به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 در برخي از خانواده‌ها بحث‌هاي ميان بچه‌ها و والدين كاملا طبيعي به حساب مي‌آيد و به عنوان مشكل به آن نگاه نمي‌شود.

گروهي ديگر هم ممكن است آن را اصلا تجربه نكرده باشند و ندانند چرا و چطور چنين بحث‌هايي شكل مي‌گيرد.

با اين حال شايد بحث در مورد پوشش و نوع لباس مناسب، يكي از عادي‌ترين صحبت‌ها ميان والدين و بچه‌ها باشد كه گاه حتي ممكن است منجر به درگيري‌هايي كوچك و جزئي لفظي نيز بشود.

روان‌شناسان مي‌گويند ناسازگاري‌هاي نوجوانان با خانواده‌ حتما بايد مورد بررسي قرار بگيرد و با پيگيري‌هاي دقيق‌تر علت آن مشخص شود چون گاهي ممكن است اختلالات و بيماري‌هايي به صورت ژنتيكي در خانواده وجود داشته باشد كه يا چندان مورد توجه قرار نگرفته است و يا اصلا اعضاي خانواده اطلاعي از آن نداشته‌اند كه نتيجه آنها بروز چنين مشكلاتي در فرزندشان است بنابراين گاهي ممكن است اين اختلاف سليقه‌ها نشاني از يك بيماري‌ يا اختلال باشد كه به پيگيري‌هاي دقيق‌تر و بيشتر نياز دارد.

ولي در صورتي كه اين مشكلات وجود نداشته باشد، حتماً بايد اين نكته را در نظر داشته باشيد كه انتقادهاي مكرر و مقايسه كردن بچه‌ها با ساير نوجوانان، نه تنها چاره مشكل نيست بلكه مي‌تواند عاملي براي دور شدن نوجوان از فضاي خانه و جمع خانواده باشد.

در ضمن، فراموش نكنيد اگر نوجوان از خانواده دور شود، بيشتر احتمال دارد جذب گروه‌ها و جمع‌هايي شود كه ممكن است سبب ايجاد مشكلات و مسائلي جدي‌تر شوند بنابراين والدين بايد بپذيرند هر دوره رشد كودك، شرايط مخصوص خودش را دارد و نوع برخورد آنها بايد مناسب دوران و سن فرزندشان باشد.

پس يادمان بماند اگر پدر و مادر دائم نوجوان را سرزنش و تحقير كنند و او را مايه شرم خانواده بدانند، به طور حتم مسائل زيادي را به وجود خواهند آورد.

در ضمن توجه داشته باشيد نوجوانان اغلب نصيحت‌پذير نيستند و به جاي اين‌كه از حرف‌هاي شما پند بگيرند، به سرعت از شما دور مي‌شوند.

پس براي اين‌كه به نوجوان نزديك شويد، پيش از همه سعي كنيد شيوه صحيح انتقاد كردن را بياموزيد و بدانيد چگونه بايد از آن استفاده كنيد.

در واقع شما بايد تلاش كنيد نياز نوجوان‌تان را رفع كنيد نه اين‌كه با نصيحت‌هاي پي‌درپي او را از خودتان دور و به سمت جمع‌هاي ديگر هدايت كنيد.

نظارت غيرمستقيم و همچنين مسووليت دادن به نوجوان نيز با ايجاد اعتماد به نفس و حس احترام به خود مي‌تواند به او كمك كند.

اگر والدين بتوانند احساس خود كم‌بيني را در نوجوانان به حداقل برسانند و در مقابل اعتماد به نفس آنها را افزايش دهند، به طور حتم كمتر با چنين مشكلاتي روبه‌رو خواهند شد چون اين نوجوانان هيچ وقت براي اين‌كه احساس شخصيت و هويت پيدا كنند دنبال استفاده از لباس‌ها يا ظاهر خاص نمي‌روند.

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:40 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5837947
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی