به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

برنامه‌هایی که به شما امکان می‌دهند از تلفن همراه برای کارهایی چون استارت زدن ماشین یا پرداخت وجه استفاده کنید، در این مقاله به شما معرفی می‌شوند.

 
10 كاربرد باورنكردني گوشی‌های هوشمند


نویسنده: نیدی سینگال
مترجم: قارن گودرزی
پیشرفت سخت‌افزاری گوشی‌های هوشمند، صنایع مرتبط را هم به تکاپو واداشته. سازندگان لوازمی مثل دوربین، رادیو، پخش صوت، مکان‌یاب و حتی رایانه‌های شخصی دوست ندارند در استفاده از فناوری‌های تازه از قافله عقب بمانند.

استفاده از تلفن هوشمند به جای ماوس یا وب‌کم دیگر عادی شده. میلیون‌ها برنامه کاربردی هستند که فقط با یک نصب ساده یا به همراه چند سخت‌افزار کمکی می‌توانند کارهایی جالب‌تر انجام بدهند.

به کمک چند نرم‌افزار رایگان، یک گوشی هوشمند می‌تواند کارهایی بکند که عموما برای چنین وسیله‌ای تعریف نشده؛ برنامه‌هایی که به شما امکان می‌دهند از تلفن همراه برای کارهایی چون استارت زدن ماشین یا پرداخت وجه استفاده کنید. بیایید با هم نگاهی بیندازیم به چند کاربرد جالب و بعضا غیرمنتظره از یک تلفن همراه که امروزه بخش اعظمی از زندگی همه را اشغال کرده است.

بقیه در ادامه مطلب...

 

۱- کنترل همه‌کاره 
نرم‌افزارهای زیادی هستند که می‌توانند یک اسمارت‌فون را تبدیل به ریموت کنترل بکنند. البته ناخواسته درگیر خرید لوازم جانبی کوچک و نه‌چندان گران‌قیمت خواهید شد تا با نرم‌افزار بارگذاری شده جفت بشوند.

به لحاظ فنی بیشتر وسایلی که سیستم صوت و تصویری دارند هنوز از کنترل با لامپ مادون قرمز فرمان می‌گیرند. از آنجایی که گوشی هوشمند فرستنده مادون قرمز ندارد، باید این قطعه به آن متصل شود.

حالا اگر موبایل شما بتواند از برنامه‌های کاربردی گوشی‌های هوشمند iOS و اندروید استفاده کند، می‌توان آن را به یک ریموت همه‌کاره برای کنترل دی وی دی، تلویزیون و آمپلی‌فایر تبدیل کرد. ولی اجبارا به یک MP3 mobile کمکی نیاز پیدا می‌کنید، تا به جک ۵/۳ میلیمتری تلفن وصل بشود.
ریموت همه‌کاره دیجیتال برای سیستم iOS وجود دارد.

 


نرم‌افزار ریموت، لامپ مادون قرمز جلد کنترل همه‌کاره، برای دیگر مدل‌ها قابل تهیه است. برای یافتن برنامه‌های بیشتر می‌توانید در فروشگاه نرم‌افزار iOS یا Google play store جستجو کنید.

۲- اسکنر کارت ویزیت
در جاهایی مثل نمایشگاه کالا و خدمات، همایش و کنفرانس کارت ویزیت بیش از هر چیز دیگری رد و بدل می‌شود. ویژگی اصلی کارت ویزیت این است که به راحتی گم و به سختی پیدا می‌شود. این کارت‌ها معمولا در سکوت محض در گوشه و کنار پنهان می‌شوند، فقط و فقط وقتی پیدایشان می‌شود که همه‌جا را به دنبالشان زیر و رو کرده باشیم، شاید هم نه!

جای نگرانی نیست؛ برنامه‌هایی برای اسکن کارت ویزیت هست که اطلاعات لیست شده روی انبوهی از کارت‌ها را ذخیره و به خوبی در تلفن همراه بایگانی می‌کند. این نرم‌افزارها از گوشی برای ضبط تصویر استفاده کرده، با استفاده از نرم‌افزار جزییات را به صورت خودکار می‌خوانند و در دفترچه تلفن وارد می‌کنند.

البته تمام اسکنرهای کارت ویزیت کامل نیستند و بعضی‌شان در شناختن علایم به مشکل برمی‌خورند؛ خصوصا وقتی از خطهای غیرمعمول یا فانتزی استفاده شده باشد. مهم‌تر از همه این که هنگام اسکن کارت، گوشی باید ثابت و در نور مناسب قرار داشته باشد.

CamCard برنامه‌ای است که کارت ویزیت را به درستی اسکن می‌کند. به این صورت که ابتدا یک تصویر از کارت برداشته می‌شود سپس به صورت خودکار در پوشه کارت‌ها یا دفترچه تلفن ذخیره می‌گردد. نسخه رایگان این برنامه به شما اجازه می‌دهد در هفته اول ۲۰ عدد و در هر هفته پس از آن اطلاعات ۲ کارت ویزیت را اسکن و ذخیره کنید.


CamCard برای سیستم‌عامل‌های iOS و اندروید در دسترس می‌باشد. برنامه Scanbizcard نیز اطلاعات را در گوشی ذخیره و به‌صورت انبوه نسخه پشتیبان تهیه می‌کند و می‌تواند تماس‌های وسایل iOS و اندروید را انطباق دهد. World Card Mobile هم نمونه دیگری است که برای این کار مناسب است. تعداد رایگان دیگری نیز موجود است که بسته به نیاز می‌توانید دانلود کنید.

۳-هات‌اسپات Wi-Fi 
استفاده از وسایل قابل حمل مثل لپ‌تاپ، تبلت و نوت‌بوک نیازمند ارتباط بدون قطع و وصل با اینترنت است. اتصال‌های Wi-Fi در آن‌لاین نگه داشتن تمام این وسایل بسیار خوب عمل می‌کنند. اما وقتی در حال حرکت هستید کار سخت می‌شود. عموما در این شرایط خرید یک Data Dongle یا یک Wi-Fi Hot Spot بسیار راهگشاست.

اگر آخرین مدل گوشی اندروید یا iOS را داشته باشید، می‌توانید از سیستم ارتباط داده‌ای تلفن استفاده و یک شبکه وای‌فای امن برای خودتان ایجاد کنید. این انتخاب در منوی تنظیمات به نام‌های Wi-Fi Hot Spot، internet tethering یا internet sharing در دسترس است.

 


امنیت این شبکه را می‌توانید با گذاشتن گذرواژه برقرار و برای وب‌گردی تا ۵ وسیله را به اینترنت وصل کنید. در آمریکا و برخی از کشورها، اپراتورها محدودیت‌های خاصی بر این روش اعمال می‌کنند. اما بسیاری کشورها بهای شارژ اضافی برای Hot Spot های بیشتر نمی‌گیرند.

۴- اندازه‌گیری 
اگر می‌خواهید خانه جدید بخرید و متر نواری در دسترس نیست، نرم‌افزارهای اندازه‌گیری می‌توانند مفید باشند. اندازه‌گیری مساحت خانه، متراژ اتاق‌ها، ارتفاع سقف و اصلا کل خانه با این برنامه‌ها امکان‌پذیر است.
به یاد داشته باشید اکثر این نرم‌افزارها برای کار دقیق مناسب نیستند و نباید به نتایج به‌دست آمده با آنها تکیه کرد. در صورتی که به اندازه‌های دقیق نیاز دارید، باید اندازه‌های به‌دست آمده دوباره توسط متر نواری چک شوند.

۵- مکان‌یابی و روشن کردن خودرو
GPS و برنامه مکان‌یاب چیز جدیدی نیست. اما در ترکیب نرم‌افزار و وسایل کمکی مناسب کارهای تازه‌ای از آن سر می‌زند. درمورد باز و بسته کردن قفل ماشین با استفاده از گوشی چه نظری دارید؟ یا روشن کردن موتور با یک ضربه روی گوشی؟

اخیرا برنامه‌های کنترل از راه دور به همراه نرم‌افزار در قالب viper Smart Start برای گوشیهای iOS، اندروید و بلک‌بری به بازار آمده. البته روش کار خیلی ساده نیست. نرم‌افزار را می‌توانید رایگان دانلود کنید ولی سیستمی که باید در ماشین نصب شود (Viper smart Start GPS) حدود ۴۰۰ دلار قیمت دارد.

این سیستم ایمنی باید در ماشین نصب و با گوشی در ارتباط باشد. ضمنا استفاده درست از شبکه GSM را باید بلد باشید. این سامانه علاوه بر استارت زدن، می‌تواند برای گرم یا خنک کردن اتاق ماشین قبل از سوار شدن و برای مشخص کردن جایی که اتومبیل پارک شده مورد استفاده قرار گیرد. برنامه‌هایی هم مثل Trapster می‌توانند راننده را از تله‌های دوربین سرعت‌سنج پلیس یا سایر تله‌های این‌چنینی آگاه کنند (البته در ایران وجود چنین دوربین‌هایی توسط علائم راهنمایی از قبل به رانندگان اطلاع داده می‌شود!).

۶- تماشای تلویزیون 
نداشتن تلویزیون یا از دست دادن برنامه‌های مورد علاقه‌تان، به دلایلی مثل قطع برق یا دیر رسیدن به خانه خیلی هم آزاردهنده نیست. فقط یک گوشی هوشمند با ارتباط داده‌ای خوب لازم دارید و دیگر نگرانی از این بابت نخواهید داشت.

نرم‌افزارهای مختلفی برای تماشای برنامه‌های زنده تلویزیون روی تلفن‌همراه موجود است. این برنامه‌ها ممکن است رایگان باشند، اما خدمات شبکه نه! تمام کانال‌ها با حق اشتراک روزانه، هفتگی یا ماهانه ارائه می‌شوند.

 


برای دریافت بدون قطع و وصل برنامه‌ها نیاز به یک ارتباط داده‌ای بدون افت سرعت دارید و سرعت ایده‌آل پخش مستقیم، ۳G یا Wi-Fi است.
گفتنی است برای استفاده از سهمیه دیتا باید حساب‌شده برنامه‌ریزی کنید؛ دریافت ویدئو دیتای زیادی مصرف می‌کند و ممکن است در نهایت قبض سنگینی برایتان ارسال شود. شبکه‌هایی که برنامه رایانه‌ای پخش زنده دارند زیادند.
البته هیچکدام تمامی کانال‌های تلویزیونی را به طور یکجا ندارند ولی دسته‌بندی‌هایی برای سنین و سلیقه‌های مختلف ارائه می‌کنند.

۷- نمایشگر تناسب اندام و دماسنج 
اگر تناسب اندام فکرتان را مشغول کرده، ضروری نیست به باشگاه بروید یا تحت نظر مربی تمرین کنید. می‌توانید در شبکه به دنبال مواردی شبیه به گام‌شمار، ضربان‌شمار یا راهنمای یوگا بگردید. بعضی از این نرم‌افزارها به صورت آن‌لاین ویدئوهایی برای آموزش ارائه می‌دهند و در بعضی دیگر از ترکیب شرح و تصویر استفاده می‌شود.

 


در زمینه مدیریت تغذیه هم برنامه‌هایی هستند که مقدار و نوع خوراک دریافتی طی روز را ذخیره می‌کنند تا نشان دهند که با استاندارد مصرف روزانه مطابقت دارد یا نه. انواع دیگر، کالری محاسبه شده خوردنی‌های مختلف را در اختیار شما می‌گذارند. همچنین می‌توانید راهنمای گام به گام کمک‌های اولیه دانلود کنید و اقدامات ابتدایی را در وضعیت‌های اورژانس قبل از رسیدن نیروهای امدادی در تصادفات رانندگی یا دیگر سوانح انجام دهید.
گفتنی است برنامه‌های تعیین فشار خون و قند خون علاوه بر نرم‌افزارباید با وسایل کمکی همراه شوند در غیر این صورت قابل استفاده نیستند.

۸- کنترل از راه دور خانه 
دوست دارید لوازم صوتی، تصویری، گرما و نور خانه را از راه دور با موبایل کنترل کنید؟ گوشی‌های آی‌فون، آی‌پد، اندروید با نرم‌افزار Crestron از عهده این‌کار برمی‌آیند. ابتدا باید سامانه اتوماسیون Crestron را نصب کنید. دانلود نرم‌افزار Crestron Mobile G برای ایجاد پیکربندی در واحد کنترل خانگی نباید فراموش شود.

۹- کیف پول دیجیتال
از وقتی NFC به گوشی‌های هوشمند اضافه شده باید منتظر رکود تدریجی در میزان استفاده از کارت‌های اعتباری و پول نقد باشیم. تراکنش دیجیتالی دیگر رویایی دور از ذهن نیست، همه مشترکان شبکه به آن دسترسی دارند.

مشترکان ادارات مختلف می‌توانند با استفاده از سرویس‌های تلفنی بهای قبض تلفن، برق و ... را از حساب خود بپردازند. این سرویس‌ها با تلفن همراه نیز کار می‌کنند. بعضی از فروشگاه‌ها نیز شروع کرده‌اند به قبول پرداخت از این طریق. گوشی‌های هوشمند همچنین برای کسب و کارهای کوچک جایگزین صندوق دریافت شده‌اند.

برای استفاده خانگی هم وسیله کمکی خاصی طراحی شده که با یک جک ۳.۵ میلیمتری به گوشی وصل می‌شود تا نیاز به وجه نقد را برطرف کند. تا چندی پیش MTS ها یک سرویس راهنما راه‌انداخته بودند به نام Mpos.
این وسیله درخواست‌های مشابه مشتریان را سازمان‌دهی می‌کرد تا سرویس درب منزل بر اساس نوع درخواست، در گروه‌هایی مثل اعتبار برای بازی در شبکه، تنوع غذایی، سرویس پیتزا و ... دسته‌بندی شود. این سرویس به استفاده‌کننده‌ها اجازه می‌داد با یک کارت‌خوان پرتابل کمکی و نرم‌افزار، از کارت اعتباری برای انجام تراکنش استفاده کنند.

۱۰- بارکدخوان 
از دوربین گوشی هوشمند می‌توان برای اسکن بارکد یا کدهای ماتریکسی (QR) استفاده کرد. کدهای (QR) چهارخانه‌های سفید و سیاهی هستند که لینک موثری به وب‌سایت ارائه می‌دهند و می‌توان اطلاعات کمی را مثل متن، شماره تلفن و ایمیل در آن ذخیره یا به عنوان پیامک ارسال کرد.

به‌کارانداختن نرم‌افزار دوربین را فعال می‌کند و راهنما روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود. باید دوربین را به طور افقی بالای کد شطرنجی بگیرید و با دقت نگه دارید تا نرم‌افزار کد را بخواند. جالب توجه اینکه نرم‌افزارهایی هستند که به شما اجازه می‌دهند کدهای QR برای خودتان بسازید. با همین روش می‌توانید از برنامه‌های بارکدخوان استفاده و بارکدها را به‌خوبی اسکن کنید.
منبع: IT Gadgets & Gismos، اكتبر ۲۰۱۲

ادامه مطلب
سه شنبه 26 شهریور 1392  - 5:36 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5859550
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی