جذام تا مدت ها درمان نداشت و تنها كاري كه براي بيمارانش مي كردند، ايزوله كردن آنها بود. ولي سال هاست كه تنها با تجويز چند آنتي بيوتيك، اين بيماري را كنترل و درمان مي كنند. تلفيق داپسون، كلوفازيمين و ريفامپين به مدت 6 تا 12 ماه مي تواند جذام را به خوبي كنترل كند.
2) جذام بيماري وحشتناكي است
تا سي چهل سال پيش، شايد! ولي حالا ديگر نه. روزگاري حتي در كشور خودمان، آن قدر اوضاع جذام و مبتلايانش نامناسب بود كه هنرمندان كشورمان درباره اش فيلم هاي سياه مي ساختند و كتاب هاي تلخ مي نوشتند اما حالا ديگر همه مي دانند كه عامل بيماري جذام، يك باكتري ساده است كه با تجويز چند دارو تحت كنترل درمي آيد.
3) جذام در دنيا ريشه كن شده
كم شده ولي ريشه كن نشده. برزيل، هند، نيجريه، اندونزي، بنگلادش، ميانمار و كشورهايي از اين دست كه از نظر بهداشتي اوضاع روبه راهي ندارند، هنوز با جذام دست به گريبانند.
4) جذام در ايران ريشه كن شده
كشور ما البته رشد چشمگيري در كنترل و حذف جذام داشته، ولي هنوز هم مي شود مبتلايان به اين بيماري را در آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل، گيلان، مازندران، گلستان، خراسان، سيستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، لرستان، كرمانشاه، كردستان، قزوين، زنجان و تهران سراغ گرفت.
5) هر كه ميكروب جذام به بدنش وارد شود، جذام مي گيرد
فقط 5 درصد از كساني كه به باكتري عامل جذام آلوده مي شوند، علائم بيماري را از خود نشان مي دهند و در 95درصد بقيه، سيستم ايمني بدنشان جلوي پيشرفت بيماري را مي گيرد. تازه، در همان 5 درصد هم علائم بيماري معمولا كم سروصداست. برخلاف تصور رايج، مواردي از جذام كه باعث آسيب هاي شديد و مرگ و مير مي شود، بسيار معدود است.
6) ميكروب جذام بلافاصله بعد از ورودش به بدن، آدم را بيمار مي كند
اين طور نيست! جذام يك بيماري مزمن پوستي است كه دوره نهفته اش بسيار طولاني است و از زمان ورود ميكروبش به بدن تا شروع علائم بيماري، حداقل 5 سال طول مي كشد.
7) جذام هيچ عارضه اي ندارد
اين هم يعني افتادن از آن طرف بام! عدم درمان بموقع جذام منجر به بروز ضايعات پوستي و عصبي برگشت ناپذير مي شود.
8) جذام خيلي مسري است
جذام مسري است، اما نه خيلي و 3 ماه بعد از شروع درمان، ديگر سرايت نمي كند. فقط تماس طولاني مدت با بيمار، آن هم در يك محيط بسته، مي تواند منجر به انتقال بيماري شود. با اين حال، از آنجا كه بروز علائم اين بيماري تا مدت ها طول مي كشد، پزشكان توصيه مي كنند افرادي كه در تماس با بيماران جذامي هستند، سالانه آزمايش بدهند و چك آپ شوند.