حوادث اخير فلسطين بخصوص در مقطع كنوني و رخدادهاي خاورميانه يكي از
مهمترين رخدادهايي است كه اينك نظر محافل سياسي خبري جهان را به خود معطوف
داشته و به رغم تلاشهاي كاذب تاكنون نتوانسته اند به يك هم انديشي كافي دست
يابند. اگرچه مقامات رژيم صهيونيستي و آمريكا تلاش مي كنند اينگونه وانمود
كنند كه بنيان گذار و راهبر اصلي حوادث خاورميانه براي رسيدن به صلح هستند
اما كارشناسان معتقدند رويدادهايي ديگري در حال تحول است. آنچه كه امروز
بعنوان حوادث الخليل و شهرك سازي هاي صهيونيستي در حال گسترش است به اعتقاد
كارشناسان ناقض اصلي توافقنامه صلح است .
بقيه در ادامه در گفتگوي زيرآقايان دكتر حسين كنعاني مقدم، كارشناس مسائل فلسطين و خاورميانه ،دكتر حسين شيخ الاسلام ، مشاور بين المللي رئيس مجلس و دبير كنگره بين المللي جمعيت فلسطين ،حجت الاسلام سيد محمد حسين رئيس زاده ، رايزن فرهنگي ايران در لبنان و
حجت الاسلام سيد ابوالفتح دعوتي، كارشناس مسائل فلسطين در خصوص حوادث خاورميانه و مسائل فلسطين به طرح ديدگاههاي خود پرداخته اند.
راديو گفتگو: آيا حوادث الخليل به جاي خاصي رسيده است؟
دكتر كنعاني مقدم: روند يهودي سازي در مناطق اسلامي مناطق اشغالي فلسطين سالهاست كه ادامه دارد. سالها شاهد هستيم كه يهوديان با حمله به مناطق مقدس فلسطين مانند قدس و الخليل مي خواهند اين مناطق را جزء آثار باستاني و هويتي صهيونيست ها معرفي كنند. اين اقدامات زماني اتفاق مي افتد كه نقش ها و طرح هاي سازش در منطقه با شكست مواجه مي شود و اسرائيلي ها در موضع ضعف قرار مي گيرند نسبت به اين مسائل اقدام به اين كارها مي كنند تا فشارهاي بيشتري روي مردم بياورند. در سال 1996 يك پروتكلي تحت عنوان پورتكل الخليل بين تشكيلات خودگردان و تل آويو امضا شد كه مدعي بودند در مسجد الخليل معبدي دارند و بايد در آن مستقر شوند و مسجد را از آن خودشان مي دانستند و اقداماتي را شروع كردند . چند شوك ايجاد كردند ، تعدادي از فلسطيني ها را اخراج و تعدادي را هم كشتند . ساختمان اصلي آن ابعادي در حدود 40 در 30 متر است كه قبه اي نيز دارد كه 4 هزار سال قدمت اين مسجد است. اعتقاد بر اين است كه پيكر حضرت ابراهيم و همسرش ساره و همچنين پيامبراني مانند حضرت يعقوب، يوسف، اسحاق و اسماعيل در آنجا مدفون است. البته وقتي در جنگهاي صليبي اين مسجد را تصرف كردند 90 سال تبديل به كليسا شد و بعد از حمله صلاح الدين ايوبي اين منطقه باز مسجد شد و توسط صلاح الدين ايوبي ده خانواده مسئول كليد داري اين مركز شدند . 500-600 هزار نفر شهرك نشين در اين منطقه حضور دارند كه خودشان را به وضعيت منطقه تحميل مي كنند . پس جمعيتي متغير دارند.
راديو گفتگو: آيا تصميم گيري براي يهودي سازي فقط تصميم خودسرانه اسرائيلي ها است يا امريكايي ها هم در اين تصميم گيري موافق هستند؟
دكتر كنعاني مقدم: امريكايي ها در يك روندي كه از قبل داشتند كه تحت لابي آيپك در امريكا عمل مي شود كه كاملا فلسطين و سرزمينهاي اشغالي بايد يهودي سازي شود و ا ينجا سرزمين موعود آنها است و بر همين اساس به دنبال تخريب مسجدالقصي هستند. تاريخ نشان داده كه رئيس جمهورهاي آمريكا قبل از اينكه بخواهند كانديد رياست جمهوري در امريكا شوند بايد بروند به آيپك و در آنجا سوگند بخورد كه منافع و امنيت و مقاصد اسرائيل را حفظ خواهد كرد و سياستمدران آمريكا تحت تاثير آيپك هستند. پس امريكا از بحث يهودي سازي حمايت مي كنند هر چند در مذاكراتي كه داشته اعلام كرده كه بايد شهرك سازي ها متوقف شود ولي دولت اسرائيل و كنست نپذيرفتند و معتقدند اگر شهرك سازي نكنيم با مرگ اسرائيل مواجه مي شويم. كه نشان دهنده اين است كه آنها ( اسرائيلي ها ) به دنبال اشغال كامل سرزمين فلسطين هستند.
راديو گفتگو: آيا واقعا ميان امريكا و اسرائيل بر سر اداره و يهودي سازي مناطق اشغالي اختلاف نظري وجود دارد كه برخي مقامات امريكايي معتقدند ابتدا خاورميانه و سپس فلسطين اما مقامات اسرائيل معتقند اول فلسطين و سپس خاورميانه؟
شيخ الاسلام: وقتي مي گوييم آمريكا بايد ببينيم كي را مي گوييم . امريكا به معني استكبار يا آنچيزي كه دنيا را گروهي به اسم آن اداره كنند . حدود 150 سال پيش، از زماني كه اهميت نفت و جايگاه آن مشخص شد اسرائيل ايجاد شد و شعارشان از نيل تا فرات بود و يك حالت مذهبي و ديني هم به آن دادند و هولوكاستي هم در فلسطين راه انداختند. فلسطيني ها را بيرون كردند. و چيزي كه امروز مي بينيم يعني از زماني كه اهميت نفت در موتوريزه شدن دنيا مشخص شد اروپاييان و امريكايي ها اين سياست را پي گرفتند . امريكا الان با كنترل اين جريان چين را نيز كنترل مي كند اروپا را هم كنترل مي كند به اين ترتيب اسرائيل يك بچه نا مشروعي است كه در اين منطقه متولد شده و آنها هم تا وقتي كه اسرائيل در جهت سياستهايشان بر كنترل جهان و بر سلطه برجهان موثر است حمايت مي كنند. پس بين اين دو اختلافي وجود ندارد . تمام مقامات مهم امريكايي معتقدند كه امنيت اسرائيل جزء امنيت ملي ما است.
راديو گفتگو: زماني كه امريكايي ها به عراق آمدند عده اي با استدلال شما معتقد بودند كه امريكايي ها عراق را ترك نخواهند كرد چون اهداف دراز مدتي دارند و عده اي هم به اين امر اعتقاد نداشتند اين جمع اضدادي است . اگر استدلال شما درست باشد بايد امريكايي ها در عراق حضور داشته باشند.
دكتر شيخ الاسلام: من عرض كردم آنچه كه براي امريكا مهم است كنترل بر نفت است . در عراق هم همين گونه است. عراق فرقي با ما ها دارد و آن اين است كه عراق بيش از حد هر كشور نفت خيز ديگري منطقه كشف نشده دارد و چاهاي جواني هم دارد كه بخاطر وجود صدام سرعت توسعه به اندازه ما و عربستان نبوده و خيلي از مناطق كشف نشده .حال امريكايي ها بلافاصله كه به عراق وارد شدند به كاخ رياست جمهوري نرفتند بلكه وزارت نفت را گرفتند و اولين كاري كه كردند يك قانون نفتي را به عراق تحميل كردند كه عراق را به چهار قسمت تقسيم كرد و گفت مناطقي كه اكتشاف نشده و آن مناطقي كه اكتشاف شده و استخراج نشده را برايشان قرارداد مشاركت در توليد ببنديم و اين قانون را متاسفانه دولت عراق به زور امريكايي ها تصويب كرد .
نفت اول در پنسيلوانياي آمريكا پيدا شد حدود 150 سال پيش و اهميت آن را فهميدند در نفت مهم اين است كه مطمئن باشي فردا نفت داري پس امريكايي ها فهميدند كه امنيت نفت خيلي مهم است . اگر امنيت نفت را دستت گرفتي چيني كه نصف نفتش را وارد مي كند مي تواني با هاش بازي هم كني. به اين دليل آمدند اول قرارداد امتيازي بستند . پس امتياز استخراج نفت را در مناطق به دست گرفتند . تمام نفت دنيا با اين فرمول استخراج مي شد و در اختيار 7 كمپاني بزرگ بود ( هفت خواهران) قيمت كنترل شده بود اين روال ادامه داشت تا ملي شدن نفت در ايران . از بعد از ملي شدن نفت در ايران است كه يك فروشنده و يك خريداري پيدا مي شود . پيچيده ترين و با ارزش ترين دانش در جهان دانش نفت است.آنها آمدند وگفتند كه شما نمي توانيد استخراج كنيد و دانش را ندارد پس قرار داد مشاركت در توليد مي بنديد( انقلاب اسلامي و قانون اساسي ايران يكي از مهمترين ضربه ها را به استكبار زد) كه گفتند 50% تقسيم مي كنيم كه بعد از ملي شدن نفت باب شد بعد از انقلاب قانون اساسي ايران تصريح دارد كه مالكيت معادن ما نمي تواند به خارجي داده شود.يعني اختيار معادن با ما است هرچند آنها در استخراج سهيم باشند . در قرارداد امتيازي هر چي بود مال آنها بود و قيمت را هم خودشان مشخص مي كردند بازار توليد شد مثلا 50% نفت مال آنها بود و از بعد از انقلاب ،نفت مال خودمان است قيمت كه بالا مي رود همه اش مال ما است و ما پول خدمتي كه آنها انجام مي دهند را مي پردازيم. حالا يواش ، يواش قراردادها به سمت قرادادهاي خريد خدمت مي رود. و به عراق تحميل مي كنند كه اينگونه عمل كند يعني مهمتر از حضورشان حضور نفتي آنها در عراق است.
راديو گفتگو: آيا در حال حاضر آنچه كه امروز در ميحث فلسطين بعنوان سرزمين صلح مطرح است كه آنها مي خواهند انجام دهند بااين تحليل و شرايط يك امكان رشد و نبوغ وجود خواهد داشت يا نه؟
دكتر كنعاني مقدم: غربي ها معتقدند خاورميانه هارتلند است كه چهار خصوصيت دارد. يكي ژئوپلوتيك كه منحصر به فرد است، يكي ژئو اكنوميك در بحث انرژي كه نفت دارد و يكي ژئو كالچر كه بعد از انقلاب اسلامي خيلي مطرح شده كه خود اسلام در منطقه بعنوان يك مجموعه اي از حوادث سياسي، اجتماعي و فرهنگي دارد كه در رابطه با حكومت جهاني اسلام صحبت مي كند و ژئو استراتژيك . اگر هارت لند را بگوييم كه امريكايي ها معتقدند كه بايد در اختيار داشته باشند. اسرائيل يكي از پازل هاي صهيونيست بين الملل است. آنها به اين تصميم رسيدند كه بايد اين منطقه را براي خودشان حفظ كنند ولي مي بينند كه تعدادي در مقابل آنها مقاومت مي كنند يعني در مقابل توسعه طلبي امريكا ، استكبار و در مقابل هژموني امريكا و زياده طلبي صهيونيستي و نژاد پرستي مقاومت مي شود پس اين مقاومتها بايد شكسته شود همه راه را رفتند اما نتواستند پس حالا مي گويند كه بياييد صلح و سازش كنيم آنها مي گويند كه خاورميانه وجود دارد حالا نتوانستيم آن را كنترل كنيم و اسرائيل را ايجاد كرديم كه ساختار نظامي دارد ما اينها را گذاشتيم در اينجا قرار گيرند و تا ما قدرت خودمان را حفظ كنيم حالا اينها( خاورميانه ) دنبال اين هستند كه يك خاورميانه اسلامي درست كنند اما ما مي گوييم كه يك خاورميانه عربي و عبري درست شود . صهيونسيت بين الملل كه امريكا يك پازل آن است به دنبال تصرف هارت لند است به هر قيمتي كه باشد.
راديو گفتگو: آيا آن آرمانها و ايده آل هايي كه در نزد صهيونيستها است با توجه به تب و تاب و التهابي كه در درون خاورميانه فعلي است مي تواند با هم همخواني داشته باشد؟
رئيس زاده: با توجه به شرايطي كه فعلا در منطقه حاكم است نه تنها شرايط براي آرمان گرايي اسرائيل فراهم نيست بلكه نابودي آن نيز رقم خورده و مقاومت اسلامي در منطقه خصوصا در لبنان و غزه كه در عمليات 33 و 22 روزه شكل گرفت اين آرمانگرايي اسرائيل را در مرحله عمل با ناكامي روبرو كرده وبا شكست مواجه ساخته. اسرائيل در يافتن آرمانگرايي خودش كه سرزمين فلسطين و قدس شرقي را بعنوان پايتخت خودش قرار دهد و اين سرزمين را يهودي سازي كند دست به تحريكاتي زده است كه ما شاهد شهرك سازي و كوچ اجباري فلسطينان هستيم وليكن با توجه با مقاومت و روح نهضت بيداري كه در جامعه اسلامي و خصوصا مقاومين فلسطين و لبناني وجود دارد شرايط را براي رسيدن به آن آرمان براي اسرائيل مهيا نشده بلكه با مانع هم روبرو كرده است.
راديو گفتگو: آيا يهودي سازي سرزمينهاي اشغالي را مي توانيم به اين معنا بگيريم كه اسرائيلي ها ديگر به دنبال آن قدرت آرماني خودشان نيستند و مي خواهند به نحوي خودشان را از اين منجلاب نجات دهند.
رئيس زاده : اينها در صدد آن هستند كه آن علائم اسلامي در منطقه كه بحران تاريخي و ايدئولوژيكي و بحران مشروعيت را براي آنها فراهم كرده بود را از بين ببرند و بتوانند به آن آرمان اصلي خودشان كه تشكيل دولت خالص يهودي در سرزمين فلسطين است برسند. اينها براي يهودي سازي فلسطين دنبال سه هدف ايدئولوژيكي و امنيتي هستند. آنها مي خواهند اثبات كنند كه اين سرزمين بر اساس آنچه كه در باورهاي يهودي ها است كه اختصاص به يهوديان داشته و دارد و در آينده هم سرزمين خالص يهوديان خواهد بود و از طرف ديگر بحرانهايي كه ناشي از حضور فلسطيني ها و نمادهاي اسلامي در اين منطقه است را از بين ببرند.
راديو گفتگو: آيا درشرايط روز مقامات تل آويو قبول دارند كه دچار يك شكنندگي سياسي شده اند يا نه و اگر قبول دارند اظهارات اخير مقامات تل آويو مبتني بر چه اصولي است . برخي معتقدند كه شخصيت نتيان ياهو يك آدم تهاجمي است بنابراين وجود اين آدم مانع از ايجاد صلح مي شود آيا اين دو در كنار شكنندگي مقامات اسرائيل مي توانند يك جمع اضداد را در خودش راه دهد؟
دعوتي :در اسرائيل هميشه سياستهاي متضاد وجود داشته و از آن ابتدا هم كه اينها شروع به كار كردند يك قاعده آنها شايد اين بوده است كه يك قولي و يك نظريه اي نباشد . در هر كجايي كه يك حركت صهيونيستي شديد ايجاد شده عمدتا اينها يك مخالفاني هم خودشان مي ساختند كه در هر دو كفه جنگ، آدم داشته باشند. آقاي نتيان ياهو يك شخصيت شديد و افراطي است ودر برابر آن حتي آدمهاي شديد موضع گيري كردند مثلا آقاي پرز مخالفت دارد با حركتهايي كه الان انجام مي دهند مثل يهودي نشيني هايي كه الان صورت مي گيرد كه معتقد است الان وقت آن نيست.
راديو گفتگو: امريكايي ها چه نظري دارند؟
دعوتي : فهميدن عقيده واقعي آنها خيلي دشوار است ولي در آنجا هم موضع ها دوتا است . امريكا چون يك حضور بيشتري در عالم دارد و پرستيژديگري دارد در ظاهر و در سخنانشان مقداري ملايم تر صحبت مي كنند . كه مثلا حقوق بشر يا حقوق اعراب را مراعات كرده باشند و وليكن عملا اينها سربازشان كه همان آقاي نتيان ياهو باشد عمليات را انجام مي دهد.
راديو گفتگو: آيا واقعا ديدگاه نتيان ياهو براي يهودي سازي شهركها مي تواند به نتيجه برسد؟ اينها به دنبال چه هستند؟
دكتر شيخ الاسلام: استكبار براي اينكه جهان را كنترل كند تصميم گرفت درياي نفت را كنترل كند به اين دليل اسرائيل را ايجاد كردند و مذهبي كردند و اين دو خط آبي كه روي پرچم اسرائيل گذاشته شده يعني ازنيل تا فرات . يعني تا آخرش هستيم مثل پرچم ما كه الله اكبر دارد و ما هيچ وقت از اين الله اكبر دست برنخواهيم داشت . سياستهاي استكبار خوب پيش مي رفت تا پيروزي انقلاب ايران كه پيروزي انقلاب همه اينها را برعكس كرد يعني شاه طرفدار اسرائيل ،تبديل شد به اسلام انقلابي ضد اسرائيل . كمي بعد از پيروزي انقلاب ديديد كه اسرائيلي ها تا بيروت پيش آمده بودند و بعد مقاومت ايجاد مي شود از بيروت اسرائيلي ها را بيرون كردند و از نوار جنوب لبنان هم بيرونشان كردند از غزه هم همين طور. اسرائيلي ها ديوار دارند مي كشند به اين معنا كه مي خواهند پشت ديوار سنگر بگيرند. در دهه 80 پرز كتابي نوشت بنام خاورميانه جديد گفت صهيونيست ها ، مي خواستيد توسط ما اين منطقه را كنترل كنيد ديگر نمي شود كه از نظر نظامي اين منطقه را كنترل كرد اينها بيدار شدند و مقاومت مي كنند بياييم از نظر سياسي، اقتصادي، فرهنگي اينجا را كنترل كنيم . در چارچوب تز نظم نوين جهاني به معناي آقايي آمريكا بر كل جهان مي شود آقايي اسرائيل بر اين منطقه را طرح كرد و استكبار هم با اين سياست پيش رفت تا بعد رسيده به امروز كه ديگر حتي توان سلاح متعارف اسرائيل تهديدي براي منطقه نيست بلكه اسرائيل در تهديد است يعني اسرائيل ديگر نمي تواند اهداف استكبار را تحقق ببخشد و اسرائيل از نظر مفهوم و معنا دارد مي رود و الان در يك لاك دفاعي قرار گرفته براي وجود خودش .به اين دليل جامعه اسرائيل بطرف تندروي مي رود كه خودش را حفظ كند. نتان ياهو ، زاده اين قضيه است . نتيان ياهو مي فهمد بايد اين شعار ها را بدهد تا بتواند بماند بر سر كار بيايد اين كارها را بكند تا اميد بدهد.
راديو گفتگو: چرا جناح ميانه با او مقاومت مي كنند؟
دكتر شيخ الاسلام: عقيده ميانه اين نيست . ميانه مي گويد اگر با اين روش بروي جلو ،جنگ مي شود وما در جنگ نابود مي شويم. اما الان نتيان ياهو برده است و انتخابات اسرائيل نتيجه فكر صهيونيستها است.
راديو گفتگو: آيا شرايط فعلي منطقه احتمال بركناري هيات سياسي اسرائيل را در پي خواهد داشت يا نه؟
رئيس زاده: امروز دولت اسرائيل با مشكلاتي در منطقه و در سطح بين لمللي روبرو است . دولت اوباما با مشكلاتي در كشورهاي مختلفي ( عراق ، افغنستان، فلسطين و..) و بحرانهايي با كشورهاي عربي دارد كه منشا آن مساله فلسطين است . امروزه دولت امريكا اولويتش كشورهاي عراق ، افغانستان و بحراني است كه با كشور ما دارد . لذا دولت اوباما دنبال آن است كه مساله خودش را فرافكني كند و حل مشكل خودش با دولت اعراب مساله يهودي سازي و شهرك سازي كشور فلسطين است.
راديو گفتگو: پس شما حدس مي زنيد اسرائيل براي سر پوش نهادن به اين ضعف، متوسل به يك جنگ ديگري مي شود؟
رئيس زاده :دولت اسرائيل قطعا به كشور لبنان و غزه حمله خواهد كرد . بخاطراينكه اهداف استراتژيكي اسرائيل در حمله به لبنان و فلسطين تحقق پيدا مي كند . اولا در كنار گوش اسرائيل قدرت غني نظامي همچون حزب الله قرار دارد كه روز به روز اين قدرت قوي تر مي شود و طبيعي است كه حضور قدرت قوي در كنار اسرائيل تحت عنوان حزب الله و مقاومت اسلامي براي اسرائيل مورد قبول نيست از طرف ديگر شكستهايي كه اسرائيل در عمليات 22 روزه و 33 روزه خورد ابهت اسرائيل در منطقه و دنيا شكست و آن اسطوره شكست ناپذير اسرائيل در جنگها شكسته شد . بنابراين اسرائيل براي بازخواني و براي دوباره سازي آبروي از دست رفته خودش و براي مقابله با قدرتي كه در كنار گوش او قوي تر و استوارتر مي شود قطعا بايستي اين نيروها را از بين ببرد و آن بازسازي را كند تا بتواند به اهداف از پيش تعيين شده خودش نائل آيد. امروز اسرائيل براي حمله به لبنان و غزه با دو مشكل اساسي روبرو است يك آن است كه اسرائيل به آن نتيجه رسيده است كه اگر جنگ سومي صورت گيرد و در اين جنگ سوم نيز شكست را تحمل كند بنابراين زوال اسرائيل نزديكتر ونابودي آن سرعت بيشتري خواهد گرفت. بنابراين اسرائيل دنبال يك عمليات عليه كشور لبنان است كه اولا 80% پيروزي در آنجا قطعي و تضمين شده باشد و از سوي ديگر پايان جنگ هم به دست او باشد وليكن با توجه به وجود اوضاعي كه در منطقه وجود دارد اولا چنين تضميني براي اسرائيل وجود ندارد.
راديو گفتگو: واقعا اسرائيلي ها در آن توان هستند كه جنگ ديگري راه بي اندازند؟
دكتر كنعاني مقدم: امريكا و اسرائيل يك استراتژي مشترك و متحدي دارند در تاكتيك و اولويتها ممكن است با هم مقداري تفاوت داشته باشند . الان اسرائيل بعد از شكستهايي كه اتفاق افتاده در وضعيت خاصي قرار دارد. مهاجرت معكوسي كه اتفاق مي افتد و اوضاع داخلي آن تغيير كرده وسيستم جنگ افروزي كه اسرائيل دارد ماشين جنگي است كه اين ماشين جنگي بايد كار كند . تا زماني كه حمايتهاي نظامي امريكا از اسرائيل و وجود تسليحات هسته اي در اسرائيل وجود دارد و امكانات حمله به كشورهايي مثل لبنان و غزه را دارد اسرائيل سعي مي كند از اين ماشين جنگي خودش استفاده كند.
راديو گفتگو: آيا ممكن است اسرائيل جدايي از نظر امريكا اقدام كند؟
دكتر كنعاني مقدم: نمي شود گفت كه بدون نظر آنها مي تواند اينكار را كند. حتما با آنها مشورت مي كند اما ممكن است در اتخاذ سياستهاي بين الملل امريكايي ها بيايند در موضعي قرار گيرند كه بخواهند بين اعراب و اسرائيل وساطت كنند .لابي صهيونيستها در امريكا( آيپك) معتقد است كه بايد يهودي سازي ادامه پيدا كند.آنها اصلا معتقد به تشكيل دو دولت نيستند . اين اختلافاتي كه است در اولويت بندي زماني هم قرار مي گيرد. ممكن است آرمانشان نيل تا فرات باشد اما مي گويند در اين مقطع تصميم مي گيريم مثلا مساله غزه را حل كنيم .ما بايد هميشه آماده باشيم يعني هيچ موقع ما در اين منطقه با وجود اسرائيل نمي توانيم بگوببم كه آرامش داشته باشيم.
راديو گفتگو: آيا اتفاق نظري كه در ميان مسئولان اسرائيل است مي تواند آنها را به نقطه ساحل آرامش ببرد؟
دعوتي:انقلاب الهي اسلامي كه در ايران بوجود آمد يك حركتي است كه زاده هاي آن حزب الله و حركت انقلابيون در فلسطين است يك موجودي است كه اگر رهايش كنند منافع و مطامع آنها را مي بلعد نه با نظامي گري بلكه با انديشه كه حتي در مسيحيت هم حركت مي كند . اگر بخواهند تحملش كنند كه در حقيقت قدرتي مي شود كه آنها به نتيجه اي خواهند رسيد كه در جايي جلويي اين را بايد سد كنند . استكبار جهاني نمي تواند از استكبار خودش دست بردارد ولي مي تواند ترمز كند. ما هم از عدالتخواهي خودمان ترمز نمي كنيم بنابراين در حال حاضر اسرائيل در اينجا ممكن است كمي بايستد ولي شيطنت خواهد كرد پس ما بايد آمادگي داشته باشيم كه اينها اين وضع را نمي توانند تحمل كند و دفاع هم نمي توانند كنند كه من معتقدم اگر دست به حركتي بزنند هلاكتشان سريعتر مي شود براي اينكه الان ما كشورهاي اسلامي را نتوانستيم راه اندازييم ولي اگر چنين كاري شود معلوم نيست در خارج چه حركتهايي شود بنابراين علت حوصله آنها اين است كه نمي توانند تخمين بزنند كه چه خواهد شد.
راديو گفتگو: آيا مجامع بين المللي مانند سازمان كنفرانس اسلامي مي تواند يك مركز ميراث فرهنگي اسلامي تشكيل دهد تا آن هم در قالب اين حل و فصل شود؟
دكتر شيخ الاسلام : اختلاف در جامعه اسرائيلي يك اختلاف جدي است از بعد از اينكه پرز آن كتاب را نوشت و اكثر جامعه اسرائيل ومتفكرين اسرائيلي به اين نتيجه رسيدند كه حرفهاي پرز درست است آقاي اسحاق رابين را سركار آوردند تا اين را اجرا كند رابين مي گفت كه بايد اين را اجرا كند و اجرا هم كرد يعني قبول كرد معادله صلح درمقابل زمين را. تندروهاي اسرائيل رابين را زدند آن كسي كه رابين را زد گفت كه من دستور خدا را انجام دادم . اين درگيري در داخل اسرائيل جدي است . اينكه آقاي پرز و جامعه اسرائيلي بعد از انقلاب و شكستهاي مستعمر در لبنان و غيره به اين نتيجه رسدند كه اين روش را نمي شود ادامه داد براي حفظ هر آنچه كه باقي مانده يك واقعيت است . اسرائيل كه اساسش ارتش است و پايه آن با اين دو جنگ كه شكست خورده لرزيده. اين ارتش بايد مطمئن باشد اگر جنگي را شروع كند مي برد كه بتوان به جامعه اسرائيل نشان دهد كه هستم واز اينجا فرار نكنيد . در داخل جامعه اسرائيلي بخاطر اينكه مي فهمد كه اگر علت وجودي اش را براي استكبار از دست دهد ديگر استكبار پشتش نمي ايستد . سلاح متعارفش كه از دست رفته نمي تواند ديگر تهديد باشد. الان اسرائيلي ها مي دانند كه توان حماس بيش از جنگ 22 روزه است. اينها به جنگ نمي روند الا اينكه مطمئن باشند پيروز مي شوند. الان تنها چيزي كه اسرائيل دارد سلاح اتمي آن است و اين داستان كه امريكايي ها راه انداختن ( اجلاس اخير) براي اين است كه كاربرد سلاح اتمي را وارد كنند در مقابل آنهايي كه ازشان مي ترسند و الان كاري ندارند به آنها اطميانان بدهند كه در مقابلشان از سلاح اتمي استفاده نمي كند .( صحبتهاي آقاي اوباما كه گفته من در مقابل كساني كه به ما حمله كنند اما از سلاح اتمي استفاده نكنند حتي اگر از سلاح بيو لوژيك استفاده كند ما در برابر او از سلاح اتمي استفاده نمي كنيم الا ايران و كره شمالي و...) اينجا او سلاح شيميايي را كه قرار بوده خودش نابود كند تا حالا هم نكرده از معادله خارج مي كند يعني اين سلاح را نگه دارد و به دنيا مي گويد كه اشكال ندارد نگه داريد وحتي استفاده كنيد الا ايران و كره شمالي .اسرائيلي كه به اين كنفرانس دعوت شده بودند نمي روند .اوباما مي خواهد بگويد اسرائيل براي ما تنها به اين دليل ارزش دارد.
راديو گفتگو: ممكن است اين استدلال روي ديگري معني داشته باشد كه اگر بين اسرائيل و ايران اتفاقي افتاد ما كنار هستيم؟
دكتر شيخ الاسلام: نه اينگونه نيست و صريح مي گويد كه ما پشت سرش هستيم. من اصلا قبول ندارم كه اسرائيلي ها مي توانند كاري كنند بدون موافقت امريكا.
راديو گفتگو: چرا اوباما اين دو را ( ايران - اسرائيل)بغل هم قرار داد؟
دكتر شيخ السلام :تعيين كننده همين دو تا است امريكايي ها چيزي را كه در طي زمان ساخته اند دارد از دستشان مي رود تنها چيز موثرش سلاح اتمي و سلاح هاي كشتار جمعي است. اين را وارد معادله مي كند چون اسرائيل با سلاح متعارف پايتخت چه كشوري را بزند كه الان تل آويو اسرائيل در خطر است از طرف يك گروهي در لبنان كه طرفدار ايران هم است. اسرائيل ديگر آن قدرتي كه ادعا مي كرد ( جنگ 6 روزه اعراب و اسرائيل) را ندارد . اسرائيل الان در يك لاك دفاعي است و ناچار است به سلاح اتمي تكيه كند و به اين دليل سلاح اتمي اسرائيل در مقابل ايران وارد معادله مي شود.
راديو گفتگو: آيا پيش بيني مي شود كه كشورهاي اسلامي با تاسيس مجموعه اي با ميراث فرهنگي اسلامي راهي براي اين بحران بيايند ؟
دكتر كنعاني مقدم: الان سازمان كنفرانس اسلامي كه براي دفاع از ملت فلسطين و حمايت از قدس تشكيل شده كاركرد خودش را از دست داده. الان مي بينيم مراكز اسلامي يكي ، يكي محو مي شوند واينها هيچ عكس العملي نشان نمي دهند. اگر ايران پيش قدم شود و پيشنهاد كنند كه يك سازمان حفظ ميراث فرهنگي اسلامي تشكيل شود و تمامي اماكن اسلامي را در يونسكو ثبت كنند . يك پيشنهاد ديگر هم بحث تامين اقتصادي اسرائيل است. الان دنيا ما را تحريم كرده ولي چرا الان ما به سمت تحريم عليه اسرائيل نمي رويم. ما بايد مقابله كنيم با آنها يعني كشورهاي اسلامي را وادار كنيم تا اسرائيل را تحريم اقتصادي كنند . هميشه در مقابل تهديدها اتمي و تهديدهاي نظامي ما هم راهكارهايي داريم كه مي توانيم روي آن عمل كنيم نكته ديگر اينكه آقاي اوباما مي گويد من سلاح اتمي را كاربردي مي كنيم مي گويد سلاحي كه باشد و به درد نخورد چه فايده اي دارد يعني از بازدارندگي بيرون بيايد . بالاخره دنبال اين است كه به اسرائيل مي گويد اگر سلاحت را كابردي كني مي تواني از آن استفاده كني و به ما مي گويد كه اصلا تحقيقات نبايد كني و نبايد وارد صحنه مطالعات تحقيقاتي آن شوي . امريكايي ها استراتژيكي دارند بنام چيكن ( مرغ) يعني بزدل است مي خواهند مسائلي ايجاد كنند كه در گفتمان آقاي اوباما و حتي اسرائيلي ها بيشتر سياست چيكن باشد . مي خواهند مسائلي ايجاد كنند كه ما را يا مقاومت را از ميدان به در كنند . اعراب را مي ترسانند و ايران هراسي ايجاد مي كنند همه بخاطر اين است كه ما را محدود كنند و ما براي مذاكره به سمت امريكا برويم.
راديو گفتگو: در اسرائيل ملت سازي صورت نگرفته چون اين فرايند صورت نگرفته احتمال مقاومت آنها بسيار ضعيف است با اين شرايط جو داخلي اسرائيل چگونه است؟
دعوتي: جمعيت اسرائيل به دليل مهاجرتهاي گوناگوني كه داشته يك جمعيت منسجمي نيست . مهاجرين فرهنگها و شخصيتهاي خودشان را دارند . امور در آنجا بيشتر دست افرادي است كه از كشورهاي اروپايي به اسرائيل آمده اند و مهاجرين ديگر مناطق بصورت كارمند هستند و تفاوت زيادي بين افراد است در آنجا جنگ طبقاتي زياد ديده مي شود اين اختلافات از اول بوده و الان هم است و اسرائيل از اين اختلافاف رنج مي برد و آنها يك ملت يكپارچه نيستند و ايدئولوژي هاي آنها هم با هم فرق دارد
فكر تشكيل سازمان ميراث فرهنگي اسلامي فكر خوبي است اما ما مايوس هستيم ازاينكه بتوانيم با سران عرب صحبت كنيم و آنها را در عمل بر عليه اسرائيل كنيم اما ملتهاي آنها بطور عموم ضد دولتهايشان مي انديشند. در اينجا خطاب ما مي تواند به علما ، مراجع ديني و دانشگاهيان كشورهاي عربي باشد كه به فرياد اسلام برسيد و از اين طريق مي توانيم رابطه برقرار كنيم كه اين گروه ها هستند كه به ما جواب مي دهند.
راديو گفتگو: اجماع جهاني در رابطه با رويه روحيه داخلي اسرائيل چگونه مي انديشد؟
دكتر شيخ الاسلام : وقتي صحبت از ملتها را مي كنيم اسرائيل در كنج قرار گرفته بعد از جنايات در غزه براي اولين بار جهان نسبت به آن عكس العمل نشان مي دهد. جهان براي اينكه مصداقيت خودش را ازدست ندهد ( سازمان ملل) مجبور شد يك يهودي را مامور كند كه گزارش گلدستون را بنويسد گزارش گلدستون سند شكست سياسي تبليغاتي اسرائيل است .زماني هم مي گوييم آيپك ،كه ناچار است چون مي خواهد دنيا را اداره كند تنها وسيله آنها الان سلاح اتمي است كه اين را وارد معادله كند.در مقابل اسلام و ايدئولوژي مقاومت كم آوردند ديگر روشهاي متعارف جواب نمي دهد . براي همين الان مي بينيم كه اوباما جدا كرد و اجازه داد هر كسي كه سلاح اتمي دارد آنها را وارد معادله كند. اين فشاراز طرف مقاومت ادامه پيدا كند شكي نيست كه اسرائيل نابود مي شود.
راديو گفتگو: آيا اظهارات اوباما نظرات شخصي خودش در حزب دموكرات است؟
دكتر شيخ الاسلام: بلا شك اختلاف ديدگاه دارند اما آنچه كه اعلام شد نظريه كل است جمع بندي ساختار قدرت در دنيا است آنقدر مي ترسد كه ايران توانايي پيدا كند كه اگر اسرائيل بر عليه آن از سلاح اتمي استفاده كد بتواند پاسخ دهد چرا ما حتي اجازه مطالعه در فيزيك اتمي را نداريم .براي اينكه از جنبه هاي ديگر به ما باخته و تنها اين در دستشان مانده و الان فهميدند كه ما توانايي اين كار را داريم علتي كه نمي كنيم اين است كه باخته اند و تنها اين در دستشان مانده و الان فهميدند كه ما توانايي اين كار را داريم علتي كه نمي كنيم اين است كه نمي خواهيم . اگر اسرائيل به هر دليلي اشتباه كند بلاشك به نابودي سريعي خواهد رسيد.
راديو گفتگو: به نظر مي رسد مقامات امريكا در مقابل حوادث خاورميانه و ايران خيلي سر درگم هستند . مثلا نمي توانند در زمان دست يافتن به سلاح اتمي توسط ايران به يك نتيجه برسند آيا ميتواند ارتباط داشته باشد با مسائل جاري خاورميانه؟
دكتركنعاني مقدم: در سال 52 كه بحث نيروگاه بوشهر مطرح بود سران اسرائيل به كنگره امريكا رفتند و گفتند اگر ايران دست به انرژي هسته اي پيدا كند اسرائيل نابود مي شود و امريكاي ها تعهد كرند كه اين نيروگاه نمي تواند ايران را به اين قدرت برساند و اسرائيلي ها با شيوه هاي مختلف مانع از اين كار مي شوند .اسرائيل مي گويد ما تا حالا با قدرت سلاح اتمي بر اعراب تسلط داشتيم اگر قرار باشد كه كشورهاي منطقه داراي اين سلاح شوند من خلع سلاح كامل مي شوم و چاره اي ندارم جزاينكه از اين منطقه بيرون بروم.. كنفرانسي كه اخيرا در امريكا برگزار شد براي كابردي كردن سلاح هاي اتمي كار اسرائيلي ها بود مي خواستند به دنيا بگويند كه صبر نكنيد ايران به سرعت به اتم دارد دست پيدا مي كند و اسرائيلي ها مي فهمند كه اگر ايران هسته اي ايجاد شود ديگر خاورميانه در يد قدرت اونخواهد بود.
راديو گفتگو: كنفرانس اسلامي براي حل بحران فلسطين چه كرده است؟
دعوتي: بعد از جنگ اعراب واسرائيل و شكستي كه اعراب خوردند اعراب به غيرتشان برخورد و مردم هم خيلي رنجيده بودند و بعد از آن حركتهاي مردمي به راه افتاد وآنها احساس خطر كردند براي رفع اين احساس خطر از امريكا مشاورتي شد با آقاي ملك حسن كه شما ميان دار شويد.و جايي درست كنيد كه سران در فكر هستند و مي آيند حل مي كنندمسائلشان را كه اين مركز كنفرانس اسلامي را تاسيس كردند. اولين كسي كه از ايران دعوت شد شاه ايران بود و آقاي سادات هم سخنراني كردند. اين جمعيت در حقيقت براي خاموش كردن حركتهاي اسلامي بود والان تغيير ماهيت داده ولي باز از خواست دولتها سرچشمه مي گيرند پس صادراتي از اين كنفرانسها نمي شود . پس بايد سراغ ملتها و علماء رفت و آنها را همسو كرد.
راديو گفتگو: شما با ورودتان به كنگره جهاني فلسطين چه اقداماتي مي خواهيد انجام دهيد؟
دكتر شيخ الاسلام: من وارد اين قضيه نمي شوم . ما كنفرانسي شنبه در تهران داريم . توازن قدرت در خاورميانه بهم خورده . امريكايي ها و اسرائيلي ها بايد تن بدهند به اين برهم خوردن توازن قدرت وگرنه جنگ مي شود. آنها مي گويند چون زور دارند اوضاع دنيا براي آنها مهم است كه جنگ نشود قدرت وتو را به آنها بدهيم تا سلاح اتمي خودشان را استاده نكنند براي اينكه حرفهاي خودشان را پيش ببرند . ما اين استدلال را قبول نداريم. ما مي گوييم دنيا بايد بر اساس عدالت اداره شود ولي با همان استدلال توازن قدرت در منطقه برهم خورده نقش سياسي واحدهاي سياسي بايد عوض شود تن به آن ندهند جنگ مي شود بايد آنها بفهمند كه ديگر اسرائيل نبايد يك تهديد باشد وبايد خلع سلاح شود و با اين وجود جنگ راه مي اندازد . عقلا عالم بايد به سمتي نروند كه در كنفرانس واشنگتن رفتند و بايد به طرف آنچيزي بيايند كه شنبه در كنفرانس تهران است كه از سياست جمهوري اسلامي است ، سياست مقام معظم رهبري است سياست علما و عقلا منطقه است كه انشالله اين اجلاس با موفقيت برگزار خواهد شد.
منبع: سايت راديو گفتگو ادامه مطلب
بقيه در ادامه در گفتگوي زيرآقايان دكتر حسين كنعاني مقدم، كارشناس مسائل فلسطين و خاورميانه ،دكتر حسين شيخ الاسلام ، مشاور بين المللي رئيس مجلس و دبير كنگره بين المللي جمعيت فلسطين ،حجت الاسلام سيد محمد حسين رئيس زاده ، رايزن فرهنگي ايران در لبنان و
حجت الاسلام سيد ابوالفتح دعوتي، كارشناس مسائل فلسطين در خصوص حوادث خاورميانه و مسائل فلسطين به طرح ديدگاههاي خود پرداخته اند.
راديو گفتگو: آيا حوادث الخليل به جاي خاصي رسيده است؟
دكتر كنعاني مقدم: روند يهودي سازي در مناطق اسلامي مناطق اشغالي فلسطين سالهاست كه ادامه دارد. سالها شاهد هستيم كه يهوديان با حمله به مناطق مقدس فلسطين مانند قدس و الخليل مي خواهند اين مناطق را جزء آثار باستاني و هويتي صهيونيست ها معرفي كنند. اين اقدامات زماني اتفاق مي افتد كه نقش ها و طرح هاي سازش در منطقه با شكست مواجه مي شود و اسرائيلي ها در موضع ضعف قرار مي گيرند نسبت به اين مسائل اقدام به اين كارها مي كنند تا فشارهاي بيشتري روي مردم بياورند. در سال 1996 يك پروتكلي تحت عنوان پورتكل الخليل بين تشكيلات خودگردان و تل آويو امضا شد كه مدعي بودند در مسجد الخليل معبدي دارند و بايد در آن مستقر شوند و مسجد را از آن خودشان مي دانستند و اقداماتي را شروع كردند . چند شوك ايجاد كردند ، تعدادي از فلسطيني ها را اخراج و تعدادي را هم كشتند . ساختمان اصلي آن ابعادي در حدود 40 در 30 متر است كه قبه اي نيز دارد كه 4 هزار سال قدمت اين مسجد است. اعتقاد بر اين است كه پيكر حضرت ابراهيم و همسرش ساره و همچنين پيامبراني مانند حضرت يعقوب، يوسف، اسحاق و اسماعيل در آنجا مدفون است. البته وقتي در جنگهاي صليبي اين مسجد را تصرف كردند 90 سال تبديل به كليسا شد و بعد از حمله صلاح الدين ايوبي اين منطقه باز مسجد شد و توسط صلاح الدين ايوبي ده خانواده مسئول كليد داري اين مركز شدند . 500-600 هزار نفر شهرك نشين در اين منطقه حضور دارند كه خودشان را به وضعيت منطقه تحميل مي كنند . پس جمعيتي متغير دارند.
راديو گفتگو: آيا تصميم گيري براي يهودي سازي فقط تصميم خودسرانه اسرائيلي ها است يا امريكايي ها هم در اين تصميم گيري موافق هستند؟
دكتر كنعاني مقدم: امريكايي ها در يك روندي كه از قبل داشتند كه تحت لابي آيپك در امريكا عمل مي شود كه كاملا فلسطين و سرزمينهاي اشغالي بايد يهودي سازي شود و ا ينجا سرزمين موعود آنها است و بر همين اساس به دنبال تخريب مسجدالقصي هستند. تاريخ نشان داده كه رئيس جمهورهاي آمريكا قبل از اينكه بخواهند كانديد رياست جمهوري در امريكا شوند بايد بروند به آيپك و در آنجا سوگند بخورد كه منافع و امنيت و مقاصد اسرائيل را حفظ خواهد كرد و سياستمدران آمريكا تحت تاثير آيپك هستند. پس امريكا از بحث يهودي سازي حمايت مي كنند هر چند در مذاكراتي كه داشته اعلام كرده كه بايد شهرك سازي ها متوقف شود ولي دولت اسرائيل و كنست نپذيرفتند و معتقدند اگر شهرك سازي نكنيم با مرگ اسرائيل مواجه مي شويم. كه نشان دهنده اين است كه آنها ( اسرائيلي ها ) به دنبال اشغال كامل سرزمين فلسطين هستند.
راديو گفتگو: آيا واقعا ميان امريكا و اسرائيل بر سر اداره و يهودي سازي مناطق اشغالي اختلاف نظري وجود دارد كه برخي مقامات امريكايي معتقدند ابتدا خاورميانه و سپس فلسطين اما مقامات اسرائيل معتقند اول فلسطين و سپس خاورميانه؟
شيخ الاسلام: وقتي مي گوييم آمريكا بايد ببينيم كي را مي گوييم . امريكا به معني استكبار يا آنچيزي كه دنيا را گروهي به اسم آن اداره كنند . حدود 150 سال پيش، از زماني كه اهميت نفت و جايگاه آن مشخص شد اسرائيل ايجاد شد و شعارشان از نيل تا فرات بود و يك حالت مذهبي و ديني هم به آن دادند و هولوكاستي هم در فلسطين راه انداختند. فلسطيني ها را بيرون كردند. و چيزي كه امروز مي بينيم يعني از زماني كه اهميت نفت در موتوريزه شدن دنيا مشخص شد اروپاييان و امريكايي ها اين سياست را پي گرفتند . امريكا الان با كنترل اين جريان چين را نيز كنترل مي كند اروپا را هم كنترل مي كند به اين ترتيب اسرائيل يك بچه نا مشروعي است كه در اين منطقه متولد شده و آنها هم تا وقتي كه اسرائيل در جهت سياستهايشان بر كنترل جهان و بر سلطه برجهان موثر است حمايت مي كنند. پس بين اين دو اختلافي وجود ندارد . تمام مقامات مهم امريكايي معتقدند كه امنيت اسرائيل جزء امنيت ملي ما است.
راديو گفتگو: زماني كه امريكايي ها به عراق آمدند عده اي با استدلال شما معتقد بودند كه امريكايي ها عراق را ترك نخواهند كرد چون اهداف دراز مدتي دارند و عده اي هم به اين امر اعتقاد نداشتند اين جمع اضدادي است . اگر استدلال شما درست باشد بايد امريكايي ها در عراق حضور داشته باشند.
دكتر شيخ الاسلام: من عرض كردم آنچه كه براي امريكا مهم است كنترل بر نفت است . در عراق هم همين گونه است. عراق فرقي با ما ها دارد و آن اين است كه عراق بيش از حد هر كشور نفت خيز ديگري منطقه كشف نشده دارد و چاهاي جواني هم دارد كه بخاطر وجود صدام سرعت توسعه به اندازه ما و عربستان نبوده و خيلي از مناطق كشف نشده .حال امريكايي ها بلافاصله كه به عراق وارد شدند به كاخ رياست جمهوري نرفتند بلكه وزارت نفت را گرفتند و اولين كاري كه كردند يك قانون نفتي را به عراق تحميل كردند كه عراق را به چهار قسمت تقسيم كرد و گفت مناطقي كه اكتشاف نشده و آن مناطقي كه اكتشاف شده و استخراج نشده را برايشان قرارداد مشاركت در توليد ببنديم و اين قانون را متاسفانه دولت عراق به زور امريكايي ها تصويب كرد .
نفت اول در پنسيلوانياي آمريكا پيدا شد حدود 150 سال پيش و اهميت آن را فهميدند در نفت مهم اين است كه مطمئن باشي فردا نفت داري پس امريكايي ها فهميدند كه امنيت نفت خيلي مهم است . اگر امنيت نفت را دستت گرفتي چيني كه نصف نفتش را وارد مي كند مي تواني با هاش بازي هم كني. به اين دليل آمدند اول قرارداد امتيازي بستند . پس امتياز استخراج نفت را در مناطق به دست گرفتند . تمام نفت دنيا با اين فرمول استخراج مي شد و در اختيار 7 كمپاني بزرگ بود ( هفت خواهران) قيمت كنترل شده بود اين روال ادامه داشت تا ملي شدن نفت در ايران . از بعد از ملي شدن نفت در ايران است كه يك فروشنده و يك خريداري پيدا مي شود . پيچيده ترين و با ارزش ترين دانش در جهان دانش نفت است.آنها آمدند وگفتند كه شما نمي توانيد استخراج كنيد و دانش را ندارد پس قرار داد مشاركت در توليد مي بنديد( انقلاب اسلامي و قانون اساسي ايران يكي از مهمترين ضربه ها را به استكبار زد) كه گفتند 50% تقسيم مي كنيم كه بعد از ملي شدن نفت باب شد بعد از انقلاب قانون اساسي ايران تصريح دارد كه مالكيت معادن ما نمي تواند به خارجي داده شود.يعني اختيار معادن با ما است هرچند آنها در استخراج سهيم باشند . در قرارداد امتيازي هر چي بود مال آنها بود و قيمت را هم خودشان مشخص مي كردند بازار توليد شد مثلا 50% نفت مال آنها بود و از بعد از انقلاب ،نفت مال خودمان است قيمت كه بالا مي رود همه اش مال ما است و ما پول خدمتي كه آنها انجام مي دهند را مي پردازيم. حالا يواش ، يواش قراردادها به سمت قرادادهاي خريد خدمت مي رود. و به عراق تحميل مي كنند كه اينگونه عمل كند يعني مهمتر از حضورشان حضور نفتي آنها در عراق است.
راديو گفتگو: آيا در حال حاضر آنچه كه امروز در ميحث فلسطين بعنوان سرزمين صلح مطرح است كه آنها مي خواهند انجام دهند بااين تحليل و شرايط يك امكان رشد و نبوغ وجود خواهد داشت يا نه؟
دكتر كنعاني مقدم: غربي ها معتقدند خاورميانه هارتلند است كه چهار خصوصيت دارد. يكي ژئوپلوتيك كه منحصر به فرد است، يكي ژئو اكنوميك در بحث انرژي كه نفت دارد و يكي ژئو كالچر كه بعد از انقلاب اسلامي خيلي مطرح شده كه خود اسلام در منطقه بعنوان يك مجموعه اي از حوادث سياسي، اجتماعي و فرهنگي دارد كه در رابطه با حكومت جهاني اسلام صحبت مي كند و ژئو استراتژيك . اگر هارت لند را بگوييم كه امريكايي ها معتقدند كه بايد در اختيار داشته باشند. اسرائيل يكي از پازل هاي صهيونيست بين الملل است. آنها به اين تصميم رسيدند كه بايد اين منطقه را براي خودشان حفظ كنند ولي مي بينند كه تعدادي در مقابل آنها مقاومت مي كنند يعني در مقابل توسعه طلبي امريكا ، استكبار و در مقابل هژموني امريكا و زياده طلبي صهيونيستي و نژاد پرستي مقاومت مي شود پس اين مقاومتها بايد شكسته شود همه راه را رفتند اما نتواستند پس حالا مي گويند كه بياييد صلح و سازش كنيم آنها مي گويند كه خاورميانه وجود دارد حالا نتوانستيم آن را كنترل كنيم و اسرائيل را ايجاد كرديم كه ساختار نظامي دارد ما اينها را گذاشتيم در اينجا قرار گيرند و تا ما قدرت خودمان را حفظ كنيم حالا اينها( خاورميانه ) دنبال اين هستند كه يك خاورميانه اسلامي درست كنند اما ما مي گوييم كه يك خاورميانه عربي و عبري درست شود . صهيونسيت بين الملل كه امريكا يك پازل آن است به دنبال تصرف هارت لند است به هر قيمتي كه باشد.
راديو گفتگو: آيا آن آرمانها و ايده آل هايي كه در نزد صهيونيستها است با توجه به تب و تاب و التهابي كه در درون خاورميانه فعلي است مي تواند با هم همخواني داشته باشد؟
رئيس زاده: با توجه به شرايطي كه فعلا در منطقه حاكم است نه تنها شرايط براي آرمان گرايي اسرائيل فراهم نيست بلكه نابودي آن نيز رقم خورده و مقاومت اسلامي در منطقه خصوصا در لبنان و غزه كه در عمليات 33 و 22 روزه شكل گرفت اين آرمانگرايي اسرائيل را در مرحله عمل با ناكامي روبرو كرده وبا شكست مواجه ساخته. اسرائيل در يافتن آرمانگرايي خودش كه سرزمين فلسطين و قدس شرقي را بعنوان پايتخت خودش قرار دهد و اين سرزمين را يهودي سازي كند دست به تحريكاتي زده است كه ما شاهد شهرك سازي و كوچ اجباري فلسطينان هستيم وليكن با توجه با مقاومت و روح نهضت بيداري كه در جامعه اسلامي و خصوصا مقاومين فلسطين و لبناني وجود دارد شرايط را براي رسيدن به آن آرمان براي اسرائيل مهيا نشده بلكه با مانع هم روبرو كرده است.
راديو گفتگو: آيا يهودي سازي سرزمينهاي اشغالي را مي توانيم به اين معنا بگيريم كه اسرائيلي ها ديگر به دنبال آن قدرت آرماني خودشان نيستند و مي خواهند به نحوي خودشان را از اين منجلاب نجات دهند.
رئيس زاده : اينها در صدد آن هستند كه آن علائم اسلامي در منطقه كه بحران تاريخي و ايدئولوژيكي و بحران مشروعيت را براي آنها فراهم كرده بود را از بين ببرند و بتوانند به آن آرمان اصلي خودشان كه تشكيل دولت خالص يهودي در سرزمين فلسطين است برسند. اينها براي يهودي سازي فلسطين دنبال سه هدف ايدئولوژيكي و امنيتي هستند. آنها مي خواهند اثبات كنند كه اين سرزمين بر اساس آنچه كه در باورهاي يهودي ها است كه اختصاص به يهوديان داشته و دارد و در آينده هم سرزمين خالص يهوديان خواهد بود و از طرف ديگر بحرانهايي كه ناشي از حضور فلسطيني ها و نمادهاي اسلامي در اين منطقه است را از بين ببرند.
راديو گفتگو: آيا درشرايط روز مقامات تل آويو قبول دارند كه دچار يك شكنندگي سياسي شده اند يا نه و اگر قبول دارند اظهارات اخير مقامات تل آويو مبتني بر چه اصولي است . برخي معتقدند كه شخصيت نتيان ياهو يك آدم تهاجمي است بنابراين وجود اين آدم مانع از ايجاد صلح مي شود آيا اين دو در كنار شكنندگي مقامات اسرائيل مي توانند يك جمع اضداد را در خودش راه دهد؟
دعوتي :در اسرائيل هميشه سياستهاي متضاد وجود داشته و از آن ابتدا هم كه اينها شروع به كار كردند يك قاعده آنها شايد اين بوده است كه يك قولي و يك نظريه اي نباشد . در هر كجايي كه يك حركت صهيونيستي شديد ايجاد شده عمدتا اينها يك مخالفاني هم خودشان مي ساختند كه در هر دو كفه جنگ، آدم داشته باشند. آقاي نتيان ياهو يك شخصيت شديد و افراطي است ودر برابر آن حتي آدمهاي شديد موضع گيري كردند مثلا آقاي پرز مخالفت دارد با حركتهايي كه الان انجام مي دهند مثل يهودي نشيني هايي كه الان صورت مي گيرد كه معتقد است الان وقت آن نيست.
راديو گفتگو: امريكايي ها چه نظري دارند؟
دعوتي : فهميدن عقيده واقعي آنها خيلي دشوار است ولي در آنجا هم موضع ها دوتا است . امريكا چون يك حضور بيشتري در عالم دارد و پرستيژديگري دارد در ظاهر و در سخنانشان مقداري ملايم تر صحبت مي كنند . كه مثلا حقوق بشر يا حقوق اعراب را مراعات كرده باشند و وليكن عملا اينها سربازشان كه همان آقاي نتيان ياهو باشد عمليات را انجام مي دهد.
راديو گفتگو: آيا واقعا ديدگاه نتيان ياهو براي يهودي سازي شهركها مي تواند به نتيجه برسد؟ اينها به دنبال چه هستند؟
دكتر شيخ الاسلام: استكبار براي اينكه جهان را كنترل كند تصميم گرفت درياي نفت را كنترل كند به اين دليل اسرائيل را ايجاد كردند و مذهبي كردند و اين دو خط آبي كه روي پرچم اسرائيل گذاشته شده يعني ازنيل تا فرات . يعني تا آخرش هستيم مثل پرچم ما كه الله اكبر دارد و ما هيچ وقت از اين الله اكبر دست برنخواهيم داشت . سياستهاي استكبار خوب پيش مي رفت تا پيروزي انقلاب ايران كه پيروزي انقلاب همه اينها را برعكس كرد يعني شاه طرفدار اسرائيل ،تبديل شد به اسلام انقلابي ضد اسرائيل . كمي بعد از پيروزي انقلاب ديديد كه اسرائيلي ها تا بيروت پيش آمده بودند و بعد مقاومت ايجاد مي شود از بيروت اسرائيلي ها را بيرون كردند و از نوار جنوب لبنان هم بيرونشان كردند از غزه هم همين طور. اسرائيلي ها ديوار دارند مي كشند به اين معنا كه مي خواهند پشت ديوار سنگر بگيرند. در دهه 80 پرز كتابي نوشت بنام خاورميانه جديد گفت صهيونيست ها ، مي خواستيد توسط ما اين منطقه را كنترل كنيد ديگر نمي شود كه از نظر نظامي اين منطقه را كنترل كرد اينها بيدار شدند و مقاومت مي كنند بياييم از نظر سياسي، اقتصادي، فرهنگي اينجا را كنترل كنيم . در چارچوب تز نظم نوين جهاني به معناي آقايي آمريكا بر كل جهان مي شود آقايي اسرائيل بر اين منطقه را طرح كرد و استكبار هم با اين سياست پيش رفت تا بعد رسيده به امروز كه ديگر حتي توان سلاح متعارف اسرائيل تهديدي براي منطقه نيست بلكه اسرائيل در تهديد است يعني اسرائيل ديگر نمي تواند اهداف استكبار را تحقق ببخشد و اسرائيل از نظر مفهوم و معنا دارد مي رود و الان در يك لاك دفاعي قرار گرفته براي وجود خودش .به اين دليل جامعه اسرائيل بطرف تندروي مي رود كه خودش را حفظ كند. نتان ياهو ، زاده اين قضيه است . نتيان ياهو مي فهمد بايد اين شعار ها را بدهد تا بتواند بماند بر سر كار بيايد اين كارها را بكند تا اميد بدهد.
راديو گفتگو: چرا جناح ميانه با او مقاومت مي كنند؟
دكتر شيخ الاسلام: عقيده ميانه اين نيست . ميانه مي گويد اگر با اين روش بروي جلو ،جنگ مي شود وما در جنگ نابود مي شويم. اما الان نتيان ياهو برده است و انتخابات اسرائيل نتيجه فكر صهيونيستها است.
راديو گفتگو: آيا شرايط فعلي منطقه احتمال بركناري هيات سياسي اسرائيل را در پي خواهد داشت يا نه؟
رئيس زاده: امروز دولت اسرائيل با مشكلاتي در منطقه و در سطح بين لمللي روبرو است . دولت اوباما با مشكلاتي در كشورهاي مختلفي ( عراق ، افغنستان، فلسطين و..) و بحرانهايي با كشورهاي عربي دارد كه منشا آن مساله فلسطين است . امروزه دولت امريكا اولويتش كشورهاي عراق ، افغانستان و بحراني است كه با كشور ما دارد . لذا دولت اوباما دنبال آن است كه مساله خودش را فرافكني كند و حل مشكل خودش با دولت اعراب مساله يهودي سازي و شهرك سازي كشور فلسطين است.
راديو گفتگو: پس شما حدس مي زنيد اسرائيل براي سر پوش نهادن به اين ضعف، متوسل به يك جنگ ديگري مي شود؟
رئيس زاده :دولت اسرائيل قطعا به كشور لبنان و غزه حمله خواهد كرد . بخاطراينكه اهداف استراتژيكي اسرائيل در حمله به لبنان و فلسطين تحقق پيدا مي كند . اولا در كنار گوش اسرائيل قدرت غني نظامي همچون حزب الله قرار دارد كه روز به روز اين قدرت قوي تر مي شود و طبيعي است كه حضور قدرت قوي در كنار اسرائيل تحت عنوان حزب الله و مقاومت اسلامي براي اسرائيل مورد قبول نيست از طرف ديگر شكستهايي كه اسرائيل در عمليات 22 روزه و 33 روزه خورد ابهت اسرائيل در منطقه و دنيا شكست و آن اسطوره شكست ناپذير اسرائيل در جنگها شكسته شد . بنابراين اسرائيل براي بازخواني و براي دوباره سازي آبروي از دست رفته خودش و براي مقابله با قدرتي كه در كنار گوش او قوي تر و استوارتر مي شود قطعا بايستي اين نيروها را از بين ببرد و آن بازسازي را كند تا بتواند به اهداف از پيش تعيين شده خودش نائل آيد. امروز اسرائيل براي حمله به لبنان و غزه با دو مشكل اساسي روبرو است يك آن است كه اسرائيل به آن نتيجه رسيده است كه اگر جنگ سومي صورت گيرد و در اين جنگ سوم نيز شكست را تحمل كند بنابراين زوال اسرائيل نزديكتر ونابودي آن سرعت بيشتري خواهد گرفت. بنابراين اسرائيل دنبال يك عمليات عليه كشور لبنان است كه اولا 80% پيروزي در آنجا قطعي و تضمين شده باشد و از سوي ديگر پايان جنگ هم به دست او باشد وليكن با توجه به وجود اوضاعي كه در منطقه وجود دارد اولا چنين تضميني براي اسرائيل وجود ندارد.
راديو گفتگو: واقعا اسرائيلي ها در آن توان هستند كه جنگ ديگري راه بي اندازند؟
دكتر كنعاني مقدم: امريكا و اسرائيل يك استراتژي مشترك و متحدي دارند در تاكتيك و اولويتها ممكن است با هم مقداري تفاوت داشته باشند . الان اسرائيل بعد از شكستهايي كه اتفاق افتاده در وضعيت خاصي قرار دارد. مهاجرت معكوسي كه اتفاق مي افتد و اوضاع داخلي آن تغيير كرده وسيستم جنگ افروزي كه اسرائيل دارد ماشين جنگي است كه اين ماشين جنگي بايد كار كند . تا زماني كه حمايتهاي نظامي امريكا از اسرائيل و وجود تسليحات هسته اي در اسرائيل وجود دارد و امكانات حمله به كشورهايي مثل لبنان و غزه را دارد اسرائيل سعي مي كند از اين ماشين جنگي خودش استفاده كند.
راديو گفتگو: آيا ممكن است اسرائيل جدايي از نظر امريكا اقدام كند؟
دكتر كنعاني مقدم: نمي شود گفت كه بدون نظر آنها مي تواند اينكار را كند. حتما با آنها مشورت مي كند اما ممكن است در اتخاذ سياستهاي بين الملل امريكايي ها بيايند در موضعي قرار گيرند كه بخواهند بين اعراب و اسرائيل وساطت كنند .لابي صهيونيستها در امريكا( آيپك) معتقد است كه بايد يهودي سازي ادامه پيدا كند.آنها اصلا معتقد به تشكيل دو دولت نيستند . اين اختلافاتي كه است در اولويت بندي زماني هم قرار مي گيرد. ممكن است آرمانشان نيل تا فرات باشد اما مي گويند در اين مقطع تصميم مي گيريم مثلا مساله غزه را حل كنيم .ما بايد هميشه آماده باشيم يعني هيچ موقع ما در اين منطقه با وجود اسرائيل نمي توانيم بگوببم كه آرامش داشته باشيم.
راديو گفتگو: آيا اتفاق نظري كه در ميان مسئولان اسرائيل است مي تواند آنها را به نقطه ساحل آرامش ببرد؟
دعوتي:انقلاب الهي اسلامي كه در ايران بوجود آمد يك حركتي است كه زاده هاي آن حزب الله و حركت انقلابيون در فلسطين است يك موجودي است كه اگر رهايش كنند منافع و مطامع آنها را مي بلعد نه با نظامي گري بلكه با انديشه كه حتي در مسيحيت هم حركت مي كند . اگر بخواهند تحملش كنند كه در حقيقت قدرتي مي شود كه آنها به نتيجه اي خواهند رسيد كه در جايي جلويي اين را بايد سد كنند . استكبار جهاني نمي تواند از استكبار خودش دست بردارد ولي مي تواند ترمز كند. ما هم از عدالتخواهي خودمان ترمز نمي كنيم بنابراين در حال حاضر اسرائيل در اينجا ممكن است كمي بايستد ولي شيطنت خواهد كرد پس ما بايد آمادگي داشته باشيم كه اينها اين وضع را نمي توانند تحمل كند و دفاع هم نمي توانند كنند كه من معتقدم اگر دست به حركتي بزنند هلاكتشان سريعتر مي شود براي اينكه الان ما كشورهاي اسلامي را نتوانستيم راه اندازييم ولي اگر چنين كاري شود معلوم نيست در خارج چه حركتهايي شود بنابراين علت حوصله آنها اين است كه نمي توانند تخمين بزنند كه چه خواهد شد.
راديو گفتگو: آيا مجامع بين المللي مانند سازمان كنفرانس اسلامي مي تواند يك مركز ميراث فرهنگي اسلامي تشكيل دهد تا آن هم در قالب اين حل و فصل شود؟
دكتر شيخ الاسلام : اختلاف در جامعه اسرائيلي يك اختلاف جدي است از بعد از اينكه پرز آن كتاب را نوشت و اكثر جامعه اسرائيل ومتفكرين اسرائيلي به اين نتيجه رسيدند كه حرفهاي پرز درست است آقاي اسحاق رابين را سركار آوردند تا اين را اجرا كند رابين مي گفت كه بايد اين را اجرا كند و اجرا هم كرد يعني قبول كرد معادله صلح درمقابل زمين را. تندروهاي اسرائيل رابين را زدند آن كسي كه رابين را زد گفت كه من دستور خدا را انجام دادم . اين درگيري در داخل اسرائيل جدي است . اينكه آقاي پرز و جامعه اسرائيلي بعد از انقلاب و شكستهاي مستعمر در لبنان و غيره به اين نتيجه رسدند كه اين روش را نمي شود ادامه داد براي حفظ هر آنچه كه باقي مانده يك واقعيت است . اسرائيل كه اساسش ارتش است و پايه آن با اين دو جنگ كه شكست خورده لرزيده. اين ارتش بايد مطمئن باشد اگر جنگي را شروع كند مي برد كه بتوان به جامعه اسرائيل نشان دهد كه هستم واز اينجا فرار نكنيد . در داخل جامعه اسرائيلي بخاطر اينكه مي فهمد كه اگر علت وجودي اش را براي استكبار از دست دهد ديگر استكبار پشتش نمي ايستد . سلاح متعارفش كه از دست رفته نمي تواند ديگر تهديد باشد. الان اسرائيلي ها مي دانند كه توان حماس بيش از جنگ 22 روزه است. اينها به جنگ نمي روند الا اينكه مطمئن باشند پيروز مي شوند. الان تنها چيزي كه اسرائيل دارد سلاح اتمي آن است و اين داستان كه امريكايي ها راه انداختن ( اجلاس اخير) براي اين است كه كاربرد سلاح اتمي را وارد كنند در مقابل آنهايي كه ازشان مي ترسند و الان كاري ندارند به آنها اطميانان بدهند كه در مقابلشان از سلاح اتمي استفاده نمي كند .( صحبتهاي آقاي اوباما كه گفته من در مقابل كساني كه به ما حمله كنند اما از سلاح اتمي استفاده نكنند حتي اگر از سلاح بيو لوژيك استفاده كند ما در برابر او از سلاح اتمي استفاده نمي كنيم الا ايران و كره شمالي و...) اينجا او سلاح شيميايي را كه قرار بوده خودش نابود كند تا حالا هم نكرده از معادله خارج مي كند يعني اين سلاح را نگه دارد و به دنيا مي گويد كه اشكال ندارد نگه داريد وحتي استفاده كنيد الا ايران و كره شمالي .اسرائيلي كه به اين كنفرانس دعوت شده بودند نمي روند .اوباما مي خواهد بگويد اسرائيل براي ما تنها به اين دليل ارزش دارد.
راديو گفتگو: ممكن است اين استدلال روي ديگري معني داشته باشد كه اگر بين اسرائيل و ايران اتفاقي افتاد ما كنار هستيم؟
دكتر شيخ الاسلام: نه اينگونه نيست و صريح مي گويد كه ما پشت سرش هستيم. من اصلا قبول ندارم كه اسرائيلي ها مي توانند كاري كنند بدون موافقت امريكا.
راديو گفتگو: چرا اوباما اين دو را ( ايران - اسرائيل)بغل هم قرار داد؟
دكتر شيخ السلام :تعيين كننده همين دو تا است امريكايي ها چيزي را كه در طي زمان ساخته اند دارد از دستشان مي رود تنها چيز موثرش سلاح اتمي و سلاح هاي كشتار جمعي است. اين را وارد معادله مي كند چون اسرائيل با سلاح متعارف پايتخت چه كشوري را بزند كه الان تل آويو اسرائيل در خطر است از طرف يك گروهي در لبنان كه طرفدار ايران هم است. اسرائيل ديگر آن قدرتي كه ادعا مي كرد ( جنگ 6 روزه اعراب و اسرائيل) را ندارد . اسرائيل الان در يك لاك دفاعي است و ناچار است به سلاح اتمي تكيه كند و به اين دليل سلاح اتمي اسرائيل در مقابل ايران وارد معادله مي شود.
راديو گفتگو: آيا پيش بيني مي شود كه كشورهاي اسلامي با تاسيس مجموعه اي با ميراث فرهنگي اسلامي راهي براي اين بحران بيايند ؟
دكتر كنعاني مقدم: الان سازمان كنفرانس اسلامي كه براي دفاع از ملت فلسطين و حمايت از قدس تشكيل شده كاركرد خودش را از دست داده. الان مي بينيم مراكز اسلامي يكي ، يكي محو مي شوند واينها هيچ عكس العملي نشان نمي دهند. اگر ايران پيش قدم شود و پيشنهاد كنند كه يك سازمان حفظ ميراث فرهنگي اسلامي تشكيل شود و تمامي اماكن اسلامي را در يونسكو ثبت كنند . يك پيشنهاد ديگر هم بحث تامين اقتصادي اسرائيل است. الان دنيا ما را تحريم كرده ولي چرا الان ما به سمت تحريم عليه اسرائيل نمي رويم. ما بايد مقابله كنيم با آنها يعني كشورهاي اسلامي را وادار كنيم تا اسرائيل را تحريم اقتصادي كنند . هميشه در مقابل تهديدها اتمي و تهديدهاي نظامي ما هم راهكارهايي داريم كه مي توانيم روي آن عمل كنيم نكته ديگر اينكه آقاي اوباما مي گويد من سلاح اتمي را كاربردي مي كنيم مي گويد سلاحي كه باشد و به درد نخورد چه فايده اي دارد يعني از بازدارندگي بيرون بيايد . بالاخره دنبال اين است كه به اسرائيل مي گويد اگر سلاحت را كابردي كني مي تواني از آن استفاده كني و به ما مي گويد كه اصلا تحقيقات نبايد كني و نبايد وارد صحنه مطالعات تحقيقاتي آن شوي . امريكايي ها استراتژيكي دارند بنام چيكن ( مرغ) يعني بزدل است مي خواهند مسائلي ايجاد كنند كه در گفتمان آقاي اوباما و حتي اسرائيلي ها بيشتر سياست چيكن باشد . مي خواهند مسائلي ايجاد كنند كه ما را يا مقاومت را از ميدان به در كنند . اعراب را مي ترسانند و ايران هراسي ايجاد مي كنند همه بخاطر اين است كه ما را محدود كنند و ما براي مذاكره به سمت امريكا برويم.
راديو گفتگو: در اسرائيل ملت سازي صورت نگرفته چون اين فرايند صورت نگرفته احتمال مقاومت آنها بسيار ضعيف است با اين شرايط جو داخلي اسرائيل چگونه است؟
دعوتي: جمعيت اسرائيل به دليل مهاجرتهاي گوناگوني كه داشته يك جمعيت منسجمي نيست . مهاجرين فرهنگها و شخصيتهاي خودشان را دارند . امور در آنجا بيشتر دست افرادي است كه از كشورهاي اروپايي به اسرائيل آمده اند و مهاجرين ديگر مناطق بصورت كارمند هستند و تفاوت زيادي بين افراد است در آنجا جنگ طبقاتي زياد ديده مي شود اين اختلافات از اول بوده و الان هم است و اسرائيل از اين اختلافاف رنج مي برد و آنها يك ملت يكپارچه نيستند و ايدئولوژي هاي آنها هم با هم فرق دارد
فكر تشكيل سازمان ميراث فرهنگي اسلامي فكر خوبي است اما ما مايوس هستيم ازاينكه بتوانيم با سران عرب صحبت كنيم و آنها را در عمل بر عليه اسرائيل كنيم اما ملتهاي آنها بطور عموم ضد دولتهايشان مي انديشند. در اينجا خطاب ما مي تواند به علما ، مراجع ديني و دانشگاهيان كشورهاي عربي باشد كه به فرياد اسلام برسيد و از اين طريق مي توانيم رابطه برقرار كنيم كه اين گروه ها هستند كه به ما جواب مي دهند.
راديو گفتگو: اجماع جهاني در رابطه با رويه روحيه داخلي اسرائيل چگونه مي انديشد؟
دكتر شيخ الاسلام : وقتي صحبت از ملتها را مي كنيم اسرائيل در كنج قرار گرفته بعد از جنايات در غزه براي اولين بار جهان نسبت به آن عكس العمل نشان مي دهد. جهان براي اينكه مصداقيت خودش را ازدست ندهد ( سازمان ملل) مجبور شد يك يهودي را مامور كند كه گزارش گلدستون را بنويسد گزارش گلدستون سند شكست سياسي تبليغاتي اسرائيل است .زماني هم مي گوييم آيپك ،كه ناچار است چون مي خواهد دنيا را اداره كند تنها وسيله آنها الان سلاح اتمي است كه اين را وارد معادله كند.در مقابل اسلام و ايدئولوژي مقاومت كم آوردند ديگر روشهاي متعارف جواب نمي دهد . براي همين الان مي بينيم كه اوباما جدا كرد و اجازه داد هر كسي كه سلاح اتمي دارد آنها را وارد معادله كند. اين فشاراز طرف مقاومت ادامه پيدا كند شكي نيست كه اسرائيل نابود مي شود.
راديو گفتگو: آيا اظهارات اوباما نظرات شخصي خودش در حزب دموكرات است؟
دكتر شيخ الاسلام: بلا شك اختلاف ديدگاه دارند اما آنچه كه اعلام شد نظريه كل است جمع بندي ساختار قدرت در دنيا است آنقدر مي ترسد كه ايران توانايي پيدا كند كه اگر اسرائيل بر عليه آن از سلاح اتمي استفاده كد بتواند پاسخ دهد چرا ما حتي اجازه مطالعه در فيزيك اتمي را نداريم .براي اينكه از جنبه هاي ديگر به ما باخته و تنها اين در دستشان مانده و الان فهميدند كه ما توانايي اين كار را داريم علتي كه نمي كنيم اين است كه باخته اند و تنها اين در دستشان مانده و الان فهميدند كه ما توانايي اين كار را داريم علتي كه نمي كنيم اين است كه نمي خواهيم . اگر اسرائيل به هر دليلي اشتباه كند بلاشك به نابودي سريعي خواهد رسيد.
راديو گفتگو: به نظر مي رسد مقامات امريكا در مقابل حوادث خاورميانه و ايران خيلي سر درگم هستند . مثلا نمي توانند در زمان دست يافتن به سلاح اتمي توسط ايران به يك نتيجه برسند آيا ميتواند ارتباط داشته باشد با مسائل جاري خاورميانه؟
دكتركنعاني مقدم: در سال 52 كه بحث نيروگاه بوشهر مطرح بود سران اسرائيل به كنگره امريكا رفتند و گفتند اگر ايران دست به انرژي هسته اي پيدا كند اسرائيل نابود مي شود و امريكاي ها تعهد كرند كه اين نيروگاه نمي تواند ايران را به اين قدرت برساند و اسرائيلي ها با شيوه هاي مختلف مانع از اين كار مي شوند .اسرائيل مي گويد ما تا حالا با قدرت سلاح اتمي بر اعراب تسلط داشتيم اگر قرار باشد كه كشورهاي منطقه داراي اين سلاح شوند من خلع سلاح كامل مي شوم و چاره اي ندارم جزاينكه از اين منطقه بيرون بروم.. كنفرانسي كه اخيرا در امريكا برگزار شد براي كابردي كردن سلاح هاي اتمي كار اسرائيلي ها بود مي خواستند به دنيا بگويند كه صبر نكنيد ايران به سرعت به اتم دارد دست پيدا مي كند و اسرائيلي ها مي فهمند كه اگر ايران هسته اي ايجاد شود ديگر خاورميانه در يد قدرت اونخواهد بود.
راديو گفتگو: كنفرانس اسلامي براي حل بحران فلسطين چه كرده است؟
دعوتي: بعد از جنگ اعراب واسرائيل و شكستي كه اعراب خوردند اعراب به غيرتشان برخورد و مردم هم خيلي رنجيده بودند و بعد از آن حركتهاي مردمي به راه افتاد وآنها احساس خطر كردند براي رفع اين احساس خطر از امريكا مشاورتي شد با آقاي ملك حسن كه شما ميان دار شويد.و جايي درست كنيد كه سران در فكر هستند و مي آيند حل مي كنندمسائلشان را كه اين مركز كنفرانس اسلامي را تاسيس كردند. اولين كسي كه از ايران دعوت شد شاه ايران بود و آقاي سادات هم سخنراني كردند. اين جمعيت در حقيقت براي خاموش كردن حركتهاي اسلامي بود والان تغيير ماهيت داده ولي باز از خواست دولتها سرچشمه مي گيرند پس صادراتي از اين كنفرانسها نمي شود . پس بايد سراغ ملتها و علماء رفت و آنها را همسو كرد.
راديو گفتگو: شما با ورودتان به كنگره جهاني فلسطين چه اقداماتي مي خواهيد انجام دهيد؟
دكتر شيخ الاسلام: من وارد اين قضيه نمي شوم . ما كنفرانسي شنبه در تهران داريم . توازن قدرت در خاورميانه بهم خورده . امريكايي ها و اسرائيلي ها بايد تن بدهند به اين برهم خوردن توازن قدرت وگرنه جنگ مي شود. آنها مي گويند چون زور دارند اوضاع دنيا براي آنها مهم است كه جنگ نشود قدرت وتو را به آنها بدهيم تا سلاح اتمي خودشان را استاده نكنند براي اينكه حرفهاي خودشان را پيش ببرند . ما اين استدلال را قبول نداريم. ما مي گوييم دنيا بايد بر اساس عدالت اداره شود ولي با همان استدلال توازن قدرت در منطقه برهم خورده نقش سياسي واحدهاي سياسي بايد عوض شود تن به آن ندهند جنگ مي شود بايد آنها بفهمند كه ديگر اسرائيل نبايد يك تهديد باشد وبايد خلع سلاح شود و با اين وجود جنگ راه مي اندازد . عقلا عالم بايد به سمتي نروند كه در كنفرانس واشنگتن رفتند و بايد به طرف آنچيزي بيايند كه شنبه در كنفرانس تهران است كه از سياست جمهوري اسلامي است ، سياست مقام معظم رهبري است سياست علما و عقلا منطقه است كه انشالله اين اجلاس با موفقيت برگزار خواهد شد.
منبع: سايت راديو گفتگو