به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 شايد بيشتر مردم روغن كرچك را به عنوان ملين و مسهلي كه قبل از انجام راديوگرافي يا آمادگي شكمي، قبل از عمل جراحي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، مي‌شناسند.

اما جالب است بدانيد كه اين روغن گياهي علاوه بر كاربردهاي درماني در ساخت لغزاننده‌هاي درجه يك، جوهر ماشين تايپ، چاپگر‌ها و رنگ‌كردن پارچه‌ها، شمع‌ها، موم‌ها، جلادهنده‌ها و كاربن‌ها نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

 

روغن كرچك در دستگاه گوارش جذب بسيار كمي دارد و بخش عمده آن در روده باقي مي‌ماند و با اثر تحريكي روي عضلات لوله گوارش و جمع‌شدن آب در فضاي داخلي روده باعث تشكيل مدفوع آبكي شده و اجابت‌مزاج را تسهيل مي‌كند. از آنجا كه روغن كرچك بوي نامطبوعي دارد، انواع خوش‌طعم و كپسول آن نيز در داروخانه‌ها موجود است.

خواص درماني

براي روغن كرچك علاوه بر خاصيت مسهلي و مليني، خواص بسيار زياد ديگري ذكر شده است كه از آن جمله مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

 

ـ‌ روغن كرچك خاصيت ضدباكتريايي، ضدويروسي و ضدقارچ دارد و روي غده تيموس و بافت‌هاي لنفاوي تاثير مي‌گذارد و باعث كاهش تورم غدد لنفي مي‌شود.

ـ ‌عده‌اي معتقدند اين روغن به علت داشتن خاصيت ضدعفوني كنندگي‌اش مي‌تواند در درمان زخم‌هاي پوستي و از بين‌بردن قارچ‌هاي دور ناخن انگشتان دست و پا مفيد باشد.

ـ‌ اگر روغن كرچك را در فصل سرما پس از دوش گرفتن به پوست بدن بماليد، افزون بر جلوگيري از خشكي پوست از ايجاد لكه‌هاي سفيد روي بدن جلوگيري مي‌كند و اگر به موهاي سرتان بماليد و بگذاريد به مدت يك ساعت بماند، جلاي خاصي به موهاي خشك شما مي‌دهد. ‌ بعضي مي‌گويند اگر روزي دوبار هر بار 15 دقيقه روغن كرچك را به زگيل بماليد، بعد از مدتي زگيل‌ها از بين مي‌رود.

ـ‌ مصرف موضعي روغن كرچك در درمان بيماري‌هاي رماتيسمي، آرتروز، نقرس و ناراحتي‌هاي مفصلي مفيد است.

ـ افرادي كه مژه‌ها و ابروهاي خيلي نازك دارند، براي پركردن آن مي‌توانند قبل از خواب، روغن كرچك بمالند.

عوارض جانبي

ـ از عوارض جانبي روغن كرچك اسهال و درد شكم است.

 

ـ‌ دانه‌هاي گياه كرچك داراي 2.8 تا سه درصد مواد سمي ‌است كه خوردن 2.5 تا 20 دانه آن ممكن است باعث مرگ انسان شود.

موارد منع مصرف

روغن كرچك در بيماري‌هاي التهابي حاد روده، انسداد روده، آپانديست و دردهاي شكمي با منشأ ناشناخته نبايد مصرف شود. همچنين مصرف آن در دوران بارداري، شيردهي و در اطفال زير 12 سال نيز توصيه نمي‌شود.

 

دكتر هادي منوري - دكتراي داروسازي

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:28 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5837929
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی