به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

اکسپریا زد در مراسم CES 2013، با معرفی و ورود به بازار سر و صدای بسیاری به پا کرد و باعث شد تا حدود زیادی، تن و بدن رقبا از ورود این دستگاه قدرتمند به بازار رقابت بلرزد! در ابتدا، تبلیغات و مشخصات، در کنار ظاهر و کیفیت این گوشی باعث شد تا عده زیادی عاشق‌پیشه آن شوند، اما طبیعتاً پس از گذشت کمی مدت و بررسی‌های انجام‌شده، مشکلاتی هم برای این مدل، هم‌چون سایر پرچمداران یافت شد که تبدیل به عواملی برای فروش کمتر گوشی شد، که شاید بد نباشد نگاهی بر آنان بی‌اندازیم! پس با ما و نگاهی منتقدانه بر مشکلات اکسپریا زد، همراه باشید.

بقيه در ادامه مطلب...

عامل اول : ابعادی بزرگ، در کنار حاشیه‌های بزرگ!

Z-S4

اگر نگاهی به تصویر بالا، که مقایسه‌ای دقیق با رعایت ابعاد بین گلکسی اس۴ و زد است، می‌بینید که اس۴ با نمایشگری مشابه یعنی اندازه ۵ اینچ، اندازه کلی بسیار کوچک‌تری داشته و در حالت کلی، خوش‌دست‌تر است. علاوه بر اینکه زد حاشیه‌های بزرگی دارد، قالب کلی آن نیز کاملاً مربع‌شکل است که باعث می‌گردد تا حدودی در کنار پهنای زیاد آن، در دست گرفتن آن سخت باشد! البته که این حاشیه‌های بزرگ می‌توانند حس امنیت خوبی را منتقل کنند و طراحی گوشی را نیز متعادل‌تر می‌سازند، اما به هر حال عواقبی نیز داشتند که تا به امروز افراد زیادی را از خرید این مدل، بازداشته‌است.

عامل دوم : بهینه‌سازی نرم‌افزاری نامناسب!

XperiaZ

شاید اگر می‌خواستیم بصورت ظاهری مطلب را طولانی کنیم، این قسمت را حذف می‌کردیم و چند بخش دیگر به مشکلات اضافه می‌کردیم! اما تمامی این مشکلات به یک عامل باز می‌گردند و آن هم فقط و فقط، بهینه‌سازی نرم‌افزاری نامناسب است.

اگر از ابتدای ورود این گوشی به بازار و بررسی‌های آن، پیگیر اخبار مربوطه باشید، حتماً افراد زیادی را دیدید که برای مثال از کیفیت پایین نمایشگر، یا عملکرد ضعیف دوربین و چندمورد دیگر سخن می‌گویند! مسئله اصلی این است که نه این گوشی نمایشگر ضعیفی دارد، نه دوربین ضعیفی دارد و نه حتی سونی در ساخت آن کم‌کاری کرده! مسئله اصلی به یک عامل کوچک [یا شاید بزرگ!] باز می‌گردد، بهینه‌سازی نامناسب! اگر کمی در دنیای کامپیوتر تجربه داشته‌باشید، می‌دانید که این نرم‌افزار است که عملکرد سخت‌افزار را تعیین می‌کند! پس طبیعی است وقتی که اکسپریا زد، نرم‌افزار بهینه‌ای نداشته باشد، قطعات سخت‌افزاری آن نیز به آن خوبی که باید عمل نکنند. اما به هر حال این مشکل پابرجا نماند و پس از آپدیت‌های مداوم این شرکت، عملکرد گوشی بصورت چشمگیری افزایش یافت و اکنون و در اندروید ۴٫۳ هم، بازهم عملکرد نمایشگر و دوربین، و سایر نقاط سخت‌افزاری گوشی بسیار عالی و عاری از هر گونه مشکل شده، اما به هر حال دیرشدن این مسئله توانست میزان محسوسی از فروش گوشی را کاهش دهد. شاید بتوان این مشکل را اصلی‌ترین چیزی دانست که به گوشی‌های سونی وارد است و حتی تا حدودی آن را در زد۱، نسخه جدید زد هم مشاهده کردیم ولی به هر حال طرفداران این کمپانی باید خوشحال باشند چرا که هر لحظه این مشکلات، سریع‌تر و زودتر رفع می‌شوند.

عامل سوم : مشکلات متعدد در ساخت و تولید گوشی!

url

در طی این چند ماه و بر اساس دنبال کردن وضعیت بازار و تولید گوشی، مشکلات متعددی مشاهده شد که شاید، از کمپانی سونی بعید بود! شاید بتوان مشکل اصلی را به خط تولید این کمپانی نسبت داد چرا که فقط این زد نبود که شامل این وضعیت می‌شد، سایر مدل‌ها هم‌چون زدآر و اس‌پی هم در طی این مدت از فیلتر مشکلات بیرون آمدند!

برای مثال، از همان اول همه در جریان بودند که زد در دو سری ساخت، یکی با پنل ساخت کمپانی شارپ و یکی هم با پنل نمایشگر ساخت ژاپن‌دیسپلی عرضه می‌شد. حتی از برخی نمایندگی‌ها نیز شنیده شد که این گوشی در ۴پنل و سری ساخت متفاوت عرضه می‌شود!! در ادامه شاهد مشکلاتی در دوربین، امکانات ارتباطی گوشی هم‌چون بلوتوث و وای-فای، گرم شدن بیش از حد گوشی، جدا شدن پنل پشتی شیشه‌ای گوشی، آب‌رفتگی داخل گوشی و چندین و چند مشکل دیگر بودیم که البته، همگی عمومیت یا واقعیت نداشتند، اما چنین ناپایداری در ساخت و تولید دستگاه قدرتمند کمپانی یعنی پرچمدار آن می‌تواند مشکلات زیادی بوجود آورد. هر چند که باز هم، این موارد روزبه‌روز در حال بهبود هستند و در حال حاضر این گوشیی فاقد این مشکلات است.

سخن پایانی

نمی‌خواهیم بیهوده مقاله را طولانی کنیم چون همین الآن می‌توان درباره مشکلات نمایشگر و دوربین، یا حتی بلندگو، درپوش‌ها، رابط کاربری و چندین و چندچیز دیگر صحبت کرد اما برای هر کدام دلایلی هستند که ترجیح می‌دهیم از آن‌ها صحبتی به میان نیاید.  در حالی که اکسپریا زد دارای نقاط قوت چشمگیری بود، اما ضعف‌هایی در طراحی بدنه گوشی، مشکلاتی در ساخت و تولید و بهینه‌سازی نامناسب گوشی باعث شدند که تا حدودی عده‌ای از خریداران، از این مدل چشم‌پوشی کنند. 

ادامه مطلب
جمعه 25 بهمن 1392  - 7:06 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5827022
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی