گروهی از محققان آمریکایی موفق شدند پروتئین جدیدی را کشف کنند که میتواند به درمان بیماری مزمن انسدادی ریه ( Chronic obstructive pulmonary disease یا COPD) کمک کند.

به نقل از نشریه اتحادیه جمعیت های بیولوژی تجربی آمریکا با نام " FASEB Journal"، این محققان دانشگاه نورث کارولینای آمریکا توانستند پروئین جدید موسوم به " SPLUNC1"را کشف کنند که چه بسا نقش موثری در درمان بیماری مزمن انسدادی ریه و همچنین درمان فیبروز کیستیک دارد که یکی از مهمترین بیماریهای دستگاه تنفسی انسان به شمار میرود.
محققان به قدرت این پروتئین در خلاص شدن از ترشحات غلیظ و چسبناکی اشاره کردند که مجاری هوایی ریهها را سد می کند و مانع از آن می شود که انسان بتواند هوای پاک و اکسیژن ضروری بدن را دریافت کند که این وضعیت جان انسان را تهدید و در معرض خطر قرار میدهد.
محققان ابراز امیدواری کردند که بتوانند به زودی راههای درمانی را با استفاده از این پروتئین و مشتقات آن یافته و از آن در درمان بیماری مزمن انسدادی ریه و درمان فیبروز کیستیک استفاده کنند.
یکی از شایعترین اختلالات ریوی در بزرگسالان بیماری مزمن انسدادی ریه است.
در این بیماری ریهها آسیب میبینند و مشخصه آن انسداد پیشرونده مجاری تنفسی به صورت برگشتناپذیر است.
این بیماری انسداد راه هوایی و تنگی منتشر در تمام راههای هوایی است که مقاومت در برابر عبور هوا را بالا میبرد.
کشیدن سیگار شایع ترین دلیل COPD است. بیشتر افراد مبتلا به COPD سیگاری هستند یا قبلا سیگاری بودهاند.
بر اساس تحقیقات، بیماری مزمن انسدادی ریه احتمالا در سال 2020 میلادی از رتبه ششم عوامل شایع مرگ در جهان، به رتبه سوم خواهد رسید.
عوامل محیطی و ژنتیکی مانند استعمال دخانیات، استنشاق دود دخانیات به صورت غیرفعال، آلودگی هوا، سن بالا، عوامل شغلی و نقص آنزیم آلفا یک آنتیتریپسین در بروزCOPD دخالت دارند.
علامت مهم بیماران که از شکایات شایع آنهاست، تنگی نفس و خستگی است.