تقریباً همه انسانها این واقعیت را قبول دارند که بشر امروز بیش از هر زمان دیگری در گذشته با استرس و فشار روانی زندگی میکند.

مشرق، استرس اثرات بسیار بدی بر روی بدن انسان دارد و باعث بروز بیماریهای بسیار زیادی میشود که ممکن است عواقب خوبی نیز در پایان آن نباشد؛ در این مطلب نگاهی داریم به تعدادی از بیماریهای که استرس از عوامل اصلی آن است.
افسردگی: استرس هم میتواند افسردگی را در افراد مبتلا به آن تشدید کند و هم میتواند موجب بروز افسردگی در اشخاص سالم شود؛ همچنین کمبود خواب ناشی از استرس در برخی افراد موجب بروز افسردگی میشود.
تضعیف سیستم ایمنی بدنی: استرس مانع از فعالیت مناسب سیستم ایمنی بدن میشود و تضعیف دستگاه ایمنی زمینهساز ابتلا به بیماریهاست.
سردرد و میگرن: وقتی ما مضطرب میشویم جسممان تحت فشار قرار میگیرد و برای مقابله با این فشار، ترشح هورمون کورتیزول افزایش مییابد؛ این فرآیند در بروز میگرن و سردرد تأثیر چشمگیر دارد.
مشکلات دستگاه گوارشی: معده و مجاری گوارشی از افزایش سطح هورمون استرس آسیب زیادی میبینند؛ وقتی دچار تنش میشویم ترشح اسید معده به شکل غیرعادی زیاد میشود و به جداره این عضو مهم و دستگاه هاضمه آسیب میرساند که پیامد آن بروز زخمهای گوارشی است.
پرخوری: پرخوری نیز میتواند ریشه در استرس مزمن داشته باشد؛ البته در مقابل آن کمخوری و همچنین بیمیلی به غذا نیز ممکن است در برخی از افراد رخ بدهد.
بیخوابی: کمبود خواب خوب میتواند ما را بیمار کند و عادات بد خوابیدن از شایعترین علائم استرس هستند؛ وقتی مضطرب هستیم، خوابیدن برایمان دشوار میشود.
کمر درد: از شایعترین پیامدهای استرس در بدن بروز درد از جمله کمردرد است؛ در حالت استرس عضلات تحت فشار دائمی قرار میگیرند و همین امر موجب بروز درد در نقاط مختلف بدن میشود.
بیماری قلبی: استرس مزمن با بالا نگه داشتن ضربان قلب برای یک مدت طولانی روی این عضو تأثیر سوء دارد؛ همچنین در مواقع بروز استرس، فشار خون افزایش مییابد که حاصل آن بروز بیماریهای قلبی در بلندمدت است.
سرماخوردگی و بیماریهای عفونی: اگر مکرر دچار سرماخوردگی میشوید ممکن است استرس دلیل آن باشد چون استرس، قدرت دستگاه ایمنی دفاعی بدن را کاهش میدهد.