در رستوران اینامو در لندن، آینده شش سال پیش شروع شده است. نوئل هانویک و دنیل پاتر در دانشگاه آکسفورد با یکدگیر دوست شدند و این رستوران را با کمک هم به راه انداختند.
آقای هانویک میگوید: «ما در یک رستوران دور هم جمع شده بودیم و میخواستیم کمی خوش بگذرانیم. پیشخدمت کمی تنبل بود. دوستم خلاقیت به خرج داد و E-Table یا میزهای الکترونیکی را طراحی کرد. این میزها اکنون دارای پروانه ثبت اختراع شده است.»
با کمک این میزها میتوان نورپردازی محیط را کم و زیاد کرد و دیگر نیازی نیست برای پرداخت هزینه منتظر پیشخدمت ماند.
راجات سوری که «اِلا کارته» را بر پایه «سیلیکون ولی» تاسیس کرده است میگوید: «اگر به غذاخوریهای روم باستان نگاهی بیندازید، خواهید دید که با رستورانهای امروزی تفاوت چندانی ندارند.»
آقای سوری از دوره دکتری دانشگاه MIT انصراف داد تا در یک کافه ایرلندی در کمبریج ماساچوست کار کند. حاصل کار بسیار جالب بود. او یک تبلت رستورانی به نام Prestoرا اختراع کرد. رستوران زنجیرهای Applebee's آمریکا با او قرارداد بست و قرار است که از این تبلت در تمام 1800 شعبه خود در سراسر ایالاتمتحده استفاده کند.
او میگوید: «رستورانها محافظهکار هستند. فناوری در تمام جنبههای زندگی بشر نفوذ کرده، اما رستورانها عقب ماندهاند.»
پِرستو یک رقیب هم دارد. زیاسک «Ziosk» توسط یک شرکت تگزاسی توسعه داده شده و دو رستوران زنجیرهای Chili’s و Red Robin از آن استفاده میکنند. سرعت فروش این تبلتها به سرعت در حال افزایش است.
رباتهای پیشخدمت جای کارگران را در برخی مجموعهها گرفتهاند. البته در حال حاضر فستفودها بازار هدف این رباتها هستند، اما آقای سوری معتقد است که این روال تغییر خواهد کرد: «به نظرم، رستورانهای مجلل به این قضیه میبالند که تمام کارها را دستی انجام میدهند. اما در طول زمان همه چیز تغییر خواهد کرد. آنها به فناوری محتاج خواهند شد.»