به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

 سال نو

اگرشما ساكن نيمكره شمالي كره زمين هستيد از اين پس بايد در انتظار روزهاييگرم و بهاري باشيد. نخستين روز فصل بهار به نقطه اعتدال بهاري موسوم است.

 

براي اين كه بتوانيد بخوبي مفهوم اعتدال بهاري را متوجه شويد بهتر استبدانيد كه در هر روزي از سال زمين نسبت به محور چرخش خود و خورشيد دروضعيت متفاوتي قرار مي‌گيرد و بر اين اساس مقدار تابش نور خورشيد درقسمت‌هاي مختلف اين كره خاكي متفاوت بوده و فصول مختلفي از سال را در نقاطمختلف دنيا خواهيم داشت.

 

 در دو نقطه اعتدالي يعني در نخستين روز فصل بهار و نخستين روز فصل پاييز زمين نسبت به محور چرخش خود در وضعيتي قرار مي‌گيرد كه موجب مي شود امواج نور خورشيد به‌طور مستقيم و عمود بر خط استوا بتابد و بر همين اساس تصور مي‌شود كه بايد در اين روز طول روز و شب برابر با هم باشد و 12 ساعت به طول انجامد مگر اين كه عوامل محدودكننده‌اي وجود داشته باشند كه وقوع چنين وضعيتي را امكان‌پذير نسازند.

 

اگر چه معمولا تصور مي‌شود كه يك سال 365 روز است اما حقيقت اين است كه به دليل تاثير عوامل مختلف نظير جاذبه طول سال نجومي در زمان‌هاي مختلف متفاوت خواهد بود.

 

به همين علت لحظه تحويل سال نو و يا نقطه اعتدال بهاري و حتي نقطه اعتدال پاييزي برحسب عوامل مختلف تاثيرگذار برمدت زمان يك سال نجومي اغلب از نظر روز و زمان از سالي به سال ديگر متفاوت خواهد بود و بنابراين هر سال لحظه تحويل سال نو نسبت به سال قبل چندين ساعت تغيير مي‌كند كه البته مدت زمان اين تغييرات براساس تغييرات نجومي محاسبه مي‌شود تا لحظه تحويل سال نو به طور دقيق مشخص شود.


همان طور كه مي‌دانيد زمين از محل خط استوا به دو نيمكره شمالي و جنوبي تقسيم شده است. خط استوا خطي فرضي است كه همانند كمربندي دور زمين را در محل اتصال اين دونيمكره در برگرفته است. نيمكره شمالي در شمال خط استوا و نيمكره جنوبي در جنوب اين خط فرضي قرار گرفته است.

 

نخستين روز فصلبهار در نيمكره شمالي، نخستين روز فصل پاييز در نيمكره جنوبي است. بر ايناساس مبدا آغاز سال نو روزي است كه خورشيد تا زمان عبور از نصف النهار بهنقطه اعتدال بهاري رسيده باشد.

 

يك ماه نجومي عبارت است از فاصله زماني بيندو عبور متوالي ماه از مقابل يك ستاره ثابت و اين در حالي است كه ماههلالي فاصله زماني بين دو مقارنه متوالي ماه و خورشيد است كه به عنوانمبناي تقسيم‌بندي زماني ماه‌هاي قمري استفاده مي‌شود.

 

در گذشته‌هاي دوربراي محاسبه طول دقيق سال شمسي و قمري كه مبناي آن مقارنه ماه و خورشيدبود فاصله زماني بين دو انقلاب متوالي و يا به عبارت ديگر نخستين روزهايفصول تابستان و زمستان و همچنين دواعتدال متوالي يا نخستين روزهاي فصولبهار و پاييزمحاسبه مي‌شد و براساس اندازه‌گيري متوسط فاصله زماني محاسبهشده در طي چندين سال متفاوت، طول سال شمسي نزديك به 365 روز محاسبهمي‌شود.

 

 اما امروزه منجمان به ابزارهاي دقيقي براي پيش‌بيني وقوعپديده‌هاي نجومي كه در طول يك سال اتفاق مي‌افتد دست يافته‌اند كه براساساطلاعات و داده‌هاي به دست آمده از آن، تقويم‌ها را تنظيم مي‌كنند.
 
ادامه مطلب
جمعه 28 اسفند 1388  - 2:25 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5824356
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی