در حقيقت آنچه تحت عنوان پوست هوشمند از آن نام برده شده. ساختار جديدي از مدارهاي الكترونيكي است كه ميتواند روي سطح پوست بدن قرار گيرد. در سالهاي اخير استفاده از صفحات الكترونيكي نازك و انعطافپذير در بسياري از زمينهها مورد توجه قرار گرفته است، اما هيچگاه مطالعاتي در زمينه شبيهسازي پوست بدن انسان در ساخت اين قطعات الكترونيكي انجام نشده بود. اين در حالي است كه دستيابي به چنين موفقيت بزرگي ميتواند به منزله ايجاد زمينهاي مناسب براي طراحي و ساخت فناوريهاي پيشرفته از حسگرهاي پزشكي تا گوشيهاي تلفن همراه پوشيدني باشد.
اين پوشش الكترونيكي كه شبيه به پوست بدن است بدون نياز به هرگونه ماده چسبندهاي و تنها با استفاده از آب به طور موقت روي سطح پوست بدن قرار ميگيرد. اين فناوري ميتواند در زمينههاي مختلفي كاربرد داشته باشد، اما به گفته محققان يكي از مهمترين كاربردهاي آن، استفاده از اين پوشش هوشمند در طراحي و ساخت حسگرهايي است كه ميتواند عوامل مختلفي نظير شدت ضربان قلب و ميزان فشار خون بيماراني كه لازم است براي مدت زماني مشخص تحت نظر قرار گيرند را به طور پيوسته اندازهگيري كند.
در حال حاضر از اين پوشش هوشمند براي اندازهگيري شدت ضربان قلب، تشخيص هرگونه انقباض ناگهاني عضلات و ماهيچهها و همچنين بررسي تغييرات ايجاد شده در حنجره افراد هنگام صحبت كردن استفاده شده است.
نتايج به دست آمده از آزمون تشخيص گفتار از طريق پوست هوشمند نشان ميدهد اين پوشش الكترونيكي از قابليت تشخيص تغييرات ايجاد شده در هنگام اداي واژهها و اصطلاحات مختلف توسط فرد، برخوردار است. در حال حاضر تحقيقات درباره كاربرد پوست هوشمند در زمينههاي مختلف هنوز در مراحل اوليه و ابتدايي است و محققان اميدوارند بتوانند تا چند ماه آينده با همكاري شركت ريبوك، نخستين سيستمهاي مجهز به اين فناوري كه بهطور اختصاصي براي ورزشكاران طراحي ميشوند را به بازار عرضه كنند.
امالبنين خانوردي