به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

همه ما حجم انبوهی از لوح‌های فشرده، فلش‌های USB، هارد اکسترنال و دیگر ابزارهای ذخیره‌سازی را در اختیار داریم که اطلاعات ارزشمند خود را در آنها نگهداری می‌کنیم. اما یافتن اطلاعاتی خاص در میان این انبوه بی سر و سامان از وسایل ذخیره‌سازی کاری است بس دشوار که البته راهکار خاص خود را دارد و در این مقاله قصد داریم شما را با آن آشنا نماییم.


بقيه در ادامه مطلب...

ابزارهای لازم برای انجام این کار کدامند؟

  • یک نسخه از برنامه Cathy

  • دسترسی به دیسک‌هایی که باید فهرست‌بندی شوند

  • اختیاری: یک نسخه از برنامه CathyCmd برای به روز رسانی خودکار اطلاعات فهرست شده

گفتنی است که Cathy نوعی ابزار ساده و رایگان است که توسط Robert Vašíček در دهه 1990 میلادی برای آرشیو کردن فایل‌های موسیقی MP3 ساخته شد.


نصب برنامه Cathy

پس از دانلود برنامه، فابل اجرایی را از داخل فولدر زیپ شده آن استخراج یا اصطلاحا اکسترکت نمایید. به یاد داشته باشید که فولدر مقصد برای نصب برنامه می‌تواند در داخل یک سرویس ابری باشد که برای اطلاع از انواع سرویس‌های ابری رایگان می‌توانید نگاهی به مقاله تهیه شده در همین سایت بیاندازید.
پس از این کار، برنامه را اجرا (یا اصطلاحا Run) نمایید تا نواری شبیه به تصویر بالا برای شما نمایش داده شود. هنوز فایل یا فهرست خاصی وجود ندارد که بتوانید در میان آنها به دنبال اطلاعات مورد نظر خود بگردید.
به یاد داشته باشید که اگر پیام خطایی با مضمون اینکه به mfc100.dll نیاز دارید را دریافت نمودید، این بدان معنا خواهد بود که برای ادامه کار به Microsoft Visual C++ Resdistributable Package نیاز خواهید داشت. برای دانلود نسخه 32 بیتی یا 64 بیتی این بسته نرم‌افزاری نیز کافیست که روی لینک آنها کلیک نمایید.
برای شروع کار باید مشخص نمایید که می‌خواهید چه اطلاعاتی را فهرست‌بندی نمایید که این اطلاعات می‌تواند در داخل هر ابزار ذخیره‌سازی قابل دسترسی از طریق PCوجود داشته باشد . در اینجا شما را با نام منابعی آشنا می‌کنیم که می‌توانید این فرایند را روی آنها انجام دهید.

  • هاردهای لوکال

  • هاردهای اکسترنال

  • بکاپ‌های ذخیره شده روی CD/DVD

  • انواع فلش مموری

  • فولدرهای مشترک روی شبکه‌های داخلی

در ابتدا با کلیک روی تب کاتالوگ در رابط کاربری اصلی اولین فهرست خود را ایجاد نمایید. در کادر Root مسیر ذخیره‌سازی آن را به گونه‌ای که برای کامپیوتر شما قابل درک باشد معین نمایید (برای مثال: G:\MyDVDBackup or \\server\MP3s). علاوه بر تعیین محل ذخیره‌سازی فایل‌ها می‌توانید ظرفیت ذخیره‌سازی آن را مشخص نمایید.

برچسب ظرفیت، هم در برنامهCathy  نمایش داده می‌شود و هم به عنوان نام فایل مربوط به ذخیره‌سازی آن نمایش داده خواهد شد. علاوه بر تغییرات ذکر شده در بالا، شما می‌توانید نظرات خود را در باکس موسوم به Comment box ذخیره نمایید. اما برنامه Cathy به صورت پیش‌فرض برخی فایل‌های مشخص را (مثلا .tmp) را نادیده می‌گیرد با این حال می‌توانید این محدودیت را برداشته یا در صورت تمایل فایل‌های مورد نظر خود را به لیست برنامه بیافزایید. پس از اعمال تنظیمات مورد نظر خود، روی دکمه «Add» یا افزودن کلیک نمایید.
کاتالوگ یا فهرست جدید در لیست نمایش داده خواهد شد. به علاوه یک فایل جدید در داخل دایرکتوری نمایش داده خواهد شد.
اگر در رابط گرافیکی برنامه روی کادر جستجو بروید می‌توانید با تایپ یک عبارت خاص به دنبال فایل‌های مورد نظرتان بگردید.

 

علاوه بر امکان جستجوی سریع فایل‌های مورد نظرتان، می‌توانید کلیه ستون‌های موجود در داخل آن فهرست و محل ذخیره‌سازی آن را مشاهده نمایید.



همچنین اگر نتایج جستجو منبعی را نشان دهد که در زمان سرچ از طریق سیستم کامپیوتری شما در دسترس باشد می‌توانید با راست کلیک کردن روی نتیجه، فایل را با استفاده از گزینه Open گشوده یا مستقیما از طریق مسیر ذخیره‌سازی آن در Cathy آن فایل را پیدا کنید.
همین کار را برای دیگر ابزارهای ذخیره‌سازی خو تکرار نمایید و به خاطر داشته باشید که هر اطلاعاتی که از طریق سیستم شما قابل دسترس باشد قابل فهرست‌بندی است. هر چه تعداد فایل‌هایی که می‌خواهید ایندکس یا فهرست‌بندی نمایید بیشتر باشد به مدت زمان بیشتری نیاز خواهید داشت و با استفاده از ابزار Cathy می‌توانید در حدود 250 هزار عدد فایل را در 30 ثانیه فهرست‌بندی نمایید. بنابراین اگر برنامه از حالت پاسخگویی خارج شد لازم است یک تا دو دقیقه به آن زمان بدهید.

چگونه فهرست تهیه شده را به صورت خودکار به روزرسانی نماییم؟
اگر موفق شدید که بخش نخست این فایل آموزشی را بدون مشکل انجام دهید باید بدانید که چندین سال از دیگر دوستان خود جلو هستید و دست کم مجموعه‌ای قابل جستجو از تمامی رسانه‌های آفلاین خود در اختیار خواهید داشت. از این به بعد می‌توانید به سادگی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن فایل‌های قدیمی خود را بیابید.
با انجام چند اقدام ساده هم می‌توانید کار جستجوی فایل‌های خود را با اثربخشی بیشتری انجام داده و کلیه اطلاعات‌تان را به روز نگه دارید. همانگونه که می‌دانید امکان افزودن و یا کم کردن اطلاعات ذخیره‌شده روی درایوهای ذخیره‌سازی شامل هارد اکسترنال و فلش مموری وجود دارد و به همین دلیل بهتر آن است که این اطلاعات را مرتبا به روز نگه دارید. با استفاده از این برنامه می‌توانید در هر لحظه‌ که خواستید یک کاتالوگ را از داخل برنامه انتخاب نمایید و سپس روی آن راست کلیک کنید و بعد محتوی آن راRefresh نمایید که این کار مشکلاتی را برای شما ایجاد خواهد کرد.

در عوض می‌توانید از برنامه CathyCmd استفاده نماید که در واقع نوعی ابزار دریافت فرمان کوچک است و با وارد کردن فرمان مورد نظر خود اطلاعات موجود در این فایل‌ها را آپدیت نمایید. برای دریافت این ابزار کافی است به سایت Cathy بروید و CathyCmd را از داخل سایت دانلود نمایید. پس از اکسترکت کردن فایل زیپ، کافی است که اسکریپت یا دستور لازم را برای اجرای برنامه بنویسید. در داخل کادر متنی تنها کافی است که چند خط کد را وارد نمایید تا ابزار CathyCmd فعالیت خود را شروع کند. به یاد داشته باشید که برنامه تنها دستوراتی را می‌خواند که با عبارت #IGN یا #DEV شروع به فعالیت می‌کند.
پس از ویرایش کردن اطلاعات، تغییرات را ذخیره نمایید.

ادامه مطلب
دوشنبه 28 بهمن 1392  - 4:00 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5825966
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی