محققان اسپانیایی دریافتند که ویتامین D نقشی حیاتی را در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.
به نقل از Journal of Leukocyte Biology ، پژوهشگران اسپانیایی در جریان تحقیقات خود دریافتند: کمبود سطح ویتامین D درخون انسان را بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های باکتریایی، تومور و بیماریهای خود ایمنی قرار می دهد.
این تحقیقات تاکید کرد که ضروری است انسان از سطح بالایی از ویتامین D یا همان "ویتامین نور خورشید" برخوردار باشد.
این تحقیقات یکی از پدیده های عجیب را تفسیر کرد زیرا دریافت که علت افزایش میزان ابتلای انسان به ویروس ها در فصل های بهار و پاییز به خاطر کوتاه بودن روزها و نور ضعیف خورشید در این دو فصل است که این امر به نوبه خود باعث کاهش ویتامینD در بدن می شود.
این تحقیقات نشان داد افزایش میانگین ویتامین D در انسان بویژه سالمندان خواه از طریق نور خورشید یا خوردن غذاهای حاوی این ویتامین ایمنی بدن را تقویت و احتمال ابتلا به ویروس ها را کاهش می دهد.
ویتامین D از ویتامینهای لازم برای بدن و محلول در چربی است که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک میکند.
این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از رودهها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوانها کمک میکند و همچنین از طریق ترجمه ژنهای هسته سلول به رشد سلول کمک میکند.
منبع اصلی دریافت این ویتامین به جز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین و شیر، نور آفتاب است به طوری که 10 تا 20 دقیقه ماندن در زیر نور آفتاب، نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین را تامین میکند و
کمبود این ویتامین همچنین باعث پوکی استخوان در کهنسالی می شود.