به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 


لپ تاپ ها تا 5 سال دیگر چه تغییری می کنند؟
 

همان طور كه مي دانيم پس از سال ها، لپ تاپ ها هيچ تغييري نكرده است؛ اما اكنون بازارشان از طرف تلفن ها و تبلت ها تهديد مي شود. نسل جديد دستگاه هاي قابل حمل صفحه لمسي نياز خود را به رايانه هاي شخصي براي استفاده از ترك پد و صفحه كليد رفع نكرده  و اين موضوع موجب شده  تا مردم دوباره به اين موضوع بينديشند كه آيا نياز به يك نوت بوك در خانه شان دارند يا نه؟

در پاسخ به اين سوال، توليدكنندگان رايانه هاي شخصي در حال حاضر لپ تاپ ها را به عصر جديدي راهنمايي مي كنند؛ عصر لپ تاپ هاي لمسي و اين كار را با كمك تغييرات اساسي سيستم عامل قوي ويندوز 8 انجام مي دهند. در طول چند سال آينده، مسير ورود به اين عصر پر از دست انداز خواهد بود، به طوري كه سازندگان رايانه هاي شخصي با معرفي طراحي هاي تركيبي سعي در ايجاد تنوع در لپ تاپ ها دارند، طراحي هايي مانند صفحات لمسي چرخان و صفحه نمايش جدا شدني يا همان لپ تاپ ـ تبلت هاي تركيبي.

اما پس از آن چه اتفاقي مي افتد؟ در پنج سال آينده، پس از آن كه دوره انتقالي لپ تاپ هاي تركيبي سپري شد، لپ تاپ هاي تاشوي امروزي به چه صورتي خواهد بود؟

در اين نوشتار با در نظر گرفتن گفته ها و نظرات سازندگان تراشه ها، توليد كنندگان رايانه هاي شخصي و تحليلگران به بررسي اين موضوع مي پردازيم كه لپ  تاپ ها سال 2018 چگونه خواهد بود.

پالايش تركيبي

به همان اندازه كه توليدكنندگان رايانه هاي شخصي آماده دور اول ارائه ويندوز8 تركيبي لپ تاپ ـ تبلت هستند، به همان اندازه تصديق مي كنند كه ايده هايشان درحال پيشرفت و ترقي است. با گذشت زمان، آنها نياز دارند سخت افزارهاي زمخت و بدتركيبي را كه در تبديل لپ تاپ هاي تاشو به تبلت و برعكس به كار مي رود، حذف كنند؛ سخت افزارهايي مانند حركات چرخشي غيراستادانه و نياز به استفاده از دو دسته براي جدا كردن صفحه نمايش تركيبي از صفحه كليد.

كوين لنزينگ (Kevin Lensing) مدير شركت AMD در بخش توليد محصولات نوت بوك  مي گويد: «واضح است كه اين اكوسيستم هنوز در جايگاه خود قرار نگرفته  است.»

لنزينگ مي گويد كه در حال حاضر برخي نسل هاي بعدي لپ تاپ ـ تبلت تركيبي را مي بيند و تغيير مكانيسم آنها در ظاهر و اجراي بهترشان نسبت به موج اول اين محصولات را درك مي كند. برخي از آنها حتي وقتي تبلت به صفحه كليد و ترك پد متصل مي شود، قدرت پردازش پيدا مي كند.

با گذشت زمان، لنزينگ انتظار دارد كه اين اتصال به يكپارچه تر و اضافه شدن قدرت، حافظه و عمر شارژ باتري نيز منجر شود. مارك وندن برينك (Mark VandenBrink)، رئيس فني بخش رايانه هاي تجاري HP، معتقد است در پنج سال آينده پيشرفت سخت افزاري بر كاهش زمختي و بدتركيبي لپ تاپ ـ تبلت تركيبي تمركز خواهد داشت. وندن برينك انتظار دارد كه در بازار رايانه هاي شخصي، هم طراحي هاي خوب و هم طراحي هاي بدي را ببيند و مي گويد: «اين كار آساني است، اما درست انجام دادنش واقعا سخت است.» به عنوان آغاز فرآيند طولاني تكامل، هنوز فضا براي تكان ها و تحولات بزرگ وجود دارد. پت مورهد (Pat Moorhead)، تحليلگر صنعت فناوري و مشاور متخصص در طرح هاي آينده، معتقد است ايده رايانه هاي شخصي ماژولار (رايانه هاي چند قطعه كه هر قطعه به صورت مستقل هم مورد استفاده قرار مي گيرد) سرانجام به سمت بي سيم شدن مي رود. در واقع، روزي  مي رسد كه تلفن هاي هوشمند تمام ذخيره سازي هاي لازم را انجام مي دهد و قدرت پردازش مناسبي خواهد داشت و لپ تاپ ها چيزي بيش از يك بدنه بي مصرف نخواهد بود.

نرم افزاري كه به صورت يك مانع جلوي اين اتفاق را مي گرفت، اكنون از بين رفته است. مورهد مي گويد، سيستم هاي عامل  مانند اندرويد متناسب با اندازه صفحات نمايشگر طراحي شده  است. او فكر مي كند كه موانع بر سر راه فناوري بي سيم تا پنج سال آينده از بين خواهد رفت.

نيروي بيشتر براي راه هاي جديد محاسبات

با توجه به وضع امروزي محاسبات، نياز به قدرت پردازش بيشتر شبيه يك وسوسه است، زيرا بيشتر كاربران به قدرت پردازش بيشتر نياز ندارند. بيشتر لپ تاپ هاي مدرن بخوبي و بدون مشكلي، فيلم ها را با كيفيت بالا پخش مي كند، تب هاي زيادي مرورگر را در اختيار كاربران قرار مي دهد و بازي هاي مختلف را روي وب سايت ها اجرا مي كند.

سازندگان رايانه هاي شخصي و تراشه ها معتقدند مرحله جديدي از پردازش مهياست. همه روش هاي در حال رشد ـ بخصوص روش هاي تشخيص صدا و قيافه ـ نياز به قدرت پردازش بيشتري خواهد داشت، اگر بخواهد بدون هيچ مشكلي اجرا شود.

گري ريچمن (Gary Richman)، مدير بخش حل مشكلات مشتريان، در پنج سال آينده فرصت هاي بيشتري را پيش روي اين فناوري ها مي بيند. او حدس مي زند رايانه هاي شخصي هوشمندتر خواهد شد و توانايي تشخيص دستگاه هاي ديگر را كه در نزديكي شان قرار دارد، پيدا خواهد كرد و با آنها به صورت خودكار به تعامل مي پردازد. همچنين او معتقد است رايانه هاي شخصي در آينده بيشتر شبيه خدمتكار شخصي خواهد بود كه مي تواند وظايفي را كه به آنها واگذار شده است، بدون استفاده مستقيم افراد از آنها به انجام برسانند. براي مثال يك لپ تاپ مي تواند فيلم را از دوربين شما دريافت، به كد مورد نظرش تبديل سپس آن را آپلود كند و همه اين كارها را وقتي در داخل كيف لپ تاپ قرار دارد انجام مي دهد.

ريچمن مي گويد:«هدف ما اين است كه قادر به فعال سازي اين چيزها باشيم. عملكرد ما بايد به اندازه كافي خوب باشد كه در مقايسه با جايي كه اكنون هستيم، كار بزرگي است.»

لپ  تاپ , تبلت , ويندوز 8

آينده لپ تاپ هاي تاشوي كنوني

بسياري از متخصصان معتقدند دستگاه هاي تركيبي به بازار لپ تاپ در پنج سال آينده مسلط خواهد شد. اما اين به معناي آن نيست كه لپ تاپ هاي مرسوم كنوني دور انداخته مي شود. ممكن است كاربران همچنان به رايانه هاي قابل حمل با صفحه نمايش بزرگ نياز داشته باشند و حتي اگر لمسي بودن به يك استاندارد براي تمام رايانه هاي شخصي تبديل شود، شايد اين دستگاه ها نتوانند بخوبي با لپ تاپ هاي بزرگ كار كنند.

كوين لنزينگ مي گويد: سال 2018، كاربران شاهد يك «انشعاب در دستگاه ها» خواهند بود. وقتي كاربران نياز به قدرت بيشتر از تبلت و دستگاه هاي تركيبي دارند، مي توانند آن را به دست بياورند. آنها به لپ تاپ ها رجوع مي كنند؛ اما در آن زمان لپ تاپ ها نازك تر و با عمر باتري بيشتر خواهد بود. او انتظار دارد كه در آن زمان لپ تاپ هاي داراي ضخامت بيش از يك اينچ ديگر وجود نداشته باشد، مگر براي بازي يا طراحي هاي كارگاهي.

سال 2018، بايد انتظار چه چيزي را داشت؛ محو شدن لپ تاپ هاي امروزي و جايگزين شدن دستگاه هاي تركيبي لپ تاپ ـ تبلت به جاي آنها؟ آنچه مسلم است اين كه فناوري هاي امروز بسرعت در مسير سبك تر و قابل حمل تر شدن رايانه هاي شخصي پيش مي رود؛ مسيري كه در آن براحتي كاربران و نياز آنها نيز توجه مي شود. از اين رو هر روز لپ تاپ هاي پيشرفته تري وارد بازار مي شود كه مي تواند هم تبلت باشد و هم لپ تاپ و شايد تا سال 2018 دستگاه هايي وارد بازار شود كه تعجب همگان را بر انگيزد؛ دستگاه هايي كه اكنون تنها در حد يك ايده در ذهن طراحانشان باشد.

 

ادامه مطلب
چهارشنبه 27 دی 1391  - 5:39 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5827001
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی