نوکیا X، حاصل تلاش تجاری کمپانی فنلاندی نوکیا است که سعی دارد در بازار ارزان قیمتها، غوغا به پا نماید. نوکیا بهخوبی میدانست که این رویا، تنها به کمک پسر روباتی گوگل یعنی “سیستم عامل اندروید” به واقعیت بدل میشود، پس این سیستم عامل را برروی گوشی جدیدش استفاده کرد.
بقيه در ادامه مطلب...
این تلفن هوشمند با مشخصات سختافزاری نسبتا مناسب بدون احتساب مالیات، حدودا 120 دلار قیمتگذاری شده است. نوکیا X با پردازنده دو هستهای کوالکام همراه شده که هر هسته، 1 گیگاهرتز ظرفیت دارد. همچنین برروی این مدل، از یک رم 512 مگابایتی، صفحه نمایش 4 اینچی WVGA و یک باتری 1500 میلی آمپری استفاده شده است. پس با این مشخصات، نباید نوکیا X را با مدلی همچون موتو G مقایسه نمود.
با در نظر گرفتن این مشخصات، باید گفت که احتمالا نوکیا X کمی بهتر از “متوسط” است. بدنه پلیکربناتی این مدل، نسبتا دلپذیر بوده اگرچه به دلیل ضخامت بسیار زیاد و کوچکی بیش از حد نوکیا X، کار با آن کمی دشوار است.
بهنظر نمیرسد که صفحه نمایشی که برروی نوکیا x بهکار گرفته شده، از مشکلی رنج ببرد؛ کنتراست آن بسیار بالا و قوی میباشد. همچنین از نظر تعداد پورت و چیزهای دیگر، نوکیا X در “حداقل” قرار دارد. نوکیا برروی این مدل، تنها یک لنز 3 مگاپیکسلی بدون فلاش را گنجانده و پورت هدفون را به صورت اجباری، به Nokia X اضافه کرده است. برای اجرای دوربین و عکاسی، نوکیا ایکس کمی زمان نیاز دارد اما کیفیت تصاویر گرفته شده نسبتا خوب میباشد. چون در محیطهای تاریک نمیتوانید از فلاش استفاده کنید، این گوشی شما را در محیطهای کمنور، آزرده خاطر خواهد کرد.
اما از آنجا که همه چیز مربوط به طراحی نمیشود، نوکیا X در بخش “نرم افزاری” کمبودهای خود را جبران کرده و قرار است که یک تجربه کاربری متفاوت را نسبت به گوشیهای شناخته شده اندرویدی، به کاربرانش ارائه نماید. بهاین منظور، نوکیا و مایکروسافت یک تلفیق خوب از سیستم عاملهای اندروید و ویندوز فون را در معجون “بیهویت” خود یعنی نوکیا X، گنجاندهاند.
ایده “کاشیهای زنده” بسیار جالب است؛ در حالی که دیگر لانچرها به مقوله “طراحی” بیش از حد پیچیده نگاه میکنند، نوکیا یک رابط کاربری نسبتا ساده و برازنده را برای نوکیا X طراحی کرده است. بهعنوان مثال، هیچ کلید نرم افزاری “Apps”ی برروی این مدل وجود ندارد تا کاربران بتوانند به برنامههای دانلود شده خود، دسترسی پیدا نمایند. در حال حاضر، همه برنامهها در یک لیست طولانی به ترتیب قرار گرفتهاند که کمی رابط کاربری را شلوغ کرده است، پس نیاز دارید که پوشههای متعددی را ایجاد نمایید.
شما دیگر نمیتوانید یک کاشی را بکشید و در جایی رها کنید تا یک پوشه جدید بسازید بهجای آن باید، برروی یک آیکون ضربه بزنید. برخی کاشیهای نظیر گالری تصاویر، میتوانند گسترش بیابند و تصاویر شما را به نمایش، بگذارند. در برخی موارد مانند نوار ناتیفیکیشن بار، نوکیا X به یک محصول “متفاوت” تبدیل میشود چراکه شما تنها میتوانید با این نوار کشویی، برخی تغییرات محدود را در قسمت “تنظیمات” گوشی خود اعمال کنید.
پردازنده دو هستهای نوکیا X بهنظر میرسد که قادر باشد تا تمام وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد؛ هرچند، در هنگام اجرای چند برنامه یا نسخهی نمایشی برنامه نقشه کمی کند ذهن (!) میزد و نمیتوانست تصاویر سه بعدی را به خوبی، رندر نماید. با اینحال، پردازنده در حالت کلی کاملا OK است.
نوکیا X تنها 4 گیگابایت حافظه داخلی برای ذخیره سازی فایلهای مورد نظر شما دارد و میتوانید آن را با کارت حافظه افزایش دهید. تنها فرقی که بین این مدل و نوکیا X پلاس میتوان یافت، رم 768 مگابایتی Nokia X+ بوده که سرعت بیشتری دارد. به شما پیشنهاد میکنیم که اگر به یکی از این دو مدل علاقه مند شدهاید، حتما نوکیا ایکس پلاس را تهیه نمایید.
در پشت نوکیا X، یک باتری قابل حذف ( همانند نوکیا ایکس پلاس) وجود دارد. بسیاری فعلا حدس میزنند که این دو مدل، تنها در کشورهای در حال توسعه عرضه خواهند شد.
قضاوت نهایی!
نوکیا ایکس را میتوان یک گوشی سختکوش دانست که از طرفی، فوقالعاده ارزان است و از طرف دیگر، مشخصاتی متناسب با قیمت خودش را ارائه میدهد.
باید اعتراف کرد که بهنظر نمیرسد نوکیا ایکس، خیلی بهتر از لومیا 520 باشد. لومیا 520 یک گوشی هوشمند ویندوز فونی بوده که تاکنون، فروش بسیار بالایی داشته است. همچنین میتوان لومیا 520 را یک گوشی پیشتاز نسبت به همقیمتیهایش، توصیف کرد. البته از یاد نبریم که لومیا 520 فعلا قیمت کمتری نسبت به نوکیا X دارد!
در هرحال، نوکیا ایکس به اندازه کافی خوب ساخته شده است؛ دارای یک رابط کاربری جدید بوده که تلفیقی از UI سیستمعاملهای اندروید گوگل و ویندوز فون مایکروسافت میباشد. برروی این گوشی، از چند اپلیکیشن مایکروسافت به صورت رایگان نظیر Here Maps و Outlook استفاده شده و چند برنامه اندرویدی نظیر بلک بری مسنجر برروی نوکیا ایکس، دیده میشود.
خوبیها:
- رابط کاربری متفاوت
- قیمت ارزان
- پردازنده دو هستهای
- صفحه نمایش نسبتا با کیفیت
- طراحی خوب
بدیها:
- حافظه کم
- دوربین 3 مگاپیکسلی
- میزان فضای “رم” برای اجرای چندین برنامه باهم، ناکافی میباشد.
- پردازنده نسبتا ضعیف