به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

در گزارش بازبيني موضع هسته‌اي آمريكا موسوم به NPR كه توسط وزارت دفاع آمريكا منتشر شده، واشنگتن با لحاظ كردن معيارهاي سلطه طلبانه خود براي نظام منع گسترش تسليحات هسته‌اي مدعي مي‌شود كه ايران پايبند به مقررات منع گسترش تسليحاتي نبوده است.
آمريكا همچنين در اين گزارش خود را محق دانسته است بي توجه به عرف بين‌الملل و خطرات ناشي از به كارگيري تسليحات هسته‌اي بطور آشكار ديگر كشورها را تهديد هسته‌اي كند.
بخش پنجم از متن كامل گزارش بازبيني موضع هسته‌اي كه خبرگزاري فارس به منظور تنوير افكار عمومي و نشان دادن اوج خودخواهي آمريكا در استفاده از تسليحات كشتار جمعي، اقدام به تهيه و ترجمه آن كرده است، به شرح زير است.

بقيه در ادامه
هيچ تغييري در توانمندي‌هاي بازدارندگي توسعه يافته آمريكا بدون رايزني نزديك و مداوم با همپيمانان و شركا صورت نخواهد گرفت. اين تغييرات در يك رويكرد گسترده تر براي چالش‌هاي در حال ظهور، بازدارندگي توسعه يافته نهفته است كه نه فقط در اين گزارش بازبيني موضع هسته‌اي بلكه در گزارش "بازبيني دفاع موشكي بالستيك 2010 " (BMDR) و گزارش "بازبيني چهارسالانه دفاعي 2010 " (QDR) انعكاس يافته است. ايالات متحده به دنبال توسعه چشمگير ساختارهاي امنيت منطقه‌اي به روشي جامع است. آمريكا به دنبال رويكردهاي زمان صلح بهبود يافته‌اي است كه به طور كامل رويكردهاي "تمام دولت " و همچنين ابزارهاي "قدرت سخت و نرم " آمريكا و همپيمانان و شركاي آن را به طور كامل منسجم مي‌سازد. اين رويكردها شامل يك توازن كلي قدرت نظامي متعارف است كه در خدمت اهداف امنيت و صلح خواهد بود. تسليحات هسته‌اي آمريكا در بازدارندگي كشورهاي منطقه تا زمانيكه آنها تسليحات هسته‌اي داشته باشند، نقش خواهد داشت اما تصميمات اتخاذ شده در گزارش بازبيني موضع هسته‌اي، گزارش "بازبيني دفاع موشكي بالستيك 2010 " (BMDR) و گزارش "بازبيني چهارسالانه دفاعي 2010 " (QDR) منعكس كننده تمايل آمريكا به افزايش اتكاء به روش‌هاي غيرهسته‌اي براي تحقق اهداف ما در زمينه بازدارندگي اين كشورها و تضمين مجدد به همپيمانان و شركاي ماست.


- تقويت مجدد ثبات راهبردي
با توجه به اين كه چين و روسيه اكنون در حال مدرنيزه كردن توانمندي‌هاي هسته‌اي خود هستند- و اينكه هر دو مدعي‌اند سامانه دفاع موشكي و برنامه‌هاي موشكي متعارف آمريكا بي‌ثبات‌كننده است- حفظ توانمندي راهبردي با اين دو كشور چالشي مهم در سال‌هاي پيش رو خواهد بود.

" بنا بر اين آمريكا به دنبال گفتگوهاي دوجانبه در سطح بالا با روسيه و چين با هدف ارتقاي روابط باثبات، منعطف و راهبردي شفاف‌تر خواهد بود.

گفتگوي راهبردي با روسيه به آمريكا اجازه خواهد داد تا سامانه دفاع‌هاي موشكي و هر گونه سامانه‌هاي موشك بالستيك دوربرد متعارف را تشريح كند. آمريكا شرح مي‌دهد كه اين سامانه‌ها براي تهديدهاي منطقه‌اي در حال ظهور جديد طراحي شده‌اند و با هدف تاثير گذاشتن بر توازن راهبردي با روسيه طراحي نشده‌اند. روسيه به نوبه خود، مي‌تواند برنامه‌هاي مدرنيزه كردن خود را توضيح دهد، دكترين نظامي فعلي خود را شفاف سازي كند (بويژه اين كه تا چه حد در اين دكترين به تسليحات هسته‌اي اهميت داده است)، و درباره اقداماتي كه مي‌تواند براي كاهش نگراني‌ها غرب درباره زرادخانه هسته‌اي غيرراهبردي به كار گيرد، بحث كند. اين اقدامات شامل ادغام بيشتر سامانه‌هاي غيرراهبردي در شمار اندكي از تاسيسات امن داخل خاك روسيه است.
يك گفتگوي راهبردي همچنين فرصتي براي دو طرف براي بررسي همكاري گسترده در زمينه سامانه دفاع موشكي فراهم مي‌كند. اين همكاري دفاعي گسترده بر اساس بيانيه‌اي مشتركي بنا نهاده خواهد شد كه توسط اوباما و ميدويديف روساي جمهوري آمريكا و روسيه در جولاي 2009 امضا شد و به موضوعاتي مانند يكپارچه كردن سنسورهاي آمريكا و روسيه، توسعه معماري‌هاي دفاع موشكي مشترك و انجام آزمايش، تحقيق و توسعه، مد‌ل‌سازي و شبيه سازي و تمرين‌هاي مشترك مي‌پردازد.
هدف از گفتگو در زمينه ثبات راهبردي با چين، فراهم كردن فرصت و سازوكاري براي هر طرف به منظور پيوند دادن ديدگا‌ه‌هاي آن در خصوص ديگر راهبردها خواهد بود. اين ديدگاه‌ها عبارتند از سياست‌ها و برنامه‌ها درباره تسليحات هسته‌اي و ديگر توانمندي‌هاي راهبردي. قرار است هدف چنين گفتگويي افزايش اعتماد، بهبود شفافيت و كاهش بي اعتمادي باشد. همانگونه كه در "گزارش بازبيني دفاع موشك بالستيك 2010 " آمده است، از نظر دولت اوباما حفظ توانمندي راهبردي در روابط آمريكا-چين به همان اندازه حفظ ثبات راهبردي با ديگر قدرت‌هاي بزرگ مهم است. ايجاد روابط راهبردي با ثبات‌تر با روسيه و چين مي‌تواند به بازدارندگي بيشتر در برنامه و مواضع هسته‌اي آن كشورها كمك كند كه در نهايت مي‌تواند تاثير باثبات كننده و تضمين دهند در مناطق آنها داشته باشد. اين رابطه همچنين همكاري نزديكتر دو كشور روسيه و چين با آمريكا در زمينه اقداماتي براي جلوگيري از گسترش سلاح هسته‌اي و تروريسم هسته‌اي را تسهيل مي‌كند.


- كاهش تسليحات هسته‌اي در آينده
ايالات متحده به هدف طولاني مدت خود مبني بر جهاني عاري از تسليحات هسته‌اي متعهد است. اوباما دستور انجام يك بازبيني درباره كاهش‌هاي بالقوه تسليحات هسته‌اي آمريكا در آينده به حدي پايين تر از سطحي كه تحت معاهده استارت جديد تعيين شده را صادر كرده است. چندين عامل بر وسعت و سرعت چنين كاهش‌هايي تاثيرگذار خواهند بود. ابتدا، هر گونه كاهش تسليحات هسته‌اي در آينده بايد به منظور تقويت بازدارندگي دشمنان بالقوه منطقه‌اي، ثبات راهبردي در مقابل روسيه و چين و تضمين به همپيمانان و شركاي ما ادامه داشته باشد.[يعني تا زماني كه به عوامل فوق لطمه‌اي نمي‌زند ادامه داشته باشد].
اين امر به يك ارزيابي به روز شده از مقتضيات بازدارندگي؛ پيشرفت‌هاي بيشتر در توانمندي‌هاي غيرهسته‌اي آمريكا، همپيمانان و شركا؛ كاهش‌هاي تمركز يافته در تسليحات راهبردي و غيرراهبردي و رايزني نزديك با همپيمانان و شركا، نياز دارد. آمريكا به تضمين اين امر ادامه مي‌دهد كه در حساب و كتاب‌ مخالفين احتمالي، دستاوردهايي كه آنها روي حمله به ايالات متحده يا همپيمانان و شركاي آن حساب كرده‌اند به نسبت هزينه‌ها و واكنش غيرقابل قبول [آمريكا] بسيار ناچيز خواهد بود.
دوم، اجراي برنامه نظارت بر ذخاير [هسته‌اي] و سرمايه‌گذاري‌هاي زير ساخت هسته‌اي كه در گزارش بازبيني موضع هسته‌اي پيشنهاد شده، به آمريكا اجازه خواهد داد تا از حفظ شمار زيادي از كلاهك‌هاي غيرمستقر (به عنوان وسيله‌اي دفاعي در مقابل حوادث فني يا ژئوپلتيكي) صرف نظر كند و به اين ترتيب كاهش گسترده‌اي در ذخيره هسته‌اي خود ايجاد نمايد. اين سرمايه‌گذاري ها براي تسهيل كاهش‌ تسليحات همزمان با حفظ بازدارندگي بر اساس معاهده استارت جديد و وراي آن، ضروري است.
سوم، قواي هسته‌اي روسيه در چگونگي تصميم گيري درباره ميزان و سرعت آمادگي براي كاهش نيروهاي آمريكا به عنوان عاملي چشمگير باقي خواهد ماند. پس از تصويب و اجرايي شدن پيمان استارت جديد، دولت آمريكا به دنبال توافقي پس از ‌آن با روسيه است كه به دنبال همكاري دو كشور براي كاهش‌هاي بيشتر تمام تسليحات هسته‌اي خواهد بود.
به دليل روابط بهبود يافته ما، نياز به تساوي عددي دقيق بين دو كشور [روسيه و آمريكا] ديگر به اندازه دوران جنگ سرد ضروري نيست. اما نبود تعادل بزرگ در توانمندي‌هاي هسته‌اي مي‌تواند نگراني‌هايي در هر دو طرف و در ميان همپيمانان و شركاي آمريكا به وجود آورد و ممكن نيست باعث حفظ رابطه‌ راهبردي طولاني مدت باثبات شود، به ويژه با وجود آن كه نيروهاي هسته‌اي به شكل قابل توجهي كاهش مي‌يابند. بنا بر اين، ما به اين كه روسيه نيز به حركت ما به سمت سطوح پايين‌تر [تسليحاتي] بپيوندد، اهميت مي‌دهيم. اوباما دستور تحليل پس از انتشار گزارش بازبيني موضع هسته‌اي را صادر كرده كه به بررسي سه فاكتور بالا و ديگر فاكتورها به نحو مقتضي مي‌پردازد و اهدافي را براي كاهش تسليحات هسته‌اي آمريكا-روسيه در آينده به حدي كمتر از سطح تعيين شده بر اساس معاهده استارت جديد مشخص كرده است. اندازه و سرعت كاهش نيروي هسته‌اي آمريكا به روش‌هايي اجرا خواهد شد كه قابل اطمينان بودن و كارآيي تضمين‌هاي امنيتي ما به همپيمانان و شركا حفظ شود.
پس از تصويب و اجرايي شدن پيمان استارت جديد، دولت آمريكا به دنبال گفتگوهايي با روسيه درباره كاهش‌ها و شفافيت بيشتر خواهد بود كه مي‌تواند از طريق توافقات رسمي و يا اقدمات دواطلبانه موازي دنبال شود. اين كاهش‌ها بايد از لحاظ گستردگي از توافقات دوجانبه قبلي وسيعتر باشد و به تمام تسليحات هسته‌اي دو كشور بپردازد نه فقط تسليحات هسته‌اي راهبردي از پيش مستقر شده.





تقويت بازدارندگي منطقه‌اي و تضمين مجدد به همپيمانان و شركاي آمريكا

همپيمانان و شركاي آمريكا در خطوط مقدم محيط امنيت در حال تغيير جهاني قرار دارند. برخي از آنها از امنيت بي سابقه‌اي بهره‌ مي‌برند و بر همين اساس به دنبال تسريع تلاش‌هاي به منظور كاهش اتكاء بر بازدارندگي هسته‌اي هستند. ديگر همپيمانان و شركا با چالش‌هاي جديد در زمينه امنيت خود مواجه هستند و براي مشاركت متداوم خود در خصوص تامين امنيت منافع آنها، به آمريكا چشم دوخته‌اند. در ميان همسايگان آنها گسترش دهندگان تسليحات هسته‌اي، قاچاقچيان بالقوه تسليحات كشتار جمعي و كشورهاي ضعيف و در حال شكست وجود دارد. برخي كشورها نيز فشارهاي قدرت‌هاي بزرگ همسايه را احساس مي‌كنند كه بر نقش‌هاي منطقه‌اي قدرتمندتر تاكيد مي‌كنند و در برخي موارد از ابزارهاي هسته‌اي استفاده مي‌كنند.
برهمين اساس آمريكا به طور كامل به تقويت روابط دوجانبه و منطقه‌اي و همكاري نزديك با همپيمانان وشركاي خود براي تطبيق اين روابط به الزامات قرن بيست يكم در حال ظهور متعهد مي‌داند. ما به دادن تضمين تعهد خود به همپيمانان و شركا در زمينه امنيت آنها ادامه خواهيم داد و نه تنها با گفتار بلكه با كردار نيز اين تعهد را به اثبات مي‌رسانيم. اين امر شامل استقرار از پيش نيروهاي آمريكا در مناطق كليدي، تقويت توانمندي‌هاي غيرهسته‌اي متحد آمريكا و آمادگي مداوم بازدارندگي توسعه يافته است. چنين روابط راهبردي نه فقط در زمينه بازدارندگي تهديدات بالقوه حياتي است بلكه در خدمت اهداف منع گسترش ما نيز هست. اين روابط راهبردي به كشورهاي همسايه اثبات مي‌كند كه دستيابي آنها به تسليحات هسته‌اي فقط اهدافشان در زمينه دستيابي به امتيازات نظامي يا سياسي را تضعيف مي‌كند و به همپيانان و شركاي غيرهسته‌اي آمريكا مجددا تضمين مي‌دهد كه منافع امنيتي آنها مي‌تواند بدون توانمندي‌هاي بازدارندگي هسته‌اي خود آنها محافظت شود. علاوه بر اين، آمريكا با همپيمانان و شركا براي تقويت رژيم منع گسترش جهاني همكاري خواهد كرد بويژه اجراي تعهدات موجود در درون مناطق آنها.
ساختارهاي امنيتي در مناطق كليدي تا زماني كه تهديدات هسته‌اي در قبال همپيانان و شركاي آمريكا وجود دارد، جنبه هسته‌اي را حفظ خواهند كرد. تسليحات هسته‌اي آمريكا نقشي اساسي در توسعه بازدارندگي به همپيانان و شركاي آمريكا در مقابل حملات هسته‌اي يا اعمال‌ فشارهسته‌اي توسط كشورهايي در منطقه آنها كه تسليحات هسته‌اي دارند يا به دنبال آن هستند، ايفا كرده است. يك "چتر هسته‌اي " معتبر آمريكا توسط تركيبي از روش‌ها تدارك ديده شده است -نيروهاي راهبردي سه گانه آمريكا، تسليحات هسته‌اي غيرراهبردي از پيش مستقر شده در مناطق كليدي و تسليحات هسته‌اي داخل خاك آمريكا كه مي‌تواند بسرعت براي رويارويي با پيشامدهاي منطقه‌اي مستقر شود.
تركيب روش‌هاي بازدارندگي در طول زمان و از منطقه به منطقه، تغيير كرده است. در طول جنگ سرد، آمريكا سلاح‌هاي هسته‌اي خود را در آسيا و اروپا از پيش مستقر و توانايي افزايش اين تسليحات مستقر شده را براي مواقع نياز حفظ كرد. در پايان جنگ سرد، مجموعه‌اي از اقدامات براي كاهش چشمگير حضور از پيش مستقر شده تسليحات هسته‌اي آمريكا اتخاذ شد. در حال حاضر گزينه‌هاي جداگانه‌اي وجود دارند كه بايد با مشاركت همپيمانان در اروپا و آسيا درباره آن تصميم گيري شود. اين گزينه‌ها در خصوص اين است كه چه موضعي به بهترين نحو منافع مشترك ما در بازدارندگي و تضمين و حركت به سوي جهاني از خطرات هسته‌اي كاهش يافته را تامين نمايد.
تسليحات هسته‌اي از پيش مستقر شده آمريكا درقاره اروپا از زمان پايان جنگ سرد بطور قابل ملاحظه‌اي كاهش يافته است اما شمار اندكي از تسليحات هسته‌اي آمريكا باقي مانده‌اند. با اينكه خطر حمله هسته‌اي عليه اعضاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) بسيار پايين است، حضور تسليحات هسته‌اي آمريكا -به همراه توافقات هسته‌اي مشترك منحصربفرد ناتو كه بر اساس آن اعضاي غيرراهبردي در برنامه ريزي هسته‌اي شركت مي‌كنند و داراي هواپيماهاي ويژه حمل تسليحات هسته‌اي هستند- به انسجام ناتو كمك مي‌كند و به همپيمانان و شركايي كه در منطقه خود احساس تهديد مي‌كنند، تضمين مجدد ارائه مي‌دهد. نقش تسليحات هسته‌اي در دفاع از اعضاي ناتو در سال جاري ميلادي در ارتباط با بازبيني "مفهوم راهبردي ناتو " به بحث گذاشته خواهد شد. هر گونه تغييرات در موضع هسته‌اي ناتو بايد فقط پس از يك بازبيني جامع در اين پيمان و تصميم توسط آن اتخاذ شود.
در آسيا وخاورميانه - كه ساختارهاي ائتلافي چندجانبه به مانند ناتو وجود ندارد - آمريكا به شكل وسيعي بازدارندگي را از طريق ائتلاف‌ها و روابط امنيتي دو جانبه وازطريق حضور نظامي از پيش مستقرشده وتضمين‌هاي امنيتي توسعه داده است.هنگامي كه جنگ سرد به پايان رسيد آمريكا تسليحات هسته اي از پيش مستقر شده خود را[اقيانوس] آرام خارج كرد. اين اقدام شامل خروج تسليحات هسته اي از كشتي‌هاي نيروي دريايي و زيردريايي‌هاي با هدف متعارف است. از آن زمان به بعد، آمريكا در نيرو‌هاي راهبردي مركزي خود و ظرفيت استقرار مجدد سامانه‌هاي هستي غير راهبردي درشرق آسيا تكيه كرده است. اين در صورتي كه درزمان بحران نياز شود مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
دولت آمريكا به دنبال گفتگوهاي راهبردي با همپيمانان وشركاي خود در شرق آْسيا وخاورميانه است تا بهترين راه براي تقويت مشاركتي معماري امنيت منطقه اي را تعيين و صلح و امنيت را تقويت كرده و به همپيمانان وشركا مجددا تضمين دهد بازدارندگي توسعه يافته آمريكا معتبر و كارآمد است.



- معماري‌هاي امنيت منطقه‌اي
تقويت معماري‌هاي امنيتي يكي از بخش‌هاي مهم راهبرد آمريكا براي تقويت بازدارندگي منطقه‌اي همزمان با كاهش نقش و تعداد سلاح‌هاي هسته‌اي است. اين معماري‌هاي امنيتي عبارتند از دفاع كارآمد موشكي، قابليت‌هاي ضدسلاح‌هاي كشتار جمعي، توانمندي‌ اعمال قدرت متعارف و كنترل و فرماندهي يكپارچه كه همگي به صورت تعهدات قوي سياسي ارايه شده‌اند. هدف، تضمين اين امر است كه اگر كشورها دست به حمله به آمريكا، همپيمانان و شركايش زدند،‌ شدت ضربه حملات آنها كاسته شده و از تحقق اهداف آنها با استفاده از يك سري توانمندي‌هاي تقويت‌شده ممانعت به عمل آيد - و اين كشورها به درك اين واقعيت برسند و از تهديد يا دست زدن به چنين حملاتي به آمريكا دست بردارند.
تقويت عناصر غيرهسته‌اي از معماري امنيت منطقه‌اي براي حركت به سوي جهاني عاري از سلاح‌هاي هسته‌اي يك امر حياتي است. آمريكا داراي توانمندي‌هاي متعدد در حوزه‌هاي مختلف است تا از حملات در ابعاد گسترده يا از تهديد و اجبار عليه خود، همپيمانان و شركايش ممانعت به عمل آورد.
ميزان بازدارندگي معتبر به قواي زميني، هوايي و دريايي‌اي بستگي دارد كه قادر باشند در مناقشات با ابعاد كم يا گسترده و در شرايطي كه ميزان دسترسي‌ها به مسايل مختلف كم است، بجنگند و همچنين به نيروهايي بستگي دارند كه براي واكنش نشان دادن به چالش‌هاي متعددي كه از سوي گروه‌‌هاي دولتي و غيردولتي اعمال مي‌شود، آمادگي داشته باشند. اين قوا به وسيله توانايي‌هاي آمريكا در حفاظت از دارايي‌ها آن در فضاي مجازي و فرا جوي تقويت مي‌شوند و توسط توانايي‌هاي آمريكا در جلوگيري از رسيدن دشمنان به اهداف خود از طريق زيرساخت‌هاي منعطف (از قبيل سامانه‌هاي فرماندهي و كنترل)، مواضع و پايگاه‌هاي جهاني و دفاع موشكي بالستيك و توانمندي‌هاي مقابله با سلاح‌هاي كشتار جمعي، تقويت مي‌گردند.
سامانه‌هاي كارآمد دفاع موشكي يك عنصر اساسي در تعهد آمريكا به تقويت بازدارندگي منطقه اي آمريكا در برابر كشورهايي است كه درباره آنها نگراني وجود دارد. از اين رو، آمريكا ضمن حفظ بازدارندگي هسته‌اي براي مطابقت با تهديد چنين كشورهايي، به تقويت عناصر حياتي ديگر از بازداندگي خود ادامه مي دهند. عناصري از قبيل توامنديهاي متعارف دفاع موشكي متعارف و بالستيك.
موضع هسته‌اي آمريكا در معماري‌هاي امنيت منطقه‌اي نقش حياتي دارد. كشورهاي اشاعه دهنده بايد درك كنند هر گونه حمله به آمريكا، همپيمانان و شركاي آن به شكست خواهد انجاميد و هرگونه استفاده از سلاح‌هاي هسته‌اي با واكنشي موثر و همه‌جانبه مواجه خواهد گشت. رئيس جمهور به عنوان فرمانده كل قواي آمريكا ماهيت دقيق هرگونه واكنش آمريكا را تدوين و تعيين خواهد كرد. اما اين كشورها بايد درك كنند كه با پيگيري سلاح‌هاي هسته‌اي خطرات هرگونه مناقشه‌اي را بطور قابل توجهي افزايش خواهند داد.


- ابتكار عمل‌هاي مهم
ائتلاف پايدار و روابط گسترده سياسي بنياد ثبات و امنيت راهبردي هستند. آمريكا با همپيمانان و شركايش در سراسر دنيا همكاري نزديكي خواهد داشت تا بر اساس درك مشترك از چالش‌ها و فرصت‌هايي كه در محيط درحال ظهور امنيتي پيش مي‌آيد، روابط قوي نظامي و سياسي را تقويت كرده و بر قدرت بازدارندگي منطقه‌اي بيفزايد. از اين رو آمريكا اقدامات زير را انجام خواهد داد:

" به همكاري قوي با همپيمانان و شركاي خود به منظور ايجاد معماري‌هاي امنيت منطقه‌اي تقويت شده ادامه خواهد داد. اين معماري‌ها شامل قابليت‌هاي غيرهسته‌اي براي بازدارندگي، كمك به تقويت توانمندي شركا، انجام مانورها و آموزش‌هاي نظامي مشترك و ادامه حضور آمريكا در مناطق مهم - كه در بازبيني چهارسالانه دفاعي 2010 موسوم به QDR و بازبيني دفاع موشكي بالستيك 2010 موسوم به BMDR به نام اين مناطق مهم اشاره شده است- ادامه خواهد داد.
" به مباحثات جاري دوجانبه و چندجانبه با همپيمانان و شركاي خود از جمله در اروپا، شمال شرق آسيا، جنوب غرب آسيا و خاورميانه به گونه‌اي كارآمد ادامه خواهد داد و در صورت لزوم اين مباحثات را بسط و توسعه خواهد داد تا ثبات منطثه‌اي را در كوتاه مدت و بلندمدت تقويت كند.
" با همپيمانان و شركا همكاري خواهد كرد تا به تهديدات منطقه‌اي از طريق استقرار سامانه‌هاي كارآمد موشكي از قبيل اروپا، شمال شرق آسيا، خاورميانه و جنوب غرب آسيا پاسخ گويد. اين امر شامل پيگيري رويكردي مرحله‌اي در اين مناطق است- به گونه‌اي كه در گزارش و بازبيني دفاع موشكي بالستيك 2010 موسوم به BMDR به آن اشاره شده است.
" تقويت توانمندي‌هاي مقابله با تسليحات كشتار جمعي. كه شامل بهبود تواناييي آمريكا و همپيمانان در شكست دادن حمله شيميايي و بيولوژيكي است. وزارت دفاع آمريكا در حال تقويت قابل توجه دفاع در برابر سلاح‌هاي شيميايي نسل پيشرفته و سلاح‌هاي بيولوژيك نسل پيشرفته است اين ابتكار عمل‌ها به صورت مفصل در گزارش چهارسالانه دفاعي 2010 موسوم به QDR توضيح داده شده است.
" توسعه توانمندي‌هاي واكنش سريع جهاني غيرهسته‌اي. اين قابليت‌ها‌ ممكن است بطور خاصي براي شكست دادن تهديدات منطقه‌اي با ضرورت زماني ارزش داشته باشند. دولتآمريكا هم‌اكنون در حال بررسي استفاده از تركيب متناسبي از اين توانمندي‌هايي است كه براي بهبود توانايي ما در مواجهه با چنين تهديداتي لازم هستند و در عين حال بر ثبات روابط هسته‌اي ما با روسيه و چين تاثير نمي‌گذارند. پيشنهادات خاص در اين رابطه از سوي وزارت دفاع آمريكا براي بودجه سال مالي 2012 ارايه خواهند شد.
" توانمندي‌هاي كارآمدتر براي امور اطلاعاتي، نظارتي و شناسايي را در طول دهه آينده بعلاوه تحليل اطلاعاتي براي پردازش فوري داده‌ها و ا طلاعات را توسعه و مستقر مي سازد.
" مشاوره و رايزني با همپيمانان، شركاي خود را درباره سياست‌ها و مواضع مشترك براي جلوگيري از گسترش تسليحاتي و بازدارندگي دربرابر تجاوز توسعه و تعميق مي بخشد.
" توانايي و قابليت استقرار پيش از موعد سلاح‌هاي هسته‌اي بر جنگنده بمب‌افكن‌هاي تاكتيكي (و در آينده بر جنگنده‌هاي اف‌35) و همچنين بمب‌افكن‌هاي سنگين (بي‌2 و بي 52 اچ ) را حفظ خواهد كرد و به فعاليت‌هاي خود براي افزودن بر طول عمر و قابليت ايمني، امنيتي و كنترل بمب‌هاي هسته‌اي بي‌61 كه مي‌توانند توسط جنگنده‌هاي اف 35 و بمب‌افكن‌هاي بي‌2 حمل شوند، ادامه خواهد داد. اين تصميمات نشان دهنده اقداماتي نيست كه سازمان ناتو درباره مقتضيات بازدارندگي آتي تصميم‌گيري خواهد كرد اما به منظور باز گذاشتن دست اين سازمان و فراهم نمودن توانمندي لازم براي حمايت از تعهدات آمريكا است.




حفظ زرادخانه هسته‌اي كارآمد، امن و ايمن

آمريكا متعهد است كه تضمين دهد ذخاير سلاح‌هاي هسته‌اي امن، ايمن و كارآمد باقي خواهند ماند. گزارش بازبيني موضع هسته‌اي تصميمات متعددي براي تحقق اين تعهد درازمدت اتخاذ كرده است.
سلاح‌هاي هسته‌اي امروز داراي سني بيش از آنچه هستند كه در ابتدا براي آنها تعيين شده بود. تا سال 1992، ذخاير هسته‌اي آمريكا بطور مداوم با كلاهك‌هاي مشابهي تعويض مي‌شدند كه مرحله طراحي تا آزمايش و استقرار را گذارنده بودند و بعد از آن نيز اين كلاهك‌ها توسط كلاهكي از نسل بعدي خود جايگزين شده و بازنشسته مي‌شدند. از آن زمان به بعد، آمريكا آزمايش سلاح‌هاي هسته‌اي را كنار گذاشت و ايمني و اعتبار كلاهك‌هاي هسته‌اي خود را از طريق برنامه نظارت ذخاير كه طول عمر برخي از كلاهك‌ها را با احياي اين كلاهك‌ها به حدي كه مشخصات كلاهك‌هاي اصلي را داشته باشند، تعيين كرد.
امروز، ما بايد به منظور حفظ ذخاير كارآمد، امن و ايمن و با هدف دستيابي به جهاني عاري از تسليحات هسته‌اي در آينده، به مديريت محتاطانه ذخاير هسته‌اي خود و مديريت برنامه‌هاي افزايش طول عمر كلاهك‌ها موسوم به LEPs بپردازيم. ضمن اين كه از زيرساخت‌هاي هسته‌اي، نيروي كار متخصص و هدايت لازم براي ادامه اين روند بهره ببريم.


- مديريت ذخاير هسته‌اي آمريكا
ذخاير هسته‌اي آمريكا شامل كلاهك‌هاي مستقر و غير مستقر هستند. آمريكا همچنين داراي كلاهك‌هاي اضافي است كه منتظر برچيده شدن هستند.

-كلاهك‌هاي مستقر: اين كلاك‌ها شامل كلاهك‌هاي راهبردي (كه به منظور استقرار بر تجهيزات قاره‌پيما از قبيل زيردريايي‌هاي راهبردي هسته‌اي مستقر و موشك‌هاي بالستيك قاره‌پيماي مستقر و بمب‌افكن‌هايي سنگين طراحي شده‌اند) و همچنين سلاح‌هاي طراحي شده باري ماموريت‌هاي هسته‌اي مانند بمب‌هاي بي‌61 مستقر در اروپا مي‌شوند. قواي مستقر راهبردي آمريكا در كوتاه و ميان مدت با توجه به توافقات صورت گرفته با روسيه براي كاهش تسليحات و اول از همه معاهده جديد كاهش سلاح‌هاي راهبردي (استارت جديد) ، كاهش پيدا خواهند كرد.

- كلاهك‌هاي غيرمستقر: شامل قطعات يدكي، برنامه‌هاي حمايتي و نظارتي هستند كه به منظور مصونيت دربرابر هرگونه غافلگيري فني يا ژئوپلتيكي به كار مي‌روند. قطعات يدكي پشتيبان به آمريكا اين امكان را مي‌دهند تا تعداد سلاح‌هاي مستقر خود را در طول مدت تعمير و نگهداري يا مرحله نظارت كه طي آن برخي از اجزاي كلاهك‌ها نابود مي‌شوند و كلاهك‌ها هنوز براي بازگرداندن به انبارها بازسازي و ساخته نشده‌اند، در اندازه مطلوب حفظ كند.
كلاهك‌هاي غيرمستقر همچنين در برابر غافلگيري فني به آمريكا مصونيت مي‌دهد. غافلگيري‌هايي مانند كشف نقص فني در يكي از كلاهك‌ها يا نوعي از كلاهك‌ها كه موجب غيرعملياتي شدن آن كلاهك‌ها مي‌شود. اين كلاهك‌هاي غير مستقر همچنين مصونيت غافلگيري ژئوپلتيكي به همراه دارند مثل فرسايش تدريجي محيط امنيتي كه نيازمند اين است سلاح‌هاي بيشتري بر سامانه‌هاي پرتاب و حمل مستقر شوند. در حال حاضر تعداد ذخاير غيرمستقر بيش از حدي است كه براي رسيدن به اهداف فوق به آنها نياز است. اين امر به دليل محدوديت در ظرفيت مجموعه سازمان ملي امنيت هسته‌اي آمريكا (NNSA) در انجام برنامه‌هاي افزايش طول عمر كلاهك‌ها براي سلاح‌هاي مستقر به صورت زمانبندي مشخص است. پيشرفت در احياي زيرساخت‌هاي توليدي سازمان ملي امنيت هسته‌اي امكان اين امر را فراهم خواهد ساخت تا اين كلاهك‌ها در كنار ديگر برنامه‌هاي كاهشي كه براي دهه آتي برنامه‌ريزي شده، از دور خارج شوند.

- كلاهك‌هايي كه منتظر برچيده شدن هستند به آن دسته از كلاهك‌هايي گفته مي‌شود كه در صف جداشدن قطعات هستند. امروزه، چندين هزار كلاهك هسته‌اي در صف برچيده شدن هستند و بر اين تعداد افزوده خواهد شد چرا كه بنا بر تعهدات مندرج در معاهده استارت جديد، سلاح‌هاي ديگري بايد از انبارها براي نابودي بيرون برده شوند. ما پيش‌بيني مي‌كنيم نابودي و برچيدن اين قطعات بيش از يك دهه زمان ببرد. سرمايه‌گذاري براي مدرنيزه كردن زيرساخت‌هاي هسته‌اي كه در مطالب زير به آن اشاره شده مي‌تواند تضمين كننده اين امر باشد كه آمريكا مي‌تواند به كاهش تسليحات انبار شده به گونه‌اي مسئولانه كاهش دهد.
گزارش بازبيني موضع هسته‌اي با نگاه به سه دهه آينده بهترين راهكارها براي افزايش طول عمر كلاهك‌هاي هسته‌اي موجود را بطوري كه با برنامه مديريت ذخاير هسته‌اي كه كنگره مجوز آن را صادر كرده و همچنين با اهداف منع گسترش هسته‌اي منطبق باشد، ارايه كرده است. در طول اين دوره زماني، هر يك زا كلاهك‌هاي هسته‌اي كه اكنون در انبارها قرار دارند الزاما مورد بازبيني فني قرار خواهند گرفت. در نتيجه، با گذشت زمان برنامه مديريت ذخاير ارايه كننده راهكار تضمين ايمني و امنيت كلاهك‌ها خواهد بود. درحالي كه پارامترهاي كلي اين طرح در بخش زير مورد بحث قرار مي‌گيرند، برخي از اطلاعات مهم درباره تعداد و نوع دقيق كلاهك‌هاي موجود در انبارها به صورت محرمانه و طبقه‌بندي شده محفوظ نگه داشته شده‌اند و همينطور طرح‌هاي خاص براي تغيير موقعيت و موضع زرادخانه‌هاي هسته‌اي كه قرار است به صورت مجزا به كنگره آمريكا گزارش شوند.
گزارش بازبيني موضع هسته‌اي بعد از ملاحظه بهترين راهكار براي مديريت ذخاير هسته‌اي به جمع‌بندي‌هاي زير براي ارايه راهنماي لازم جهت تصميم‌گيري‌هاي مديريتي آتي براي ذخاير هسته اي آمريكا دست پيدا كرد:

" آمريكا آزمايشات هسته‌اي انجام نخواهد داد و تصويب و اجراي معاهده منع جامع آزمايشات هسته‌اي را پيگيري خواهد كرد.
" آمريكا كلاهك‌هاي هسته‌اي جديد نخواهد ساخت. برنامه‌هاي افزايش طول عمر تنها از آن دسته از قطعات هسته‌اي بهره خواهند گرفت كه بر اساس طرح‌هايي ساخته شده‌اند كه پيش از اين آزمايشات لازم روي آنها صورت گرفته است. اين برنامه‌ها همچنين از ماموريت‌هاي نظامي تازه يا توانمنديهاي جديد نظامي حمايت نخواهند كرد.
" آمريكا به صورت مورد به مورد گزينه‌هاي لازم را براي تضمين امنيت، ايمني و اعتبار كلاهك‌هاي هسته‌اي خود بر طبق برنامه مديريت ذخاير بررسي خواهد كرد. روش‌‌هاي كامل افزايش طول عمر كلاهك‌ها مدنظر قرار خواهد گرفت: روش‌هايي مانند بازسازي كلاهك‌هاي موجود، استفاده مجدد از قطعات هسته‌اي حاصل از كلاهك‌هاي متعدد و جايگزيني قطعات هسته‌اي.
" آمريكا در هر تصميمي كه در جهت در پيش گرفتن توسعه مهندسي افزايش طول عمر كلاهك‌ها اتخاذ خواهد كرد، اولويت كار را به گزينه بازسازي و استفاده مجدد خواهد داد. جايگزيني قطعات هسته‌اي تنها زماني در پيش گرفته خواهد شد كه اهداف مورد نظر به وسيله برنامه مديريت ذخاير قابل تحقق نباشد و تنها در صورتي كه مجوز اين جايگزيني از سوي رئيس جمهور صادر و توسط كنگره مورد تصويب قرار گرفته باشد.
" آمريكا بخاطر نيازي كه به حفظ بازدارندگي دربرابر دشمنان، ارايه تضمين به همپيمانان و مصونيت در مواجهه با غافلگيري فني يا ژئوپلتيكي دارد، ذخاير هسته‌اي خود را در حداقل ممكن حفظ خواهد كرد.

آمريكا با رعايت اين سرفصل‌ها طول عمر كلاهك‌هاي هسته‌اي لازم براي ساختار قدرت كوچك‌تري كه تحت معاهده استارت جديد مشخص شده است را افزايش خواهد داد. بر اساس اين روش، گزارش بازبيني موضع هسته‌اي پيشنهاد‌هاي زير را ارايه مي‌دهد:

" دولت آمريكا بطور كامل به برنامه جاري افزايش طول عمر كلاهك‌هاي W-76 قابل استفاده در زيردريايي‌ها در سال مالي 2017 كمك مالي خواهد كرد و برنامه بررسي و مطالعه بر بمب‌هاي بي 61 را بطور كامل ادامه خواهد داد تا تضمين كننده اين امر باشد كه ساخت اين بمب‌ها در سال مالي 2017 آغاز شوند.
" شوراي سلاح‌هاي هسته‌اي كار مطالعه و بررسي راهكارهاي افزايش طول عمر كلاهك‌هاي W-78 موشك‌هاي بالستيك قاره‌پيما را آغاز خواهد كرد كه اين كار با همكاري مشترك سازمان ملي امنيت هسته‌يا و وزارت دفاع انجام خواهد شد. اين بررسي و مطالعه، همچون ديگر برنامه‌هاي افزايش طول عمر تسليحات، امكان استفاده از كلاهك‌هاي حاصله بر سكوهاي چندمنظوره را بررسي خواهد كرد تا به اين ترتيب بتوان از شمار انواع كلاهك‌ها كاست.
" آمريكا كاهش كلاهك‌هاي هسته‌اي غيرمستقر را مدنظر قرار خواهد داد ضمن اين كه روند برچيدن كلاهك‌هاي هسته‌اي را همزمان با اجراي برنامه مديريت و نظارت ذخاير مطابق با معاهده استارت جديد، تسريع خواهد كرد.

سازمان ملي امنيت هسته‌اي NNSA در هماهنگي نزديك با وزارت دفاع برنامه جديد مديريت و نظارت بر ذخاير هسته اي را تدوين و ظرف 90 روز به كنگره ارايه خواهد كرد كه بر طبق افزايش سرمايه‌گذاري زيرساختي خواهد بود كه در سال مالي 2011 از سوي رئيس جمهور درخواست شده است. با مدرنيزه شدن زيرساخت‌هاي حياتي و احياي آنها، آمريكا امكان اين را خواهد يافت تا از حفظ شمار زيادي از كلاهك‌هاي غيرمستقر خود كه به منظور حفظ مصونيت فني به كار مي‌روند، بكاهد و اين امر امكان كاهش شمار بيشتري از ذخاير سلاح‌هاي هسته‌اي غيرمستقر آمريكا را به مرور زمان فراهم مي‌آورد.
رويكردي كه در اينجا درباره آن توضيح داده شد اعتماد فراوان به عملكرد فني كلاهك‌ هاي حفظ شده در انبارها را تضمين مي‌كند. اين امر تضمين كننده اين امر خواهد بود كه ايمني و امنيت اين كلاهك‌ها مقتضيات قرن بيست ويكم (و توانمندي‌هاي فني) را حفظ خواهد كرد. اين امر درعين حال، موجب خواهد شد كه كلاهك‌هاي هسته‌اي جديد توليد نشوند و ساختار كار به گونه‌اي باشد كه نيازي به آزمايشات هسته‌اي جديد نباشد. برنامه‌هاي افزايش طول عمر تنها زماني مورد استفاده قرار خواهند گرفت كه اجزاء و قطعات هسته‌اي بر اساس طرح‌هايي باشند كه قبلا مورد آزمايش قرار گرفته‌اند. اين برنامه‌ها همچنين از ماموريت‌هاي جديد نظامي و توانمندي‌هاي جديد نظامي حمايت نخواهند كرد. اين شيوه، استاندارد بالايي براي ايمني و امنيت سلاح‌هاي هسته‌اي ارايه خواهد كرد و در كنار اهداف منع گسترش تسليحاتي آمريكا را در موقعيتي قرار خواهد داد تا ديگر كشورها را ترغيب كند ذخاير هسته‌اي خود را در بالاترين سطح ضمانتي نگهدارند.

ادامه دارد...
ادامه مطلب
شنبه 28 فروردین 1389  - 6:50 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5870522
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی