به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 


 
 

پروژه اعزام موجود زنده به فضا مي‌تواند مقدمه‌اي براي اعزام فضانوردان ايراني به فضا باشد. موضوعي که آقاي رئيس‌جمهور کم‌تر از دو سال پيش به آن اشاره کرده بود. محمود احمدي‌نژاد مردادماه 89 از اعزام فضانورد ايراني به فضا در هفت سال آينده خبر داده بود. اين خبر همان زمان هم بازتاب قابل توجهي در رسانه‌هاي بين‌المللي داشت. برخي منابع خبري سال 2019 و برخي ديگر سال 2017 را به عنوان زمان اعزام اولين فضانورد ايراني اعلام کرده بودند. رويترز، شينهوا، آنسا ايتاليا، خبرگزاري فرانسه و ديگر خبرگزاري‌ها اين خبر را پوشش داده بودند. هنگامي که رئيس جمهور از فرستادن موجود زنده به آسمان سخن گفت، شايد کسي فکر نمي‌کرد که اين پروژه به زودي آماده اجرا شود اما اظهارات رئيس سازمان فضايي ايران خبر از به وقوع پيوستن اين وعده دولت دارد. وقت آن رسيده که جهان به قدرت‌هاي فضايي ايران ايمان بياورد. اين موفقيت‌ها همچنين خبر از موفقيت‌هاي چشم‌گير ايران در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات دارد. به گزارش ايسنا رئيس سازمان فضايي ايران از پرتاب و ارتقاء مداري ماهواره‌ فجر در خردادماه سال جاري و اعزام موجود زنده به فضا تا سه ماه آينده خبر داد.

به گزارش ايسنا، دکتر فاضلي با اشاره به پيگيري پروژه اعزام موجود زنده به فضا به عنوان يکي از طرح‌هاي سازمان فضايي خاطرنشان کرد: پروژه اعزام موجود زنده به فضا در مراحل خوبي قرار گرفته و گام‌هاي مقدماتي آن از طريق اجراي پروژه‌هاي کاوش برداشته شده که اميدواريم در سه ماه آينده بتوانيم موجود زنده‌اي را در يک برنامه پرتاب زير مداري در فضا قرار دهيم.

 

ارتقاء مدار ماهواره فجر

رئيس سازمان فضايي در رابطه با پروژه ارتقاء مداري ماهواره‌ فجر که در خردادماه سال جاري پرتاب مي‌شود، گفت: در ماهواره فجر که توسط ماهواره‌بر سفير يک در خردادماه پرتاب مي‌شود، ارتقاء مداري از طريق يک مانور مداري صورت مي‌گيرد به گونه‌اي که اين ماهواره يک مسير بيضي شکل را طي کرده و در نقطه اوج ارتفاع مداري خود يک رانش‌گر گاز سرد که در واقع يک کپسول حاوي نيتروژن فشرده بوده است، فشاري حدود 300 تا 400 بار را اعمال مي‌کند تا با هل دادن ماهواره آن را در مسير دايره‌اي شکل قرار داده و ارتفاع آن را تا حدود چهارصد تا پانصد متر ارتقاء دهد که در نتيجه نيروي مقاوم هوا که رقيق است، کاهش پيدا مي‌کند.

 

ماهواره شريف امسال به آسمان مي‌رود

وي با اشاره به تغييرات برنامه‌هاي فضايي در سال جاري تصريح کرد: از آن جا که محموله ماهواره‌ شريف به نويد و رصد شباهت بسياري داشت در ابتدا قرار نبود اين ماهواره را پرتاب کنيم اما با توجه به دستاوردهاي خوبي که ماهواره شريف در محموله اپتيکي به دست آورده و علي‌رغم درخواست دقت تفکيکي زير صدمتر موفق به رسيدن به دقت 12.5 متر شده‌اند، اميدواريم آن را در سال جاري پرتاب کنيم.

فاضلي اضافه کرد: سازمان فضايي ايران و پژوهشکده‌ سامانه‌هاي فضايي محصول جديدي را در حال ساخت دارند که به نام ماهواره ناهيد لقب گرفته است و آن را نيز در برنامه پرتاب امسال قرار داديم. در اين ماهواره فناوري باز شدن صفحات خورشيدي را در آزمايشگاه مورد آزمايش قرار داده و در نهايت با اجراي آن در فضا اميدواريم بتوانيم تصاوير آن را نيز ضبط کرده و مخابره کنيم. چرا که يکي از اهداف برنامه‌هاي پرتابي در کشور اين بوده که با هر پرتاب به فناوري خاصي دست يابيم.

 

 

چشم وزارت دفاع هم به آسمان است

به گزارش ايسنا، رئيس سازمان فضايي ايران با اشاره به اين که نتايج خوبي از پروژه ماهواره‌بر سيمرغ که توسط وزارت دفاع در حال انجام است، گزارش شده است، تصريح کرد: در صورتي که ماهواره‌بر سيمرغ با نيروي پيش رانش چند برابري آماده شود، مي‌توانيم محموله‌هاي سنگيني حدود 100 کيلوگرم را تا ارتفاع 400 کيلومتري پرتاب کنيم که اگر در سال جاري اين ماهواره‌بر آماده شود مي‌توانيم ماهواره طلوع يک و ظفر از علم و صنعت را در برنامه پرتاب سال جاري قرار دهيم. همچنين در تلاشيم تا ماهواره‌هاي عملياتي را پرتاب کرده و تصاوير قابل استفاده براي کاربران را ارسال کنيم.

فاضلي به اهميت فناوري پيل سوختي و کاربرد آن در حوزه‌ فضايي اشاره کرد و گفت: اهميت پيل‌هاي سوختي طي سال‌هاي اخير به عنوان منابع تامين انرژي پاک و منبع تامين توان متمايز در برنامه فضايي دنيا قرار گرفته است به گونه‌اي که در دهه 60 که رقابت فضايي در بين دو ابر قدرت براي تسخير فضا به اوج خود رسيده بود، اين فناوري مورد توجه خاصي قرار گرفت و از آن به عنوان منبع قابل اعتماد تامين توان استفاده شد. همچنين در سال 1969 و پس از آن در سال‌هاي دهه‌ 70 پيل سوختي در فضا پيماهاي مختلفي مانند آپولو استفاده شد.

رئيس سازمان فضايي اظهار کرد: در آ‌ينده‌ حوزه فضايي توجه خاصي به فناوري پيل سوختي خواهد داشت به گونه‌اي که پيل‌هاي سوختي با چگالي بالا، حجم کم و خطر کم‌تر مانند منابع انرژي هسته‌اي در پيشران‌هاي فضايي مورد توجه قرار مي‌گيرند.

 

سيد محمد اسلامي

ادامه مطلب
جمعه 22 اردیبهشت 1391  - 10:37 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5843992
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی