سيستمعامل در طول مدت کاري خود، فعاليتهاي گستردهاي انجام ميدهد. بسياري از اين فعاليتها با ابزارهاي ذخيرهسازي مانند هاردديسک و حافظههاي فلش در ارتباط است.
هنگامي که يک هاردديسک اکسترنال، يک دوربين يا تلفن هوشمند مجهز به حافظه جانبي يا يک حافظه فلش را از طريق درگاه USB به رايانه متصل ميکنيد، چندين ارتباط دائمي به صورت نرمافزاري ميان فايلهاي ذخيره شده در ابزارهاي ذخيرهسازي و سيستمعامل برقرار ميشود.
اين ارتباط نرمافزاري، سختافزار را نيز درگير ميکند و در عمل سختافزار در تمام طول مدت اتصال به ويندوز مشغول باقي ميماند. به همين دليل اگر قصد داريد اين ابزار ذخيرهسازي را از رايانه جدا کنيد بهتر است از Safe Remove استفاده کنيد تا سختافزار با جدا شدن ناگهاني، دچار شوک نشده و آسيب نبيند.
به صورت پيشفرض اين روال در سيستمعامل ويندوز صورت ميگيرد اما ميتوان از دست Safe Remove راحت شد.
براي اين کار در ويندوز هفت، پس از اتصال حافظه جانبي به ويندوز، عبارت Device Manager را در منوي Start وارد کرده و پس از يافتن نام حافظه جانبي متصل شده به رايانه، روي آن دوبار کليک کنيد. حال از سربرگ Policies گزينه Quick Removal را انتخاب نماييد.
پس از اين کار سيستمعامل تمام ارتباطات با فايلهاي اين حافظه جانبي را در هنگام بيکاري قطع ميکند تا بلافاصله و بدون نياز به Safe Remove بتوانيد آن را از درگاه USB جدا نماييد.
دقت داشته باشيد که اين کار به اين معنا نيست که اگر حافظه جانبي را درست هنگام کپيکردن، جابهجا کردن و يا خواندن اطلاعات جدا کنيد، دستگاه آسيب نميبيند. هميشه به سيستمعامل اجازه بدهيد که دستورات شما را تا انتها اجرا کرده و سپس حافظه جانبي را جدا کنيد.
در مورد هاردديسکهاي اکسترنال بيشتر از ديگر حافظههاي جانبي احتياط کنيد چرا که اين دستگاهها به عوامل مکانيکي مجهزند و قطع کردن ناگهاني آنها از رايانه، ميتواند به موتور و Head آنها شوک وارد کند. بنابراين بهتر است هميشه اين دستگاهها را قبل از جدا کردن، Safe Remove نماييد.
در نهايت به اين نکته نيز توجه داشته باشيد که حذف Safe Remove زمان فراخواني مجدد حافظههاي جانبي را اندکي افزايش ميدهد چرا که ويندوز دوباره بايد ارتباطات را برقرار کرده تا به حافظه دسترسي يابد.