به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

 

عبارت تلویزیون هوشمند (Smart TV) اولین بار از سوی شرکت های مطرح در زمینه طراحی و ساخت ابزارهای الکترونیک به کار گرفته شد و بعدها شرکت های دیگر نیز محصولاتی مشابه تحت عنوان هوشمند تولید کردند.
تلویزیون هایی که باهوشند
 

 تلویزیون هوشمند برخلاف تلویزیون معمولی، دربردارنده مجموعه ای از ابزارها و خدمات هستند که با اتصال به شبکه جهانی اینترنت اطلاعاتی را رد و بدل می کند و امکاناتی را در اختیار کاربر خود قرار می دهد.

این تلویزیونها به گونه ای ساخته می شود که گویی درون آنها رایانهای قرار دارد و به این ترتیب مجموعه ای از تواناییها را برای کاربر خود فراهم می سازد.

این تلویزیون شامل مجموعه ای از نرم افزارهای کاربردی (Apps)، قابلیت جستجو در اینترنت و وبگردی، بازی و از همه مهم تر تلویزیون پروتکل اینترنتی است.

تلویزیون پروتکل اینترنتی نوعی استاندارد ویدئویی خاص اینترنتی است که برای انتقال تصاویر ویدئویی از اینترنت به تلویزیون پروتکل اینترنتی به کار برده می شود. این ویدئوها می تواند به شکل کلیپهای کوتاه یا پخش زنده کانالهای تلویزیونی باشد.

البته این ویژگی، پدیده تازه ای نیست و در واقع از سال 2005 این امکانات به بازار عرضه شده بود، اما بعدها عبارتتلویزیون هوشمند برای توصیف مجموعه این امکانات به کار گرفته شد.

تلویزیون هوشمند افزون بر ویژگیهای جالبی که دارد، دارای چند قابلیت منحصر به فرد است که از جذابیت های اصلی آنان محسوب می شود.

یکی از این قابلیتها این است که دیگر لازم نیست تا هنگام پخش برنامه ای تلویزیونی آن را تماشا کنیم. در واقع با برنامه دهی به این تلویزیونها، برنامه دلخواه از روی شبکه به صورت خودکار ضبط می شود و در فرصت های بعد می توان آن را تماشا کرد.

  • کنترل به شیوه هوشمند

اگر شما هم جزو کسانی هستید که بتازگی تلویزیونی جدید خریده اید و نمی خواهید هزینه ای دوباره برای خرید یک تلویزیون هوشمند داشته باشید، راه دیگری برای بهره گیری از امکانات تلویزیون هوشمند را پیش رو دارید.

در حال حاضر چند شرکت تولیدکننده محصولات الکترونیک، دستگاههای مکملی را با نام Settop Box تولید می کنند که می تواند به تلویزیون معمولی متصل شده، برخی قابلیت های یک تلویزیون هوشمند را برای ما فراهم کند.

یکی از مهمترین ویژگی تلویزیونهای هوشمند این است که راههای متعددی برای کنترل تلویزیونهای هوشمند وجود دارد. یکی از این روشها نصب نرم افزار مربوط روی تلویزیون هوشمند است.

یکی دیگر از روشهای کنترل این تلویزیونها، سیستمی است که در آن چشم الکترونیک نصب شده روی تلویزیون حرکات کاربر را شناسایی و طبق آن دستور را اجرا می کند. این ویژگی بخصوص هنگام وبگردی با این تلویزیون ها کاربرد زیادی دارد.

  • وقتی تلویزیون مثل رایانه می شود

یکی دیگر از قابلیتهای جذاب این تلویزیون ها DLNA نام دارد. اگر فیلم یا نماآهنگی خاص را روی رایانه مان دانلود کرده باشیم، می توانیم بدون نیاز به کپی کردن روی دیسک یا هر نوع حافظه جانبی، آن را روی تلویزیون خود تماشا کنیم. پشت تمام تلویزیون های هوشمند ورودی کابل شبکه برای اتصال به اینترنت وجود دارد.

افزون بر این بسیاری از مدلهای موجود در بازار، دارای قابلیت اتصال بی سیم به اینترنت نیز هست. این نوع تلویزیون بسیاری از قابلیت های یک رایانه معمولی را دارد.

مشاهده وب سایتهای مختلف، مشاهده ویدئوهای آنلاین و نیز حضور در شبکه های مختلف اجتماعی و نیز تماس با دوستان از طریق وب کم نمونه هایی از این کاربردهاست.

البته جدید بودن این فناوری سبب شده است هر روز شاهد پیشرفت بیشتری در کیفیت و کمیت قابلیت های آن باشیم. بی شک در آینده ای نزدیک شاهد افزایش برنامه های کاربردی و نفوذ هر چه بیشتر این نوع تلویزیون در خانه های مردم خواهیم بود.

همانند تلفنهای همراه هوشمند، در تلویزیونهای هوشمند یک صفحه ورودی وجود دارد که تمام نرم افزارهای کاربردی موجود را نشان می دهد.

در حال حاضر نرم افزارهایی برای نشان دادن پیش بینی وضع هوا، انواع بازی و نیز وبگردی و حضور در شبکه های اجتماعی و دسترسی به رادیوهای اینترنتی وجود دارد.

تمامی این نرم افزارهای کاربردی رایگان است؛ اما همان طور که برای تلفنهای همراه هوشمند انبوهی از نرم افزارهای غیررایگان وجود دارد، سازندگان تلویزیونهای هوشمند امیدوارند با گسترش این فناوری، بازار فروش نرم افزارهای غیررایگان نیز رونق یابد.

در واقع تلفنهای همراه هوشمند الگویی برای سازندگان این تلویزیون هاست و بسیاری از نوآوریها در این حوزه بر اساس پیشرفتهای صورت گرفته در صنعت تلفنهای هوشمند است
 

 

ادامه مطلب
سه شنبه 30 آبان 1391  - 9:02 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5825067
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی