به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

نوع ساده اي از ارتباط شبكه هاي بي سيم است كه حداكثر ارتباط 8 دستگاه را با تكنولوژي Bluetooth پشتيباني مي كند دستگاههايي از قبيل PDA ، نوت بوك ، تلفن هاي همراه و كامپيوترهاي شخصي از جمله اين موارد هستند . اگرچه اين تكنولوژي ممكن است در صفحه كليدها ، موس ها و Headset و Hands-free تلفن هاي همراه نيز ديده شود.



بقیه درادامه مطلب...

اين تكنولوژي در سال 1994 توسط شركت اريكسون ايجاد شد در سال 1998 تعداد كوچكي از كمپانيهاي مشهور مانند اريكسون ،نوكيا ، اينتل و توشيبا استفاده شد . بلوتوث در فواصل كوتاهي بين 9 تا 90 متر كار مي كنند اين فاصله پشتيباني به امنيت اين تكنولوژي مي افزايد چرا كه اگر كسي بخواهد ارتباط شما را شنود كند گر چه به ابزار خاصي نياز ندارد اما بايستي در فاصله نزديكي از شما قرار بگيرد مهمتري ويژگي بلوتوث اين است كه بر خلاف Infrared موانعي مانند ديوار تاثيري بر روي سيگنال آن ندارند از تكنولوژي راديوئي استفاده كرده كه خيلي گران نبوده و مصرف برق خيلي كمي دارد .

بلوتوث چیست؟

بلوتوث (Bluetooth) ابداعی دیگر برای راحتی و رفاه بیشتر است. این تکنولوژی برای برقراری ارتباط راحت تر بین وسایل جانبی و کامپیوتر ایجاد شد. مثلا تلفن موبایل شما می تواند شماره تلفن های حافظه خود را با نزدیک شدن به کامپیوتر و به صورت خودکار از آن دریافت نماید.

بلوتوث (Bluetooth) تکنولوژی جدیدی است که نام خود را از پادشاه دانمارکی قرن دهم Harold Bluetooth گرفته است که به زبان دانمارکی blatand مرکب از دو کلمه bla به معنای «تیره پوست» و tan به معنای «مردبزرگ» است که اقدام به یک دست سازی دانمارک و نروژ کرد.
بلوتوث امروزی که عده ای ترجمه آن را به غلط «دندان آبی» معرفی کرده اند، تکنولوژی جدیدی است که برای یک دست سازی ارتباط کامپیوترها و سیستم های مخابراتی بکار می رود و شاید این یک دست سازی مبنای انتخاب نام این تکنولوژی بوده است. (در این مورد مقالاتی نیز درتالار گفتگوی سایت میکرو رایانه وجود دارد).
در سال 1994 شرکت مخابراتی موبایل اریکسون پایه گذار تحقیقاتی شد که هدف آن یک اینترفیس رادیویی ارزان و کم مصرف بین تلفن های موبایل خود و وسایل جانبی بود. در فوریه 1998، پنج شرکت مرکب از اریکسون، نوکیا، آی.بی.ام. ، توشیبا و اینتل گروهی به نام Special Interest Group یا SIG در این رابطه تشکیل دادند که در سال 1999 با پیوستن چهار شرکت دیگر: 3Com و لوسنت تکنولوژی و مایکروسافت و نهایتا موتورولا تعدادشان به 9 شرکت رسید.
بلوتوث جهت ایجاد اتصال بی سیم با پهنای باند کم ابداع شد تا مصرف آن به حدی ساده باشد که وارد زندگی روزمره گردد. همانطوری که اشاره شد ساده ترین مثال برای کاربرد بلوتوث، بروز رسانی یا update کردن دایرکتوری تلفن موبایل است. امروزه برای update کردن این لیست در موبایل، یا باید تلفن ها را یکی یکی به صورت دستی وارد کنید و یا از اتصال سیمی استفاده کنید و اینکه از اشعه مادون قرمز سود بجویید تا اطلاعات را از کامپیوتر به موبایل منتقل کنید. در این رابطه باید حتما از یک برنامه سنکرون کننده استفاده نمائید تا همزمانی لازم ایجاد شود. اما به کمک بلوتوث تمام این کارها به طور خودکار و بدون دخالت کاربر و به محض ورود تلفن به محدوده کامپیوتر انجام می شود. انتقال اطلاعات بصورت خودکار و به محض ورورد به یک محدوده خاص به کمک بلوتوث امکان پذیر است.
یک روش ارتباط بدون سیم رادیویی با فرکانس 4/2 گیگاهرتز است و برای فاصله های حداکثر تا 10 متر مناسب می باشد. این ارتباط بی سیم در هر مکان و زمان کاربرد دارد و موجب اتصال کلیه لوازم سیار شما به هم می شود. مقاله ایی هم در داخل سایت میکرورایانه در مورد بلوتوث است. از مشکلاتی که کاربران تجهیزات رایانه ای و یا تلفن های همراه با آن مواجه هستند وجود سیم های ارتباطی دست و پاگیر است، که اکنون با وجود این تکنولوژی جدید بدون سیم می توان ارتباط بین تجهیزات رایانه ای و در گامی فراتر ارتباطات شبکه ای و تلفن همراه و غیره را برقرار کرد. 

این فن آوری موجب بی سابقه ترین بهره وری می باشد که با بی نیاز ساختن وسایل ارتباطی شخصی از اتصالات سیمی، انقلابی در بازار اینگونه محصولات ایجاد کرده است. 

چه گروه هایی از این تکنولوژی استقبال کرده اند؟ 
فن آوری بی سیم blue tooth به دلیل پیشرفت های کاربردیش در دامنه وسیعی از بازارها مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله استفاده کنندگان این فن آوری می توان از ارتقاءدهندگان نرم افزارها، تولیدکنندگان دوربین و لوازم جانبی، تولیدکنندگان کامپیوترهای شخصی، Laptop، دستگاه های الکترونیکی، تولیدکنندگان اتومبیل و نیز لوازم آزمایشگاهی و اندازه گیری نام برد. 

استفاده از فن آوری blue tooth چه فایده ای دارد؟ 
استفاده از این تکنولوژی به معنی رهایی کامل از محدودیت ها و دست و پاگیری های مربوطه به سیم های موجود در اتصالات است. وقتی فن آوری بی سیم blue tooth دستگاه ها را به هم ارتباط می دهد در واقع تشکیل یک مجموعه بدون سیم را می دهد که این مجموعه دائماً در حال ساده سازی وظایف و گسترش امکانات جدید می باشد. به طور مثال هنگامی که در محل کار هستیم، گوشی تلفن همراه ما به طور خودکار با رایانه شخصی ما می تواند همزمان و هماهنگ باشد و از برنامه زمانی و برنامه کاری یکسانی تبعیت می کنند. 

ادامه مطلب
شنبه 18 مهر 1394  - 11:52 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5824786
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی