اسمارت فونهای بالارده امروزی قادر هستند که پردازشهای گرافیکی سنگینی را انجام دهند و دوربین پشتی آنها نیز پیشرفت چشمگیری داشته است اما با این اوصاف همچنان باتری اسمارت فونها به طور معمول میتواند تا 24 ساعت دوام بیاورد. البته این رقابت در زمینه اسمارت فونهای پرچمدار کمی سنگینتر است زیرا کمپانیهای مختلف سعی دارند با افزایش سرعت شارژ شدن دستگاهها و همچنین بهبود طول عمر باتری پیروز این میدان رقابت باشند اما نتیجه تنها زمانی معلوم خواهد شد که تمام پرچمداران را در کنار یکدیگر داشته باشیم.
بقیه در ادامه مطلب...
البته باید در این میان به باتریها نیز حق بدهیم زیرا با معرفی هر پرچمدار جدید، ضخامت آن کاهش مییابد و در نتیجه باتری کوچکتری درون اسمارت فونها قرار میگیرد اما در کل روند طول عمر باتریها رو به پیشرفت است. حال در این مقاله تصمیم داریم باتری اسمارت فونهای پرچمدار بازار را به چالش بکشیم و طول عمر و سایر نکات آنها را بررسی کنیم (از دیدگاه وبسایت فونآرنا).
همان طور که در جدول بالا مشاهده میکنید اغلب اسمارت فونهای روز بازار با مشخصات باتریشان قرار گرفتهاند که در این لیست بزرگترین باتریها با 3220 میلیآمپر به گلکسی نوت 4 و نکسوس 6 اختصاص دارد و در حالت استندبای نیز اگر گوشی از شبکه 2G استفاده کند، اکسپریا Z3 بیشترین طول عمر را دارد و میتواند تا 37.1 روز دوام بیاورد. در زمینه مدت پاسخ گویی باتری در مکالمات نیز گوشیهای آیفون 6 پلاس و نکسوس 6 قادر هستند تا 24 ساعت دوام بیاورند و در واقع بیشترین رتبه را در بین سایر اسمارت فونها در این زمینه دارند. اما همان طور که گفته شده اطلاعات موجود در جدول بالا توسط کمپانیهای تولید کننده اعلام شده، پس بهتر است که خودمان دست به کار شویم و از این اسمارت فونها بنچمارکهای مختلفی را در زمینه باتری بگیریم. ابتدا به سراغ Geekbench 3 میرویم.
Geekbench 3
Geekbench 3 یک اپلیکیشن بنچمارک برای اندروید و iOS است که بعد از آخرین بهروز رسانی خود توانست بنچمارک باتریها را نیز تهیه کند. این بنچمارک روند باتری را از صفر تا 100 در نظر میگیرد و در انتها بعد از پایان آزمایش، نتیجه دریافت شده را در کنار نتیجه سایر اسمارت فونها قرار میدهد که مقایسه آنها سادهتر شود. پس برویم سراغ نتایج؛ در زمینه رتبه بندی، گلکسی S6 در صدر جدول قرار گرفته است و محصولاتی مثل اکسپریا Z3 و الجی G4 نیز در مقامهای بعدی جای گرفتهاند و پایینترین محصول از لحاظ رتبهدهی، آیفون 6 کمپانی اپل است که در این بنچمارک حرفهای زیادی برای گفتن نداشته.
همان طور که گفته شد در این بنچمارک مدت زمان شارژدهی باتری از 100 تا 0 در کنار برخی فاکتورهای دیگر مورد نظر است و در این زمینه نیز میتوانید نتایج را برحسب دقیقه در جدول زیر مشاهد نمایید.
همان طور که مشاهده میکنید در زمینه مدت زمان شارژدهی الجی G3 نیز حرفهایی برای گفتن دارد اما گویا در زمینه فاکتورهای دیگر چندان قدر نبوده است.
PCMark
PCMark که تحت مجموعه Futuremark یکی از بهترینترین اپلیکیشنهایی است که میتوانیم از طریق آن عملکرد باتری اسمارت فونهای اندرویدی را بسنجیم (محصولات آیفون در این تست قرار ندارند). یکی از مزیتهای این تست به استفاده از تمام قابلیتهای دستگاه باز میگردد که برای مثال دستگاه در طول تست باتری به نوشتن متن، مرور صفحات وب، ویرایش ویدیو، نمایش فیلم و… میپردازد و تمام این مراحل نیز بر روی صفحه نمایش قابل مشاهده است و کاربر نیز میتواند عملکرد دستگاه در برابر این دستورات را مورد سنجش قرار دهد. بعد از اتمام تستها میزان باتری اولیه دستگاه با میزان باتری دستگاه بعد از اتمام تست مورد مقایسه و پردازش قرار میگیرد (با فرمول زیر) و در انتها یک رتبه برای گوشی تست شده ارایه میگردد.
همان طور که در نمودار زیر مشاهده میکنید در تست PCMark جایگاه گلکسی S6 و اکسپریا Z3 تغییر یافته و عملکرد باتری نماینده سونی بسیار بهتر از سایرین بوده است.
تست باتری فونآرنا
علاوه بر تستهای مختلفی که توسط دو بنچمارک Geekbench 3 و PCMark از اسمارت فونهای پرچمدار بازار تهیه کردیم، اکنون نوبت آن است که به سراغ یکی از وبسایتهای خارجی برویم که آن نیز سیستم امتیازدهی خاص خود را دارد و بعد از استفاده از اپلیکیشنهای تست مختلف و… رتبه دستگاه را بر حسب دقیقه بیان میکند. اما تفاوت این نمرهدهی با سیستم PCMark به این باز میگردد که در تستهای فونآرنا دستگاه از زمانی که باتری آن 100 درصد است تا زمانی که باتری دستگاه به صفر رسیده و خاموش شود مورد تست قرار میگیرد و در انتها نتیجه آن اعلام میشود. گفتنی است که در این تست فونآرنا، نور صفحه نمایش بر روی 200nits قرار میگیرد. پس برویم سراغ نتایج:
همان طور که مشاهده میکنید در این تست نیز نماینده سونی با نام اکسپریا Z3 رتبه بسیار خوبی نسبت به رقبا دارد و با مدت زمان شارژدهی 9 ساعت و 29 دقیقه توانسته صدرنشین این رقابت باشد. در مقام بعدی نیز گلکسی نوت 4 و گوگل نکسوس 6 قرار دارند. ته نشین جدول نیز محصولی است با نام آیفون 6 که در تست قبل نیز نتیجه مشابهی را کسب کرده بود.
حال شاید به این موضوع فکر کنید که چرا با وجود اینکه تمام تستها بر روی باتری دستگاه متمرکز بودند اما نتایج به دست آمده متفاوت است. در این خصوص باید بگوییم که دلیل این موضوع به تفاوت در روشهای تست گرفتن و متدهایی است که هر برنامه بر روی آن متمرکز شده است.