از مهمترين دغدغه هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي مسئلهي جوانان مي باشد كه
در سخنرانيها ، پيامها و ديدارهاي معظم له مشهود است. بيانات و سخنان پر
بار و شيرين ايشان از اين جهت براي جوانان جالب ، جاذب و درس آموز است كه
معظم له چه قبل و چه بعد از انقلاب ، سال هاي سال با اقشار مختلف جوانان -
خصوصاً طلاب و دانشجويان مبارز و مسلمان انقلاب - به عنوان يك الگو و
راهنماي فكري و عقيدتي و سياسي مانوس بوده اند و با زبان اين نسل پر شور و
مسائل و مشكلات و روحياتشان كاملاً آگاهي و آشنايي دارند . دليل بر اين
مدعا ، بيانات ايشان در جمع جوانان استان گيلان است:((......... من عمرم را
در ميان جوان ها گذراندم. از دوراني كه خودم جوان بودم و با جوان هاي
دانشگاهي كه خارج از محيط ما بودند ،ارتباط برقرار كردم ، تا امروز هم
ارتباط من با جوان ها قطع نشده است . بنابراين مي دانم حال و هواي جواني
چيست و امروز در فضاي جواني ما چه مي گذرد .........))
بقيه در ادامه جلسات مستمر با جوانان انقلابي و خط دهي به آنان در امر مبارزه ، پاسخ به سئولات و شبهات فكري و عقيدتي آنان، حضور در مجامع جوان - به خصوص دانشگاه- و برقراري ارتباط عاطفي با دانشجويان قبل و بعد از انقلاب، از رياست جمهوري تا رهبري و تاكيد بر ضرورت به كارگيري از نيروي جوان در مسئوليت هاي اجرائي كشور و اعتماد و ايمان به نسل جوان، حاكي از علاقهي وافر ايشان به حشر و نشر با جوانان و آگاهي از حال و هواي جواني است.
بعضي از جوانان زندگي مي كنند تا خوش باشند، گرچه زندگي براي آنها فقط لذت بردن و تنوع جالب و نشاط آور است، اما هميشه از اين تنوع طلبي هاي تكراري، وازده و خسته هستند.
جواناني هم هستند كه در پي يك زندگي خوب اند و خير و نيكي را در زندگي مي جويند.بدون شك براي دستيابي به زندگي خوب و خوب زندگي كردن نياز به داشتن مهارت هاي لازم است. جوان هم براي خوب جواني كردن و استفاده از لحظه لحظه جواني نيازمند به فراگيري مهارتهاي جواني است. در اين فرصت چهارده مهارت را كه براي فراهم آمدن يك دوره جواني شاداب و با نشاط لازم است از بيان حكيمانه و پدرانه رهبر معظم انقلاب اسلامي (مدظله العالي) تقديم مي كنيم به اميد آنكه اين مهارت ها چراغ روشني در طي طريق جواني باشد.چنين باد
1-سه خصوصيت بارز يك جوان :
من اساساً در بين اين خصوصيات مهمي كه جوانان دارند، سه خصوصيت را خيلي بارز مي بينم. آن سه خصوصيت عبارت است از: انرژي، اميد، ابتكار. اين ها سه خصوصيت برجسته در جوان است. اگر واقعاً رسانه ها در كمك هاي فرهنگي كه به ما ميكنند - چه گويندگان مذهبي، چه گويندگان مسايل فكري و فرهنگي، چه صدا و سيما، چه مدرسهها - بتوانند اين سه خصوصيت عمده را درست هدايت كنند، من خيال ميكنم كه خيلي راحت مي شود يك جوان، راه اسلامي پيدا كند. چون اسلام هم چيزي كه از ما ميخواهد، اين است كه ما استعدادهاي خودمان را به فعليت برسانيم.
2- سه خصوصيت ، شرط موفقيت جوان :
اگر شما جوانان اين سه خصوصيت را در خودتان به وجود آوريد، در هر شرايطي و در همه ي زمينه ها موفق خواهيد بود.
جوان اولاً بايد احساس مسئوليت كند؛ يعني واقعاً خودش را مسئول بداند و بخواهد كه زندگي را با پاي خودش پيش ببرد و حركت كند و مثل پر كاهي در امواج حوادث نباشد.
ثانياً، با ايمان حركت كند . ايمان نقش بسيار مهمي در پيشرفت در همه ي ميدان ها و نيز پيروزي بر همه ي موانع دارد.
ثالثاً ، بصيرت و آگاهي داشته باشد .
اگر جوانان اين سه خصوصيت را در خودشان تامين كنند-كه البته كار چندان آساني نيست ، اما بسيار ممكن است-در همهي زمينهها شما مي توانيد موفقيت خودتان را تضمين كنيد.
3- تحصيل ، تهذيب ، ورزش :
دورهي جواني، دورهي توانايي است. اين توانايي در چه چيزهايي بايد به كار برود؟ به اعتقاد من، بايد عمدتاً در تحصيل علم، در ايجاد صفاي نفس و روحيهي تقوا در خود و ايجاد نيروي جسماني در خود - كه ورزش باشد - به كار رود.
اين سه مورد عمده است. يعني اگر در يك جمله ي كوتاه از من بپرسند كه شما از جوان چه مي خواهيد، به او خواهم گفت : تحصيل، تهذيب و ورزش. من فكر مي كنم كه جوانان بايد اين سه خصوصيت را دنبال كنند.
هر كاري هم بخواهيد بكنيد، در دوران جواني كه مي شود كرد؛ يعني در هر سه زمينه - هم در زمينه ي علمي، هم در زمينه ي تهذيب نفس و هم در زمينه ي ورزش - بايد در جواني كار كنيد.
4- جوان بايد جدي باشد :
ما از جوان هاي عزيزمان - چه دختر ها، چه پسر ها - توقع داريم كه در مورد مسايل اساسي كشور جدي باشند و جدي برخورد كنند. پيشنهاد مي كنم روي اين مساله ي ((جدي بودن)) فكر كنيد؛ بعد خواهيد ديد خيلي از كارهايي كه در گوشه و كنار انجام مي گيرد، ناشي از جدي نبودن است.
5- جوان نيازمند به ثبات است :
جوان، ثبات لازم دارد؛ و اين ثبات هم به خودي خود به دست نمي آيد. بايد آن را پيدا كرد.
جوان، دايم در معرض تزلزل قرار مي گيرد؛ البته همه ي جوان ها اينطور نيستند. نمي خواهم بگويم كه هر جواني اينگونه است. به هر حال، اين استعداد تزلزل هم مثل بقيهي استعداد ها در جوان هست؛ كه به اين معنا استعداد خوبي نيست. البته به يك معنا هم خوب است؛ چون خود اين هم يك تحول است. از همين هم مي توان استفاده كرد. مرتب مي شود بهتر شد و بالاتر رفت؛ اما بايد مواظب باشيد كه اين وسيلهي لغزش، دور افتادن از راه و دور افتادن از خدا نشود، و به غلطيدن در آن پرتگاه هايي كه انسان بايد از آنها پرهيز كند، منتهي نشود.
6- جوان بايد اهل فكر كردن باشد:
جوانان عزيز ! به فكر كردن در مسايل عادت كنيد؛ اين يك مبارزه است. يكي از بزرگترين خطرات براي هر انساني - به خصوص نسل جوان - اين است كه در مقابل حوادث، رويداد ها و پديده هاي جامعه دچار بي فكري و بي تشخيصي بشود. وظيفهي هدايت فكر جوان ها، وظيفهي بزرگي است؛ اما متقابلاً وظيفهي جوان ها هم اين است كه در مسايل فكر كنند و با گام فكر راه را طي كنند. در هر حادثه يي - حوادث كوچك، حوادث بزرگ - خودتان را به فكر كردن عادت بدهيد؛ مطالعه كنيد و بسنجيد. اگر كسي به فكر كردن عادت كرد و اهل فكر كردن شد، از مشورت ديگران هم استفاده خواهد كرد .
7- زندگي جوان بايد مبارزه باشد :
آن چيزي كه لازم است به شما جوان ها عرض بكنم، اين است كه شما جوان هاي عزيز با اين انرژي و نشاط جواني و با اين معرفت اسلامي ، مبارزه ي در اين راه را براي خودتان فريضه بدانيد . بايد مبارزه كرد. در اسلام؛ زندگي بدون مبارزه، زندگي راكد، زندگي ساكن، زندگي بي تحرك و زندگييي كه جوشش اراده و عزم انساني در آن نباشد، زندگي مطلوبي نيست و انسان را به آرمان هاي انساني و اسلامي نمي رساند.
8- تقوا ، سرمايه ي جوان :
گاهي با خود فكر مي كنم جوان كه در بهترين اوقات عمر خود به سر مي برد، اگر بخواهد سرمايه اي به دست بياورد كه موفقيت دنيايي و آخرتي او را تضمين كند، دنبال چه چيزي بايد باشد ؟ سوال مهمي است ... جوابي كه من به آن رسيده ام، اين يك كلمه است: (( تقوا )). اگر جوان در دوره ي جواني سعي كند تقوا داشته باشد - با همان تعريفي كه در فرهنگ ديني و قرآن از تقوا شده است - بزرگ ترين سرمايه را هم براي درس ، هم براي فعاليت هاي سازندگي ، هم براي عزت دنيوي ، هم براي به دست آوردن دستاوردهاي مادي، هم براي معنويت - اگر اهل معنويت است - به دست آورده است.
9- جوانان ! خودتان را بسازيد :
جوانان! خودتان را بسازيد. يك ملت اگر بخواهد راه رشد و كمال و پيشرفت را طي بكند، بايد از لحاظ ايمان فكري، به جاي محكمي متكي باشد. آن ملتي، آن نسلي، آن جواني كه بخواهد به يك مجموعه ي هرهري مذهب، بي ايمان، بي اعتقاد به بنيان هاي اخلاقي و ديني و معنوي، دل بسپارد و با حرف آنها پيش برود؛ زير پايش سست خواهد شد. نسل جوان، هماني خواهد شد كه در دوران رژيم پهلوي بود؛ ياس آور، بي فايده ، مايل به فساد، آماده براي كج روي . آن وقت براي آن كسي كه آنها را باز از آن راه، به راه راست حركت بدهد، معونه ي زيادي لازم است كه به آساني در قرني - بلكه قرن هايي - در اين كشور پيش نمي آيد.
10- ارتباط با خدا در جواني :
عزيزان من ! رابطه ي خودتان را با خدا، هر چه مي توانيد مستحكم تر كنيد؛ به خصوص در اين ماه هاي مبارك؛ ماه رجب و ماه شعبان. در اين ماه ها كه ماه دعا و استغاثه، ماه رابطه گرفتن با خدا و ماه راز و نياز كردن با معشوق حقيقي هر انسان است، دعا و توبه شما، ذكر خدا در دل هاي پاك و نوراني شما جوانان عزيز، معجزه ها و كارها مي كند! مخصوص اين ايام (جواني ) نيست. در تمام عمرتان اين رابطه با خدا در شما صفا و اخلاص را تقويت مي كنند و صفا و اخلاص، گره گشاي همه ي كارهاست.
11- ياس ، بزرگترين آفت جوان :
جوانان عزيز ! دشمن روي شما سرمايه گذاري هاي زيادي مي كند؛ حواستان جمع باشد. عده اي را به بي تفاوتي مي كشاند و عده اي را دلسرد و مايوس مي كند. ياس، بزرگترين آفت جوان است. جوانها بدانند كه متاسفانه ياس به روح جوان زودتر راه پيدا مي كند؛ همچنان كه اميد اين گونه است. در مقابل ياسي كه دشمن مي خواهد به جوان ها تلقين و تزريق كند، خودتان را مصونيت بدهيد.
12- لزوم آشنايي جوانان با تاريخ :
من واقعاً به شما برادران و خواهران ( جوانان ) عزيز توصيه مي كنم كه با تاريخ آشنا بشويد. تاريخ، درس است. از تاريخ خيلي درس ها مي شود آموخت و خيلي تجربه ها مي شود به دست آورد. عده اي سعي مي كنند حوادث روزگار ما را يك حوادث استثنايي - كه به هيچ وجه از تاريخ قابل استفاده نيست - وانمود كنند. اين غلط است. رنگ هاي زندگي عوض مي شود، اما پايههاي اصلي زندگي بشر، جبهه بندي هاي اصلي بشر ، تغيير پيدا نمي كند.
در صدر اسلام، بزرگ ترين و مهم ترين ضربهاي كه بر اسلام وارد شد، اين بود كه حكومت اسلامي، از امامت به سلطنت تبديل شد. حكومت امام حسن ( عليه السلام ) و حكومت علي بن ابي طالب ( عليه السلام ) به سلطنت شام تبديل شد! البته امام حسن مجتبي ( عليه آلاف التحيه و الثناء ) آن روز به خاطر يك مصلحت بزرگ تر - كه حفظ اصل اسلام بود - مجبور شد اين تحميل را به جان بپذيرد. حكومت را از امام حسن ( عليه السلام ) گرفتند. وقتي حكومت از مركز ديني خودش خارج شد و در اختيار دنيا طلبان و دنيا داران گذاشته شد، بديهي است كه بعد هم حادثه ي پيش مي آيد. آن وقت حادثه ي كربلا آن حادثه يي نيست كه بشود جلويش را گرفت؛ اجتناب نا پذير مي شود. بيست سال بعد از آن، حكومت اسلامي از دست محور اصلي آن - كه امامت است - گرفته شد. امام حسين (عليه السلام ) فرزند پيامبر (ص) در كربلا با آن وضع فجيع به خاك و خون كشيده شد.
اساس حمله و نقشه ي دشمن اين است كه حكومت را از محور اصلي - محور امامت، محور دين - خارج كند. بعد خاطرش جمع است كه همه كار خواهد كرد.
13- جوان ها ! دنبال تقليد نباشد:
جوان هاي عزيز من! فرزندان من ! دنبال تقليد نباشد؛ بر روي شيوه و راهي كه در آن ذهن و اراده و ايمان شما قوي مي شود و اخلاق شما پاك و آراسته مي گردد، فكر كنيد؛ آنگاه شما عنصري خواهيد بود كه مثل يك ستون ، سقف مدنيت اين كشور و تمدن حقيقي اين ملت بروي آن قرار مي گيرد.
من به شما عرض كنم، امروز دستگاه هاي تبليغاتي فوق مدرن غرب - به خصوص آمريكايي و صهيونيستي - دارند براي ذهن ها و فعاليت ها و احساسات و اراده ي شما طرح عملياتي تهيه مي كنند؛ خيال نكنيد آنها غافل نشسته اند و اين سي ميليون جوان را در كشور ما نمي بينند؛ آنها اين سي ميليون جوان را مي بينند؛ آنها براي كار و هدف خودشان مشغول برنامه ريزي هستند؛ آنها براي اخلاق و فكر و عقيده و ايمان جوان ما دارند برنامه ريزي مي كنند. خيلي از حرف هايي كه گاهي در فضاي مطبوعاتي يا فرهنگي كشورمان زده مي شود، تفسيرش اين است و با اين ديد قابل تحليل است. آنها مي خواهند نسلي كه الگوي جوانان فداكار برجسته ي دنيا شد، به يك نسل بي خاصيت تبديل شود.
14- ورزش براي جوانان لازم است :
به ورزش اهميت بدهيد؛ من به خصوص روي ورزش تاكيد مي كنم. من ورزش رابه عنوان يك كار بين المللي، نمايشي، هيجاني، در درجه ي دوم مي دانم ؛ در درجه ي اول، ورزش براي تقويت و سلامت جسم است، كه اين را براي همه ي جوانان كشورمان از زن و مرد لازم مي دانم.
نويسنده: علي اكبر سبزيان ادامه مطلب
بقيه در ادامه جلسات مستمر با جوانان انقلابي و خط دهي به آنان در امر مبارزه ، پاسخ به سئولات و شبهات فكري و عقيدتي آنان، حضور در مجامع جوان - به خصوص دانشگاه- و برقراري ارتباط عاطفي با دانشجويان قبل و بعد از انقلاب، از رياست جمهوري تا رهبري و تاكيد بر ضرورت به كارگيري از نيروي جوان در مسئوليت هاي اجرائي كشور و اعتماد و ايمان به نسل جوان، حاكي از علاقهي وافر ايشان به حشر و نشر با جوانان و آگاهي از حال و هواي جواني است.
بعضي از جوانان زندگي مي كنند تا خوش باشند، گرچه زندگي براي آنها فقط لذت بردن و تنوع جالب و نشاط آور است، اما هميشه از اين تنوع طلبي هاي تكراري، وازده و خسته هستند.
جواناني هم هستند كه در پي يك زندگي خوب اند و خير و نيكي را در زندگي مي جويند.بدون شك براي دستيابي به زندگي خوب و خوب زندگي كردن نياز به داشتن مهارت هاي لازم است. جوان هم براي خوب جواني كردن و استفاده از لحظه لحظه جواني نيازمند به فراگيري مهارتهاي جواني است. در اين فرصت چهارده مهارت را كه براي فراهم آمدن يك دوره جواني شاداب و با نشاط لازم است از بيان حكيمانه و پدرانه رهبر معظم انقلاب اسلامي (مدظله العالي) تقديم مي كنيم به اميد آنكه اين مهارت ها چراغ روشني در طي طريق جواني باشد.چنين باد
1-سه خصوصيت بارز يك جوان :
من اساساً در بين اين خصوصيات مهمي كه جوانان دارند، سه خصوصيت را خيلي بارز مي بينم. آن سه خصوصيت عبارت است از: انرژي، اميد، ابتكار. اين ها سه خصوصيت برجسته در جوان است. اگر واقعاً رسانه ها در كمك هاي فرهنگي كه به ما ميكنند - چه گويندگان مذهبي، چه گويندگان مسايل فكري و فرهنگي، چه صدا و سيما، چه مدرسهها - بتوانند اين سه خصوصيت عمده را درست هدايت كنند، من خيال ميكنم كه خيلي راحت مي شود يك جوان، راه اسلامي پيدا كند. چون اسلام هم چيزي كه از ما ميخواهد، اين است كه ما استعدادهاي خودمان را به فعليت برسانيم.
2- سه خصوصيت ، شرط موفقيت جوان :
اگر شما جوانان اين سه خصوصيت را در خودتان به وجود آوريد، در هر شرايطي و در همه ي زمينه ها موفق خواهيد بود.
جوان اولاً بايد احساس مسئوليت كند؛ يعني واقعاً خودش را مسئول بداند و بخواهد كه زندگي را با پاي خودش پيش ببرد و حركت كند و مثل پر كاهي در امواج حوادث نباشد.
ثانياً، با ايمان حركت كند . ايمان نقش بسيار مهمي در پيشرفت در همه ي ميدان ها و نيز پيروزي بر همه ي موانع دارد.
ثالثاً ، بصيرت و آگاهي داشته باشد .
اگر جوانان اين سه خصوصيت را در خودشان تامين كنند-كه البته كار چندان آساني نيست ، اما بسيار ممكن است-در همهي زمينهها شما مي توانيد موفقيت خودتان را تضمين كنيد.
3- تحصيل ، تهذيب ، ورزش :
دورهي جواني، دورهي توانايي است. اين توانايي در چه چيزهايي بايد به كار برود؟ به اعتقاد من، بايد عمدتاً در تحصيل علم، در ايجاد صفاي نفس و روحيهي تقوا در خود و ايجاد نيروي جسماني در خود - كه ورزش باشد - به كار رود.
اين سه مورد عمده است. يعني اگر در يك جمله ي كوتاه از من بپرسند كه شما از جوان چه مي خواهيد، به او خواهم گفت : تحصيل، تهذيب و ورزش. من فكر مي كنم كه جوانان بايد اين سه خصوصيت را دنبال كنند.
هر كاري هم بخواهيد بكنيد، در دوران جواني كه مي شود كرد؛ يعني در هر سه زمينه - هم در زمينه ي علمي، هم در زمينه ي تهذيب نفس و هم در زمينه ي ورزش - بايد در جواني كار كنيد.
4- جوان بايد جدي باشد :
ما از جوان هاي عزيزمان - چه دختر ها، چه پسر ها - توقع داريم كه در مورد مسايل اساسي كشور جدي باشند و جدي برخورد كنند. پيشنهاد مي كنم روي اين مساله ي ((جدي بودن)) فكر كنيد؛ بعد خواهيد ديد خيلي از كارهايي كه در گوشه و كنار انجام مي گيرد، ناشي از جدي نبودن است.
5- جوان نيازمند به ثبات است :
جوان، ثبات لازم دارد؛ و اين ثبات هم به خودي خود به دست نمي آيد. بايد آن را پيدا كرد.
جوان، دايم در معرض تزلزل قرار مي گيرد؛ البته همه ي جوان ها اينطور نيستند. نمي خواهم بگويم كه هر جواني اينگونه است. به هر حال، اين استعداد تزلزل هم مثل بقيهي استعداد ها در جوان هست؛ كه به اين معنا استعداد خوبي نيست. البته به يك معنا هم خوب است؛ چون خود اين هم يك تحول است. از همين هم مي توان استفاده كرد. مرتب مي شود بهتر شد و بالاتر رفت؛ اما بايد مواظب باشيد كه اين وسيلهي لغزش، دور افتادن از راه و دور افتادن از خدا نشود، و به غلطيدن در آن پرتگاه هايي كه انسان بايد از آنها پرهيز كند، منتهي نشود.
6- جوان بايد اهل فكر كردن باشد:
جوانان عزيز ! به فكر كردن در مسايل عادت كنيد؛ اين يك مبارزه است. يكي از بزرگترين خطرات براي هر انساني - به خصوص نسل جوان - اين است كه در مقابل حوادث، رويداد ها و پديده هاي جامعه دچار بي فكري و بي تشخيصي بشود. وظيفهي هدايت فكر جوان ها، وظيفهي بزرگي است؛ اما متقابلاً وظيفهي جوان ها هم اين است كه در مسايل فكر كنند و با گام فكر راه را طي كنند. در هر حادثه يي - حوادث كوچك، حوادث بزرگ - خودتان را به فكر كردن عادت بدهيد؛ مطالعه كنيد و بسنجيد. اگر كسي به فكر كردن عادت كرد و اهل فكر كردن شد، از مشورت ديگران هم استفاده خواهد كرد .
7- زندگي جوان بايد مبارزه باشد :
آن چيزي كه لازم است به شما جوان ها عرض بكنم، اين است كه شما جوان هاي عزيز با اين انرژي و نشاط جواني و با اين معرفت اسلامي ، مبارزه ي در اين راه را براي خودتان فريضه بدانيد . بايد مبارزه كرد. در اسلام؛ زندگي بدون مبارزه، زندگي راكد، زندگي ساكن، زندگي بي تحرك و زندگييي كه جوشش اراده و عزم انساني در آن نباشد، زندگي مطلوبي نيست و انسان را به آرمان هاي انساني و اسلامي نمي رساند.
8- تقوا ، سرمايه ي جوان :
گاهي با خود فكر مي كنم جوان كه در بهترين اوقات عمر خود به سر مي برد، اگر بخواهد سرمايه اي به دست بياورد كه موفقيت دنيايي و آخرتي او را تضمين كند، دنبال چه چيزي بايد باشد ؟ سوال مهمي است ... جوابي كه من به آن رسيده ام، اين يك كلمه است: (( تقوا )). اگر جوان در دوره ي جواني سعي كند تقوا داشته باشد - با همان تعريفي كه در فرهنگ ديني و قرآن از تقوا شده است - بزرگ ترين سرمايه را هم براي درس ، هم براي فعاليت هاي سازندگي ، هم براي عزت دنيوي ، هم براي به دست آوردن دستاوردهاي مادي، هم براي معنويت - اگر اهل معنويت است - به دست آورده است.
9- جوانان ! خودتان را بسازيد :
جوانان! خودتان را بسازيد. يك ملت اگر بخواهد راه رشد و كمال و پيشرفت را طي بكند، بايد از لحاظ ايمان فكري، به جاي محكمي متكي باشد. آن ملتي، آن نسلي، آن جواني كه بخواهد به يك مجموعه ي هرهري مذهب، بي ايمان، بي اعتقاد به بنيان هاي اخلاقي و ديني و معنوي، دل بسپارد و با حرف آنها پيش برود؛ زير پايش سست خواهد شد. نسل جوان، هماني خواهد شد كه در دوران رژيم پهلوي بود؛ ياس آور، بي فايده ، مايل به فساد، آماده براي كج روي . آن وقت براي آن كسي كه آنها را باز از آن راه، به راه راست حركت بدهد، معونه ي زيادي لازم است كه به آساني در قرني - بلكه قرن هايي - در اين كشور پيش نمي آيد.
10- ارتباط با خدا در جواني :
عزيزان من ! رابطه ي خودتان را با خدا، هر چه مي توانيد مستحكم تر كنيد؛ به خصوص در اين ماه هاي مبارك؛ ماه رجب و ماه شعبان. در اين ماه ها كه ماه دعا و استغاثه، ماه رابطه گرفتن با خدا و ماه راز و نياز كردن با معشوق حقيقي هر انسان است، دعا و توبه شما، ذكر خدا در دل هاي پاك و نوراني شما جوانان عزيز، معجزه ها و كارها مي كند! مخصوص اين ايام (جواني ) نيست. در تمام عمرتان اين رابطه با خدا در شما صفا و اخلاص را تقويت مي كنند و صفا و اخلاص، گره گشاي همه ي كارهاست.
11- ياس ، بزرگترين آفت جوان :
جوانان عزيز ! دشمن روي شما سرمايه گذاري هاي زيادي مي كند؛ حواستان جمع باشد. عده اي را به بي تفاوتي مي كشاند و عده اي را دلسرد و مايوس مي كند. ياس، بزرگترين آفت جوان است. جوانها بدانند كه متاسفانه ياس به روح جوان زودتر راه پيدا مي كند؛ همچنان كه اميد اين گونه است. در مقابل ياسي كه دشمن مي خواهد به جوان ها تلقين و تزريق كند، خودتان را مصونيت بدهيد.
12- لزوم آشنايي جوانان با تاريخ :
من واقعاً به شما برادران و خواهران ( جوانان ) عزيز توصيه مي كنم كه با تاريخ آشنا بشويد. تاريخ، درس است. از تاريخ خيلي درس ها مي شود آموخت و خيلي تجربه ها مي شود به دست آورد. عده اي سعي مي كنند حوادث روزگار ما را يك حوادث استثنايي - كه به هيچ وجه از تاريخ قابل استفاده نيست - وانمود كنند. اين غلط است. رنگ هاي زندگي عوض مي شود، اما پايههاي اصلي زندگي بشر، جبهه بندي هاي اصلي بشر ، تغيير پيدا نمي كند.
در صدر اسلام، بزرگ ترين و مهم ترين ضربهاي كه بر اسلام وارد شد، اين بود كه حكومت اسلامي، از امامت به سلطنت تبديل شد. حكومت امام حسن ( عليه السلام ) و حكومت علي بن ابي طالب ( عليه السلام ) به سلطنت شام تبديل شد! البته امام حسن مجتبي ( عليه آلاف التحيه و الثناء ) آن روز به خاطر يك مصلحت بزرگ تر - كه حفظ اصل اسلام بود - مجبور شد اين تحميل را به جان بپذيرد. حكومت را از امام حسن ( عليه السلام ) گرفتند. وقتي حكومت از مركز ديني خودش خارج شد و در اختيار دنيا طلبان و دنيا داران گذاشته شد، بديهي است كه بعد هم حادثه ي پيش مي آيد. آن وقت حادثه ي كربلا آن حادثه يي نيست كه بشود جلويش را گرفت؛ اجتناب نا پذير مي شود. بيست سال بعد از آن، حكومت اسلامي از دست محور اصلي آن - كه امامت است - گرفته شد. امام حسين (عليه السلام ) فرزند پيامبر (ص) در كربلا با آن وضع فجيع به خاك و خون كشيده شد.
اساس حمله و نقشه ي دشمن اين است كه حكومت را از محور اصلي - محور امامت، محور دين - خارج كند. بعد خاطرش جمع است كه همه كار خواهد كرد.
13- جوان ها ! دنبال تقليد نباشد:
جوان هاي عزيز من! فرزندان من ! دنبال تقليد نباشد؛ بر روي شيوه و راهي كه در آن ذهن و اراده و ايمان شما قوي مي شود و اخلاق شما پاك و آراسته مي گردد، فكر كنيد؛ آنگاه شما عنصري خواهيد بود كه مثل يك ستون ، سقف مدنيت اين كشور و تمدن حقيقي اين ملت بروي آن قرار مي گيرد.
من به شما عرض كنم، امروز دستگاه هاي تبليغاتي فوق مدرن غرب - به خصوص آمريكايي و صهيونيستي - دارند براي ذهن ها و فعاليت ها و احساسات و اراده ي شما طرح عملياتي تهيه مي كنند؛ خيال نكنيد آنها غافل نشسته اند و اين سي ميليون جوان را در كشور ما نمي بينند؛ آنها اين سي ميليون جوان را مي بينند؛ آنها براي كار و هدف خودشان مشغول برنامه ريزي هستند؛ آنها براي اخلاق و فكر و عقيده و ايمان جوان ما دارند برنامه ريزي مي كنند. خيلي از حرف هايي كه گاهي در فضاي مطبوعاتي يا فرهنگي كشورمان زده مي شود، تفسيرش اين است و با اين ديد قابل تحليل است. آنها مي خواهند نسلي كه الگوي جوانان فداكار برجسته ي دنيا شد، به يك نسل بي خاصيت تبديل شود.
14- ورزش براي جوانان لازم است :
به ورزش اهميت بدهيد؛ من به خصوص روي ورزش تاكيد مي كنم. من ورزش رابه عنوان يك كار بين المللي، نمايشي، هيجاني، در درجه ي دوم مي دانم ؛ در درجه ي اول، ورزش براي تقويت و سلامت جسم است، كه اين را براي همه ي جوانان كشورمان از زن و مرد لازم مي دانم.
نويسنده: علي اكبر سبزيان