به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

اقتصاد اروپا كه هنوز از دردسرهاي بحران مالي اخير رها نشده، با بروز واقعه اي طبيعي در ايسلند ضعفهاي ساختاري خود را بيش از پيش نمايان كرده است به نوعي كه بيش از 70 درصد پروازهاي اروپا لغو شده است.

 در حالي كه بحران در صنعت هوايي اروپا به دليل انتشار گرد و غبار آتشفشان ايسلند وارد پنجمين روز خود شده است، محافل اقتصادي نسبت به اثرات منفي اين پديده بر اقتصاد اروپا ابراز نگراني كرده اند.
با اين فرض كه گرد و غبارها ممكن است موتور هواپيماها را از كار بيندازد در اواسط هفته گذشته در بسياري از كشورهاي اروپا از جمله انگليس و فرانسه پروازهاي هوايي لغو و فرودگاه ها بسته شد. در روزهاي بعد اين نسبت افزايش يافت و بر اساس گزارش بلومبرگ در روز دوشنبه 77 درصد پروازهاي اروپايي در اين قاره به حالت تعليق درآمده است. هم اكنون فقط 5 هزار پرواز در روز در اروپا انجام مي شود در حالي كه طي روزهاي معمول 22 هزار پرواز در روز در اين قاره انجام مي شد.
درحال حاضر هيچ پروازي از انگليس به خارج از اين كشور انجام نمي شود. دفتر خدمات هوايي انگليس اعلام كرده است تا فردا هيچ پروازي به خارج انجام نخواهد شد. ممكن است اين زمان تمديد شود. فرودگاه هاي آلمان نيز قرار است تا ساعت دو بعد از ظهر امروز همچنان بسته باشد. فرانسه نيز دستور داده است بيشتر فرودگاه هاي اين كشور همچنان تا فردا بسته باشد. دولت هلند نيز حداقل تا ساعات پاياني امروز فرودگاه هاي خود را بسته نگه مي دارد.
برخي كارشناسان انتظار دارند مشكل گرد و غبار تا چهار يا پنج روز آينده ادامه پيدا كند اما برخي ديگر هشدار مي دهند فعاليت آتشفشان ايسلند ممكن است تا شش ماه آينده ادامه پيدا كند.
يك كارشناس هواشناسي گفته است ابر گرد و غبار آتشفشاني تا ارتفاع هفت كيلومتري بالا رفته است. در سال 1821 نيز اين آتشفشان فوران داشت كه تا سال 1823 به فعاليت خود ادامه داد.
در اين حال شركت هاي هواپيمايي سياست لغو پروازها از سوي مقامات اروپايي را مورد انتقاد قرار داده اند و ضروري بودن اين تصميم را زير سوال برده اند.
در اثر اين بحران تاكنون 63 هزار پرواز در اروپا لغو شده و ميليون ها مسافر سرگردان مانده اند. زياني كه در اثر اين موضوع به شركت هاي هواپيمايي وارد مي شود 200 ميليون دلار در روز عنوان شده است كه بدين ترتيب اين شركت ها طي پنج روز گذشته يك ميليارد دلار زيان كرده اند.
خوزه مانوئل باروسو رئيس كميسيون اروپا دستور داده است مطالعه اي جامع در مورد اثرات اين بحران بر اقتصاد اروپا انجام شود.
اين در حالي است كه كارشناسان از احتمال فعال شدن يك آتشفشان ديگر و بزرگ تر در ايسلند خبر داده اند.
مقامات ايسلند ابر ناشي از گرد و غبارهاي آتشفشاني را همچنان غليظ مي دانند و مي گويند باد در حال انتقال اين ابر به اسكاتلند و اسكانديناوي جنوبي است كه در اين صورت مجموعه بادهاي پيچيده تري شكل مي گيرد كه ابر حاصل را به سراسر اروپاي شمالي و مركزي گسترش مي دهد.
بر اساس گزارش بلومبرگ در حالي كه زيان ناشي از اين پديده بر اقتصاد اروپا مشخص نيست اما بايد گفت شركت هاي هواپيمايي بازندگان اصلي اين پديده هستند. شركت لوفتهانزا همه پروازهاي خود به مقصد آلمان يا از مبدا آلمان را متوقف كرده است. يك سخنگوي اين شركت گفت:‌اين براي نخستين بار است كه همه هواپيماهاي خود را روي زمين مي بينيم.
بريتيش ايرويز نيز از پنج روز گذشته پروازهاي خود از مبدا انگليس را متوقف كرده است و هيچ پروازي از مبدا لندن يا به مقصد اين شهر انجام نمي دهد. در نتيجه اين بحران سهام شركت مذكور در بورس انگليس 3.1درصد كاهش داشته است.
بازارهاي سهام جهان بعد از تعطيلات آخر هفته در روز دوشنبه باز مي شود و انتظار مي رود در اين روز ارزش سهام شركت هاي هواپيمايي اروپا به شدت كاهش پيدا كند.
شركت هاي هواپيمايي در سوئيس، بلژيك و دانمارك نيز فعاليت هاي خود را تا امروز متوقف نگه داشته اند. بلاروس نيز كه در همسايگي روسيه قرار دارد پروازهاي مسافربري و باري خود را متوقف كرده است.
ايتاليا به توقف پروازهاي خود در مناطق شمالي اين كشور ادامه داده است و ممكن است اين توقف را به مناطق جنوبي برساند. با اين حال فرودگاه ها در شهر رم باز هستند البته پروازها در اين فرودگاه ها با تاخير انجام مي شود و يا لغو مي شود.
بر اساس اين گزارش شركت هاي هواپيمايي آسيا نيز از اين پديده تاثير پذيرفته اند و پروازهاي خود را در مسير اروپا معلق كرده اند. از جمله اين شركت ها عبارتند از خطوط هوايي استراليا و شركت هواپيمايي امارات.
هم اكنون پروازها از ژاپن، كره جنوبي، چين و هند به مقصد اروپا متوقف شده است. ايراينديا و سنگاپور ايرلاين نيز برخي پروازهاي خود به مقصد امريكاي شمالي را لغو كرده اند.
خبرگزاري رويترز نيز طي گزارشي با اشاره با تبعات ناشي از بحران كنوني نوشت اين بحران در سراسر جهان احساس شده و به ويژه زندگي روزمره را در اروپا تحت تاثير قرار داده است. در انگليس برخي شركت ها اعلام كردند كارمندانشان كه براي تعطيلات به خارج رفته بودند نتوانسته اند سر كار خود حاضر شوند. برخي بيمارستان ها نيز اعلام كردند به دليل حاضر نشدن جراحان خود در محل كار نتوانسته اند برخي عمل هاي جراحي را انجام دهند. تخمين زده مي شود 150 هزار انگليسي به دليل لغو پروازها در خارج از اين كشور گير افتاده باشند.
به طور كلي مشاغلي كه ارتباط مستقيمي با پروازهاي هوايي داشته اند بيش از بقيه از اين بحران تاثير پذيرفته اند. صادركنندگان گل كنيا اعلام كردند در نتيجهلغو پروازها هر روز دو ميليون دلار زيان مي بينند.
اين بحران بر ديپلماسي بين المللي نيز تاثير داشته است. رئيس جمهور امريكا و صدراعظم آلمان نتوانستند براي شركت در مراسم تدفين رئيس جمهور لهستان به اين كشور سفر كنند.
بر اساس اين گزارش وزراي حمل و نقل اروپا قرار است امروز در نشستي آخرين تحولات در اين خصوص را بررسي كنند و موضوع افزايش پروازها به 50 درصد روزهاي معمول را طرح نمايند. با توجه به موفقيت آميز بودن پروازهاي آزمايشي احتمال دارد با افزايش پرواز هواپيماهاي مسافربري در سطح اين قاره موافقت شود.
 
ادامه مطلب
دوشنبه 30 فروردین 1389  - 11:38 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5859713
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی