشه گياه جذب مي‌شوند و وجود آنها از نخستين مراحل رشد گياه لازم و ضروري است. جيبولين‌ها هورمون‌هاي گياهي هستند كه در نخستين مراحل جوانه‌زني دانه گياه در خاك، در قسمت داخلي دانه توزيع مي‌شوند. اين هورمون‌ها موجب توليد آنزيم‌هايي مي‌شوند كه از تجزيه قند، نشاسته، چربي و پروتئين قادر هستند قندها، اسيدهاي چرب و اسيدهاي آمينه را در گياه توليد كنند. اين تركيبات مواد غذايي لازم براي رشد گياهك و جوانه گياه را تامين مي‌كنند. در اغلب گياهان، جوانه‌زني در نخستين روزهاي فصل بهار يا پاييز آغاز مي‌شود. فرآيند رشد در برخي از گياهان به قدري سريع است كه موجب مي‌شود پس از گذشت 8 روز، طول گياه به 20 سانتي‌متر افزايش يابد. گرچه ممكن است مراحل رشد در انواع مختلف گياهان تا حدودي متفاوت باشد، اما در اغلب آنها، اين فرآيند شامل مراحل مشابهي است.

مترجم: فرانك فراهاني‌جم

منبع: britanica

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:25 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5825061
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی