شرکت های سازنده تو سال ۲۰۱۳ همشون شبیه به هم شدن ، همه شرکت های سازنده دنیا فهمیدن از چه ابعادی باید وارد تفکرات تجاری و همچنین نحوه خرید شما بشن و خلاصه همشون دیگه می دونن که با احساسات شما چجوری بازی کنن که منجر به فروش محصولات بیشتر بشه . در این بین چند تا مسئله هم هست که بد نیست بدونید ، این مسائل خیلی تو خرید شما تاثیرگذار نیستن چون تجربه نشون داده مردم موقع خرید دیگه خیلی به این مسائل ریز توجه نمی کنن و شرکت های سازنده هم این مسئله رو بهتر از ما می دونن . حالا بریم ببینیم شرکت های سازنده سخت افزاری چه چیزهایی رو با کمی اغراق به خورد مردم میدن
بقیه در ادامه مطلب...
۱ – شرکت های سازنده حافظه قابل دسترس رو تبلیغ نمی کنن
کاری که شرکت های سازنده سخت افزاری می کنن اینه که هیچ وقت دستگاه خودشون رو به همراه فضای قابل دسترس برای شما تبلیغ نمی کنن . مثلا دستگاهی مثل تبلت سرفیس پرو که حافظه ۶۴ گیگابایتی داره رو با همون عنوان ۶۴ گیگابایتی تبلیغ می کنن ، و یا مثلا دستگاه گلکسی اس ۴ با حافظه ۱۶ گیگابایت همون ۱۶ گیگا بایت تبلیغ میشه در صورتی که واقعیت چیز دیگه ای هست . واقعیت اینه که بخشی از این فضای ۶۴ گیگ یا ۱۶ گیگ برای نگهداری سیستم عامل و اپلیکیشن های پیش فرض و از قبل نصب شده استفاده میشه . در تبلت سرفیس پرو ۶۴ گیگابایتی فقط ۲۸ گیگابایت به گفته خود مایکروسافت در دسترس مصرف کننده که شما باشی هست . یعنی ۳۶ گیگ از ۶۴ گیگ ، برای نگهداری ویندوز و دیگر برنامه ها توسط موجودات ناشناخته خورده شده .
در تبلت ipad با حافظه ۶۴ گیگ حدود ۵۷ گیگ برای مصرف کننده باقی مونده . پس واقعا انصاف نیست که تبلت سرفیس پرو ۶۴ گیگا بایتی رو از نظر مقدار حافظه با تبلت آیپد ۶۴ گیگابایتی مقایسه کنیم . اما واقعیت اینه که اگه شما این مسئله رو ندونید پیش خودتون می گید جفتشون ۶۴ گیگ حافظه دارن و میرید سراغ فاکتورهای دیگه برای مقایسه . پس حواستون به شرکت های سازنده سخت افزاری باشه .
۲ – شرکت های سازنده گیگابایت رو جور دیگه بیان میکنن
قطعا برای شما هم پیش اومده که فلش ۸ گیگ رو زدید به کامپیوتر و ۷٫۴۵ گیگابایت فضا در اختیار داشتید . همچنین اگه یه هارد اکسترنال ۵۰۰ گیگ رو به کامپیوترتون وصل کنید می بینید که حدود ۴۶۵ گیگابایت در اختیار دارید . این مسئله به تفاوت برخورد سیستم عامل ویندوز و شرکت های سازنده سخت افزاری با ” گیگا بایت ” بر میگرده . ویندوز ۱ کیلو بایت رو معادل ۱۰۲۴ بایت در نظر میگیره در حالی که شرکت های سازنده سخت افزاری ۱ کیلو بایت رو ۱۰۰۰ بایت فرض می کنن . ویندوز هم که زبون نمی فهمه نرم افزاره دیگه . فرمول محاسبه مقدار واقعی حافظه ای که در اختیار دارید اینجوریه :
حجم واقعی = مقدار حافظه تقسیم بر ۳ تا ۱۰۲۴ . البته این برای گیگابایته . واسه مگابایت باید تقسیم بر ۲ تا ۱۰۲۴ کنید . مثلا ۵۰۰ گیگ میشه : ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تقسیم بر ۱۰۲۴ * ۱۰۲۴ * ۱۰۲۴ که میشه ۴۶۵ گیگابایت .
۳ – اغراق شرکت های سازنده در تبلیغات صفحه نمایش
رتینا عبارتیه که شرکت اپل در مورد نمایشگر های محصولات خودش مثل مک بوک ، آیپد و آیفون به کار برده و به نوعی انحصاری شرکت اپل به شمار میره . هر کی ندونه و تبلیغات شرکت اپل رو ببینه فکر میکنه که فقط اپل می تونه تکنولوژی رتینا رو در محصولات خودش به کار ببره و بقیه شرکت های سازنده این وسط هیچ کاره اند ، در حالیکه حتی شرکت های دیگه شاید نمایشگر های خیلی باکیفیت تر از اپل رو تولید می کنن ولی به خاطر نوع تبلیغات اپل ، زیر دست و پا له میشن . رتینا عبارتی است که اپل برای نشون دادن کیفیت نمایشگرهای محصولات خودش مطرح کرده تا در اذهان عمومی موندگار بشه . در مورد شرکت های سازنده دیگه هم این مسئله صدق میکنه ، اونها هم از اصطلاحاتی استفاده می کنن که مردم فکر کنن فقط اونا می تونن این کار رو انجام بدن . خدا از سر تقصیراتشون بگذره که همش به فکر گمراه کردن و فریب دادن مردم هستن !
۴ – ترغیب شرکت های سازنده برای خرید کابل های گران قیمت
ببینید وقتی صحبت از دنیای دیجیتال میشه یعنی صفر و یک ، یعنی خاموش و روشن یعنی یا هست یا نیست . سیم هایی که وظیفه انتقال اطلاعات به صورت دیجیتال رو دارن مثل کابل HDMI ، اطلاعات رو به صورت صفر و یک انتقال میدن . در اینجور موارد ، کیفیت کابل در کیفیت تصویر خیلی مهم نیست . شاید ضخامت کابل و عناصر دیگه در عمر خود کابل تاثیر داشته باشه اما در کیفیت صوت و یا تصویر نه . وقتی کابل HDMI تصویر رو منتقل می کنه یعنی اطلاعات که همون ۰ و ۱ هستن دارن جابجا میشن . وقتی می تونیم بگیم کابل معیوب هست که تصویر یا صدا نداشته باشیم . پس کابل گرون قیمت در کیفیت صوت و تصویر دیجیتال تاثیر نداره .
تفاوت کابل ارزون و گرون بیشتر در سیستمهای آنالوگ معنی پیدا میکنه که دامنه سیگنال ها می تونه کم و زیاد بشه .
۵ – شرکت های سازنده ، نمایشگر رو با فضای قابل نمایش تبلیغ نمی کنن
قطعا الان دیگه با واحد اینچ آشنا هستید . اگرم نیستید بدونید که اینچ ( Inch ) واحدی برای بیان کردن فاصله است مثل متر یا سانتی متر . هر ۲٫۵ سانتی متر میشه ۱ اینچ . اگه مانیتور رو یک مستطیل محسوب کنیم ، قطر این مستطیل ( انتهای سمت چپ پایین تا انتهای سمت راست بالا ) رو اندازه میگیرن و به اینچ بیان می کنن . مانیتور شما چند اینچه ؟ اگه ۱۹ اینچه باید بگم که اینطور نیست چون مانیتور شما واقعا ۱۹ اینچه اما نمایشگر اون ۱۸٫۵ اینچ هست . در واقع شرکت های سازنده سخت افزار اندازه نمایشگر ( منظور ناحیه قابل دیدن ) رو نمی گن بلکه قاب مانیتور رو هم میگن .
۶ – استفاده شرکت های سازنده سخت افزاری از عبارت Wifi-Ready
قبل از اینکه ادامه ش رو بخونید می تونید بگید اگه رو یه دستگاه الکترونیکی مثل پخش کننده بلوری و یا یک تلویزیون هوشمند عبارت Wifi Ready رو ببینید چه فکری میاد سراغتون ؟ معلومه اگه معنی و مفهوم عبارت Wifi Ready رو ندونید فکر میکنید که یعنی می تونید با اون دستگاه از طریق وای فای به اینترنت وصل شید . این تفکر درسته اما واسه اینکه این تفکر در عمل هم درست باشه باید یه هزینه ناقابل متقبل بشین تا دانگل سخت افزاری که به پورت USB دستگاه مذکور وصل میشه رو بخرید تا بتونید با وای فای کانکت بشید . پس عبارت Wifi Ready یعنی اینکه شما به یه دستگاه دیگه برای اتصال به شبکه وای فای احتیاج دارید . عجب !! این مورد رو خود من هم شگفت زده شدم واقعا .
۷ – استفاده شرکت های سازنده از عبارت ۴G
این یه مورد رو من نمی تونم نظر دقیقی بدم چون نه باشبکه ۴G کار کردم نه شرکت AT&T تو کشور ما شعبه داره که برم بپرسم اما میگن که نسل چهارم ارتباطات مخابراتی در واقع همون نسل سوم هست که ارتقا داده شده ! شرکت اپل اعتراف کرده که شرکت AT&T ازش خواسته تا تو تبلیغاتش از عبارت ۴G استفاده کنه . کاربران آیفون بعد از آپدیت کردن گوشی خودشون به سیستم عامل iOS 5.1 متوجه تغییر خاصی نشدن و فقط دیدن که بالای گوشی بفل آیکون آنتن ، عبارت ۳G به ۴G تغییر نام داده . حالا راست و دروغش پای دشمن !
۸ – تبلیغ غیر واقعی عمر باتری توسط شرکت های سازنده
البته این مورد خیلی شدید نیست اما به هر حال وجود داره . ببینید منظور از عمر باتری این نیست که چند سال عمر میکنه تا بمیره . منظور از عمر باتری یا Battery Life اینه که با یک بار شارژ کامل باتری چند ساعت می تونه دستگاهی مثل تبلت و یا لپ تاپ رو روشن نگه داره . این مقدار توسط شرکت های سازنده سخت افزار در کاتالوگ محصول و یا در وب سایت رسمی شون قابل مشاهدست . اما مشکل اینجاست که عمر باتری محصولات مختلف توسط شرکت های سازنده خیلی خوشبینانه و در حالت کلی بیان میشه در حالیکه عمر باتری به خیلی عوامل دیگه بستگی داره . مثلا نور صفحه نمایش ، دمای محیط ، تنظیمات صدا و کلی چیز دیگه