به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

ثبت اختراع سبز توسط یک گروه از محققان ایرانی

دنیای اقتصاد- حفاظت  از محيط زيست امروزه به يكي از مهم‌ترين دغدغه‌های كشورهاي توسعه يافته تبديل شده است؛ هرچند این مساله در کشور ما کمتر مورد توجه مسوولان قرار می‌گیرد؛ اما به تازگی گروهی از محققان جوان ایرانی دست به طراحی شارژر ویژه‌ای زده‌اند که به حفاظت از محیط زیست کمک شایانی می‌کند.
تكنولوژي‌ای كه در اين شارژرها به كار رفته  است، باعث  مي‌شود كه در مصرف برق حداكثر صرفه‌جويي صورت گيرد و صرفه‌جويي در مصرف انرژي؛ یعنی جلوگیری از آسيب رساندن به محيط زيست و گرم شدن كره زمين است. آخرين نمونه از نوآوري‌هايي كه در اين راستا انجام شده توسط شركت اپل و در موبايل آي‌فون 5 به کار رفته است. 
به اين صورت كه پس از اينكه شارژ باتري موبايل پر مي‌شود ديگر هيچ جريان برقي وارد دستگاه نمي‌شود. سهيل قيامي، سرپرست تیم طراحان پاورکاتر (PowerCutter)، در رابطه با برتري طرحشان نسبت به این تکنولوژی مي‌گويد: درست است که در گوشی‌هایی مانند آی‌فون زمانی که دستگاه به‌طور کامل شارژ می‌شود، جریان الکتریسیته به باتری قطع می‌شود؛ اما فکری برای زمانی که دستگاه از شارژر جدا می‌شود و شارژر بدون استفاده روی پریز می‌ماند، نشده است.
وی می‌افزاید: درست است كه مقدار برقي كه در اين حالت مصرف مي‌شود، بسيار ناچيز است؛ ولي تصور كنيد كه اگر روزي تمامي كاربران دستگاه‌هاي الكتريكي دنيا از اين شارژر استفاده كنند موجب چه صرفه‌جويي عظيمي در مصرف برق خواهد شد.
به گفته وی استفاده از اين شارژر جدید  يك راه حل ساده و ارزان است كه از اتلاف بيهوده اين مقدار انرژي جلوگيری و به صورت غير مستقيم به حفظ محيط زيست كمك مي‌كند. قیامی تاکید می‌کند که يكي ديگر از اهداف اين طرح افزايش طول عمر مفيد شارژر است. 
بر اساس اظهارات وی، با اين شرايط ديگر نيازي به جدا كردن شارژر از پريز نيست. به عبارت ديگر هنگامي كه شارژر به پريز برق متصل است؛ ولي سوكت آن به دستگاه الكتريكي متصل نيست، جريان الكتريسيته وارد ترانسفورماتور داخل شارژر نمي‌شود در نتيجه برق مصرف نمي‌شود. سهيل قيامي، كوروش مهدوي، المیرا چراغی، سبا صبور صادق‌زاده و یسنا کلانتر  دانشجويان طراحي صنعتي دانشگاه آزاد تهران با اختراعشان در مسابقات جهاني رد دات 
(Red Dot) آلمان كه يكي از معتبرترين مسابقات طراحي صنعتي در سطح دنيا است نیز شرکت کردند و توانستند   جايزه طرح برگزيده این دور از مسابقات را نیز کسب کنند.
در حالی این طرح از سوی برگزارکنندگان این مسابقه معتبر مورد توجه قرار گرفته است که به گفته سهیل قیامی، تاکنون مسوولان و نهادهای دولتی و خصوصی از این طرح حمایت نکرده‌اند. سهيل قيامي از توجه به طرحش توسط ارگا‌ن‌های خصوصی  گله دارد و مي‌گويد: وقتي كه براي معرفي طرح به يك شركت خصوصي رفته بوديم مدير عامل شرکت بعد از اينكه طرح را برايش معرفي كرديم، گفت كه طرح شما طرح بسيار خوب و كاربردي است، ولي فكر مي‌كنم تا 50 سال آينده طرحتان  در ايران كاربردي نداشته باشد.

ادامه مطلب
پنج شنبه 31 مرداد 1392  - 4:28 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5822455
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی