مشرق، برخي از كودكان حتي وقتي نياز به تغذيه شبانه ندارند در خوابيدن مشكل دارند. در اينجا شيوههايي را براي حل مشكل خواب كودكان ارائه ميكنيم:
اغلب اوقات والدين تلاش زيادي براي آرام كردن و خواباندن دوباره كودك ميكنند و نتيجه اين كه فقط با كمك آنها كودك قادر است دوباره به خواب رود. نهايتا هم والدين و بخصوص مادر با اختلال در خواب و كمخوابي مواجه ميشود. خوشبختانه اكثر مشكلات خواب با رعايت برخي نكات حل ميشوند. البته با بالا رفتن سن مسائل ديگري ايجاد ميشوند زيرا عادتهاي كودك نهادينه شدهاند، اما سعي كنيد از ماههاي اول كاري نكنيد كه كودك براي خوابيدن به شما وابسته شود. تكان دادن و راه بردن كودك از شما والديني مهربان نميسازد فقط او را وابسته به اين كار ميكنيد و مجبور خواهيد بود هر شب در نيمههاي شب او را بلند كرده و راه ببريد تا بتواند دوباره بخوابد. بهتر است قبل از خواب كودك را كمي تكان دهيد تا خوابش بگيرد، اما توجه داشته باشيد قبل از اين كه بخوابد او را در تختخوابش بگذاريد. به اين ترتيب او آخرين چيزي كه ميبيند تشك خودش است نه شخص شما. پس اگر دوباره بيدار شود نيز به آنچه ميبيند عادت دارد و ميتواند دوباره بخوابد. ميتوانيد وقتي او را در تخت ميگذاريد تا 5 دقيقه نيز در كنارش باشيد سپس اتاق را ترك كنيد. اگر او گريه كرد بازگرديد و 5 دقيقه ديگر او را همراهي كنيد و دوباره اتاق را ترك كنيد. آنقدر اين كار را تكرار كنيد تا بتواند خودش بخوابد. بتدريج آرام كردنهاي شما كوتاه شده و فاصله بين آنها طولانيتر ميشود. نكته ديگر اين كه وقتي كودكتان در حال خوردن مايعات در شيشه است او را نخوابانيد. دادن شيشه به كودك مانند تكان دادن و راه بردن نوعي وابستگي در او ايجاد ميكند. به اين ترتيب بدون شيشه نميخوابد و در نيمهشب هم اگر بيدار شود دوباره شيشه ميخواهد. به اين ترتيب يك مشكل ديگر نيز به مشكل خواب او افزوده ميشود، آن هم مشكل خيس شدن پوشك در نيمهشب و نياز به تعويض آن است. از طرفي ورود كالريهاي بيشتر در هنگام خواب ميتواند تحريكي براي دستگاه گوارش بوده و استراحت و وضعيت آرام آن را مختل كند. در ضمن ممكن است مايع در طول خواب و حالت درازكشيده به درون گلوي كودك بپرد و موجب تحريك و سرفه و مشكلات ديگر شود. اگر هم كودك عادت به خوردن شيشه دارد سعي كنيد در پايان شب به او آب ساده در شيشه بدهيد، زيرا او پس از يك هفته يا چند روز از خوردن آب ساده خسته شده و بتدريج آن را كنار ميگذارد.
كودك در 3 ماهگي از نظر فيزيولوژيكي نياز به تغذيه در طول شب ندارد، اما بسياري از كودكان حتي در 5 تا 7 ماهگي نيز براي به خواب رفتن و داشتن خواب راحت مشكل دارند و در طول شب چندين بار از خواب بيدار ميشوند.
به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .