به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

اگر گذرتان به مراكز ارائه خدمات كامپیوتری افتاده باشد حتما تبلیغاتی را درخصوص بازیابی اطلاعات دیده‌اید! نیاز به بازیابی اطلاعات ممكن است برای هر كاربری پیش بیاید، چرا كه به هر دلیل اعم از حذف اشتباهی یك برنامه یا بروز اشكال در ‌هارددیسك رایانه ممكن است اطلاعات مهم و ضروری شما از دسترس خارج شود و مجبور شوید برای استفاده مجدد از آن به بازیابی اطلاعات بپردازید.

 

بسیاری از شركت‌ها، سازمان‌های دولتی و خصوصی وقتی با این مشكل مواجه مي‌شوند، حاضرند هزینه‌های بسیاری را متحمل شوند تا اطلاعات از دست‌رفته را بازیابی كنند. در خیلی از سازمان‌ها نیز برای پیشگیری از بروز چنین مشكلاتی، هزینه‌های بسیار زیادی را صرف تهیه نسخه‌های پشتیبان لحظه‌ای از اطلاعات می‌كنند.

به طور كلی ارزش حفظ اطلاعات برای تمام كاربران واضح و مشخص است و ما نیز با بیان این مقدمه فقط قصد داشتیم مقداری از اهمیت موضوع را نشان دهیم. با این حال مطلب این هفته را می‌خواهیم به عكس این موضوع یعنی حذف اطلاعات اختصاص دهیم!

به نظر شما حذف اطلاعات هم می‌تواند حیاتی و مهم باشد؟ آیا برای حذف كامل اطلاعات هم باید هزینه پرداخت كرد یا برای پیشگیری از بازیابی اطلاعات حذف شده می‌باید متحمل هزینه شد؟

بگذارید اهمیت این موضوع را نیز با چند مثال مطرح كنیم.

 

 

هارددیسك را منفجر كنید!

فرض كنید تعدادی عكس و فیلم خانوادگی روی‌ هارددیسك رایانه‌تان ذخیره كرده‌اید و حالا قصد تعویض رایانه یا ارتقای ظرفیت‌ هارددیسك را دارید و به همین دلیل اطلاعات ‌هارددیسك فعلی خود را پاك كرده و به ‌هارد جدید منتقل می‌كنید، در نهایت نیز ‌هارد قبلی را می‌فروشید یا در اختیار دیگر دوستانتان قرار می‌دهید. آیا در چنین شرایطی می‌توانید با اطمینان كامل بگویید اطلاعات‌تان غیرقابل بازگشت است؟ به نظر شما روش‌های مختلفی كه برای بازیابی اطلاعات وجود دارد، قادر به بازیابی اطلاعات شما نخواهد بود؟

كارتون كارآگاه گجت را به خاطر دارید؟ نامه‌های محرمانه‌ای كه به دستش می‌رسید پس از خواندن متن پیام، نامه به طور خودكار منفجر می‌شد؟ آیا در بخش‌های اطلاعاتی و سازمان‌های بزرگ و واحدهای نظامی ‌می‌توان پس از ذخیره اطلاعات سری و مشاهده آنها،‌ هارددیسك‌های ذخیره‌سازی را منفجر كرد؟ اگر به این نمونه و موارد مشابه آن كه كم هم نیستند، كمی‌ دقیق‌تر فكر كنید خواهید دید بازیابی اطلاعات از حذف بدون بازگشت اطلاعات، كاری به مراتب ساده‌تر است!

این هفته قصد داریم نرم‌افزاری را به شما معرفی كنیم كه موفق به دریافت چند جایزه مختلف شده است و به شما این امكان را می‌دهد تا براحتی و مطابق با استانداردهای بین‌المللی اطلاعات محرمانه خود را از روی حافظه‌های ذخیره‌سازی همچون ‌هارددیسك‌ها حذف كنید. این نرم‌افزار با روش كاری بسیار ساده و قابلیت اجرا تحت سیستم‌عامل ویندوز، تمام كاربران اعم از كاربران خانگی، تجاری و حتی كاربران سازمان‌های دولتی را قادر می‌سازد با اطمینان خاطر نسبت به حذف اطلاعات خود برای همیشه اقدام كنند.

خُردكن اطلاعات

نـــــرم‌افزار قدرتمند و منحصر به‌فـــرد ProtectStar Data Shredder پیشنهاد این هفته ماست كه موفق شده است استانداردهای مختلف دولتی، نظامی ‌و صنعتی برای حذف اطلاعات دیجیتال را به خود اختصاص دهد.

این نرم‌افزار قادر است اطلاعات شما را به روش‌های مختلفی پاكسازی كند كه عبارتند از:

 

50 چرخه: الگوریتم حذف ایمن

 

در این روش در ابتدای كار با استفاده از مقادیر تصادفی، 2 بار بازنویسی اطلاعات روی اطلاعات موردنظر شما صورت می‌گیرد (مجموع بازنویسی تا این مرحله: 2 مرتبه)، پس از آن این اطلاعات مجددا با مكمل اطلاعات 2 مرحله بازنویسی گذشته، بازنویسی می‌شوند (مجموع بازنویسی تا این مرحله: 4 مرتبه) و در نهایت مجددا با استفاده از مقادیر تصادفی ابتدای كار، مورد بازنویسی قرار می‌گیرند (مجموع بازنویسی تا این مرحله: 6 مرتبه). پس از این مراحل 3 بار طبق استاندارد 5220.22-M وزارت دفاع، عملیات بازنویسی روی اطلاعات شما صورت می‌گیرد (مجموع بازنویسی تا این مرحله: 9 مرتبه) و پس از آن مجددا بازنویسی اطلاعات با مقادیر تصادفی آغاز می‌شود (مجموع بازنویسی تا این مرحله: 12 مرتبه)و در نهایت نیز مجددا عملیات بازنویسی مطابق با استاندارد 5220.22-M وزارت دفاع اعمال می‌شود (مجموع بازنویسی تا این مرحله: 15مرتبه.)

در آخرین مرحله تمام اطلاعات با استفاده از روش Peter Gutmann با قوانین از پیش تعریف شده و 3 قانون دیگر ProtectStar برای 35 بار بازنویسی می‌شود (مجموع بازنویسی تا این مرحله:50 مرتبه). حالا باز هم فكر می‌كنید حذف اطلاعات كاری ساده است؟ اگر فكر می‌كنید این همه شلوغ كاری برای حذف اطلاعات نیاز نیست، باید بگوییم كاملا اشتباه می‌كنید، چرا كه امكان بازیابی این اطلاعات هم وجود دارد و همچنین محتمل است چند سال دیگر، این روش نیز پیچیده‌تر از چیزی كه خواندید بشود!

 

8 چرخه: استاندارد BSI / VS-ITR آلمان

مارس سال 2010 اداره فدرال امنیت فناوری اطلاعات آلمان، روش جدیدی را به عنوان ضروریات بازنویسی اطلاعات منتشر كرد كه این روش شبیه به استاندارد VSITR برای حافظه‌های مغناطیسی بود. این الگوریتم جدید در مجموع دارای 8 چرخه است كه می‌باید به ترتیب زمانی اجرا می‌شود و یك چرخه نیز برای تایید چرخه‌های قبلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یكی از روش‌های حذف ایمن در نرم‌افزار Data Shredder نیز استفاده از این الگوریتم است.

 

7 چرخه: استاندارد 5220.22-M

 

این روش در ژانویه 1995 براساس كتابچه راهنمای امنیت صنایع ملی توسط وزارت دفاع آمریكا شكل گرفت. در این روش كه دارای 7 چرخه است، اطلاعات در ابتدای كار برای 3 مرتبه طبق استاندارد 5220.22-M و پس از آن 3 مرتبه با مقادیر تصادفی بازنویسی می‌شود و در نهایت نیز یك مرتبه دیگر مطابق با استاندارد فوق مورد بازنویسی قرار می‌گیرد.

 

4 چرخه: استاندارد 5220.22-M

این روش كه به‌هارددیسك‌های Solid State و حافظه‌های فلش اختصاص دارد مطابق با استانداردهای وزارت دفاع آمریكا عمل می‌كند و اطلاعات شما را 4 مرتبه بازنویسی می‌كند.

 

3 چرخه: استاندارد شماره 5 HMG Infosec

این استاندارد كه توسط دولت انگلیس برای پاكسازی اطلاعات بسیار محرمانه مجاز شمرده شده و توسط ناتو نیز مورد تایید قرار گرفته است، 3 مرتبه اطلاعات شما را بازنویسی می‌كند كه در مرتبه اول اطلاعات با مقادیر 0 (صفر) بازنویسی می‌شوند و در چرخه 2 و 3 با مقادیر تعریف شده و تصادفی مورد بازنویسی قرار می‌گیرند.

 

3 چرخه: استاندارد AR380-19

 

استاندارد AR380-19 یكی دیگر از الگوریتم‌های خرد كردن اطلاعات است كه توسط ارتش آمریكا منتشر شده است. این الگوریتم نیز دارای 3 مرتبه بازنویسی اطلاعات است كه مرحله اول با بایت‌های تصادفی انجام می‌گیرد و مراحل 2 و 3 به كمك بایت‌های معین و تعریف شده اعمال می‌شود.

 

3 چرخه: استاندارد 5220.22-M

این روش همانند روش 7 چرخه است كه به آن اشاره كردیم با این تفاوت كه در این روش تنها 3 چرخه بازنویسی اطلاعات صورت می‌گیرد و امنیت اطلاعات حذف شده به این روش نسبت به سایر روش‌ها كمتر اما سرعت حذف اطلاعات بسیار سریع‌تر است.

 

يك چرخه: بازنویسی با 0xFF

 

این روش مخصوص دیسك‌های Solid State و حافظه‌های فلش طراحی شده كه دارای یك چرخه بازنویسی با مقدار 0xFF است.

يك چرخه: بازنویسی با مقادیر تصادفی

این روش دارای پایین‌ترین سطح امنیتی در میان روش‌های فوق است، اما بیشترین سرعت را هنگام حذف اطلاعات دارد. اگر قصد دارید خیلی كار را پیچیده نكنید و با امنیتی بیشتر از امنیت حذف اطلاعات توسط ابزارهای متداول در سیستم عامل، اطلاعات خود را حذف كنید، پیشنهاد می‌كنیم حتما این روش را انتخاب كنید. در این روش اطلاعات شما پس از حذف، یك بار با استفاده از مقادیر تصادفی مورد بازنویسی قرار می‌گیرد.

این نرم‌افزار در تمام نسخه‌های 32 و 64 بیت سیستم‌‌‌‌هاي عامل ویندوز اكس‌پی، ویستا، 7 و ویندوز 2003 و 2008 نسخه سرور قابل استفاده است و می‌توانید نسخه رایگان آن را با حجم 7 مگابایت از لینك زیر دانلود كنید:

http://www.protectstar.com/download/freeware/setup.msi

امیر عصاری

ادامه مطلب
چهارشنبه 27 اردیبهشت 1391  - 4:58 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6038028
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی