پایپ یک سرویس اینترنتی است که توسط یاهو در فوریه 2007 معرفی شد. در مورد اهمیت یاهوپایپ همین بس که tim O'reilly کهنه کار دنیای وب، آن را واقعه مهم تاریخ اینترنت قلمداد میکند. یاهوپایپ امکاناتی را در اختیار میگذارد که فرد فاقد معلومات برنامهنویسی قادر به خلق پیچیدهترین کارها میشود. کار پایپ گرفتن اطلاعات به اشکال گوناگون، تجزیه، ترکیب و دستکاری در این اطلاعات و عرضه آن به شکل دلخواه است. تمام امور بدون نیاز به نوشتن کد برنامه نویسی، در محیطی گرافیکی، و با شیوه drag and drop انجام میشود. تقریبا هر شکل از اطلاعات موجود در وب را میشود درکنترل گرفت آنرا از عناصر نامطلوب تخلیه، عناصر دلخواه را به آن افزوده و از حاصل آن به طرق مختلف بهره برد.
سرویسهای مشابه یاهوپایپ کدامند؟
سرویسهای بسیاری هستند که در طبقهبندی کلی دستکاری در اطلاعات (mashup) جا میگیرند. نگارنده از دو سال پیش بسیاری از این سرویسها را آزمایش کرده است. از میان سرویسهای جالب که کیفیت متفاوتی را عرضه میکنند میتوان از ، Microsoft PopFly ، Google Mashup Editor ، IBM Lotus Mashup ، Intel Mash Maker نام برد. بعضی از این سرویسها در صورت توسعه، دنیای مشاپ را تغییر خواهند داد . اما در حال حاضر یاهوپایپ از تمام این سرویسها کاربردیتر و انقلابیتر است. برای کار با پایپ به چه معلوماتی احتیاج داریم؟ کار با یاهوپایپ احتیاج به هیچ پیشنیازی ندارد اما برای کاربردهای پیچیده و پیشرفته، در درجه اول به شناخت نسبی فرمتهای RSS و Atom و در نهایت به تسلط بر regex نیاز است.
محدودیتهای پایپ چیست؟
پایپ دارای امکاناتی است که راه را بر خلاقیت باز میگذارد اما مشکلاتی هم دارد از جمله، محیط پایپ با اینترنتاکسپلورر سازگار نیست، بعضی عملیات در متون طولانی ممکن نیست، بعضی از عناصر پایپ با زبان فارسی مشکل دارند و ...
محیط برنامه:
محیط برنامه از 3 قسمت کلی بر طبق شکل زیر تشکیل میشود:
1- ماژولها ماژولها هر کدام کار خاصی را انجام میدهند. هر مازول تکهای از برنامه با کارکرد خاص است که ما را از زحمت برنامهنویسی معاف میکند. ماژولها را با کمک ماوس به میز کار میکشانیم.
2- میز کار مازولها را در اینجا بههم متصل میکنیم و از آن یک خروجی میگیریم.
3- آزمایش خروجی و رفع اشکال حاصل کار میز کار را، در این قسمت مشاهده میکنیم. اگر اشکالی بود در قسمت میز کار تغییرات مناسب را اعمال کرده تا نهایتن به نتیجه مطلوب برسینم.
در قسمت آزمایش، جزئی ترین اطلاعات واقع در فید، که در حالت عادی از دید مخفی است، قابل مشاهده است. شکل زیر را ببینید.
یک پروژه بسیار ساده با پایپ
1- یکجا و در همکردن دو فیلد مختلف. دنیای وبلاگ - دنیای فیلم
2- مطالبی را که شامل لینک دلیشز هستند حذف میکنیم.
3- آنها را بر اساس زمان اتشار مرتب میکنم.
4- تعداد مطالب را به 20 کاهش میدهم.
5- خروجی میگیریم. از خروجی آر اس اس آن در هر جا از جمله ستون کنار وبلاگ میشود استفاده کرد.
http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.info?_id=ClZMS83d3RGJ80codfQQIA
از طریق لینک بالا امکان دسترسی به سورس و کپی کردن (طبق اصطلاح یاهو clone کردن) هست.
با پایپ چه میشود کرد و از کجا شروع کنم؟
تنوع کارهائی که با پایپ امکان انجام دارد بسیار است. لینک زیر شما را به چندین هزار پروژه مورد اقبال پایپ راهنمائی میکند.
http://pipes.yahoo.com/pipes/pipes.popular
لیست مازولهای پایپ، که هر کدام کاری صورت میدهد، بههمراه توضیحشان در را هم در لینک زیر می توانید ببینید.
http://pipes.yahoo.com/pipes/docs?doc=modules
متاسفانه توضیحات نارسا هستند. مستندات مطلوبی هم در این زمینه وجود ندارد و بعضی از سئوالات و ابهامات در هیچ منبعی حتی فرومهای خاص پایپ (http://discuss.pipes.yahoo.com/) جوابی نیافته است. گوئی جامعه وب با پدیدهای مواجهشده است که انتظار آن را نداشته است. اکثرن، قبل از اینکه به عمق یایپ بروند، از وجود آن اظهار تعجب و شادمانی کردهاند. حتی اکثریت پروژه های انجام شده بهنظر نمایشی میرسند و از کاربرد عملی پایپ، جز استثنائاتی، خبری نیست. مطالب آموزشی هرگز از سطح،پا را فراتر ننهادهاند.
از جمله کارهای جالبی که ممکن است با آن انجام دهید تهیه فیدهائی از بالاترین است که خود سایت ارائه نمیدهد. راهی که معمولا توصیه میشود استفاده از سرویس Dapper است. راه یاهوپایپ بسیار مطمئن و تست شده است. در یاهو پایپ، هیچ کاری، هرچند بهنظر غیر ممکن برسد، نشد ندارد.
به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .