باشگاه خبرنگاران،قطعا سیستم عامل ویندوز یکی از قدیمی ترین و پر استفاده ترین سیستم عاملهای دنیاست.
بقیه در ادامه مطلب...
سرگرم کننده ترین بازی آن روزهای ویندوز
بازیها تقریبا از زمان تولید ویندوز در دل آن جای داشته و با آن همراه بودهاند.همه ما با بازیهایی نظیر Solitaire و Minesweeper در ویندوز آشنایی داریم.بازی ۳D Pinball: Space Cadet نیز برای اولین بار در ویندوز ۹۵ معرفی شد و تا زمان ویندوز NT ۴.۰ همچنان بخشی از سیستم عامل بود.
این بازی با تم مخصوص بنفش و آبی خود برای ساعتها بسیاری از کاربران را به خود مشغول میکرد تا با بالا انداختن توپ توسط اهرمها امتیاز بیشتری کسب کنند. اما از آنجا که این بازی آفلاین بود، همیشه باید سعی میکردید تا رکورد قبلی خود را بشکنید.
این بازی آخرین بار در ویندوز XP مشاهده شد و بعد از آن در نسخههای بعدی ویندوز خبری از آن نبود و دلیل اصلی خروج آن از ویندوز، عدم تطابق آن با نسخههای جدید بود.
روی کار آمدن منوی جدید و امکانات آن
آنچه شما امروز با نام Start Menu یا Task Bar میشناسید،چندمین نسل از آن چیزی است که برای اولین بار در ویندوز ۹۵ معرفی شد. شاید امروز کمی سخت باشد که به آنها به عنوان یک قابلیت جدید نگاه کنیم، ولی در زمان خود این منوی جدید این امکان را فراهم میکرد که نرمافزارها در پوشههای تو در تو ذخیره شوند و همچنین دسترسی به سایر ابزارها همچون Shut Down ساده شود.
البته مایکروسافت در نسخه ۸ ویندوز این منو را تبدیل به Start Screen کرد که با انتقاد بسیاری از کاربران روبهرو شد. از همین روی در نسخه ۱۰ مجبور به بازگرداندن این منوی قدیمی و دوست داشتنی برای کاربران شد؛ منویی که نسل جدید و مدرن از آن چیزی است که ویندوز ۹۵ معرفی کرد.
شما این نابغه را میشناسید؟
نرمافزار آفیس اخیرا ۲۵ امین سالگرد طراحی و تولید خود را جشن گرفت.امروز شما با آفیس ۲۰۱۳ و تا چند وقت دیگر با نسخه ۲۰۱۶ سر و کار دارید؛اما اگر از روزهای اول ویندوز با این ابزار کار کرده باشید به خوبی دستیار مجازی آن را به یاد میآورید؛ دستیار مجازی که هم میتوانست یک ربات باشد، هم یک سگ و هم شخصیتی شبیه به آلبرت انیشتین.
البته شخصیت این دستیار بستگی به نسخهای از آفیس داشت که از آن استفاده میکردید. این دستیار البته در زمانهای دیگر نیز همچون وقتی که در ویندوز اقدام به جستجو میکردید، نمایش داده میشد؛ اما متأسفانه از ویندوز XP به بعد دیگر اثری از این دستیار و نابغه آن آلبرت انیشتین نیست.
درایوهای A و B برای شما کاملا آشناست
آیا تاکنون از خود پرسیدهاید چرا معمولا درایو C به عنوان درایو پیش فرض برای نصب ویندوز و ذخیره اطلاعات است؟دلیل این امر واضح است، زیرا درایو A برای اولین بار برای فلاپی دیسکتها استفاده شد و همچنین درایو B برای آن دسته از سیستمهایی که قادر به خواندن دو فلاپی دیسکت بودند.
از آنجایی که در آن زمان مادربوردها به شکل پیش فرض از دو درایو فلاپی پشتیبانی میکردند در نتیجه سیستم عامل نیز از این امر پشتیبانی میکرد و چارهای جز این نبود که درایو اصلی برای ذخیره اطلاعات و نصب سیستم عامل درایو C باشد؛ چیزی که تا کنون نیز مانده است.
در آن زمان امکان دادن نام درایو A و B به سایر درایوها وجود نداشت؛ اما اکنون با گذشت زمان شما میتوانید هر یک از درایو های سیستم خود را با حروف A یا B مشخص کنید.
همه راههای اجرای Task Manager را میشناسید؟
تا آنجایی که میدانیم Task Manager برای اولین با در ویندوز NT 4.0 رونمایی شد.در حالی که پیش از آن، برنامه Task در ویندوز برای دیدن سایر برنامههای در حال اجرا وجود داشت اما اضافه شدن امکان مدیریت یا Manage به آن ویژگیهای پیشرفتهتری را به این ابزار افزود.
این ابزار یکی از قدیمیترین ابزارهای ویندوز است؛ اما تنها کاربران قدیمی ویندوز هستند که همه راههای اجرای آن را به خوبی میشناسند. با نسخههای مختلف ویندوز روشهای مختلفی برای اجرای این ابزار کاربردی معرفی و در ویندوز ۸ نیز یک روش جدید خلق شده است.
Ctrl + Shift + Esc
Ctrl + Alt + Del و انتخاب گزینه Task Manager
کلیک راست روی نقطهای خالی از Task bar و انتخاب Task Manager
Win + R برای اجرای برنامه Run و سپس وارد کردن عبارت taskmgr
فشار کلیدهای Win + X در ویندوز ۸ و انتخاب Task Manager
اینها تنها چند نمونه از نوستالژیهای کاربران قدیمی ویندوز است. مواردی که نسل جدید مخاطبان ویندوز هیچ گاه کار با آنها را درک نکردهاند.