در دنیای تلفنهای هوشمند امروزی، با بالا رفتن سایز نمایشگرهایشان و قدرت بالاتری که هر روز به آنها اضافه میگردد، باتری و مصرف انرژی مسئلهای مهم و اساسی است که افراد زیادی امروزه با آن دست و پنجه نرم میکنند که نباید آن را نادیده گرفت. در این بین، سیستمعامل اندروید و گوشیهای اندرویدی از نمونههای فراگیری هستند و کاربران زیادی را شامل میشوند، از طرفی دیگر خودِ اندروید، سیستمعاملی نسبتاً پرمصرف است که مصرف انرژی آن شاید آنقدرها بهینه نباشد، به همین سبب اگر میخواهید طول عمر باتری گوشی اندرویدیتان را افزایش دهید، با ما و ۱۲نکته ساده و کاربردی در جهت افزایش طول عمر باتری گوشی اندرویدیتان، همراه باشید.
بقيه در ادامه مطلب...
۱ . وضعیت تلفن خود را طبق زمانهای مختلف، از پیش تنظیم کنید!
بعضاً تلفنهای هوشمند امروزی، از امکاناتی همچون تنظیم وضعیت تلفن بر اساس زمان را دارند، برای مثال بعد از ساعت ۲ بامداد، سیمکارت گوشی غیرفعال، یا وای-فای آن به صورت خودکار خاموش میگردد. تنظیم چنین حالاتی در مواقع بیکاری تلفن یا خواب، میتواند در طول عمر باتری تأثیر بهسزایی داشتهباشد. اگر گوشی شما بصورت پیشفرض از این حالت پشتیبانی میکند که هیچ، در غیر این صورت میتوانید از برنامههایی مثل Tasker استفاده کنید.
۲ . راههای ارتباطی غیرضروری همچون وای-فای را در صورت عدم استفاده، خاموش کنید!
افراد زیادی هستند که بدون توجه به استفادهای که دارند، راههای ارتباطی خود همچون وای-فای، بلوتوث، جیپیاس یا دیتای سیمکارت خود را روشن میگذارند و از خالی شدن شارژ آن هم گلهمند هستند! منطقی است که در صورت عدم نیاز، بهتر است هم برای فشار کمتر به گوشی و هم طول عمر بیشتر باتری، این موارد را غیرفعال کنید.
۳ . اگر به وای-فای دسترسی دارید، فقط از آن استفاده کنید!
اگر در محلی حضور دارید که به وای-فای دسترسی دارید، برای مصرف باتری کمتر، فشار کمتر به تلفن و همینطور هزینه کمتر بجای دیتا سیمکارت از آن استفاده کنید. همینطور این مورد برای کاربران اهل همگامسازی موسیقی یا استفاده از فضاهای ابری نیز، صدق میکند.
۴ . نرمافزارهای بیمصرف یا مضر را حذف کنید!
اگر نگاهی به لیست برنامههای خود در گوشی بندازید، قطعاً نرمافزارهایی را خواهیدیافت که یا از آنها استفاده نمیکنید یا چندان برایتان کاربردی نخواهندبود. میتوانید آن را حذف یا در غیر این صورت، از منوی برنامههای غیرفعال (Disable) کنید. حالتی دیگر نیز وجود دارد که برخی برنامهها، بیش از حد معمول باتری مصرف میکنند که از طریق تنظیمات میتوانید از آن مطلع شده و آنها را حذف کنید.
۵ . از برنامههای مصرف باتری “باکیفیت” استفاده کنید.
جدای از کنترل کردن دستی مصرف و دنبال کردن وضعیت برنامهها، میتوانید از نرمافزارهای مصرف باتری دیگر که در فروشگاه نرمافزاری اندروید نیز موجود هستند استفاده کنید! در صورت جستجو با هزاران نتیجه روبرو میشوید اما فقط چندمورد از آنها از نمونههای باکیفیتشان هستند. برنامههایی همچون Battery Doctor, 2X battery و DU Battery Saver از نمونههای معروف و پرطرفدار آنها هستند.
۶ . میزان روشنایی نمایشگر و سایر موارد آن را همیشه کنترل کنید!
در اکثر مواقع، پرمصرفترین و تأثیرگذارترین مورد در مصرف باتری نمایشگر دستگاه است که مصرف عمده آن را در اختیار دارد. درست است که انجام فعالیتها با نمایشگری درخشان و پرنور میتواند بسیار لذتبخش باشد، اما در صورت ادامه باتری دستگاه را نیز بسیار سریع خالی میکند. قصد این نیست که تا جایی نور آن را کم کنید که دیگر چیزی را نبینید، تا حدی نور را کم کنید، هم انرژی کمتری مصرف میشود و هم چشم خودتان دیرتر خسته میشود و از آسیبهای زودرس هم، جلوگیری خواهدشد. علاوه بر این، کوتاه کردن مدت خاموش شدن خودکار صفحه (حالت sleep) نیز میتواند تأثیرگذار باشد.
۷ . ویجتهایتان را کمی بهتر مدیریت کنید!
نمیخواهیم در این آموزش بگوییم که یکباره همه چیز را از روی تلفنتان پاک کنید، یا اصلاً تلفنتان را دور بیاندازید تا باتری آن مصرف نشود…! اما طبیعتاً، حذف برخی ویجتهای بیفایده که به عنوان دکور در صفحه اصلی تلفنتان جای خوش کردهاند میتواند تأثیر مهمی در مصرف سیستم داشتهباشد. همینطور این مورد باعث کاهش رم اشغال شده و در نتیجه سرعت بالاتر دستگاه نیز میشود.
۸ . Haptic Feedback را به کل خاموش کنید!
haptic feedback چیست؟ احتمالاً میدانید که هنگام لمس کردن یکی از گزینهها برای مثال در منوی گوشی، همزمان دستگاه یک ویبره خفیف خواهدزد یا صدایی کوتاه از خود منتشر میکند، به این بازخوردها haptic feedback میگویند. اگر به اندازه کافی با قسمتهای مختلف گوشی آشنا هستید که نیازی ندارید بدون نگاه کردن آنها را لمس کنید، بهتر است که این گزینهها را غیرفعال کنید. چرا که هر دفعه انجام آنها از انرژی باتری کم میکند!
۹ . به سیگنال آنتن گوشیتان بیشتر توجه کنید!
هر چه در منطقهای با آنتندهی ضعیفتر باشید، رادیو گوشی نیز تلاش بیشتری برای یافتن سیگنال میکند، به همین سبب به صورت قابلـوجهی مصرف باتری شما بالا خواهدرفت! برای جلوگیری از این مورد، میتوانید در اکثر مواقع گوشی را در جیبتان نگذاشته و آن را برای مثال مقابل پنجره یا قسمتی بگذارید که سیگنال آنتن در حداکثر حالت خود باشد. جهت گوشی نیز میتواند در آنتندهی مهم باشد! خیلی ساده یک چرخش ۴۵درجهای بر روی میز میتواند عمر باتری را افزایش دهد، عجب روش خارقالعادهای (!)، اینطور نیست؟
۱۰ . دستگاه را خنک نگه دارید!
دما دشمن باتری است، این مورد را همیشه به ذهنتان بسپارید. ایجاد فعالیتهای سنگین مداوم که باعث بالا رفتن دمای چیپست و دمای کلی گوشی میشود، علاوه بر کاهش طول عمر کلی باتری، طول عمر روزانه آن را نیز بصورت محسوسی کاهش خواهدداد. خنک نگه داشتن گوشی و قرار دادن آن در فضاهای باز، عاملی تأثیرگذار در افزایش شارژدهی باتری خواهدبود. دقت کنید که حتی قرار دادن گوشی در جیبتان بصورت فشرده و طولانی مدت نیز دمای دستگاه را بالا خواهدبرد!