به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

قطع بي‌رويه درختان و دسترسي كمتر به چوب، در كنار شرايط آب و هويي خاص، مانند گرم و مرطوب و ديگر عوامل محيطي كه در طي گذشت زمان ممكن است باعث از بين رفتن كارايي چوب شود، ما را به استفاده از فناوري‌هاي نوين كه باعث بهبود اين مواد و افزايش طول عمر آن‌ها بشود ناگريز مي‌كند.
استفاده از نانو‌پوشش‌ها در جهت بهبود خواص و افزايش عمر چوب از ديگر كاربردهاي فناوري نانو در حوزه ساختمان است. با استفاده از اين فناوري مي‌توان خواصي مثل تميز‌كنندگي، لكه‌بري، ظاهر واضح و افزايش كيفيت و كارايي سطوح و كف‌هاي چوب را در ساختمان‌ها به وجود آورد.
شركت استراليايي Kayuna پوشش‌هاي نانويي به نام Nanotec براي به كارگيري روي كف‌هاي چوبي به منظور مراقبت از چوب در برابر رطوبت، ترك و خراش توليد مي‌كند.
در شركت Nanovation استراليا پوشش‌هايي با نام تجاري Lignol براي محافظت چوب از جذب رطوبت و UV به بازار عرضه مي‌كند. مزاياي اصلي اين پوشش دوام بالا، حفاظت استثنايي از ماوراء‌بنفش براي چوب، ظاهر شفاف، نفوذ بسيار عالي و دفع خوب آب است.
شركت كانادايي Mirage پوشش‌هايي با نام Nanolinx جهت پوشش نهايي كف چوبي توليد مي‌كند. استفاده اصلي اين پوشش در محيط‌هاي پر رفت و آمد است.
Nanoarc نام تجاري موادي است كه با استفاده از نانو ذرات آلمينيوم توسط شركت آمريكايي Nanophase ساخته شده است و در پوشش نهايي چوب به كار مي‌رود. اين مواد بدون آسيب به زيبايي بصري و شفافيت، مقاومت سطوح در برابر خراشيدگي را مي‌افزايد.

*استفاده از فناوري نانو جهت ايجاد سقف و پوسته بهينه ساختمان

يكي از مهمترين بخش‌هاي يك واحد ساختماني كه نقش به سزايي در عملكرد بهينه ساختمان دارد، سقف و پوسته ساختمان است. استفاده از تكنولوژي‌هاي برتر در اين بخش يكي از مزاياي رقابتي پيمان‌كاران ساخت ساختمان‌ها است.
فناوري نانو با استفاده از ايروژل‌ها تاكنون در اين بخش نوآوري‌هايي داشته و كمك‌هايي مانند مقاوم‌سازي، عايق‌سازي حرارتي و رطوبتي، خاصيت خود تميز شوندگي و از بين بردن آلودگي‌ها را به اين بخش از ساختمان داده است. از طرفي پيشرفت‌هاي به وجود آمده در كوچك كردن ابعاد و افزايش راندمان سلول‌هاي خورشيدي به وسيله فناوري نانو، زمينه استفاده از سطح وسيع سقف ساختمان‌ها جهت تأمين انرژي آن‌ها را نيز فراهم كرده است.
شركت Bioni cs Gmbh در آلمان پوششي براي سقف ساختمان توليد مي‌كند كه در برابر عوامل تخريبي محيطي و شرايط بد آب و هوايي مقاوم بوده و همچنين از ايجاد ميكرو ارگانيسم‌ها و خزه نيز بدون اينكه اثرات قارچ‌كش‌هاي متعارف را داشته باشد جلوگيري مي‌كند. ضمنا اين پوشش حرارت خورشيد را بازتاب مي‌كند و لذا در بهينه‌سازي مصرف انرژي نيز تأثير‌گذار است.
شركتNanosolar تكنولوژي سريع و آسان چاپ سلول‌هاي خورشيدي را با استفاده از نانو ذرات و نقاط كوآنتومي توسعه داده است. با توجه به اينكه اين سلول‌ها به راحتي روي فويل‌هاي فلزي منعطف به ابعاد دلخواه چاپ مي‌شوند، مي‌توانند با نصب مدارهاي لازم، بر روي سقف ساختمان‌ها استفاده شده و بخشي از انرژي آن را تأمين كنند.
در شركت آلماني Erlus از رس قطعات سفالي سقف ساخته مي‌شود كه خودتميز شونده هستند. با استفاده از نانو ذرات فوتوكاتاليست، وقتي اين قطعات در پشت بام استفاده مي‌شوند از سطح آنها ذرات خاك، چربي، دوده، جلبك و خزه با كمك نور خورشيد از بين رفته و با اولين باران به سادگي از بين مي‌روند.


يك نانومتر يعني يك ميلياردم يك متر و در واقع نانو ‌معادل قطر چند اتم‌ است. در فناوري نانو بايد خواص مواد را در مقياس نانو بشناسيم و بدانيم كه هر ماده‌اي در هر اندازه‌اي چه خواصي دارد. همچنين بتوانيم مواد را در آن مقياس توليد كنيم و آن خواص را در كنترل خود داشته باشيم و بتوانيم از آن‌ها استفاده كنيم و موادي با كاركرد جديد بسازيم كه به مجموعه اين فعاليت‌ها فناوري نانو مي‌گوييم.
در بحث نانو به طور روزانه ما شاهد خبرهاي مختلف در حوزه‌هاي مختلف از جمله پزشكي، هوافضا و صنايع ديگر هستيم و از آن ‌جا كه در همه اين بحث‌ها از مواد استفاده مي‌شود، بحث نانو نيز در آن‌ها جايگاه دارد.
نانو در تمامي صنايع تأثيرگذار است و اهميت دارد، همه صنايع در مسير رشد و توسعه خود مجبورند از فناوري نانو استفاده كنند. تاكنون فناوري‌هايي كه بشر در اختيار داشته، در حد ميكرو بوده و با جلو رفتن و پيشرفت‌هاي مختلف به فناوري نانو خواهيم رسيد و صنايع نيز براي رسيدن به اين پيشرفت بايد در اين حوزه فعال شوند.
 
ادامه مطلب
یک شنبه 29 فروردین 1389  - 8:22 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5860417
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی