لپتاپهای امروزی همگی از باتریهای لیتیوم-یونی استفاده میکنند، این باتریها سیکل شارژ و دشارژی در حدود500 الی1000 بار دارند، یعنی هر بار که این باتریها به شارژ متصل میشوند و بعداز آنها به طور کامل استفاده میکنیم، یک سیکل از باتری را مصرف کردهایم.
حال چرا این سیکل مصرف برای ما اهمیت دارد؟
مشکل کار اینجاست که اگر ما خیلی زود این سیکل مصرفی را طی کنیم، از این به بعد راندمان باتری لپتاپمان پایین خواهد آمد و برای مثال وقتی در حالت عادی 100 درصد توان خود را مصرف میکند، بعد از پایان سیکل مصرفی، 80 درصد توان خود را شارژ و دشارژ میشود.
راه کار کجاست؟ چگونه میتوانیم از سیکل مصرفی باتری لپتاپمان، نهایت استفاده را ببریم؟
یک راه کار این است که مثلا وقتی لپتاپتان 60 درصد شارژ دارد، از همان مقدار شارژ استفاده کنید و تنها وقتی که دیگر شارژ آن به زیر 5 درصد رسید، به شارژر متصل کنید. خیلیها هر وقت که به شارژر دسترسی پیدا میکنند، لپ تاپ را به شارژر متصل میکنند؛ حتی اگر 60 درصد هم شارژ داشته باشد. این کار بسیار اشتباه است، چون شما از یک سیکل مصرفی باتری خود تنها 40 درصد آن را استفاده کردهاید و خیلی ساده یک سیکل مصرفی باتری را هدر دادهاید.
راه کار دیگر این است که وقتی در خانه هستید، لپتاپ همیشه به شارژر متصل باشد، در این حالت وقتی شارژ لپتاپ شما از98 درصد بیشتر میشود، باتری لپتاپ از مدار خارج شده و برق مصرفی دستگاه توسط شارژر تامین میشود و این یعنی شما هیچ سیکل مصرفی را از دست نمیدهید. کسانی هستند که وقتی شارژ لپتاپشان به100 درصد میرسد، شارژر را از دستگاه جدا میکنند و باز وقتی که شارژ دستگاه خیلی کم میشود آن را به شارژر متصل میکنند، این کار بسیار اشتباه است زیرا همان طور که بالاتر گفتیم، شما میتوانید در خانه از لپتاپ استفاده کنید، بدون اینکه حتی یک سیکل مصرف از دستگاه شما مصرف شود.
در تصویر پایین میبینید که من وقتی درخانه هستم و لپتاپ به شارژر متصل است، باتری دستگاه “No activity” یا همان “غیر فعال” را نشان میدهد و برق مصرفی از طریق شارژر تامین میشود.
در پایینتر هم میبینید که در تقریبا 3 ماه استفاده از لپ تاپ، 65 سیکل مصرفی باتری را استفاده کردهام.