به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

بر اساس تحقيقي كه بتازگي توسط محققان آمريكايي روي اثرات خميازه انجام گرفته، مشخص شده كه اين عمل به ظاهر ساده تنظيم‌كننده دماي مغز است.

به اين ترتيب در حالي كه تاكنون تصور مي‌شد خميازه‌كشيدن به صورت مداوم، نشان‌دهنده خستگي و بي‌حالي است، اما هم‌اكنون محققان دريافته‌اند خاصيت واقعي و بيولوژيكي خميازه اين است كه با استنشاق بسيار عميق هوا، سبب تنظيم دماي مغز مي‌شود. اين تحقيقات روي 160 نفر داوطلب كه به طور متوسط 5 تا 10 بار در روز خميازه مي‌كشيدند صورت گرفت. بر اين اساس مشاهده شد اين عملكرد مي‌تواند در فصول مختلف كم يا زيادتر شود به عنوان مثال زماني كه دماي محيط برابر يا بالاتر از دماي بدن است، خميازه كمتر اتفاق مي‌افتد. براي نشان‌دادن اين پديده محققان داوطلبان را به 2 گروه 80 نفره تقسيم كردند. يك گروه از آنها در دماي 22 درجه و گروه ديگر در دماي 37 درجه قرار داشتند.

نتايج نهايي اين بررسي نشان داد وقتي دماي محيط پايين‌تر از دماي بدن باشد، 50 درصد از داوطلبان شروع به خميازه‌كشيدن مي‌كنند. در حالي كه تنها 25 درصد از افرادي كه در دماي بالاتر يا معادل دماي بدن به سر مي‌برند، خميازه مي‌كشند. بر اين اساس بنا به گفته محققان، خميازه نشانگر عدم‌تعادل در دماي مغز است و نقش تنظيم‌كننده دماي مغز را بخصوص در موقعيت‌هايي به عهده دارد كه دماي محيط متفاوت از دماي بدن و پايين‌تر از آن است. به اين ‌صورت، خميازه مانند يك تهويه عمل مي‌كند و اجازه نمي‌دهد دماي مغز از حد لزوم پايين‌تر برود و در عين حال با ورود هواي تازه به داخل بدن، مانند يك تنظيم‌كننده دقيق و هميشگي، براي بدن مورد استفاده قرار مي‌گيرد. بنابراين مي‌بينيم كه اين عمل به ظاهر ساده نقش بسيار مهمي در حفظ تعادل بهتر مهم‌ترين و حياتي‌ترين عضو بدن دارد.


ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 4:26 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5824498
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی