به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

1

تا زمانی که نسخه ۱۳.۰۴ ابونتو منتشر نشده بود، کنونیکال در صفحه دانلود وبسایتش توصیه می کرد که کاربران نسخه ۳۲ بیتی را دانلود کرده و نصب کنند. اما این توصیه را دیگر نخواهید دید. دلیل آن هم واضح است. چون کاربرانی که از کامپیوترهای مدرن تر استفاده می کنند، با نسخه ۶۴ بیتی به بازدهی بالاتر دست خواهند یافت.

در حالی که مایکروسافت به صورت پیشفرض نسخه های ۶۴ بیتی ویندوز را روی پی‌سی های مدرن تر نصب می کند، اما ظاهرا کنونیکال از قافله عقب مانده است و با سرعت کمتری در حال ترویج نسخه ۶۴بیتی است. ولی این روند در حال تغییر است.

مسلما اساسی ترین سوالی که مطرح می شود این است که از نسخه ۳۲ بیتی استفاده کنیم یا ۶۴ بیتی؟

 

تفاوت بین نسخه های ۳۲ و ۶۴ بیتی چیست؟

همانطور که می دانید کل بازار پردازنده های کامپیوترها در اختیار دو شرکت اینتل و اٍی.ام.دی است. پردازنده های جدید این دو شرکت نیز همگی ۶۴ بیتی هستند. پردازنده های ۶۴ بیتی می توانند برنامه های ۶۴ بیتی را اجرا کرده و همچنین از حافظه های رم قدرتمندتر نیز پشتیبانی می کنند. این پردازنده ها می توانند حافظه بیشتری را به برنامه های خاص اختصاص دهند. مثلا برنامه هایی که عملیات سنگینی را اجرا می کنند و یا بازی ها که نیاز به منابع سخت افزاری بیشتری دارند. حتی برخی قابلیت های امنیتی پیشرفته نیز وجود دارند که تنها پردازنده های ۶۴ بیتی از عهده اجرای آنها بر می آیند.

در عین حال پردازنده های ۶۴ بیتی با برنامه و سیستم عامل های قدیمی تر هم سازگاری دارند و می توانند برنامه های و سیستم عامل های ۳۲ بیتی را اجرا کنند. این بدان معناست که شما می تواند نرم افزارهای ۳۲ بیتی خود را به راحتی روی کامپیوترهای ۶۴ بیتی اجرا کنید. در واقع اکثر برنامه هایی که به صورت پیشفرض روی ویندوزهای ۶۴ بیتی قرار دارند، همان نسخه های ۳۲ بیتی هستند. اما در لینوکس این قضیه فرق می کند و اکثر برنامه های موجود برای آنها، نسخه های ۶۴ بیتی هستند که برای پردازنده های ۶۴ بیتی طراحی شده اند.

 

مشکلات گذشته‌ی ۶۴ بیتی‌ها

مانند سیستم عامل ویندوز که مشکلات زیادی با نسخه ۶۴ بیتی داشت ( مخصوصا نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ایکس پی )، دیگر نسخه های دسکتاپ لینوکسی هم با نرم افزارهای ۶۴ بیتی شان مشکلات فراوانی را تجربه کرده اند. در ادامه می خواهیم به برخی از این مشکلات اشاره ای داشته باشیم.

۱- مشکل سازگاری فلش و دیگر پلاگین های مرورگرها: در گذشته شرکت ادوبی تنها نسخه ۳۲ بیتی پلاگین فلش را منتشر می کرد. اما هنگامی که نسخه ۶۴ بیتی مرورگرها به همراه ابونتوی ۶۴ بیتی ارائه شدند، کاربران به دردسر افتادند. در آن زمان آنها مجبور بودند که یا یک مرورگر ۳۲ بیتی نصب کنند و یا از nspluginwrapper استفاده کنند. nspluginwrapper به کاربران امکان می داد که پلاگین های ۳۲ بیتی را روی مرورگرهای ۶۴ بیتی نصب کنند. اما بعد از آن بود که ادوبی نسخه پیش نمایش پلاگین فلش ۶۴ بیتی را منتشر کرد که آن هم برای کاربران مشکلات زیادی را بوجود می آورد. اما در نهایت ادوبی نسخه نهایی پلاگین فلش ۶۴ بیتی را منتشر کرد که اکنون به خوبی کار می کند و مشکلی را برای تان به همراه نخواهد داشت.

 

۲- مشکل سازگاری نرم افزارها: همانطور که در بالا هم گفتیم، برنامه های ۳۲ بیتی می توانند روی سیستم عامل های ۶۴ بیتی اجرا شوند. اما برای این کار نیاز به کتابخانه های مخصوص نسخه ۳۲ بیتی نرم افزار مورد نظر شما وجود دارد. در گذشته نسخه های ۶۴ بیتی لینوکس نمی توانستند برنامه های ۳۲ بیتی را اجرا کنند. چون کتابخانه های آنها را به همراه نداشتند. اما در حال سازگاری بسیار خوبی به وجود آمده است و نسخه های ۶۴ بیتی دارای کتابخانه های ۳۲ بیتی نیز می باشند و حتی در صورتی که کتابخانه‌ی نرم افزار مورد نظر شما وجود نداشته باشد، می توانید از طریق اینترنت اقدام به دانلود نصب آن کنید. حتی اکثر برنامه ها به هنگام نصب، این کتابخانه ها را اتوماتیک دانلود کرده و نصب می کنند.

 

۳- باگ ها و خطاهای نرم افزاری: در گذشته کاربران کمی از نسخه های ۶۴ بیتی ابونتو استفاده می کردند و دلیل شان هم وجود باگ ها بود که منجر به کرش کردن سیستم می شد. اما حالا این مشکلات برطرف شده است و کاربران زیادی از ابونتو ۶۴ بیتی استفاده می کنند.

 

4- مشکلات نصب: یکی از دلایلی که کنونیکال به کاربران خود پیشنهاد می داد که نسخه های ۳۲ بیتی را دانلود کنند، تضمین نصب شدن آن روی کامپیوترها بود. نسخه های ۳۲ بیتی را همه ی کامپیوترها نصب می شوند؛ اما اگر نسخه ۶۴ بیتی توسط کاربری دانلود می شد و می خواست آن را روی کامپیوتر ۳۲ بیتی اش نصب کند، قطعا با خطا روبرو می شد. اما این روزها اکثر کامپیوترها دارای پردازنده های ۶۴ بیتی هستند مگر اینکه شما از یک کامپیوتر خیلی قدیمی استفاده کنید که پردازنده اش ۶۴ بیتی نباشد.

 

5- مشکلات درایورها: خوشبختانه لینوکس از درایورهای اوپن سورس استفاده می کند. بنابراین دیگر نیازی به درایورهای قدیمی که فقط در نسخه های ۳۲ بیتی کار می کردند نخواهید داشت.

2

چرا شما باید از نسخه ۶۴ بیتی ابونتو استفاده کنید؟

اگر همه دلایل بالا مثل پشتیبانی فلش از مرورگرهای ۶۴ بیتی، نصب ساده و آسان، حل شدن مشکلات نرم افزاریو پشتیبانی پردازنده شما را کنار هم بگذاریم، دیگر دلیلی ندارد که از نسخه ۳۲ بیتی ابونتو استفاده کنید. اما اگر هنوز هم قانع نشده اید، دلایل دیگری را برای شما عنوان خواهیم کرد.

۱- بازدهی بالا: وبسایت فرونیکس مقایسه ای بین نسخه ۳۲ و ۶۴ بیتی ابونتو ۱۳.۰۴ انجام داده است و نتیجه این بررسی نشان می دهد که ابونتو ۶۴ بیتی به شکل محسوسی بازدهی بالاتری دارد.

۲- سازگاری با UEFI: نسخه های ۳۲ بیتی ابونتو با این فیرم‌ویر جدید که در کامپیوترهای ارائه شده با ویندوز ۸ وجود دارد، سازگار نیست. به همین دلیل باید نسخه ۶۴ بیتی را استفاده کنید.

* توضیح در مورد UEFI: این فریم‌ویر جدید در کامپیوترهایی که با ویندوز ۸ ارائه می شوند وجود دارد و در واقع قرار است که جایگزین بایوس شود. یکی از قابلیت هایی که این فریم‌ویر دارد، قابلیت “بوت امن” می باشد که اکثر هواداران لینوکس معتقدند که این می تواند ضربه ای بر لینوکس باشد. چون فقط با داشتن کلیدهای شرکت مایکروسافت می توانند لینوکس را اجرا کرده و نصب کنند. البته مایکروسافت هم در جواب گفته است که کاربران می توانند از طریق UEFI قابلیت بوت امن را غیر فعال کنند. اما ممکن است این کار برای کاربران عادی راحت نباشد.

 

۳- حافظه و قابلیت های امنیتی: این مورد را در بالا هم توضیح دادیم. اگر از نسخه ۶۴ بیتی ابونتو استفاده کنید، می توانید حافظه بیشتری را به برنامه های مورد نظرتان اختصاص دهید و یا از قابلیت های امنیتی پیشرفته تری بهرمند شوید.

 

مشاهده می کنید که اکثر مشکلات لینوکس های ۶۴ بیتی حل شده و حالا زمان خوبی است تا به این نسخه ها مهاجرت کنید.

3

چه زمانی باید از نسخه ۳۲ بیتی استفاده کنید؟

اما گاهی اوقات نیز نمی توانید از نسخه ۶۴ بیتی استفاده کنید. مثلا زمانی که هنوز از یک پردازنده ۳۲ بیتی استفاده می کنید. یا اینکه درایورهای سخت افزاری شما فقط در نسخه ۳۲ بیتی کار می کنند. البته این مورد خیلی بعید است که درایور ۶۴ بیتی برای سخت افزار شما پیدا نشود.

اما برای اینکه متوجه شوید که پردازنده شما ۳۲ بیتی یا ۶۴ بیتی هست، کافیست ترمینال را باز کرده و دستور lscpu را اجرا کنید. مقدار مقابل CPU op-mode نشان دهنده نوع پردازنده شماست. اگر مانند تصویر زیر باشد، یعنی ۶۴ بیتی است و در غیر این صورت شما فقط مقدار ۳۲ بیت را خواهید دید.

4

 

 

نتیجه بررسی وبسایت فرونیکس

منبع

ادامه مطلب
دوشنبه 27 خرداد 1392  - 10:15 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5827118
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی