به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

سوزي تنها 6 سالش است كه به پدرش درباره محلي كه بازي كرده است، دروغ مي‌گويد. تيمي در 10 سالگي خراب كردن كامپيوتر همسايه را از خانواده‌اش مخفي مي‌كند و... .

اين دروغ‌ها مي‌تواند همين طور ادامه پيدا كند؛ بزرگ‌تر و مهم‌تر شود و حتي به مرحله‌اي برسد كه نوجوان درباره مصرف مواد مخدر، قرص‌هاي اعتيادآور و... نيز دروغ بگويد؛ اما اگر پدر و مادر بدانند و بلد باشند چگونه بايد برخورد كنند، مي‌توانند از دروغ گفتن‌هاي دائمي كودك جلوگيري كنند در حالي كه متاسفانه والدين اغلب اشتباه مي‌كنند و خودشان بيشتر باعث دروغ گويي كودك مي‌شوند.

خودتان دروغ نگوييد

كاملا مشخص است پدر و مادري كه براي مسائل جزئي دروغ مي‌گويند، چه فرزنداني تربيت خواهند كرد! بچه‌هاي آنها مي‌بينند و مي‌آموزند دروغ بگويند. البته حتما دروغ‌هاي بچه‌ها بيشتر و بزرگ‌تر از والدينشان خواهد بود. پس بهترين راه‌حل اين است كه هيچ وقت و به هيچ دليلي دروغ نگوييد؛ حتي اگر مشكلي داريد كه فكر مي‌كنيد با دروغي كوچك و جزئي حل مي‌شود.

مثلا خيلي از پدر و مادرها در سينما براي اين‌كه براي فرزندشان بليت تهيه نكنند، سن او را دروغ مي‌گويند، ولي نمي‌دانند با اين كار اگرچه در پول بليت صرفه‌جويي مي‌كنند، اما فرزندي دروغگو تربيت خواهند كرد!

البته والدين مرتكب اشتباهات ديگري نيز مي‌شوند و ناخواسته كودك را تشويق به دروغگويي مي‌كنند. مثلا هيچ وقت نبايد زماني كه مي‌دانيد كودك كار اشتباهي انجام داده است از او بپرسيد اين كار را كرده است يا نه. اين پرسش همراه با عصبانيت، كودك را تحت فشار قرار مي‌دهد و در نتيجه او ترجيح مي‌دهد دروغ بگويد. در اين شرايط خيلي بهتر است اگر مستقيم به كودك بگوييد از كار اشتباه او خبر داريد و سپس او را براي اين كار تنبيه كنيد.

بنابراين متخصصان به والدين توصيه مي‌كنند هيچ وقت با عصبانيت از كودك بازجويي نكنند. پس از اين‌كه كودك به اشتباه خود اعتراف كرد نيز نبايد او را مورد سرزنش و مجازات‌هاي سنگين قرار داد. اگر كودك چنين برخوردي را ببيند، ترجيح مي‌دهد با دروغ گفتن از تنبيه‌هاي آينده نجات پيدا كند. پس به جاي اين كار به كودك نشان دهيد اگر متوجه دروغ او شويد، تنبيهات شما سخت‌تر مي‌شود. مثلا اگر كودك خودش قبول مي‌كند به فردي توهين كرده است، بايد از او بخواهيد معذرت‌خواهي كند و كاري خوب براي جبران اشتباهش انجام دهد؛ ولي اگر به كسي توهين كرد و سپس به دروغ آن را از شما مخفي نمود، بايد از او بخواهيد عذرخواهي كند، كار خوبي انجام دهد و پس از آن نيز يكي از امتيازاتي را كه قبلا داشته است از او بگيريد. او بايد بفهمد دروغ گفتن در مورد اشتباهي كه مرتكب شده است، مجازاتش را سنگين‌تر مي‌كند.

پس براي اين‌كه كودك كمتر دروغ بگويد و تشويق به اين كار نشود:

•‌ هيچ وقت او را دروغگو نناميد.

•‌ وقتي مرتكب اشتباهي مي‌شود با آرامش از او توضيح بخواهيد.

•‌ اهميت صداقت را به او بياموزيد و برايش توضيح دهيد دروغگويي روابط دوستانه را از بين مي‌برد.

•‌ به چيزهايي كه كودك در موردش دروغ مي‌گويد، دقت كنيد و سعي كنيد در آن موارد بيشتر به كودك كمك كنيد.

در هر صورت هميشه به ياد داشته باشيد بيشتر دروغ‌هايي كه كودكان مي‌گويند، به دليل شرايطي است كه در آن قرار مي‌گيرند. بنابراين اگر اين وضعيت تكرار شود، او به راحتي تبديل به فردي دروغگو خواهد شد. پس محيطي ايجاد كنيد كه كودك آرام و راحت بتواند دغدغه‌هايش را با شما مطرح كند.

   

ادامه مطلب
جمعه 18 فروردین 1391  - 9:04 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6008951
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی