قدیمیها در تقبیح حسادت میگفتند: طرف از حسادت چشمانش کور شده اما مثل اینکه بیراه هم نبوده چرا که تحقیقات اخیر دانشمندان نشان میدهد حسادت میتواند روی قابلیت دیدن زنان اثربگذارد.
به گزارش شبکه ایران به نقل از مهر، محققان متوجه شدند حسادت آن چنان باعث حواسپرتی و پریشانی زنان میشود که آنها نمیتوانند اهداف خاصی را شناسایی کنند و قابلیت بینایی آنها دست خوش تغییر میشود.
طی مطالعهای بر روی گروهی از زوجهای داوطلب، دانشمندان دریافتند برانگیختن حس حسادت در میان افراد مختلف تاثیر بسیار شدیدتری بر روی زنان حسود میگذارد.
در این آزمایش زوجها در کنار یکدیگر و پشت رایانههای مجزایی که توسط یک پرده از هم جدا شده بود قرار گرفتند. زنان داوطلب باید از میان یکسری از تصاویر مرتبط با طبیعت و معماری تعدادی تصویر را انتخاب میکردند و در عین حال باید از تصاویر آزار دهنده و ناخوشایندی که در میان این تصاویر قرار داشتند نیز چشم پوشی میکردند.
در این میان آزمایش کنندگان با برانگیختن حس حسادت زنان داوطلب نسبت به همسران خود دریافتند زنانی که از حس حسادت شدید برخوردارند، نسبت به برانگیختگی این احساس بیشتر آزرده شده و در نتیجه تصاویر ناخوشایند موجود در آزمایش تاثیر بیشتری بر روی آنها گذاشته و توانایی خود را در دیدن و انتخاب تصاویری که مورد نظر محققان بود از دست میدادند.
بر اساس نتایج به دست آمده محققان دانشگاه دلور اعلام کردند به نظر میآید مغز در سازماندهی اطلاعات ویژه احساسی عملکردی عجیب دارد و از این رو زمانی که داوطلبان در هنگام دریافت سیگنالهای حسادت تصاویر آزار دهنده را بر روی نمایشگر رایانه مشاهده میکردند چشم پوشی از آنها برایشان امری سخت و غیر ممکن بود.
بر اساس گزارش لایو ساینس، محققان باور دارند زمانی که محرکهای احساسی به وجود میآیند توجه فرد را به سوی خود جلب میکنند و در نتیجه تمرکز فرد بر روی دیگر رویدادهایی که در همان لحظه در حال رخ دادن هستند، مختل خواهد شد. این رویداد برای افرادی که به اضطراب مبتلا هستند تاثیرات شدیدتری به جا خواهد گذاشت و با افزایش شدید سطح اضطراب و تشویش، تمرکز و نیروی بینایی این افراد را به شدت مختل خواهد کرد.