در این مطلب به بررسی این تکنولوژی می پردازیم و کلیه امکاناتی که از آن سرچشمه می گیرد را مرور می کنیم. در ادامه باما همراه باشید، چرا که قطعا از امکاناتی که این تکنولوژی برای شما و دستگاه تان فراهم می کند، شگفت زده خواهید شد.
بقیه در ادامه مطلب...
USB OTG مخفف عبارت USB On The Go است و استفاده از آن به دستگاه هایی همچون موبایل ها و تبلت ها اجازه می دهد تا نقش میزبان را ایفا کنند و از این طریق دیگر دستگاه ها نیز به آنها متصل شوند.
این ویژگی را شرکت های سازنده به صورت پیش فرض در برخی از محصولات خود قرار می دهند و شما برای بهره برداری از آن تنها نیاز به یک کابل تبدیل دارید. ورودی این کابل بسته به دستگاه شما می تواند Micro-USB و یا Mini-USB باشد و سمت خروجی نیز قطعا مادگی USB خواهد بود. چنین کابل هایی بسیار ارزان هستند و از ۵ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان می توانید آن ها را با کیفیت های مختلف در بازار ایران پیدا کنید.
اما پس از راه اندازی USB OTG و فعال شدن دستگاهمان به عنوان میزبان، چه محصولاتی را می توانیم به آن متصل کنیم؟
حافظه فلش
بدیهی ترین گزینه ای که می تواند از OTG استفاده کند، فلش ها هستند. کافی است فلش خود را به دستگاه متصل کنید تا بلافاصله اپلیکیشن مدیریت فایل ها باز شود. در مرحله بعدی می توانید هر محتوایی که داخل فلش است را مشاهده نمایید و در صورت نیاز اطلاعات را از روی آن کپی و یا از داخل موبایل به فلش منتقل کنید. اگر به هر دلیلیاپلیکیشن File Manager پیش فرض دستگاه شما، فلش را نشناخت، می توانید از برنامه ES File Explorer استفاده کنید که ابزاری بسیار قدرتمند در زمینه مدیریت فایل ها به شمار می رود.
توجه داشته باشید که این ویژگی برای فلش هایی با فرمت FAT32 در دسترس است و اگر قصد دارید از حافظه ای جانبی با فرمت NTFS استفاده نمایید مجبور هستید از یک ابزار کمکی بهره ببرید. Paragon نام اپلیکیشنی است که به شما اجازه می دهد به راحتی از هر فرمتی در USB OTG استفاده نمایید. این برنامه رایگان است و البته جهت کارکرد صحیح نیاز به دسترسی روت دارد.
در همین بخش، جای دارد در مورد هارد های قابل حمل نیز صحبت کنیم. از لحاظ تئوری موبایل نمی تواند هارد هایی که از USB برای تامین برق استفاده می کنند را پشتیبانی کند، اما اگر هارد شما به صورت جداگانه به منبع برق متصل شود، آنگاه می توانید به راحتی به محتوای آن از طریق OTG دسترسی داشته باشید.
کیبورد
قطعا تبلتی مثل سرفیس با آن کیبورد جذابش می تواند برای خیلی از ما وسوسه انگیز باشد. اما اگر با قیمت بالای این تبلت مشکل دارید، خیلی راحت و با استفاده از USB OTG می توانید تبلت کنونی خود را نیز به بهترین کیبورد های بازار مجهز کنید.
با اتصال کیبورد می توانید به راحتی در بین صفحات و منو های اندروید جا به جا شوید و یا در هر برنامه ای که خواستید به تایپ بپردازید. ما حتی در حین نگارش این مطلب متوجه شدیم که دکمه های Shortcut تعبیه شده بر روی کیبورد هم کار می کند، برای مثال با فشردن دکمه Mail، موفق شدیم اپلیکیشن ایمیل اندروید را باز نماییم. دکمه های ترکیبی نیز در سیستم عامل گوگل پشتیبانی می شود، و شما در اینجا نیز می توانید با فشردن Ctrl+A کل متن را انتخاب کنید و یا با Ctrl+C از نوشته کپی بگیرید.
با استفاده از این موضوع می توانید، یک کیبورد تا شو تهیه کنید و آن را در کیف خود همیشه همراه داشته باشید، تا از این طریق هرگاه نیاز به تایپ مطلبی طولانی پیدا کردید، ترتیبی دهید تا موبایل و یا تبلت شما، نقش یک لپتاپ را ایفا نماید.
ماوس
از لمس صفحه نمایش با انگشت خسته شده اید؟ تنها کافی ست ماوس خود را به USB OTG متصل نمایید. بلافاصله پس از اتصال، یک نشانگر کوچک ماوس بر روی صفحه نمایش ظاهر می شود که به شما اجازه می دهد کنترل کاملی بر روی کلیه بخش های اندروید داشته باشید. بر روی منو ها کلیک کنید، عکس ها را Drag and Drop کنید و به راحتی سایز آن ها را عوض نمایید. در ضمن کلیک راست نیز در این بخش نقش دکمه Back را برای شما ایفا خواهد کرد.
هنگام اتصال به کیبورد و ماوس حتما لازم نیست تا خود را درگیر سیم های موجود کنید و اگر این محصولات را به صورت بدون سیم در اختیار داشته باشید تنها کافی است تا دانگل وایرلس آن ها را به USB OTG متصل کنید تا لذت دنیای بدون سیم را تجربه کرده باشید.
USB Hub
دوربین DSLR
Card Reader
USB-to-Ethernet
PS3 Controller