دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه مردم ایران اوقات فراغت زیادی دارند، گفت: هر ایرانی روزانه 4 ساعت از وقت خود را به دیدن برنامههای تصویری، 1,5 ساعت گوش کردن موسیقی و 79 دقیقه به مطالعه اختصاص میدهد.

منصور واعظی در گفتوگو با خبرنگاران در تبریز از سنجش شاخصههای فرهنگ عمومی کشور خبر داد و اظهار کرد: این سنجش دو فصل اصلی دارد؛ فصل نخست در ارتباط با مصرف فرهنگی جامعه و فصل دوم مربوط به امور فرهنگی و گرایشهای فرهنگی جامعه است.
وی افزود: در بخش امور فرهنگی به عنوان نمونه اینکه افراد به میزان کتاب مطالعه کرده، به سینما میروند، چه اندازه تلویزیون نگاه کرده و به رادیو گوش میکنند، از اینترنت بهرهمند میشوند، به ورزش میپردازند و اوقات فراغت یک ایرانی طی شبانهروز به چه سهمی از امور اختصاص مییابد، به یک معنا، اصولاً ایرانیان اوقات فراغت خود را چگونه میگذرانند، مورد سنجش قرار گرفته است.
واعظی با بیان اینکه مردم ایران اوقات فراغت زیادی دارند، افزود: در سنجش اوقات فراغت همچنین اینکه هر ایرانی دیدن برنامههای تصویری (اعم از تلویزیون، تلویزیونهای بیگانه، دیدن فضای مجازی و سینما)، شنیدن (رادیو، نواهای صوتی قرآن و ادعیه و موسیقی)، خواندن (شاخص کتاب، روزنامه، نشریه، قرآن و خواندن در فضای مجازی)، ورزش کردن، بازی کردن، سفر رفتن و صله ارحام مورد نظر قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: طبق این سنجش ایرانیان در نخستین اولویت برای گذراندن اوقات فراغت خود به دیدن برنامههای تصویری علاقه دارند به طوریکه هر ایرانی روزانه چهار ساعت اوقات فراغت را با دیدن برنامههای تصویری سپری می کند.
واعظی شنیدن برنامههای صوتی (اعم از رادیو، نواهای صوتی قرآن و ادعیه و موسیقی) را دومین انتخاب ایرانیان برای گذراندن اوقات فراغت آنان اعلام کرد و گفت: هر ایرانی روزانه 2.5 ساعت از اوقات فراغت خود را با این امور اختصاص میدهد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: از 2.5 ساعت یاد شده هر ایرانی روزانه 1.5 ساعت به موسیقی گوش میدهد.
واعظی مطالعه را انتخاب سوم مردم ایران برای گذران اوقات فراغت دانست و گفت: سرانه مطالعه کتاب، نشریات و ادعیه در کشور 79 دقیقه است.
وی گفت: در حالی که اگر بخواهیم کشور پیشرفتهای باشیم باید تدابیری اتخاذ کنیم که خواندن و مطالعه گزینه اول مردم برای پر کردن اوقات فراغت باشد.
واعظی ادامه داد: ورزش کردن، بازی کردن، سفر رفتن و صلحه ارحام نیز در ردههای بعدی برای صرف کردن اوقات فراغت هر ایرانی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اهمیت مصوبات شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور، اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی طراح و تدوینگر چشمانداز بخش فرهنگ عمومی کشور است و نقشه راهنمای فرهنگ توسط این شورا تنظیم میشود و این نشان دهنده اهمیت این مجموعه است.